Szujó Flórián
19 megosztás

Férfimozgalom – Politika

Akik feleslegesnek/viccesnek tartják azt, amikor a férfimozgalom képviselői kisebb pártokkal egyeztetnek, mondván “úgyse fognak labdába rúgni” feltehetően a probléma alapját nem értik. Az, hogy a kormányzat diszkriminálja a férfiakat, illetve nem tesz semmit az egyenlőségért azokon a területeken, ahol hátrányban vannak nem ok, hanem okozat. A probléma alapja az, hogy a közvélemény nem rendelkezik elég információval a férfiak helyzetéről, és/vagy nem rendelkezik erre kellő társadalmi érzékenységgel. Ez vezet többek között oda, hogy a kormányzati politikában nem jelennek meg ezek a kérdések.

Ahhoz, hogy változás legyen először alighanem a közvéleményt kell megváltoztatni. Ennek érdekében minden társadalmi szereplőt meg kell próbálni meggyőzni: az egyes embereket, a témában illetékes civil szervezeteket és a kisebb pártokat is. Minél többen ismerik és vetik fel ezeket a problémákat, annál hangsúlyosabban lesz jelen a médiában és a közéleti diskurzusban, ami elősegítheti azt, hogy a döntéshozók is napirendre vegyék és változtassanak.

A pártok viszont abból a szempontból kiemelten is fontosak (akkor is ha kicsik és jelenleg úgy látszik, hogy nincs reális esély arra, hogy kormányzati pozícióba kerüljenek), hogy ők már politikai szereplők, így általuk nem csupán a közvéleménybe tud kerülni egy-egy téma, de politikai képviseletet is kap, ami egy újabb lépcsőfok (és kimondottan ez is a funkciójuk a pártoknak, hogy társadalmi csoportokat, ügyeket képviseljenek).

Ha egy társadalmi ügyet valaki érvényre szeretne juttatni, akkor végig kell járnia a lépcsőfokokat ahhoz, hogy a közvélemény számára ismertté és fontossá váljon a probléma. Épp ezért kifejezetten káros és árt az ügynek, amikor valaki gúnyolódik azon, amikor nem döntéshozói pozícióban lévő szereplőkkel egyeztetünk ezekről a kérdésekről.

Post Author: Szujó Flórián

Szujó Flórián
Fontosnak tartom, hogy a nemi alapú igazságtalanságok megváltozzanak, és hogy legyenek erre adott válaszok a férfiak esetében, valamint létrejöjjenek olyan civil kezdeményezések, amelyek ezeket az ügyeket képviselik. Szeretném, hogy a nemekkel és a nemek közötti egyenlőséggel foglalkozó a nők és a férfiak létező problémáira adjon megoldást, a férfiak és a nők egységét teremtse meg és igazságosabbá tegye a társadalmunkat. Ehhez azt gondolom, hogy feltétlenül szükséges az, hogy ennek kialakításában a nők és a férfiak is részt vegyenek és a gátlástalan érdekérvényesítés helyett legyen törekvés a másik megértésére is.
f Facebook
19 megosztás


46
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
44 Válasz hozzászólás
4 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
9 Hozzászólások szerzői
DeadpoolhunbagiravictusHorvath AntonMiklos1 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Se - se
Újságíró
Se - se

Szia Flórián, beszélgetni is akarsz a más meggyőződésűekkel, vagy csak kinyilatkoztatni?

Szerintem a politika nem közkívánatra játszik, hanem az érdekei mentén.
Szerintem ha egységes véleményt harcolunk ki egymás között, és azt az egységes véleményt próbáljuk jehovista módszerrel terjeszteni – akkor is csak mi magunk fogunk változni.
Ha odaállok a hatalom elé, hogy jajjdráága fénekÚúr, idehamuzzon a számba, én ojanjó alattvaló leszek, hogy saját költségen ültettetem be a nyakamba a kutyacsipet, csak tessékmár ugyanúgy szeretni mint a nőket..
Akkor is csak azt fogom kapni, hogy nesze hamu meg nesze csip – de a nők tudnak alattvalókat szülni, a férfiak spéci képességeire meg nincsen szükség.

Én nem szeretnék jó alattvalóvá alakulni, és könyörögni az én egyenlőségemért.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

>MODERÁLVA – TÖRÖLVE<

Alter Ego
Szerkesztő

No igen, Mami, itt is kiütközik, hogy valójában azt sem tudod, hogy ki kicsoda a férfimozgalomban, ki milyen aktivizmust folytat, ennek ellenére magabiztos pózban adod elő a “‘kritikáidat” és nyilatkoztatod ki a fogalmatlan, rosszindulatú hülyeségeidet… Kitiltásod továbbra is érvényben van, különösen nem kellene kommentelned a férfimozgalmi témákat érintő cikkek alatt, ez továbbra is végképp tilos neked. Ergo töröltem a hozzászólásodat… Máskor ne fecséreld az energiádat értelmetlenül olyan dologra, amit néhány órán belül úgyis eltávolítunk!

