Férfihang.hu
14 megosztás

Munkából a temetőbe – sajtótájékoztató a Férfiak40 programról

A korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségének 2012- ben történt megszüntetése óta folyamatos a társadalmi igény a Nők40 program férfi megfelelőjének bevezetésére, melyet a férfijogi szervezetek is állhatatosan szorgalmaznak.  A Férfiak40 program bevezetésének szükségességéről tartott sajtótájékoztatót Halász Géza, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa, a Férfihang Civil Társaság alelnöke.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
14 megosztás


53
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
50 Válasz hozzászólás
3 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
11 Hozzászólások szerzői
Geri P.victushunbagiraschwarzwaldAlter Ego Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Adam Bogomolov
Újságíró

Kedves Géza!

Youtube-on már nem tudok hozzászólni, csak itt. Jó a felvetés és jogos is! Tetszett, ahogy leírtad a két nem közötti kapcsolatot! Jól beszéltél! Csak így tovább!

Üdvözlettel:
Bogomolov

xcsakx
Olvasó
xcsakx

–MODERÁLVA—
SEMMI ÚJAT NEM SIKERÜLT LEÍRNI, A RÉGI SZÖVEGET MEG MÁR ISMERJÜK, TÚLZOTTAN IS.

Bela
Olvasó
Bela

—MODERÁLVA—
(MEGÉRTEM AMÚGY)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Egészségedre.
Nyugaton kissé előbbre járnak a női jogok férfiaknak való kikövetelésével, ugyanis ott nem holmi si-csup nő40-t, hanem egyenesen azt hisztizték ki maguknak, hogy a férfiak is szülessenek:). Gondolom a következő az lesz, hogy a férfiak is kérhetnek abortuszt is, ha már a nőknek ez alapjog:)

Adam Bogomolov
Újságíró

Ezen már én is gondolkodtam, hogy ez lesz a következő, elvégre fejlettnyugaton már joga van a férfiaknak hozzá, hogy menstruáljanak. Akkor abortuszuk miért ne lehetne?8 Naggyon gáz az egész. A végén nem fogok csodálkozni, ha ennyi ésszel kirobbantják a III. világháborút. Talán meg is értünk rá… :-[

Geri P.
Olvasó

a hülyének is joga van hülyének lenni csak nem kifizetődő

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Élő példa vagy rá….

Geri P.
Olvasó

ez megint egy magadhoz méltó fing gyenge oltás volt mami, húzzál vissza a menórát nyálazni ;)

Horvath Anton
Olvasó

Megszólalt a nyolcvannickes vinnyogó geci. Te meg olyan hiteles vagy mint a cigányvajdád adóbevallása bmeg.

hunbagira
Újságíró

Ez jó volt anton…:D ezen felnevettem. :D

Adam Bogomolov
Újságíró

Ha anyu keresne többet, akkor én gond nélkül otthon maradnék a gyermekemmel, mert azok az évek, amiket másnak a hasznáért való munkával töltöttem el, mind elvesznek. Ha azt az időt a saját gyermekemmel tölthetném, az az idő a miénk lehetne. Most a munkáltatómé…

Ha csak annyi kompenzációhoz juthatok, hogy 3-4 évet nyugdíjasként is eltölthetek és felhőtlenül unokázhatok egész nap, már megérte a csinnadrattát. Nekem legalábbis. Elfogadom, hogy nem mindenki gondolja/látja így.

Abban talán igazad is van, hogy “az apa maradjon otthon a gyerekkel” történet nem mindig működik jól, itt is olvastam róla cikkeket. De mindent összevetve a lehetőség (a gyermeknevelésre és a nyugdíj40-re) szerintem jó, ha megvan. Aki nem akar, nem él vele, aki akar, az meg legalább tud.

Fogjuk fel úgy, hogy ez az első lépés afelé, hogy egy napon majd egy minden szempontból női-férfi egyenlő jogú társadalomban élhetünk. Ezen a területen most épp a férfiak hátrányát próbáljuk behozni. Holnap esetleg egy nőket ért hátrányt orvoslunk.

