Férfihang.hu
17 megosztás

Esély az életre: ezentúl meghallgatják a magzat szívhangját az anyák!

Hosszú évek küzdelme után végre megvalósult: a Mi Hazánk javaslatát átvéve a kormány tett egy lépést abba az irányba, hogy tényleg minden magzatot a fogantatástól kezdve védjünk, hiszen lesz legalább pár másodperc, amikor a magzati életkorú gyermek kommunikálhat az édesanyjával az abortusz elvégzése előtt a szívhangja meghallgattatásával. Ennyi mindenkinek jár. Erről szól a 29/2022-es számú BM-rendelet.

Szögezzük le: az életünk a fogantatás pillanatában kezdődik, és egyenértékű bárki máséval, ezt fontos tudatosítani mindenkiben. Erre az egyik legjobb lehetőség, ha a szívhang meghallgatásával maga a magzat üzen édesanyjának: élek és érzek. Mindez ugyanakkor nem jelent szigorítást, csupán tájékoztatás a döntés súlyáról, valódi tétjéről, sokan ugyanis csak egy sejtcsomónak tekintik a gyermeket még ekkor. Az abortusz nem fogamzásgátlás, élő emberről van szó, ráadásul az anyát is rendkívüli módon megviseli, az ő testi-lelki egészségét is brutálisan károsítja, így elmondható, hogy a nőket is sérti az abortusz.

Ezzel a lépéssel az abortusz 1956-os szabályozása óta először történt életpárti elmozdulás, megdöntve egy sok évtizedes tabut: nem érinthetetlen az 1992-es törvény sem, ha keresztény országról beszélünk. Írjunk történelmet!

Köszönöm az életvédő szervezetek és közéleti szereplők állhatatos kiállását, személyes okokból külön kiemelem dr. Téglásy Imrét, az Alfa Szövetség elnökét, aki állandó szakmai segítséget is nyújt nekem, valamint Gavra Gábor újságírót bátorságáért és az életvédő szemléletformálásért végzett munkájáért. Hálás vagyok, és boldog.

Dúró Dóra – Facebook

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
17 megosztás


16
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
6 Egyéni hozzászólás
10 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
georg1945schwarzwaldHorvath Antonxcsakxtomgal Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
tomgal
Olvasó
tomgal

Csak ismételni tudom önmagam, nagyon örülök !

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Szögezzük le: az életünk a fogantatás pillanatában kezdődik, és egyenértékű bárki máséval, ezt fontos tudatosítani mindenkiben.

Azért azt is “szögezzük le”, hogy ez utólagosan kerül “validálásra”, ha már megszülettünk, akkor válik igazá.
Addig csak remény….Ezzel elég sok ember tisztában van, akinek volt elhalt/spontán abortusz kapcsán meg nem született gyermeke….

Erre az egyik legjobb lehetőség, ha a szívhang meghallgatásával maga a magzat üzen édesanyjának: élek és érzek.

Remélem, hogy a cigók körében ez nem nagyon lesz reklámozva és náluk “eltekintenek” a meghallgatástól, főleg ennek fényében:

“Egy nő minél alacsonyabban iskolázott, annál nagyobb az esély rá, hogy abortuszon fog átesni. Pár éves adatok szerint a művi vetélések gyakorisága a 8 általánost sem végzett nőknél több mint hétszer akkora, mint azoknál, akiknek felsőfokú végzettsége van.”

https://novekedes.hu/medicina/az-abortuszok-szama-oriasit-esett-itthon-csak-nem-a-tinedzserek-koreben

Szóval én ezt náluk nem nagyon forszíroznám…..

Mindez ugyanakkor nem jelent szigorítást, csupán tájékoztatás a döntés súlyáról, valódi tétjéről, sokan ugyanis csak egy sejtcsomónak tekintik a gyermeket még ekkor.

Nem véletlenül, hiszen akkor még csak az….

Az abortusz nem fogamzásgátlás,

De, legalábbis az “alacsonyabban iskolázott”/ cigók körében biztos akként “használják”, elvi hozzáállástól függetlenül…

élő emberről van szó, ráadásul az anyát is rendkívüli módon megviseli, az ő testi-lelki egészségét is brutálisan károsítja, így elmondható, hogy a nőket is sérti az abortusz.

Sajnos, a cigókra ez megint nem érvényes.

