Alter Ego
15 megosztás

“Sport és transzgenderjelenség” – Vita szakértők és sportdiplomaták részvételével

A “Sport és transzgenderjelenség” címmel, a Batthyány Lajos Alapítvány (BLA) és a Mandiner szervezésében megrendezett kerekasztal-beszélgetés apropóját Csisztu Zsuzsa György Réka úszóval készített, alább megtekinthető exkluzív interjúja adta. Mint az interjúban szereplő esetben, úgy más sportszövetségek esetében is egyre gyakrabban okoz problémát, ha a sportszövetségek hozzájárulnak, hogy a magukat transzgender nőként definiáló, egyébként férfi születésű sportolók a női mezőnyökben indulhassanak és ezzel felborítsák a női sportolók versenyesélyeit.

 

A riportfilm sajtóvetítésével egybekötött beszélgetésen Schmitt Pál volt köztársasági elnök, olimpikon, a NOB magyar sportdiplomatája, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) orvosi bizottságának tagja és Csisztu Zsuzsa, a Mandiner Sport rovatvezetője, sportjogász osztotta meg gondolatait, a beszélgetést a Mandiner lapigazgató  főszerkesztője Maráczi Tamás nyitotta meg, aki úgy vezette fel a témát, hogy “a sportban a woke ideológia a biológiával csap össze”. A negyvenhárom perces kerekasztal beszélgetés az alábbiakban tekinthető meg:

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
15 megosztás


8
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
5 Válasz hozzászólás
3 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
Horvath Antoncommon manschwarzwaldvictushunbagira Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
hunbagira
Újságíró

Védett állat vs védett növény kategória avagy a “forradalom” felfalja a gyermekeit, ahol a magamfajta, csak egy kávét kér..:D ringyók vs véglények, deadmatch a világ pusztulása közben, nekem “tetszik” :D amúgy női “sportok” közül max röplabdát, könnyü atlétikát és r(s)g- t néz a férfiembör a seggek miatt csak.. ebből a kreatúrák max az atlétikát tudják kicsinálni.
zsidrákokat is a szarszínűek fogják hazavágni ők leszarják a (sátán által történt)kiválasztottságukat meg a hollókosztot..:D

victus
Olvasó

Magadfajta? Ezt, hogy definiálnál, azonkívül, hogy selejt?

hunbagira
Újságíró

Sok volt éjjel cefre és/vagy egyéb tudatmódosító?! És/vagy(2) google translate héberből?! :D

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Ez a rémálombrigád aztán megmondja a frankót. De nem nekem! Mert nekünk még megadatott, hogy (most nem mondok sportágat) tanúja lehettünk egy olyan eseménynek, amikor a senior játékos egy edzés alkalmával izomból pofozta fel a bordásfalra az akkor éppen lelepleződött ratyi edzőbácsit. Hatalmas röhej volt! Riherongy nyolcvanas évek… Amúgy meg az rsg-nél perverzebb valamit elképzelni sem lehet. Rokkant fiatal felnőtteket eredményező elmebetegség. Szülői presszióra kínozzák a kicsiket. Nem normis! Sportorvos is volt a családban…

hunbagira
Újságíró

Igen, az egészség ott végződik, ahol az élsport kezdődik. Ez nem újdonság.
De most ama mellékes tényről beszéltem, hogy jó seggük van a delikvenseknek. Nem többről. :)))

Horvath Anton
Olvasó

Hát igen, ugye itt is szinte kizárólag csak a 35 év alatti korosztály játszik. Az lenne a meglepő ha ennyi sport után mégsem lenne a formás a seggük. Ami manapság viszont mégis csak könnyen megeshet, de akkor arról tudod hogy az csak egy “kakukktojás” :D. Egyébként a homokosokra mindig azt mondták hogy amíg a négy fal között csinálják egymással addig semmi baj velük, ami igaz is. Na de a “transznők” természetesen ugyanúgy heteró férfiakat keresgetnek. A feminista népességcsökkentő program úgy nem is lehet hatékony, ha a homoszexuálisok csak egymással szórakoznak, ezért ki kellett találni egy új “mozgalmat”, amibe már a heterókat is be lehet vonni (már amelyik belemenne ilyesmibe persze :D).

common man
Olvasó
common man

Szerintem nyugodtan indulhatnának férfinak született “női ” sportolók női mezőnyben.Itt van például a női torna.Elavult gyakorlat több mint negyven éves lehet utána csinálni meg jobban

hunbagira
Újságíró

vpn alól nyomod, mert magyar ip-ről nem nyitja, le vagyunk tiltva..:(((