Alter Ego
18 megosztás

Az Európai Parlament alapvető emberi jogként, női alapjogként kívánná szabályozni az abortuszt

Az Európai Parlament állásfoglalása szerint az Európai Unió alapjogokat rögzítő chartájába kellene foglalni, mint alapjogot, az abortuszhoz való jogot, továbbá az uniós tagországoknak mindenképpen biztosítaniuk kellene a jogszerű és ingyenes hozzáférést a művi terhességmegszakításhoz.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén 324 igen, 155 nem szavazattal és 38 tartózkodás mellett elfogadott határozatban az EP-képviselők felszólították az Európai Unió Tanácsát, hogy nyújtson be javaslatot az alapjogi charta 7. cikkének módosítására, amelyet szerintük azzal a szöveggel kell kiegészíteni, hogy

“mindenkinek joga van a biztonságos és legális abortuszhoz”.

Az állásfoglalási indítványnak egyébként az egyik előterjesztője Samira Rafaela, holland EP-képviselő, aki néhány napja felhívást írt az Európai Parlament elnökéhez, Roberta Metsolához, amelyben felszólította, hogy tiltsa ki az életvédő szervezeteket az Európai Parlamentből.

Javasoljuk az abortuszhoz való jog felvételét az Európai Unió Alapjogi Chartájába; úgy véljük, hogy javaslatot kell benyújtani a Tanácsnak az Alapjogi Charta módosítására az alábbiak szerint” 

„Felhívjuk az EU-t és tagállamait, hogy jogilag ismerjék el az abortuszt, és védjék meg a biztonságos és legális abortuszhoz való jog és más szexuális és reproduktív jogok és egészség tiszteletben tartását; felhívjuk továbbá az EU-t, hogy lépjen fel szószólóként, és tegye e jog elismerését kulcsfontosságú prioritássá a nemzetközi intézményeken belüli tárgyalásokon és más többoldalú fórumokon, például az Európa Tanácsban, valamint támogassa annak felvételét az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatába.” 

Az abortusszal kapcsolatos állásfoglalásuk mellett további “aggodalmakat” fogalmaznak meg a “gender-ellenes” csoportokkal összefüggésben is. Ezzel is tapinthatóvá téve, hogy a tudományos megalapozottságot egyébként nélkülöző, a nem szabad megválasztását hirdető gender-ideológia, szerintük máris civilizációs normaként, alapjogként kezelendő:

„Aggodalmát fejezi ki a genderellenes és választásellenes csoportokat finanszírozó pénzáramlás lehetséges megugrása miatt szerte a világon, beleértve Európát is.” 

A határozatban aggodalmukat fejezték ki “a nemek közötti egyenlőséget ellenző csoportok” egyre növekvő világ- és európai szintű támogatottsága miatt is. Nyilvánvalóan csúsztatás illetve súlyos tévedés, hogy az abortusszal kapcsolatban fenntartásokkal élőkre, mint a nemek egyenlőségét ellenző csoportokra hivatkoznak, hiszen történetesen a férfijogi mozgalom éppen a nemek egyenlőségének, azonos jogainak érdekében ellenezi, hogy az abortusz kérdését (női) alapjogként láttassa bárki is. Fontos ezen a helyen is hangsúlyozni: a magzat nem a nő testének része, a magzat nem a nő tulajdona, hanem két ember (egy férfi és egy nő) ivarsejtjeinek egyesülésével létrejövő önálló élet, amely felett még akkor sem kizárólag a nők joga rendelkezni az apát semmibe véve, ha valaki bizonyos körülmények között elfogadhatónak gondolja az abortuszt.

Az Európai Parlament kezdeményezése nyomán a CitizenGo azonnal petíciót indított, amelyben az idő rövidségére való tekintettel haladéktalan tiltakozásra, az EP képviselők megkeresésére szólítanak fel minden az élet védelmére elkötelezett embert. Petíciójuk ezen a címen tekintető meg.

A Férfihang Civil Társaság abortusszal kapcsolatos kampányfilmje

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
18 megosztás


149
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
141 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
17 Hozzászólások szerzői
vladimir a gyikemberIcedetinSe - sevictusHunn Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
xcsakx
Olvasó
xcsakx

“mindenkinek joga van a biztonságos és legális abortuszhoz”.

Mondtam én, hogy a szülési jog után a férfiaknak is joga lesz a biztonságos és legális abortuszhoz:), vagy annak kéréséhez:), vagyis abortáltathatják anyucit, ha akarja, ha nem, hiszen ha a férfi/apa ezt kéri, akkor meg kell csinálni, mert joga van hozzá:)

A filmbéli jelenet összes körülményeit nem ismerem, de a gyakorlatban, 90% -ban, ha az “apa” kimarad ebből az abortusz témából, akkor az a csaj javára válik, ugyanis szép az álszenteskedő ömlengés hogy “szülessen meg minden élet” (biztos?, a retkes cigók is?:), csakhogy, ahogy apává válik egy férfi, a nagy abortuszellenes harc dacára, vagy épp úgy, hogy átbaszták, és teherbe esett a ribanc, mert hátha így megfogja apucit, pont ezek a “fenegyerekek” visítanának ezerrel, hogy nekik nem kell, hogy vetesse el, mert nem hajlandó fizetni…..