Horvath Anton
Olvasó

Ez ügyben panaszkodni a (z olajszőkítős “két hét alatt rend lesz”) Pintér cimborádnál lehet.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Köszönjük, Emese, újfent……

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Egy ideális világban maximálisan helyénvaló ez a gondolatmenet!!! (1,5-3 milliárd fő/bolygónk) De könyörgöm, egy idealizált szigeten élünk, itt a döglődő Európa “fejlődő” végein. Közép-kelet… ja! Itt maholnap az égető gond az lesz, hogy a hitelét törleszti egy fiatal, vagy fiatal pár, vagy a közüzemi költségeit rendezi. Lehet itt hitből moralizálni, szabályozni, ne adja az ég törvénykezni, ha a gyakorlati élet másfelé tart. Ne legyen igazam! Egyetértek, az abortusz nem egyenlő a védekezéssel. Messze nem. (Bizonyos társadalmi rétegeknek hiába mondanánk napestig, tudjuk…) De vannak azok a helyzetek, amikor értelmetlen beleszólni. Emberi sorsok között nem tehetünk egyenlőségjelet. Sajnos. Majd a kedves állam felneveli a szülő/k nélkül maradtakat? Akkor már most elkezdhetnék átépíteni a gyérebben látogatott stadionokat. Ez csak egy óvatos tipp akart lenni. Lehet az égből várni a kaját, csak nem fog jönni.

Horvath Anton
Olvasó

A politikai indíttatás itt a fideszes jobbágyok termelése, semmi több, illetve a többi csak mese habbal. A demográfiai témák lényegében erről szólnak, meg a nyugdíjrendszer megmentéséről, ami amúgy is össze fog omlani. Mindez persze hangzatosan a “nemzet érdekében” történik. Van egy-két barom persze aki ezt el is hiszi. Emiatt van az is, hogy hogyan, milyen körülmények között lesznek felnevelve, az nem igazán számít.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

A politikai indíttatás itt a fideszes jobbágyok termelése, semmi több, illetve a többi csak mese habbal.

De azért jó tudni, hogy vannak okosak, akik átlátnak ezen a szitán, és az istennek sem nemzenek gyereket, hogy ne szaporodjanak a “fideszes jobbágyok”……

A demográfiai témák lényegében erről szólnak, meg a nyugdíjrendszer megmentéséről, ami amúgy is össze fog omlani.

Ezt nem igazán engedheti meg magának egyetlen regnáló kormány sem, főleg úgy, hogy az egyre kevesebb születő “fideszes jobbágy”-okkal párhuzamosan egyre jobban nő a nyugdíjasok aránya, amíg ilyen “diktatúrában” élünk, hogy szabad választásokon bárkit el lehet “kergetni”/meg lehet választani, addig “etetni” kénytelen őket, minden (színű:) kormány ….

Mindez persze hangzatosan a “nemzet érdekében” történik.

Há me ezek ilyen gecik, átverik a birkákat, napszámban ezen agyalnak, hogy hogy basszanak ki az “egyszerű” emberekkel…

Van egy-két barom persze aki ezt el is hiszi.

A buták, de egyre kevesebben lesznek, mert egyre másra nyílik fel a szemük, ahogy telnek az évek, úgy egyre jobban csökken ez a tábor…….

Emiatt van az is, hogy hogyan, milyen körülmények között lesznek felnevelve, az nem igazán számít.

Dehogynem, pl. te is “milyen körülmények” közt lettél felnevelve, aztán meg ennek ellenére/vagy ennek következtében látjuk, hogy hova jutottál…

Horvath Anton
Olvasó

A legutóbbi NER-es pikniken bömbölt a mulatóls zene, ahogy a csirkefejű is sokszor szokott a grofóval bulizni, szóval az abortuszról alkotott cigókra vonatkozó kérdésedre is ott a válasz mami. Jó reggelt beléd is!

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Mondanám, hogy irigylem a világodat, de hazudnék….

Horvath Anton
Olvasó

Akárcsak a rezsicsöki, ugye az se érinti hiszen a lakosság háromnegyed részét :D

https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20220713/itt-a-kormany-bejelentese-reszlegesen-eltorlik-a-rezsicsokkentest-ezek-a-csaladok-fizethetnek-tobbet-1126927

Csak rá két hónapra már elérhetetlenné váltak az ügyfélszolgálatok.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Ja, geci fidesz, bezzeg a…….,
Most már biztos, hogy azóta már meg is buktak és jöhetnek majd azok, akik a nedves álmaidat teljesítik…..

Horvath Anton
Olvasó

Miattam aztán jöhetnének, de úgysem fognak.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

És kik lennének azok, akik az álmaidat teljesítenék?

tomgal
Olvasó
tomgal

Hogy miért nem lepődök meg :

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/orvosnal/cikkek/a-nap-kepe-ez-a-nok-kinzasa

“Ez mindenképpen kínzás, a nők kínzása, hiszen minden vonatkozó kutatás alátámasztotta, hogy azok a nők, akik az abortuszt választják, már elhatározták, átgondolták a döntésüket” – nyilatkozta az RTL Híradónak Spronz Júlia, a Patent Egyesület munkatársa. A rendelet szeptember 15-én már hatályba is lép.”

Milyen vonatkozó kutatás ?