Csak pozitívan!
:-]

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ha anyu keresne többet, akkor én gond nélkül otthon maradnék a gyermekemmel

Ha anyu többet keres, akkor apuci pakolhat, mert egy töketlen púp nem igazán kell anyucinak. A férfi számára a pesztraság nem opció, mindenképp szopás a vége. (Gondolom elméletben elmélkedsz erről, mert nemhogy gyerek, de anyuci sincs jelenleg a láthatáron)

Fel kellene már végre fogni, hogy a férfiak önként adtak a nőknek előnyöket, önként vágták le a tökeiket és most sirankoznak, hogy kérnek vissza őket….. szánalmas

Adam Bogomolov
Újságíró

Félig jól érezted, gyermekáldás előtt állunk. A másik fele kapufa. :-D

Amit írsz, az általánosítás. Elfogadom, hogy 10-ből 8-9 esetben apu pakolhat, ha otthon marad a gyerekkel, de fenntarthatjuk a jogot, hogy a 10. eset talán (hangsúlyom azon, hogy talán) másmilyen.

Nálunk – sajnos – nincs elmélkedés, mivel az én fizum az erősebb. Meg azt én is látom, hogy a kisbaba mellé inkább anyu való. De jó lenne néhány évet, akár csak 2-3-at is eltölteni a gyermekkel majd, ha picit nagyobb lesz és nem függ anyutól (pl. szoptatás, meg ilyenek). Bár megtehetném, hogy 5-6 évesen én legyek vele majd otthon.

Mivel ilyen úgy se lesz, erre írtam, hogy legalább ha az unokákkal tudnék eltölteni időt, marha jó lenne. Mert most úgy áll a dolog, hogy nem érem meg azt… :-[

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mert most úgy áll a dolog, hogy nem érem meg azt… :-[

Ezzel a feleség is tisztában van?

Adam Bogomolov
Újságíró

Háááát remélem! :-D

Hunn
Újságíró

Adam Bogomolov, ez úton gratulálok neked, ez nagyszerű hír!!!

Adam Bogomolov
Újságíró

Köszönöm!

hunbagira
Újságíró

Utólag gratula, Adam.

Horvath Anton
Olvasó

Nemhogy besegítenél nekik bébiszitterkedni, idődből kitelik.Persze értem én hogy a férfiakra köpködni egyszerűbb téma mint a gyereknevelés.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

????

common man
Olvasó
common man

én érteni vélem…

Alter Ego
Szerkesztő

Gondoljunk csak bele; az X öregasszony mindig nagy örömmel hajtotta el otthonról az urát, hogy az csak lapátolja haza a lóvét neki, mert a férfiaknak nem való a családi élet, csakis női privilégium a “pesztrálás”, aztán örömmel hajtotta el a fiát sorkatonának, mert a nő a pinája meglétével máris nő, a férfiaknak meg kell a “beavatás”, aztán betette a férjét a sírba egyenesen a munkából, mert a korai nyugdíj is csak női privilégium szerinte, most pedig hiányolja, hogy nem hajthatja el sorkatonának vagy egyenesen a frontra az unokáját is…

Levélben elsőként örömmel köszöntötte Novák Katikát és Varga Judikát, hogy finom kis nősténysoviniszta törvényeket alkottak, aztán elment a fideszes, matriarchális feminista, keresztény nőegylettel, hogy a parlamentben kitüntessék az öngyarmatosító Bedő Imrét, aki segít nekik bekussoltatni a többi férfit is…

Nos, én egy kismacskát, sőt még egy amőbát sem bíznék rá, nemhogy egy felnövekvő új generáció bébiszittelését…