Ennek pedig az az egyszerű oka, hogy apuci (vagy akire anyuci rámutat, vagy vele életvitelszerűen él), ha akarja, ha nem, fejőstehénné változik, a kölyök 18 éves koráig biztosan és végérvényesen kötelezettségei vannak.

Az külön érdekesség, hogy az abortuszok 99%-a apuci kérésére, vagy (ki sem mondott) elvárása alapján történik meg, vagyis egyik sem “vállalja” fel a gyereket, de anyucira van kenve, hogy geci gyilkos nő:).

A nagy küzdelemben elsikkad az a tény, hogy ezerrel megy a visítozás, ha egy nő akarata ellenére apává tesz egy férfit és akkor összedőlt a világ, meg geci nők stb. , viszont fordított esetben (ami kb az esetek 1 ezreléke), amikor a férfi akarja a nőre rákényszeríteni a nem akart gyereket, az bizony morális, erkölcsös, kívánatos és “FÉRFI JOG”:)DDDDDD

Spoiler

Kurva kíváncsi lennék, hogy ha a szerzőt egy nő átbaszná és teherbe esne tőle, akkor mennyire küzdene az abortusz ellen?:), úgy, hogy nyilvánvaló tényként közölte már korábban, hogy kifejezetten nem szeretne gyereket:)DDDDDD

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ha átvág ezzel valaki, akkor otthagyod a nőt, és lesz belőle egyedülálló anya. Ha ugyanis ilyen esetben nincs automatikus kényszerházasság, mint mondjuk az iszlámban, ez a kiskapu mindig nyitva áll.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Elméletben így van, de a gyakorlatban mindegy, hogy otthagyod, vagy sem, (Hamurapi óta) minimum a gyerek után biztosan fizetsz gyerektartást,( de sok esetben “asszonytartást” is, a gyerekre hivatkozva).

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ha egy minimális összeggel megússza a pali, még szerencséje is van. Ha már annyi esze volt, hogy gumi nélkül dobja be a bohócot.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A “minimális összeg” a gyakorlat szerint apuci jövedelmétől függ.

https://vidakovics.hu/valoperes-ugyved/gyerektartas-gyermektartasdij/

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ez az ország pedig még soha nem látott minimálbéres vállalkozót, akinek papíron semmi vagyona. :)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ja, és a bírók ezt beveszik:)

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Igen. :)

common man
Olvasó
common man

Az külön érdekesség, hogy az abortuszok 99%-a apuci kérésére, vagy (ki sem mondott) elvárása alapján történik meg, vagyis egyik sem “vállalja” fel a gyereket, de anyucira van kenve, hogy geci gyilkos nő:).

X%mertCSAK

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

A következetesség, a felelősségvállalás, a felnőtt gondolkodásmód totális hiánya. Az egész tyúkudvar egy vállalhatatlan fostelep. A 19éves fiam is rájött már erre. Nőben ne akkor bízz, ha ló legel a sírján, az kevés! A minimum az, hogy az amishok Woodstock II. szervezzenek rajta, és fellépjen a Cannibal Corpse. Csókolom!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A következetesség, a felelősségvállalás, a felnőtt gondolkodásmód totális hiánya. Az egész tyúkudvar egy vállalhatatlan fostelep. A 19éves fiam is rájött már erre. Nőben ne akkor bízz, ha ló legel a sírján, az kevés!

Jó reggelt kívánok.
Schopenhauer 200 éve már rájött erre…….

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Az én példaképem Baszileusz. Nekem jó, tehát jó! Nem becsültek meg, sőt önzőnek voltam titulálva… Na most már valóban önző leszek. Tőlem húsz évvel fiatalabb lányokkal “szórakozom”, és izomból tojok a kispolgári fostos mentalitásra. Mivel nem vagyok celeb, láthatatlan módban létezem. Herótom lett az elmúlt közel 10 év során a 30+ 40+ idióta nőktől… Okoskodó szarhalmoktól… Cuki, nem cuki, ez van. Szarok a farmra!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Azt nem tudom most eldönteni, hogy panaszkodsz, vagy dicsekszel……….?

Horvath Anton
Olvasó

Ez így is van, nagyjából ugyanezt láthatod az itteni fotelfeministák kommentjeiből is…

victus
Olvasó

A fotelforradalmárok és aktivisták megnyilvánulásai sokkal szórakoztatóbbak. Fel akarjátok forgatni a társadalmat, noha még a saját nyomorult életeteket sem tudjátok megoldani.

hunbagira
Újságíró

Csaxolok, szuka, hogy az összes “hivatásos forradalmár” ebből a rétegből jön, kezdve az összes vallásalapítóval. :P

victus
Olvasó

Alapítsatok akkor vallást.