Se - se
Újságíró
Se - se

Alter Ego
Hát eljött ez az idő is.
Örülök hogy láthatok érdekvezérelt és gyors radírkezelést tőled – ne felejtsd a jó kertész példáját.
Minden jót.
:-)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

>TÖRÖLVE<

Se - se
Újságíró
Se - se

csaxi
A tények csoportosítása már egyéni – a belőlük levont következtetések még inkább egyéniek.

Szóval AlterEgo nem a tényeket törli általában, hanem a te ténygyűjteményeidet és a te következtetéseidet.

Tudom hogy érted, ne válaszolj

xcsakx
Olvasó
xcsakx

>TÖRÖLVE<

Se - se
Újságíró
Se - se

Én meg mondtam hogy ne válaszolj.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

>TÖRÖVE<

Se - se
Újságíró
Se - se

Idegen fajként vajon mit akarhatsz itt végrehajtani..

xcsakx
Olvasó
xcsakx

>TÖRÖLVE<

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Ne hisztizz már, törölték, kész, elvileg úgy is csak szörnyülködni jársz ide. Nem fontos neked, hogy itt bárki is haladjon, sőt, épp ellenkezőleg. Hogy is tudnál te itt bárkinek segíteni?

victus
Olvasó

Haladtok ti, csak visszafelé. Segíteni pedig csakis önmagatokon tudtok.

Horvath Anton
Olvasó

Az a helyzet hogy mindig van nő, az egyetlen kérdés hogy ki mit vállal be érte. Mindig vannak és lesznek is kövér nők, faszkörhintáról lepördült 40-esek, többgyerekes elváltak, de még a huszonéves inceleknek is lennének 50+-os leharcoltak akár, és még sorolhatnám… Ezt tudná a vén kurva is ugye, ha nem nő lenne. Ja hogy egy középkorú, rendszeresen sportoló, saját egzisztenciával rendelkező férfi nem akarja ezeket bevállalni, csak amiatt hogy nehogy valami vén kurva leincelezze random egy fórumon? Ja hogy nem akarnak ezekért bevállalni mindent amit amúgy a matriarchátus társadalom rájuk tukmálna a semmiért cserébe? Ja hogy ezeknek vannak igényeik is? Mégsem úgy működik minden ahogy femen média azt folyamatosan beállítja? Hát bizony kurvára nem.

Se - se
Újságíró
Se - se

HorvathAnton
Őszinte nőhatalmi önértékelést.. talán kényszer hatására kaphatsz – de valóságos önértékelést?

Amit a túlsúlyos nőkről, a nagytapasztalatú nőkről, a gyereküket egyedül nevelő nőkről írsz.. hm.. azokat a véleményeket hidd el nekem hogy érdemes élőben is kipróbálni.

Elég ha szem előtt tartod hogy mik a buktatói az együttélésnek – és a legtöbb előnyét megtapasztalhatod.

Horvath Anton
Olvasó

Kúrásra bármikor Se-se, de mivel az meg nem passzol nekik így le van szarva. Én meg nem nevelem más kölkét.

victus
Olvasó

Kúrásra bármikor Se-se,

Ezt, hogy bírtad röhögés nélkül leírni?

de mivel az meg nem passzol nekik így le van szarva.

Így van, nem akarnak veled baszni, mert mindig találnak jobbat.

Én meg nem nevelem más kölkét.

Helyette inkább neveled a sajátodat. Ja, mégsem.

Horvath Anton
Olvasó

“Így van, nem akarnak veled baszni” Dehogynem, pénzért bármikor. Persze gondolom hogy te itt most különbséget óhajtasz tenni egy gyerekes vándormadár és egy kurva között, csak hát az a helyzet hogy nincsen különbség, mindkettő az anyagiakról szól.

Se - se
Újságíró
Se - se

Horvath Anton
A szexért meg kell dolgozni rendesen. Csak nagyon kevés született sikerférfi létezik, az összes többi az ismerkedéssel kezdi a mutatványt, és a szükséges köröket mindenki megfutja amíg az ágyig (asztalig) fejlődik a hangulat.
Szóval ne a végén akard kezdeni ezt a történetet.