Geri P.
Olvasó

meg az anyád picsáját :’D
de az sajnos jelenség hogy sok a balek papucs, a nőnek pedig a legnagyobb kereszt ha olyan sokat keres hogy az már tönkreteszi a kapcsolati esélyeit, az ilyen sose lesz család centrikus picsa, a melójába temetkezik, az pedig ha egyszer dugába dől egyenesen a mély depresszióba löki az illető nőt.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Pont a minap beszélgettem egy munkaegészségügyben dolgozó ismerősömmel. Hát, elég rideg a valóság… A fizikai ill. részben fizikai állomány java, már 40+ kezd lerobbanni. Magas vérnyomás, visszerek stb. izületi gondok egyebek. Normál testalkatúakról beszélünk. (A 100kilós valagú irodamanciknál ez 50+ kezdődik.) A lényeg, hogy én most a 24+2,5 év munkaviszonyommal szintén a belemet húzom már. Nem is óhajtom sokáig űzni az ipart. Megvan a menekülési utam, mire ötven leszek nem fogok függni ezen görény rendszertől. Van miből szerencsére. DE az, hogy egy fizikai dolgozó ma kénytelen 63-65 éves koráig keccsölni… enyhén szólva gusztustalan. Természetesen a rendszernek nem érdeke, hogy az élettartamunk növekedjen, ezt kimondani nem mernék. Na mindegy, én öt év múlva a mólókon és a parton leszek.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A rideg valóság az, hogy az életmód és az eltelt évek “szorzata” a genetikai hajlamokkal együtt, pontosan behatárolja az egyén várható életkorát, amiben azért az életmód oldalán minimum 90%-os a felelősség. Az értelmes és “túlélő” ezt időben felismeri és tesz is, egyrészt anyagi, másrészt életmódbeli változtatással, ha erre szükség van, a profi meg irigykedik, sír és hisztizik mint bármelyik picsa, hogy de ő “megérdemli”, miközben most is, mint mindig, a “rendszertől”,”államtól”, politikusoktól, nőktől etc. várja a sült galambot………., és helyette mindig a lófasz érkezik a szájába, de soha nem tanul belőle, kezdi elölről a rinyálást……
Őszintén, érdemes a prolinak/cigónak bármit is adni???

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Óvatosan a prolizással! Ma egy proli, ha segédmunkást, culágert keres maga mellé akkor az napi 20000,- körül kezdődik!!! Sok diplomás ismerősöm van, aki proli melóból él, mert a szakterületén jelenleg nem kap munkát, vagy csak röhejes fizetése lenne. (Pl. elvált apa, aki a nettó 250-ből nem tud gyerektartást és még albérletet is perkálni…) Kb. ilyen életre számíthat aki 40+ lesz apa és a nyugdíjig guríthatja a zsetont a bizonytalanba. A cignuszokat nem kell félteni. Elveszik azt. Vagy némely családnál nagyobb a pénzmozgás náluk, mint egy vidéki takarékban anno… Meg a szorgalmasabbja már kint dolgozik. Itt amiből a nagy gebasz lesz az az árak elszabadulása okán várható. Úgy egy éven belül. Lesz itt akkora balhé, amihez képest a taxisblokád, meg 2006, kiskutya faxa volt. Ne legyen igazam, de a minimumon élő tömegek meg fognak mozdulni. Abban nem lesz köszönet!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A proli – Mensáros László naplójának 1982-es bejegyzéséből:

“A proli ravasz. Nem hisz neked, bizalmatlan.

Meg van győződve arról, hogy be akarod csapni. Pláne, ha tudja, hogy tanultál és szellemi munkából élsz. Tanulni csak azt lehet, hogy őt hogy kell becsapni. A gondolkodás funkcióját tulajdonképpen ebben látja. Ezért ab ovo védekező állásba helyezkedik, s inkább ő üt először, mielőtt te ütnél, és hiába magyarázod utána, hogy te nem is akartál ütni. Ezért nem lehet prolival barátkozni! Vagy ha barátkozol, eljön a pillanat, amikor fellázad tehetetlen butaságában, meg van győződve arról, hogy meg akartad alázni, fitogtatni akartad a tudásodat és ezzel valami őt kihasználni akaró célt elérni, tehát valamilyen módon a kultúrával “kivenni a fegyvert a kezéből”, amivel neki örökké védekezni kell az “okos” világ ellen, és mindezekért végül elárul.

Elárul mindent: téged, a világot, a saját életét. A proli örökké érzékeny. Bosszút kell állnia. A proli a legszörnyűbb állat a világon. Bár nem akarom az állatokat bántani. A proli nemcsak a fölötte állóval szemben kegyetlen: a hasonló proli szomszédja épp úgy ellensége. Lesi, figyeli, hogy mije van. Ha egy hamutartóval többje van, már följelenti, álmában megöli (ez a rosszabb).

Tehát maguk között sem tudnak békességben élni. Nem véletlen, hogy régen nem hagyták őket szabadjára. Ma azt mondják, hogy azért nem, mert féltek, hogy az urakat fölfalják. Nem! Az urak féltek, hogy ők egymást fölfalják!”

hunbagira
Újságíró

Milyen szépen leírás magatokról csakszi, a nemzet gázszerelőjével az élen, két grofó koncert között.:D piros lett a paradicsom nem sárga..