Ijk
Olvasó
Ijk

Nekem a következő a kérdésem :
Milyen élet vár arra akit nem akarnak megszulni, koteleznek a kihordasara?
Miért akarnék olyan nőtől gyereket aki nem akar gyereket, ezáltal a kikenyszeritett szülés után egyedül rám hárul a nevelése, gondozása?

tomgal
Olvasó
tomgal

Természetesen van igazság apai, férfi szemszögből abban amit mondasz, csakhogy megint nem a gyermek, az élet joga felől közelíted meg a kérdést. Annak a gyermeknek nincs joga az élethez , pláne ha valaki szívesen fel is nevelné ? Egy férfi ezt csak erős családi támogatással vállalná be-közülük is elenyészően kevesen- (nagymama, lánytestvér segítsége esetén ) , de ha biztonsággal , szeretetben fel lehetne nevelni, akkor nincs joga élni ? Nézzük a gyermek szempontjából is, ne csak szülőjéből. Akárki akármit mond, aki megfogant, már egy élet és nem lenne szabad csupán problémaként tekinteni rá. Ez az én meggyőződésem.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

csakhogy megint nem a gyermek, az élet joga felől közelíted meg a kérdést.

Végül is tényleg joga van a gyereknek anya nélkül felnőni, és ha hiányolja, akkor apuci csak annyit mond neki, hogy kikényszerítettelek anyádból, aki amúgy egy jó asszony, csak épp nem akart téged de én megmentettelek, mert jogod van anya nélkül is élni :)

Annak a gyermeknek nincs joga az élethez ,

Álszent, provokatív, és áldozatpózban fetrengő, igazi női, feminista kérdés:)!
Ha már megszületett, akkor bizony sok joga van, de amíg nem addig nem.
Az külön pikáns, hogy egyik oldalon minden kibaszott ribanc, másik oldalon meg minden vesztes nyomorult veri magát, hogy milyen jogai vannak és a kötelességről, kötelezettségről meg mélyen kussol.

pláne ha valaki szívesen fel is nevelné ?

Ja, főleg a buzi párok, LMBTQ+ hulladékok…..
Mert miután apuci kikényszerítette, (mert a gyerek szemszögéből joga van! (Sic!):), és aztán kiderül, hogy nemcsak nem alkalmas szoptatós dajkának, pesztrának, de a segge is kilóg a gatyából mert munkavégzésre sem alkalmas a szoptatás mellett, így 0 jövedelemmel éhenhalnak, vagy a gyereknek “joga lesz” lelencként élni , valahol, valahogyan…..

Egy férfi ezt csak erős családi támogatással vállalná be-közülük is elenyészően kevesen- (nagymama, lánytestvér segítsége esetén ) , de ha biztonsággal , szeretetben fel lehetne nevelni, akkor nincs joga élni ?

A bolha faszán a pattanásról beszélsz, nagyságrendileg.
Ennyi erővel, ha anyagilag megteheti, akkor “vehet” magának akármennyi béranyát és bármennyi kölyköt születtethet magának, ahogy C Ronaldónak is ez az egyik hobbija.

Nézzük a gyermek szempontjából is, ne csak szülőjéből.

Sőt, nézzük Buksi szempontjából és sírjunk, hogy szegény Buksinak nem lehet játszótársa, ha nem születteti meg apuci a porontyot.

Akárki akármit mond, aki megfogant, már egy élet

Nem, nem az, csak egy sejtcsomó, a nőn belül.

Ha (sikeresen) “világra jön”, na, akkor élet.
Arról meg nem is beszélve, hogy hány megfogant zigóta végzi elhalással, spontán vetéléssel, szerencsére, mert nagy részük genetikailag sérült, csak épp erről senki sem tud, vagy úgy tesz, mintha nem így lenne.

és nem lenne szabad csupán problémaként tekinteni rá.

Persze, csináljunk úgy, mintha ez édes cukormázas “jog” meg happy sunshine lenne, mikor valójában egy rakás bullshit . De női szokás szerint mazsolázzuk ki ami nekünk tetszik, a többit meg egye meg, aki akarja:)

Ez az én meggyőződésem.

Hát, ha ez a te meggyőződésed, akkor ez az adu ász, ez mindent visz:) Ahogy Égő Malter meggyőződése is, az is szintén egy aduász:)

Ijk
Olvasó
Ijk

A gond az hogy leszarjak azt az életet aminek a jogaihoz ragaszkodsz. Nagy részük nyomorra, kilátástalansagra van ítélve, ami újabb nyomort fog csak szülni. Az élethez való jog szart sem ér, a normális élethez való jog érne valamit, csak az állam nem képes szerető családot helyettesíteni. Szóval nem lehet mindent az élethez való jogra feltenni. Opciók kellenek, mint örökbefogadás felajanlasa, felvilágosítás a kovetkezmenyekrol, és ezek alapján a a döntés jogát meghagyni. Ha ezt elveszed csak a nyomort termeled ki, te nem fogod azoknak a gyerekekneknaz életét megoldani, azok meg legfeljebb a jogalkotoknak köszönik meg az életük, de legfőképp annak nyomorúságát. Meg kell szulnod a gyereket mert azt mondjuk, de utána már kizárólag a te problémád.

hunbagira
Újságíró

Akkor neked is (újra) az abortusz tudod, nem a legszegényebbek/legprimitívebbe/depriválabbak “sportja”, hanem közép-alsóközéposztálybeli kis fehér ringyóké…tehát szó sincs nyomorról.
Amúgy meg fehér csecsemőre 3-4 év hosszú varólista van (különösen kislány esetén) rengeteg odaadott borítékkal, hogy szóljanak a nővérek, dokik, hogy “bejött egy”.