Ami a más kölkét illeti, én most egy pont ilyen kislányt szelidítgetek (erőlködés nélkül) – és szívmelengető ahogyan kezd szeretni. Mindenkivel vannak bajok, a saját gyerekeddel is meg a máséval is. És amíg látja hogy szeretitek egymást az ő édesanyjával, addíg kíváncsi hogy őt is szereted-e.

Horvath Anton
Olvasó

A pénzért kell megdolgozni rendesen, amit viszont jól írsz hogy abból lesz a szex is így vagy úgy. Kérdés az továbbra is csak annyi marad lényegében, hogy mire költöd azt a pénzt – vagy hogy a fentiekből pontosítsunk akkor már – melyikre költöd.

Se - se
Újságíró
Se - se

Horvath Anton
Lehet a pénzedből is szex, de az nem olyan hogy egy világot építs rá.
Lehet a nyilasdumádból is szex, de azzal megbukik mindenki.
És lehet a látványod alapján is szex – de az a leghülyébb helyzet ha csak a női szem vonzódik hozzád.

Ne csak pénzzel számold és mérd a nőt.
Mert nemcsak árucikk.

Horvath Anton
Olvasó

Én nem mérek semmit Se-se, pont fordítva működik. Nem nyíltan kimondva, de pont hogy a nők mérik pénzben a férfiakat. Nyilván nem muszáj velem egyetérteni, sőt úgy látom a femen öregasszonyokat már jobban érdekli ez a honlap, mint azokat akiknek egyébként szólna. Ideje lesz búcsút vennem.

Se - se
Újságíró
Se - se

Horvath Anton
A lelépésnek is van felelőssége.
Persze, egyénileg magadért vagy felelős, de tudod-e mi az a közösségi felelősség?

Ha egy közösségnek tagja vagy, akkor ott számítanak rád. Ha nem vagy ott amikor kéne, akkor hiányzol. És nem csak tanítókra van szükség.

A méregetésről : a kizárólagosságod ellen szóltam.
Hogy ne CSAK a pénzzel mérd azt, aki nem árucikk.

victus
Olvasó

>TÖRÖLVE<

Horvath Anton
Olvasó

Éppenséggel az általad összeállított lista egy az egyben visszavezethető a pénzre, mert hogy azzal ugye akár a magasság is kompenzálható, nem igaz? De hát még ennyi logikára sem futja nálad szemmel láthatóan.

victus
Olvasó

Az a helyzet hogy mindig van nő, az egyetlen kérdés hogy ki mit vállal be érte. Mindig vannak és lesznek is kövér nők, faszkörhintáról lepördült 40-esek, többgyerekes elváltak, de még a huszonéves inceleknek is lennének 50+-os leharcoltak akár, és még sorolhatnám…

Neked még ők is kb. álomkategória.

Ja hogy egy középkorú, rendszeresen sportoló, saját egzisztenciával rendelkező férfi nem akarja ezeket bevállalni, csak amiatt hogy nehogy valami vén kurva leincelezze random egy fórumon?

Te talán egy rendszeresen sportoló, saját egzisztenciával rendelkező, sikeres középkorú faszi vagy, aki lazán válogathat a 20-as csajok közül? Jaja, nyilván ezért inceleznek le, véletlenül sem a nevetséges baromságaid és a kétségbeesett vergődésed miatt.

Ja hogy nem akarnak ezekért bevállalni mindent amit amúgy a matriarchátus társadalom rájuk tukmálna a semmiért cserébe?

Mert te aztán olyan sok mindent tudsz nyújtani. De nemhogy a 40-es nőkért, de még a 20-as jobb kategóriásokért sem vállalsz be semmit, te nyomorult, mert a végén megmagyarázod a saját szerencsétlenségedet, mint a bukott hülye gyerek a pótvizsgán: “hát izé… egész évben geci volt velem a tanár”.

Ja hogy ezeknek vannak igényeik is? Mégsem úgy működik minden ahogy femen média azt folyamatosan beállítja? Hát bizony kurvára nem.

Neked aztán nincsenek, igaz? Neked bizony járnak alanyi jogon a 20-as csajok, miközben a kisujjadat sem mozdítod meg, csak rinyálsz napestig. Hogy is képzelik, hogy egy egészséges önértékeléssel, normális élettel rendelkező faszival állnak le, ahelyett, hogy a te megkeseredett, búvalbaszott pofádat bámulnál egész nap és hallgatnák a nyafogásodat és a gyerekes hisztizésedet. Hogy rohadnának meg.

Horvath Anton
Olvasó

Az aztán álom kategória ja, veled együtt.