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

A vén b. Mensáros ’82-es agymenése annyira sem érinti a Férfihang olvasóit ma, mint a környezetét anno. Egy naplóban gyűlölködni… Ez aztán tényleg az igazán bátrak játéka!

common man
Olvasó
common man

És ez a napló miért nem maradt ott a polcon ahol hagyta? Remélem nem kötelező olvasmány.Van aki ezt kiadta? És van aki megvette?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Csak épp bemutatja a prolit……, visít is tőle minden irigy, balfasz, gyűlölködő, bosszút szomjazó semmirekellő vesztes/”incel” ……..

Alter Ego
Szerkesztő

Nem mutat be mást, csak saját ízléstelen tahóságát. Te meg magadat azzal, hogy idézgeted. Azzal is csak magadat minősíted, ahogyan (miként a gyökér Mensáros) legyártottál magadnak egy “incel” nevű utálatosbálványt, hogy a beteges gyűlöletedet megszállott módjára fröcsögd szerteszéjjel. És nem az a baj, hogy buta vagy, az csak egy egyszerű emberi gyengeséged, de hogy kisstílűen alantas és aljas is vagy, arról már magad is tehetsz.

Aztán kire lenne itt bárki is irigy? Rád? Ha valami véletlen folytán véletlenül két Y kromoszómád is lenne, akkor is jobban hasonlítasz egy beteg lelkű öregasszonyra, mint egy férfira. Csak kergemarhakóros tehénnek (állatorvosi lónak) vagy jó, akin szemléltetni lehet a feminizmus agybomlasztó hatását. Erre még egy incel sem irigykedne soha…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Betalált:)

victus
Olvasó

legyártottál magadnak egy “incel” nevű utálatosbálványt, hogy a beteges gyűlöletedet megszállott módjára fröcsögd szerteszéjjel.

Pont úgy, mint a feminizmust?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

a minimumon élő tömegek meg fognak mozdulni. Abban nem lesz köszönet!

Valószínű, hogy arra a “négymillió mélyszegényre gondoltál”, akikben bíztak az összefosás pártjai, hogy elsöprik a diktátort és beköszönt akkor majd a kánaán….
De, tegyük fel, hogy igazad lesz, aztán mit fognak csinálni, kinyírják a jelenlegi vezetőket és progresszív ballipsiket fognak maguknak választani? Vagy netán a Mihasznákat? Vagy kikiáltják az Európai Egyesült Államokat és külföldről várják, hogy megmentsék őket? Önmaguktól?

hunbagira
Újságíró

A deviánsokat nem tudom mit csinálnának valószínű kb ugyanazt, mint a vajdád. Csak ők az alsó alvállalkozói szint becsápolása helyett…megelégednének a nokiásdobozokkal. Így újra jófiúk lennénk az ejunál.
És a fizetésből élő alsó”középosztály” helyett a felső lenne baszogatva egy 36%szjával, ahogy láthattuk már. Csok helyett lenne újra szocpol stb.
A mi hazánk viszont a tőkét/tőkéseket adóztatná a melósok helyett. Tehát a nemzet tahója a magángép vásárlása utan meg lenne kínálva egy 200%os luxusáfával. :P
Örülök, hogy segíthettem, te szöröstalpú cigány.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Csak ők az alsó alvállalkozói szint becsápolása helyett…megelégednének a nokiásdobozokkal.

Milyen gálánsak…..

Így újra jófiúk lennénk az ejunál.

Hú bazmeg, és én még azt hittem, hogy ha szarszájú is vagy, de valamennyi eszed azért csak van, hát tévedtem, de másrészről, parazita bölcsészként végülis nem okoztál csalódást.

És a fizetésből élő alsó”középosztály” helyett a felső lenne baszogatva egy 36%szjával, ahogy láthattuk már.

Hát persze, ahogy a bölcsész elképzeli, mert minden ilyen komcsi ötlet eredménye az lett, hogy kevés volt a “gazdagok pénze”, aztán egyre csak szélesedett és szélesedett a “kulákok” köre, alig maradt ki valaki a szórásból….

Csok helyett lenne újra szocpol stb.

Húha, ettől a Föld is beleremegne, hogy átnevezik, ahogy a szocpolt is csokká átnevezve is nagy rengések voltak

A mi hazánk viszont a tőkét/tőkéseket adóztatná a melósok helyett.

Persze, ahogy móricka elképzeli, aztán meg jobb esetben a tőkés a (Jákob féle) “melóson” ezt többszörösen hajtaná be, rosszabb esetben pedig itthagyná a melósnak a nagy semmit és felkopna a sok melós álla a nincstelenségben.