Ijk
Olvasó
Ijk

Ciganylanyok ülnek sorba terhességmegszakitasra helyi megyei kórházban.

Ijk
Olvasó
Ijk
victus
Olvasó

Akkor neked is (újra) az abortusz tudod, nem a legszegényebbek/legprimitívebbe/depriválabbak “sportja”,

Erre te vagy az élő példa.

hunbagira
Újságíró

Hú ezzel nagyon “megírtad”, megint gecciputtony/cigányhobbit. :D Egy kis formállogika, ha én lennék, akkor nyilván (például) nem kommentelgetnék itt.

victus
Olvasó

Arra vonatkozott, hogy a retkes, alpári, cigány kurvaanyád sem kapart ki téged magából, ahogy kellett volna, te funkcionális analfabéta, belterjes korcs.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Milyen élet vár arra akit nem akarnak megszulni, koteleznek a kihordasara?

Az senkit nem érdekel, ahogy az sem, hogy milyen élet vár az anyára, akiből kikényszerítették a gyerekszülést , akarata ellenére…..
Itt első körben a férfi jogai számítanak, a gyerekre hivatkozva, ha ez nem jön be, akkor a még meg nem született gyereknek a(z elbaszott életre való) “jogai”-ra történt hivatkozás validálja ezt a faszságot, a lényeg az, hogy a “női lélek” tetszeleghessen a megmentő szerepében és nyalhasson az elborult hülyéknek.
Az külön megérne egy misét, hogy ha a lányát kényszerítenék kihordásra és gyerekszülésre hasonló szituációból adódóan, akkor mennyire lenne ez a faszság a “meggyőződése”?:)

Miért akarnék olyan nőtől gyereket aki nem akar gyereket, ezáltal a kikenyszeritett szülés után egyedül rám hárul a nevelése, gondozása?

Na, eddig a sok okos jogkövetelő és őket nyalogató hülyepicsa eddig nem nagyon jutnak el, a jog “kiküzdése” a legfontosabb cél, a többivel meg csak lesz valami, valamikor…….

tomgal
Olvasó
tomgal

Szerinted nem úgy neveltem a lányomat, hogy számára egyértelmű legyen, ha terhes lesz az élet és megszüli ? (egészségügyi és erőszak esetekben van csak más véleményünk)
Mi életnek tartjuk a megfogant magzatot, ezen lehet felháborodni, de ehhez senkinek semmi köze, hogy nekünk ez a világlátásunk. Nem véletlen, hogy családomban a női felmenők közt (ameddig tudomásom van róla)mindenkinek annyi gyermeke volt, ahány terhessége. (egy méhen kívülit leszámítva )Mi nem öljük meg a gyermekeinket.
én nem azt mondom. hogy mindenkinek így kell gondolnia, sőt azt is elfogadom (mi mást tehetnék) , hogy a többség abortusz párti. Attól én-mi életnek tartjuk a magzatot és én élet párti vagyok. Elsősorban nem jogi szempontból, hanem vallási szempontból és számomra ez gyilkosság. Ha másnak ez csak egy rutin beavatkozás, problémamegoldás, hát az ő lelke rajta.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szerinted nem úgy neveltem a lányomat, hogy számára egyértelmű legyen, ha terhes lesz az élet és megszüli ?

Az kurva lényegtelen, hogy te hogy “neveled”.
Amikor ott van a közepében, baszhatod te a nevelésed, ha nem akarja.

(egészségügyi és erőszak esetekben van csak más véleményünk)

Még célzott vizsgálatokkal is problémás az egészségügyi kockázatok teljes kizárása, arról nem beszélve, hogy ha egy lányt/nőt akarata ellenére kényszerítenek gyerek kihordására/megszülésére, az biztos, hogy kurvára vigyázni fog a magzatára!

Mi életnek tartjuk a megfogant magzatot, ezen lehet felháborodni, de ehhez senkinek semmi köze, hogy nekünk ez a világlátásunk.

Ki nem szarja le, hogy ti mit tartotok, hisztek, a tényeket a hit eddig sem zavarta és nincs annál idiótább, min aki a hit “nevében” megerőszakolja, vagy próbálja megerőszakolni a valóságot……..

Nem véletlen, hogy családomban a női felmenők közt (ameddig tudomásom van róla)mindenkinek annyi gyermeke volt, ahány terhessége. (egy méhen kívülit leszámítva )Mi nem öljük meg a gyermekeinket.

A kevélységnek mindig megvan a büntetése:), ha már hitnél tartunk:)

én nem azt mondom. hogy mindenkinek így kell gondolnia, sőt azt is elfogadom (mi mást tehetnék) , hogy a többség abortusz párti.

Ez sem igaz. Szerintem nincs élő ember aki “abortusz párti”, ez egy orbitális faszság.
Ez “csak” egy “módszer”/”lehetőség” annak a problémának a megoldására, ami egy nem kívánt terhesség következtében adódik.
Drasztikus, cúnya, stb. de csak egy, a (nem) sok módszer közül, amire senki nem vágyik, nem akarja, nem pártolja, hanem adott esetben nincs más lehetősége a nem kívánt terhességből keletkezett probléma megoldására.

Attól én-mi életnek tartjuk a magzatot és én élet párti vagyok.

Jól hangzó, és álszent faszság.

