Csuzi Attila
218 megosztás

Hatalmas a feminista hisztériakeltés a “szívhang törvény” körül – Mindeközben az apák jogairól még szó sem esett

Miután Pintér Sándor belügyminiszter bejelentette a Dúró Dóra, mint eredeti kezdeményező nevéhez köthető “szívhang rendeletet”, azonnal hisztérikus feminista akciók indultak a jogszabály visszavonását követelve. A törvénymódosítás valójában mindössze annyiban szabályozza újra az abortuszhoz való hozzáférés lehetőségét, hogy csak a magzati szívhang meghallgatása után engedélyezi a terhességmegszakítást.


Beszélgetés Dúró Dórával, a “szívhang törvény” eredeti kezdeményezőjével a közszolgálati televízióban

A feminizmus második (és sokadik) hullámának szemléletmódja Simone de Beauvoir (1908-1986) nagy befolyással bíró feminista hangadó nyomán régóta leértékeli a magzati életet, pont úgy, ahogyan az anyaságot.

„A magzat véletlen burjánzás az anyaméhben, léte nem igazolt. (…) Az úgynevezett ,anyai ösztön’ nem létezik, legalábbis ami az emberi fajt illeti. (…)  Egyetlen nőt sem szabad felhatalmazni arra, hogy otthon maradjon gyermeket nevelni…”. – (Simone de Beauvoir)

Mindezzel az embertelen feminista nézőponttal szemben a szívhang rendelet eredményeképpen minden abortuszt végeztető nőnek szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy a magzat nem csupán egy burjánzó sejtcsomó, hanem sokkal inkább egy önálló élettel rendelkező individuum. Egyes kutatások szerint a magyarok csaknem kétharmada az első szívdobbanáshoz köti a gyermeki élet kezdetét. Mindeközben a nők egy része – nyilván valamiféle tájékozatlanság vagy nemtörődömség eredményeképpen – lényegében egyfajta fogamzásgátló módszerként használja az abortuszt.

A Patent feminista szervezet levélküldő kampányt indított és tüntetést szervez a rendelet visszavonását követelve. Megdöbbentően demagóg módon azt állítják, hogy “a mostani lépés egyetlen valódi motivációja a nőgyűlölet”, tehát észrevenni sem hajlandóak a rendelet életvédő célkitűzéseit, és elvakult hisztériakeltéssel követelik a kormánytól, hogy

“Hagyjon fel a nők megalázásával, a testük irányításával, és vonja vissza a miniszteri rendeletet! Ez az eljárás felesleges, értelmetlen, mindemellett megalázza a nőket. Ez egy több éve tartó tendencia újabb szégyenletes állomása, amelyben a nők abortuszhoz való hozzáférését nehezítik, és megbélyegzik az abortuszra menőket.”

Az ügy kapcsán nemrégen megszólalt a Magyar Orvosi Kamara is. Leszögezték: a törvénymódosítás nem ellenkezik etikai irányelveikkel, hiszen ahogyan minden élet, úgy a magzati élet megóvása is alapvető orvosetikai célkitűzés. Az etikai bizottság elnöke szerint az élet a fogantatással kezdődik, tehát a magzati élet már élet, amit az orvosoknak védeniük kell.

Egyébiránt a feminista szervezetek a törvénnyel szembeni ellenkezés apropóján újfent örömmel szítják a férfigyűlöletet is; számos feminista megszólalásban, kommentárban megjelenik az abortusszal kapcsolatos férfihibáztatás. “Nyilván” – mint mindig és mindenről – az abortuszokról is csakis a férfiak tehetnek szerintük. Ha a fogamzásgátlással kapcsolatos oktatás fontosságára hívják fel a figyelmet – egyébként nagyon helyénvaló módon, végre -, azt is leginkább csak a bűnbaknak kikiáltott férfiaknak címzik. Nagy önellentmondásuk, hogy ugyancsak ők, a feministák azok, akik a leghangosabban ellenzik a férfi fogamzásgátló tabletták fejlesztését, mondván, hogy egy ilyen eszköz megvalósulása képes lenne kicsavarni a nők kezéből a fogantatás, a fogamzásgátlás feletti erős kontroll lehetőségét.