Tehát a nemzet tahója a magángép vásárlása utan meg lenne kínálva egy 200%os luxusáfával. :P

Milyen jó ötlet volt az orosz oligarchákat, meg a hozzájuk köthetőket kisemmizni és ennek eredményeként ezzel a “rengeteg” pénzzel meg is nyerték az ukránok a háborút……

A prolimentalitás alapvető alfája, hogy kit kell “megbüntetni”, kitől mit kell elvenni és ki az okozója a proli nyomorának.
Látom, magadra ismertél Mensáros leírásában.

Örülök, hogy segíthettem, te szöröstalpú cigány.

Nagy öröm lehet, hogy bemutattad a közgazdasági “tudásodat” a komcsi-proli jellemtelenségeddel együtt.

Alter Ego
Szerkesztő

Na, aztán a helyedben pont nem verném magam itt ezzel a Mensáros idézettel, mert ezzel csak arról állítottál ki bizonyítványt, hogy te magad is mekkora öntelt, nemtelen hulladéka vagy Isten állatkertjének.

Az attitűdötök valójában “prolibb” a körülírt fantazmagórikus “proli” gyűlöletképnél is. Állítólag ez a Mensáros valami jó színész volt, de úgy látom, amúgy egy felettébb ócska ember, az kiderül ebből a rövid naplójegyzetből is.

Még jó, hogy sem az ezeréves nemesi családfámhoz, sem a százötvenes IQ-mhoz nem osztottak automatikusan ilyen hányingerkeltő, arrogáns felsőbbrendűségtudatot. (Az önteltségemet csak a napi gyakorlatból; a hitvány Csaxi öregasszonyokkal való összevetésből nyerem magamnak :D)

A legsajnálatosabb, legrémesebb, hogy a fajtátokat pont a rendszerváltás vetette fel a magyar szartenger tetejére. Az effélék tobzódtak a parlamentben nemesi díszmagyarban már rögtön a rendszerváltás után és követelték az ősi jussukat, a re(!)privatizációt, az effélék manapság meg már egyenesen “ispánok” és “főispánok” is akarnának lenni. – Ennyit a Mensáros féle értelmiségi önteltségről és feudális jogosultságtudatról…

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Még jó, hogy sem az ezeréves nemesi családfámhoz, sem a százötvenes IQ-mhoz nem osztottak automatikusan ilyen hányingerkeltő, arrogáns felsőbbrendűségtudatot.

Az év poénja:)

Geri P.
Olvasó

még mindig több ezzel a 2 vele született hozadékkal mint te a komplett életeddel, te retkes picsájú narancs bolsevik unatkozó vén nyomorék :D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Spoiler
A szarszájú parazita, ha nem hazudik, megjárta az idegenlégiót, de kibaszták onnan, a nemesi “vérvonalát” a hajára kenheti, mert egy genetikai hulladék, se kutyája, se macskája, és ahogy kinéz, utódot sem fog neki szülni a kutya sem…
Ennyit a “hozadékról”…..

hunbagira
Újságíró

mi van, te szőröstalpú szar?! :D

Geri P.
Olvasó

látom te ennek az alter ego nevű fasznak egy igazi keményvonalas rajongója vagy, többet tudsz róla mint ő saját magáról :D
csak így tovább, minden unalmas életű vén lotyónak kell valami hobbi ;)

hunbagira
Újságíró

pontos, tényszerű megállapítás…

hunbagira
Újságíró

Te szőröstalpú cigány értelmezni sem tudsz. Vajdád haverjait/kitartott kretén/céltábla ellenzékét ugyanúgy kifiguráztam, te primitív birkabaszó.

hunbagira
Újságíró

A kivakart büdösproli mentalitás meg az, hogy korábbi önmagát szipolyozza/rugdossa….ahogy nálad pontosan láthatjuk csaxika. Amikor hunnt próbálod alázni..:D megint jól bemutattad magad.

hunbagira
Újságíró

Illetve olyan kultúrális szinten állnak, hogy grofó a meghívott főelőadó a lagziján, miután elvette a kiégett veretes kommancs családból származó kurvát. :D

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Amikor hunnt próbálod alázni..:

Titeket nem kell, alázzátok ti magatokat eleget…..