Elsősorban nem jogi szempontból, hanem vallási szempontból és számomra ez gyilkosság.

Gyorsan módosítottál a “gyerek jogá”-ról a vallási “szempontra”, nem is tudom, hogy melyik a szánalmasabb “ütőkártya”……

tomgal
Olvasó
tomgal

“Attól én-mi életnek tartjuk a magzatot és én élet párti vagyok.

Jól hangzó, és álszent faszság.”

Neked. Nekem meg világnézet. És mivel így élem az életemet, még csak álszentnek sem lehet nevezni. Ha ezt hírdetném, de közben évente járnék- jártam volna abortuszra, na az álszentség lenne, de mivel így neveltek és eszerint élek, ez a hitem, az valóban csak a cinikus, megkeseredett emberek szemében “álszent faszság.” Az én szememben meg ez a ” problémamegomdás” gyilkosság és bizony sokak szemében az.
Én senkire nem kényszerítek semmit, midenkinek magának kell elszámolnia a lelkiismeretével. Viszont a véleményem akkor is az marad, hogy az abortusz ( a speciális eseteket leszámítva) gyilkosság.
Ha valaki nemi életet él, azt felelősen kell tennie ( mindkét oldalról), tudnia kell, hogy gyermek lehet belőle, nem akkor meglepődni és ” megoldás után kapkodni”, hisz csak egy probléma. Nem, ő egy gyermek.

Nekem elsősorban vallási kérdés és csak másodsorban jogi, nekem ez a sorrend, másnak meg más.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Nekem meg világnézet.

Az iszlám is világnézet és egyúttal egy faszság is.
Attól hogy a te szubjektív faszságod, attól az még faszság.

És mivel így élem az életemet, még csak álszentnek sem lehet nevezni.

Elég sokszor kiderült, hogy de, az vagy. Nem vagy jobb a deákné vásznánál te sem, csak épp talán szerencsésebb, kiindulásból, de ugyanolyan AWALT vagy, mint kevésbé szerencsés sorstársaid.

Ha ezt hírdetném, de közben évente járnék- jártam volna abortuszra, na az álszentség lenne,

Így torzul el a kevélységből eredő önhittség:). Könnyű úgy verni a melled, hogy nem kerültél ilyen szituációba, mármint, hogy nem kívánt terhesség, vagy annak a lehetősége, pl. gumiszakadás, etc.

A hited akkor lett volna “megmérettetve”, ha akaratodon kívül teherbe estél volna, akár többször is, de a hited miatt mind megszülted volna:)
Úgy, hogy már semmi esélye, hogy ez bekövetkezzen, könnyű a hited kevélyen lobogtatni.

de mivel így neveltek és eszerint élek, ez a hitem,

Az külön érdekes lehet, hogy ha az egyszem lányod, netántán, véletlenül nemkívánt terhes lesz, hogy mennyire lesz erős a hited, vagy az övés, anevelése stb?:) Persze, ez nem történhet meg, hiszen te nevelted, ő is hithű valláskárosult, meg különben is, a te lányod:)

az valóban csak a cinikus, megkeseredett emberek szemében “álszent faszság.”

A faszság önmagában egy tény, nem viszonyulás, vagy szubjektív “vélemény” függvénye:), nem azért az, mert én mondom, hanem mert önmagában, mindentől függetlenül az:)
Ahogyan pl. Hitler is dohányzásellenes volt, Churchill meg nagy dohányos, attól a dohányzás egy faszság, függetlenül attól, hogy ki, esetleg milyen potentát ellenzi, vagy épp pártolja……
Csak kiütközik a nő belőled:)

Az én szememben meg ez a ” problémamegomdás” gyilkosság és bizony sokak szemében az.

Nem kívánom, de kurva kíváncsi lennék, ha a lányod esetleges abortusza után gyilkosnak tekintenéd-e?:)

Én senkire nem kényszerítek semmit, midenkinek magának kell elszámolnia a lelkiismeretével.

Persze persze:), de elítéled, mert mindig is magasabb rangúnak képzelted magad, a kevélységed és rátartiságod az, ami mindig is állandó volt:)

Viszont a véleményem akkor is az marad, hogy az abortusz ( a speciális eseteket leszámítva) gyilkosság.

“A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki se kíváncsi a másikéra.”

Ha valaki nemi életet él, azt felelősen kell tennie ( mindkét oldalról), tudnia kell, hogy gyermek lehet belőle, nem akkor meglepődni és ” megoldás után kapkodni”, hisz csak egy probléma.

Hm…..Az itteni lúzerek nagy része szerint a nő felelőssége, de azt is tudjuk, hogy 100%-os védekezés nem létezik, na jó, kivéve ha nem szexelnek (és nem lopja el a nő a fickó spermáját:), de akár gyártási hibából, sok minden körülmény összejátszásából is megtörténhet a nem akart, nem várt eredmény…….

Nem, ő egy gyermek.

Majd, ha megszületik, de még ott nem tartunk…..

Nekem elsősorban vallási kérdés és csak másodsorban jogi, nekem ez a sorrend, másnak meg más.