Sajnálatos módon a rendelet körül zajló társadalmi vitában most sem jelennek meg a férfiak reproduktív jogainak teljes hiányával kapcsolatos aggályok. Pedig a magyar férfijogi mozgalom már régen igyekszik ráirányítani a figyelmet, hogy a nők abortusz feletti kizárólagos rendelkezése tulajdonképpen egy súlyos jogi anomália, hiszen a magzat nem a nő testének egy része és nem is a nő tulajdona, hanem egy férfi és egy nő ivarsejtjeinek egyesülésével létrejövő önálló individuum, akivel kapcsolatban mindkét szülőnek vannak jogai és kötelességei. Súlyos és tulajdonképpen teljességgel érthetetlen hiányosság az abortusszal, az élet védelmével kapcsolatos törvényeinkben, hogy azok nem írják elő legalább az apa kötelező értesítését a tervezett abortuszról még házasságban élő nők esetében sem. Holott egy ezzel kapcsolatos törvénymódosítás is teljesen helyénvaló lett volna a most meghozott rendelkezéssel egy időben. Már csak azért is, mert az apa részvétele az abortusszal kapcsolatos megfontolásokban szintén magzati életet menthet, ha az apa kívánatosnak tartja a gyermekáldást.

Természetesen a magyar férfimozgalom a feminista szervezetekkel ellentétben nem tiltakozott volna az ellen sem, ha a férjet, az apát is kötelezné ez a rendelet a magzati szívhang meghallgatására. Ahogyan a nőkével közel azonos reproduktív jogokat követelünk a férfiak nevében, úgy követeljük azt a lehetőséget is a férfiak számára, hogy részt vállalhassanak a magzati élet megóvásának felelősségében is. Ahogyan mindezt már egy korábbi kampányvideóban megfogalmazta a Férfihang Civil Társaság:

Post Author: Csuzi Attila

Csuzi Attila
Informatikával, reklámmal, írott és audio-vizuális művészettel foglalkozom már évtizedek óta. Elkötelezetten hiszek a tehetség, az autodidaktizmus és a civil kezdeményezések erejében. Mindezek talaján állva régi ideám az online alkotói közösségek szervezése. A Férfihang.hu magazint tartom a legsikerültebb projektnek. A sors kegye folytán, miközben csak egy szűkebb tematika (férfimozgalom, férfijog) mentén szerveződött, mégis sokkal jelentősebb dologgá nőtte ki magát; egy olyan internetes férfimagazinná, mely tartalmas, gondolatokkal teli internetes újságírást valósít meg. Leginkább arra vagyok büszke, hogy egyik kezdeményezője lehettem ennek az alkotói közösségnek, amely pusztán az önszervezés erejéből építkezve elképesztő lendülettel halad előre. A hajtóerő szerzőtársaim elismerésre méltó írói tehetsége és társadalmi elhivatottsága.
f Facebook
218 megosztás


36
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
6 Egyéni hozzászólás
30 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
9 Hozzászólások szerzői
victusHunnMeskehunbagiraHorvath Anton Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Halász Géza
Szerkesztő

Lehet véleményed az abortuszról?

Hunn
Újságíró

Minden olyan intézkedés, ami 1. visszaveszi a nők jogait, vagy 2. a nők úgy érzik, hogy jogot vesz el tőlük, az nekünk jó.

victus
Olvasó

Kitől fogsz te bármit is elvenni?

Horvath Anton
Olvasó
xcsakx
Olvasó
xcsakx

A feminista szemléletmód Simone de Beauvoir (1908-1986) nagy befolyással bíró feminitsa hangadó nyomán régóta leértékeli a magzati életet, pont úgy, ahogyan az anyaságot.

Elbaszott egy nőszemély volt, az szentigaz.
Ahogy az is, hogy annyira “felpuhult” már az ő idejében is ez az egész, hogy büntetlenül terjeszthette a faszságait.

Mindezzel az embertelen feminista nézőponttal szemben a szívhang rendelet eredményeképpen minden abortuszt végeztető nőnek szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy a magzat nem csupán egy burjánzó sejtcsomó, hanem sokkal inkább egy önálló élettel rendelkező individuum.

Reméljük, hogy az abortuszra jelentkező cigók esetén ezt eléggé lazán fogják venni……

Mindeközben a nők egy része, nyilván valamiféle tájékozatlanság vagy nemtörődömség eredményeképpen lényegében egyfajta fogamzásgátló módszerként használja az abortuszt.

Ha jól emlékszem, talán arányaiban 7-szeres a cigók javára ez az arány, mármint az abortusz fogamzásgátló szerként való használata……

“Nyilván” – mint mindig és mindenről – az abortuszokról is csakis a férfiak tehetnek szerintük.