Geri P.
Olvasó

ebben spec igazad van, ennek a vicclapnak a megmaradt durván tucatnyi ide okoskodó 2 lábon járó szerencsétlenségéből mindegyik önállóan véve is egy szánalmas balfasz,
de mellettük te vagy az igazi vastagon szedett pont az i tetején.
ha másért már évek óta nem, de legalább a te impotens szófosásodért megéri ide 3 havonta benézni ;)
A moderátor meg a slussz poén, aki vagy túl seggfej hozzá hogy kibannoljon innen végleg, vagy azt a gyökér is már csak azért jár ide hogy rajtatok szórakozzon

hunbagira
Újságíró

A közgazdaságtani felfogásom Keynesen alapul…akinek a neve a magadfajta oláhnak, nyilván nem mond semmit. Úgy, hogy guglizz néhány újságcikket róla…másra úgy sem vagy képes.

Geri P.
Olvasó

hát tudod a csóró fasz tömeg így is bő 20 évvel elkésett azzal a megmozdulással, ha csak 1 év múlva áll fel, itt már rég el kellett volna söpörnie egy új proletár forradalomnak a mocskos kádárista rendszerből átmenekült rajtuk élősködő hazaáruló újgazdag csürhét, de ugye a magyar birka a legostobább csodaváró barom.

itt ebben a leprafészekben nem volt még igazi rendszerváltás, csak a probléma ott kezdődik hogy azóta innen már minden értéket elloptak, kivittek, a kezdéshez használható infrastruktúrát lerombolták, szétosztottak, ezt már nem lehet visszacsinálni, csak egy kurva komoly háborúval lenullázni és újra kezdeni mint ’45 után.
ennek az országnak lényegében 89 óta reszeltek, ebben a formában nem lehet ezt tovább csinálni.

csak attól tartok itt meg más helyen ez a megmozdulás nem lesz több mint egy európai BLM nigger lázadás tömeges lopkodással és garázdasággal megfejelve.
persze lehet ennek is jó oldala, pl a zavarosban mindenkinek van a múltjában pár olyan akit “véletlenül” érhet baleset és eltűnhet a világból, senki nem fogja keresni a balhé közben az ilyeneket

xcsakx
Olvasó
xcsakx

itt már rég el kellett volna söpörnie egy új proletár forradalomnak a mocskos kádárista rendszerből átmenekült rajtuk élősködő hazaáruló újgazdag csürhét,

Ja, és az “eltörlő” lenne az “újgazdag csürhe”, business as usual….
A (bolsi/náci)prolinak állandóan azon jár az esze, hogy kitől mit tudna elvenni, és hogy ő abból milyen jól élne…

Geri P.
Olvasó

“Na mindegy, én öt év múlva a mólókon és a parton leszek.”
hiszed te azt, ha nem basszák szét a fejed fölött a fél világ gazdaságát :D

Európa eleve nem pálya sehol, ilyen nekem is eszembe jutott, de itt sehol nem tudnék ilyet elképzelni, eleve a mediterránum súlyos klíma változás felé halad, te ott a napi ivóvízért és ételért is komolyan meg kell majd harcolj, a távolabbi helyeken pedig politikai, demográfiai bajok lesznek, pl én a karibi térségben el tudnám képzelni magam, kuba, jamaica stb, de itt eleve jó helyi nyelvtudás kell, meg valami működő terv hogy miből hozod a napi betevőt. Elmész halászhajóval bamba segg turistákat pesztrálni pecabottal a kezetekben miközben láttad hogy egy hét alatt bedöntötték az egész világ idegenforgalmát és lesz még ilyenre példa

Ami még szóba jöhet kelet afrika vagy indokína, mert ott egy pesti panel árából el tudnék karcolni 15-20 évig, az alatt pedig lehet agyalni hova tovább, én beérném sima önnfenntartással is. csak az igényeidet kell a helyi viszonyokhoz igazítani, de ettől a degenerált kupi Európától, pláne ettől a keleti nyomortelep részétől kb minden élhetőbb, de legalább emberközelibb. A korrupciót már úgyis megszoktuk itt, az ott már nem lenne új.

de azért ha nem bizalmas elmondhatod hogy te merre gondolkozol, én csak örülök hogy ebben az elbaszott előző 20 évben sikerült összeszedned a menekülő pénzed, pedig közben volt 2 válság, és 5 éve is még csak gombokat fizettek a legtöbb melóhelyen.