És bazmeg, még tud rontani a helyzetén:)

tomgal
Olvasó
tomgal

És azt, hogy mi a faszság természetesen te határozod meg :D , azért, mert az úgy van és kész. Mindig nevethetnékem támad, amikor valaki saját nézeteit tévedhetetlenül és kizárólagosan igaznak véli, pláne vallási, világnézeti kérdésekben, amiben nincs egy központi, objektív igazság.Na ez igazi rátartiság, kevélység, én kezdő ovis vagyok hozzád képest ezen a téren.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

.

Horvath Anton
Olvasó

Nem gondoltad hogy majd valami újat is ír? Öt nicken is ugyanazt ismételgeti egyfolytában. A gyerektéma nagy szakértője, de csak a legyártásáig, a felnevelése, az a röpke 20-25 év az már nála kimarad. Szerintem ez az egész abortusz téma meg nem olyan hogy majd egyetlen szabályozással megoldható lesz minden eset. Az úgynevezett “női jogokból” mindenesetre így is sok van már a semmire megalapozva. Ezek a jogok eddig egy problémát sem oldottak meg, hanem az egyik problémából egy másikat generáltak csak. Az érthető hogy az állam belefolyik ebbe, felvásárolja a magánklinikákat vagy szabályozza őket. A felnevelés témaköréhez viszont már a fideszes agy sem jut el.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

És azt, hogy mi a faszság természetesen te határozod meg :D ,

Már vártam, mert innen is látszik, hogy nem érted, amin én speciel nem csodálkozom:), mert valahol erre a “riposztra” számítottam:)
Épp ez a lényeg, hogy ez objektív tény, nem attól függ, hogy ki mondja, azért hoztam példaként a az iszlámot is, mert az minden körülmények közt faszság.

Mindig nevethetnékem támad, amikor valaki saját nézeteit tévedhetetlenül és kizárólagosan igaznak véli, pláne vallási, világnézeti kérdésekben, amiben nincs egy központi, objektív igazság.

A női “agy”/”gondolkodás” egyik sajátossága, (amibe elég sok férfi is bele szokott itt is esni), hogy relativizáltok.
Vagyis nem tudtok, vagy nem akartok különbséget tenni a (bizonyítatlan, szubjektív, és általában érzelmeken , viszonyuláson, hozzáálláson, egyéni érdeket, vagy akár csak az ego-t védő:) vélemény és a racionális tények közt.
Összemossátok, relativizáltok, darab-darab , és ha már “egyenértékű”, akkor lehet vele dobálózni, önigazolni és “nevetgélni”. Csakhogy ez ettől még nem válik sem valóssá, sem igazzá.

És épp ez a lényeg, hogy a vallásban/hitben nincs “központi objektív igazság” épp ezért faszság az irracionális, bizonyítatlan hit, még akkor is, ha egymilliárd légy szereti/hiszi a szart….

Na ez igazi rátartiság, kevélység, én kezdő ovis vagyok hozzád képest ezen a téren.

A nagy IQ-d látod erre már nem elég, hogy a saját valódat lásd, mindig is ez a valóság tagadás volt a te egyik kereszted, az érzelmi viszonyulás mellett, ami mindig borítja a néha racionális énedben fellelhető igazságtartalmakat.

tomgal
Olvasó
tomgal

” Épp ez a lényeg, hogy ez objektív tény, nem attól függ, hogy ki mondja, azért hoztam példaként a az iszlámot is, mert az minden körülmények közt faszság.”

Pont ez a lényeg, hogy “az objektív tény” kifejezést vallásra, hitre, erkölcsi meggyőződésre, világlátásra, tehát minden olyanra ami szubjektív, nem használhatod és ez valóban egy objektív tény. De meddő ez a dolog veled, mert “ab ovo ” rossz alapokról indulsz ki, tévedhetetlennek és mindenek tudójának tartod magad, de eközben sokszor igen vak vagy. (no nem mindig)

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Pont ez a lényeg, hogy “az objektív tény” kifejezést vallásra, hitre, erkölcsi meggyőződésre, világlátásra, tehát minden olyanra ami szubjektív, nem használhatod és ez valóban egy objektív tény.

Nem én nem használhatom, hanem senki nem használhatja, végre felfogtad:)

mert “ab ovo ” rossz alapokról indulsz ki, tévedhetetlennek és mindenek tudójának tartod magad,

Ez sem igaz, de ha könnyebb neked így feldolgozni a kognitív disszonanciáidat, az már a te dolgod.

de eközben sokszor igen vak vagy. (no nem mindig)

Tény, hogy nekem is van vakfoltom, vagy információhiányom, esetleg tévedek, de ez se nem validálja, se nem cáfolja a többi, objektív tény valóságát, vagy igazságtartalmát.

hunbagira
Újságíró

Jobbágyhobbit, schrödinger cicusa óta “illik” tudni, hogy a tudományban sincs objektív tény, hanem csak szubjektív megfigyelések.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hunkakika, nem véletlenül vagy te csak egy patkány parazita bölcsész, és próbálsz relativizálni, mint a hülyepicsák.
Az istenhites -vallás témaköre a 0-val való szorzás esete, aminek az eredménye mindig 0.
A tudományban azért 0-nál nagyobb a “szorzó szám”….
De ez egy patkány parazita bölcsésznek nem biztos, hogy egyértelmű különbség………

hunbagira
Újságíró

Nah, te faszszopó oláh cigány, szőröstalpú gyáva kisköcsög, akkor neked is újra. Itt egy önálló életről van szó, tehát nincs “my body, my choice” . “My body my choice” azaz, hogy cigányvajdád halálra zabálja, vedeli (pesti pletyka szerint alkalomszerűen beleszippant tompi/tóni/habony cuccába) gyurcsány haverjával. Ringyóként szoborszerű, kacsacsőrű emlősre műtetted magad stb.
Sikerül felfogni azzal a 60iqs gáborcigány agyaddal?!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Itt egy önálló életről van szó, tehát nincs “my body, my choice” .