Csak az a 20-30% nem, aki ennek hatására meggondolja magát…

Dúró Dóra ( tegnap a Hírtv-ben volt vele élő beszélgetés) állítása szerint – a vonatkozó kutatások alapján- az abortuszt választó nők minimum 1/3-a , de egyes kutatások szerint 2/3-a presszionálás hatására választja az abortuszt. Ez sok esetben az apa követelése, de bizony munkahely, közvetlen család befolyásolása ( hogy ne vállalja egyedül ) is sokszor közrejátszik. ( ettől még a nő mondja ki a végső szót, nem az ő felelősségét csökkenti), de bizony a döntéshozásban jelentős lehet.

https://youtu.be/j8jZL6u5b5s

Érdekes:

A művi beavatkozás 97%-át azért végzik el, mert a kötelező indoklásában a „súlyos válsághelyzet” szerepel. Nem is kell részletesen megindokolni, elég e két szóval beadni a kérelmet.

“Egy korábbi felmérés szerint anyagi problémákra, „véletlenül becsúszott” terhességre szokás hivatkozni, a fiatalkorúaknál arra, hogy nem tudnák folytatni tanulmányaikat. Aki rászánja magát, az komoly okokat sorakoztat fel önmaga előtt annak igazolására, hogy nincs más megoldás:

egyéjszakás kaland következménye, és még nem áll készen az anyaságra,a fiatalkorú partnere nem vállalja fel a gyermeket, családja pedig nincs,van ugyan férje, de az nem akar gyereket,a család nem akar, vagy nem tud segíteni,a munkahelyén közlik vele, hogy nem veszik vissza stb.”

https://bharata.hu/tanulmanyok/abortusz-etika/

És még néhány érdekes és fontos adat:

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/10647/lehet-e-maganugy-az-abortusz

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Már beindult a sivalkodás:

Miközben elégedetten bólogathat az ötletgazda Dúró Dóra és az aláíró Pintér Sándor, hogy mától a kormány rendeletben kötelezi a magzati szívhang meghallgatására a terhességmegszakításra készülő nőket, civil és ellenzéki oldalon hatalmas a felháborodás. Van, aki szerint az új szabály csak zsarolja, megalázza és egyenesen tovább traumatizálja az eleve nehéz helyzetben lévő magyar nőket.

Geci Fidesz, bezzeg a…….

:)DDDDDD

Közben azt is kiemelték, amennyiben a kormány célja a születésnek számának növelése, a nők tényleges megsegítésére lenne szükség a valódi problémákat nem kezelő intézkedések helyett. Ilyen lenne a TASZ szerint, ha a kormány a fogamzásgátlás ingyenessé tétele mellett megfelelő szexuális nevelést biztosítana. „Ehhez azonban először el kellene törölni a 2021-es homofób törvényt, amely akadályozza, hogy az ezzel szakértő módon foglalkozó szervezetek bejussanak az iskolákba”

Nahát, nahát, a taszkalapok máris rácsatlakoztak a genderbuzi “oktatásra”….
De a “botmixeres” Cseh Katalin is beszállt a kórusba és a “Jobbik” is hozta az “új formáját”:

Továbbá a Jobbik azt is elvárja a kormánytól, hogy az abortusztörvény szigorítása mellett minden vágyott gyermek megszületéséhez és felneveléséhez érdemi támogatást biztosítson.

Lesz itt még vinnyogás, ahogy elnézem…….

https://index.hu/belfold/2022/09/15/abortusztorveny-szivhang-reakciok-tuntetes/

Na így várjátok ti a nedves álmaitokat elhozó “változást” biztosító “alternatívát”……….

georg1945
Olvasó
georg1945

Ez szigorúan magánügy.
Az állam bele akar avatkozni az emberek (ebbe beleértendők a nők is, de az elkövető férfiak is) magánügyébe ?
Az állam bele akar avatkozni az emberek magánéletébe ?
Kinek a hasznára ?

Ha hatalmat akarok gyakorolni, akkor szükségem van személyekre, akiken a hatalmamat majd gyakorolni tudom.
Mit ér a hatalom, ha nincsenek akiken ezt gyakorolni lehet ?

Minden állam erőszakon alapuló szervezet.

Az egyik ember uralkodik a másikon. Minden ember egyúttal a másik ember eszköze, akivel valamit el lehet végeztetni.

Minden ember egyedi körülmények között él.

Ha az állam beleavatkozik az egyén magánéletébe és azt a magánéletet nem finanszírozza, akkor erre nincs joga.

Az abortusz csúnya, kellemetlen, mondhatni embertelen cselekedet, de az abortusz nem csak önmagában van, hanem előzmény és következmény eredménye.

Az abortuszt is lehet az empátia kirakatába helyezni.
Ez történt.
De ez az imaginárius nemzet vagy a mindenkori hatalom érdekében történt-e ?
Méghozzá a gyilkosság bűnével megbélyegezve valamint a lelkiismeretfurdalás előidézésével.

Látjuk, hogy a nők NEM VALÓK A POLITIKÁBA, így Dúró Dóra sem. Több kárt okoz a MHM-nak, mint hasznot.
Ajánlom neki, hogy keressen más elfoglaltságot magának.