Nyugi, hunkakika, attól, hogy faszságokat nyomatsz, azok még nem válnak igazzá, akárhogy is toporzékolsz, meg toppantgatsz a lábacskáiddal.

“My body my choice”

Vinnyoghatsz, de bizony az ő teste, az ő választása.

victus
Olvasó

tehát nincs “my body, my choice” . “My body my choice”

De.

Hunn
Újságíró

Az abortusszal kapcsolatban azt kell – Red Pill alapon gondolkodó – férfiakként megértenünk, hogy az abortusz nem más, mint a modern világban elszabadított, korlátlan és kontrollálatlan női hipergámia egyik legfontosabb eszköze és fegyvere a modern, emancipált, feminista nő kezében.

Ha más nem, de a feministák reagálásai a témában mindenképpen rá kellett hogy világítsanak arra mindenki számára, hogy az abortusz, mint olyan, az egy kulcsfontosságú, központi kérdés a feminista nők számára. (Bevallom, én magam sem döbbentem rá korábban a téma fontosságára, amíg nem láttam a feminista reakciót a legutóbbi, abortusszal kapcsolatos amerikai történésekkel kapcsolatban. De ezek következtében nagyon is kigyúlt az agyamban jelzőlámpa!)

Ebből következően anti-feminista férfiakként csakis egy következtetésre juthatunk, csakis egyetlen álláspontra helyezkedhetünk (mégpedig függetlenül attól, hogy magánszemélyként hogyan gondolkodtunk a témáról korábban). Mégpedig arra, hogy: nem az ő teste – nem lehet az ő döntése! És pont.

Magyarul ha férfiakként jót akarunk magunknak, ha valaha is patriarchátust akarunk, akkor az abortusz feletti döntés jogát NEM hagyhatjuk továbbra is a nők kezében, azt el kell venni tőlük. Ami Amerikában történt ez ügyben, az nem várt ajándék az élettől a férfimozgalmak számára…

Az abortusz feletti férfi kontroll lehet az elszabadult, korlátlan női hipergámia megzabolázására tett első számú lépés, ami hosszú távon elvezethet minket a patriarchátusba.

victus
Olvasó

Az abortusszal kapcsolatban azt kell – Red Pill alapon gondolkodó – férfiakként megértenünk, hogy az abortusz nem más, mint a modern világban elszabadított, korlátlan és kontrollálatlan női hipergámia egyik legfontosabb eszköze és fegyvere a modern, emancipált, feminista nő kezében.

Csak a szokásos, femi kondicionálás, patriarchátus faszság, hipergámia.

Ebből következően anti-feminista férfiakként csakis egy következtetésre juthatunk, csakis egyetlen álláspontra helyezkedhetünk (mégpedig függetlenül attól, hogy magánszemélyként hogyan gondolkodtunk a témáról korábban). Mégpedig arra, hogy: nem az ő teste – nem lehet az ő döntése! És pont.

De.

Magyarul ha férfiakként jót akarunk magunknak, ha valaha is patriarchátust akarunk, akkor az abortusz feletti döntés jogát NEM hagyhatjuk továbbra is a nők kezében, azt el kell venni tőlük.

És mi az anyádat fogsz csinálni, hogy ez megvalósuljon? No nem mintha esélyed lenne arra, hogy valaha is olyan helyzetbe kerülj, hogy valaki gyereket szüljön neked, vagy ne akarjon szülni. A kurvák meg ugyebár nyilván nem akarnak teherbe esni ilyen nyomorulttól. Hála az égnek más se, így hamarosan mész a levesbe.

Ami Amerikában történt ez ügyben, az nem várt ajándék az élettől a férfimozgalmak számára…

Jaj a férfimozgalom. Pár hisztiző szerencsétlen.

Az abortusz feletti férfi kontroll lehet az elszabadult, korlátlan női hipergámia megzabolázására tett első számú lépés, ami hosszú távon elvezethet minket a patriarchátusba.

A beteges fantáziálásod, hogy te majd mekkora nagy király leszel. Hát kurvára nem leszel az, tök mindegy milyen világ lesz, te mindenhol egy lecsúszott lúzer senki maradsz, aki teljesen esélytelen a szaporodásra. További szép álmodozást.

Hunn
Újságíró

Uraim, a korábbi ajánlatom továbbra is áll: aki kidoxxolja a victus nevű felhasználót, sikeresen megszerzi a hülye feminista picsa nevét, címét, telefonszámát, netán Facebook vagy egyéb szociális média oldalát ami alapján megtalálható és levadászható, vagy bármilyen olyan adatot, ami alapján be lehet azonosítani a személyét és el lehet jutni hozzá, és megosztja velem akár nyilvánosan itt, akár privátban, annak pénz üti a markát! Az összeg – ésszerű keretek között – személyes megbeszélés alapján. Fizetés akár készpénzben, akár átutalással, tetszés szerint.

victus
Olvasó

A múltkor mennyit is ajánlottál fel, egy Deák Ferit? Ennyire szarrágó vagy? Bár egy ilyen anyukája nyakán élősködő, munkakerülő, drogos szarházinak ez egy kész vagyon.

Akkor hadd kérdezzem meg újra:
– Személy szerint mi a jó édesanyádat tudsz tenni annak érdekében, hogy a beteges faszságaidat valóra váltsd? A gyerekes hisztizés és fenyegetőzés nem számít.

– Mikor fogsz te olyan helyzetbe kerülni, hogy gyereked szülessen?

– Megemésztetted már, hogy a génjeid ki fognak pusztulni? Hála a jó égnek.

– Mikor fogsz végre felelősséget vállalni a nyomorult életedért?

– Nem érzed röhejesnek az egész itteni tevékenységedet?

Horvath Anton
Olvasó

Csak a szokásos csakszi duma, nem értem miért kell neked még egy nick külön az anyázáshoz…

victus
Olvasó

Ezek egyszerű kérdések, amiket könnyedén lehetnek párszavas válaszokat adni. Csak hát akkor a mocskos szemét incelpatkány szembesülne saját hitványságával, amivel persze amúgy is tisztában van, csak így legalább terelhet és mellébeszélhet. Addig se kell a problémával foglalkozni. De hát pont neked magyarázzam, Tónyó, amikor te pontosan ugyanilyen lúzer senkiházi vagy.

Horvath Anton
Olvasó

Ezek egyszerű, szokásos csakszi szövegek, egyenesen tőle :D

victus
Olvasó

Mondom én, egyszerűbb terelni és nem tudomást venni a problémáról.

Horvath Anton
Olvasó

Rólad tudunk, de egyszerűbb nem tudomásul venni, mint probléma…

victus
Olvasó

Ja annyira nem veszel tudomást rólam, hogy nem kommentelsz oda azonnal. Persze az igazi problémát, a saját elcseszett, hitvány személyiségedet sem veszed komolyan, mert hát más a hibás. Ügyes vagy, Tónyó.

Se - se
Újságíró
Se - se

Hunn
Hagyd.
Fejvadászt nem így keresünk, hanem magánban.
Egy ilyen beazonosítás nem százezer, törvény előtt támadható is – és legfőképpen : ha az itt olvasgató azonos érdekű férfiak között lenne ilyen képességű, akkor már lépett volna.

Kérdezősködöm.

hunbagira
Újságíró

Mondjuk (tudomásom szerint) te vagy az, aki tudja, ki ez a kis patkány.

Se - se
Újságíró
Se - se

hunbagira
Szia, nem tudom – csak ismerek olyant aki jobb mint PhilMarlowe titkárnője.

És az ő gyanúja is csak arról szól, hogy ki volt ez az ellenségünk itt az előző életében.

hunbagira
Újságíró

Te leveleztél vele emlékeim szerint, még “előző életében”.:))

hunbagira
Újságíró

Szia (elnézést)

Se - se
Újságíró
Se - se

hunbagira
Úr az, aki úrként viselkedik velem – és ez az elnézést-kérés olyan.
:-)

Nem.. én csaxival leveleztem – és victus nem ő.

hunbagira
Újságíró

Ha nem is ő, akkor a reget nyilván többen használják. Akik közül az egyik a delikvens.

Se - se
Újságíró
Se - se

hunbagira
Habár a személyeket illetően másként látjuk a helyzetet – ez a nagyon pontos megfigyelésed egybecseng a Titkárnő gyanújával.
Egyszerre lehet helyes ez is és az is.

Bocsex, hátha olvas itt is az a nőszemély :
Helló, PhilMarlowe titkárnője.. nem akarsz regisztrálni a “Titkárnő” nicken?
Vagy jobb neked így a jól bevált álarcodban?

victus
Olvasó

A te rohadt mocskos, akasztófára való, torzszülött pofádat ismerik az elvtársaid? Oda mered tolni az ún. “olvasói találkozókra” vagy csak a netes szájkaratében vagy fekete öves?

hunbagira
Újságíró

Természetesen igen, téged is várunk/várlak..:P

victus
Olvasó

Várj anyádra.

hunbagira
Újságíró

Micsoda riposzt egy pszichés sérülttől. :)))

Icedetin
Olvasó
Icedetin

Én a politikai pályára lépő nőknek, nem hogy engedném az abortuszt, hanem kötelezővé tenném. A selejt ne szaporodjon!

vladimir a gyikember
Olvasó
vladimir a gyikember
hunbagira
Újságíró

Mondjuk a dologgal önmagában semmi probléma sincs, sőt….
De tényleg vicces ez a szabad, korlátlan abortusz fényében…amit a ringyók 3. éves korig akarnak kiterjeszteni.

Horvath Anton
Olvasó

Egy szakember véleménye, szemben a médiából ömlő “nemlétező” feminista kondícionálással:

https://cimlap.blog.hu/posztok/nemethek/2022/08/09/teherbe_eses_40_ev_felett_eselyek_es_tudnivalok