Igen, itt is “a védett állat megeszi a védett növényt”
Vagyis a férfi=”felnőtt” -en kérik számon, hogy “megrontja” a nőt=”gyereket”.
Újra a többes mérce fennforgását van szerencsénk látni:
– Ha a nő tényleg “gyermeki” és pártfogásra/gyámolításra szorul, akkor nem kétséges, hogy a férfi felelőssége a nem kívánt terhesség megakadályozása, az ellene való védekezés
– Ha viszont a nő “egyenértékű” a férfival és teljes jogú, döntés képes, akkor meg ugye az “ő teste, az ő döntése”, és elviekben a férfi kérésének ellenére(amit ugye, paradox módon, ebben az esetben a férfi nagyon is szorgalmazna, hogy abortáljon, csak ez mindig elsikkad a nagy abortuszellenességben, mert “kényelmetlen”:), a megtartott gyerek után sem kérhetne tartásdíjat, de ha már a jogszabályok kötelezik az apát, akkor ő azért ez ellen nem nagyon húzódozik:)

Szóval, van itt baj bőven, mert akárhogy forgatjuk a bundát , kívül szőrös, belül csupasz:)

Ha – egyébként helyénvaló módon – a fogamzásgátlással kapcsolatos oktatás fontosságára hívják fel a figyelmet, azt a felvetésüket is leginkább csak a bűnbaknak kikiáltott férfiaknak címzik.

A cigóknál ez nem opció, a többi meg megérdemli, ha ennyire hülye.

Erősen ellentmondásos, hogy ugyancsak a feministák azok, akik elsők között ellenzik a férfi fogamzásgátló tabletták fejlesztését, mondván, hogy egy ilyen eszköz megvalósulása képes lenne teljesen kicsavarni a nők kezéből a fogantatás, a fogamzásgátlás feletti döntés lehetőségét.

Aztán őszintén, ki a fasz tudná azt ellenőrizni, hogy egy férfi szed-e bármilyen “férfi fogamzásgátlót”, aminek amúgy már jó évszázada megvan a “módszere”: vazektómiának hívják és nem kell hozzá még gyógyszer sem, csak egyszer kell elköttetni….

Pedig a magyar férfijogi mozgalom már régen igyekszik ráirányítani a figyelmet, hogy a nők abortusz feletti kizárólagos rendelkezése tulajdonképpen egy súlyos jogi anomália, hiszen a magzat nem a nő testének része és nem a nő tulajdona, hanem egy férfi és egy nő ivarsejtjének egyesülésével létrejövő önálló individuum, akivel kapcsolatban mindkét szülőnek vannak jogai és kötelességei.

Ja, csak amíg ez a nő testén belül van, addig coki az apucinak az ahhoz való hozzáférési joga……
Nem kényszerítheti arra, hogy akarata ellenére megszülje, főleg annak fényében, hogy a pesztrává avanzsáló apuci biztos, hogy elveszti az állását, ahogyan az itteni “csak” elvált, de kiküzdött, egyedül nevelő apucikkal történik……Bizony, ez nagyon optimális egy gyerek számára, ezért érdemes küzdeni…..

Súlyos és tulajdonképpen teljességgel érthetetlen hiányosság az abortusszal, az élet védelmével kapcsolatos törvényeinkben, hogy azok nem írják elő legalább az apa kötelező értesítését a tervezett abortuszról még házasságban élő nők esetében sem.

Főleg, ha nem is attól esett teherbe anyuci, akivel együtt él, lenne itt azért pár ribillió…..

Már csak azért is, mert az apa részvétele az abortusszal kapcsolatos megfontolásokban szintén magzati életet menthet, ha az apa kívánatosnak tartja a gyermekáldást.

Ha meg nem, akkor meg “társgyilkosokként” élnének boldogan, a “közös megegyezéssel” abortált, kihűlt tetem fölött tartott halotti tor után…………..

Természetesen a magyar férfimozgalom a feminista szervezetekkel ellentétben nem tiltakozott volna az ellen sem, ha a férjet, az apát is kötelezné ez a rendelet a magzati szívhang meghallgatására.

Főleg akkor , ha a ” a férj, az apa” két különböző személy:)

Ahogyan a nőkével közel azonos reproduktív jogokat követelünk a férfiak nevében,

Ha így haladunk, akkor lassan már nálunk is szülhetnek a férfiak, ebbe az esetben a “nyugat” már be is előzött……

úgy követeljük azt a lehetőséget is a férfiak számára, hogy rész vállalhassanak a magzati élet megóvásának felelősségében is.

Követeljétek.

Nagyon kíváncsi leszek, hogy egyrészt csökken-e ennek tulajdoníthatóan az abortuszok száma, (remélem a cigóké még növekedni is fog), illetve ha több (nemkívánt) gyerek születik meg, akkor vajon mennyi részük kerül árvaházba?

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Már a terhesség 7. hetétől elvégezhető az anya vérkeringésében jelenlévő magzati sejtek alapján egy apasági vizsgálat egy egyszerű vérvételt követően.

Persze, hogy elvégezhető, főleg úgy, ha az anya nem járul hozzá, gondolom ilyenkor erőszakkal vért vesznek tőle:)

Arról nem is beszélve, hogy ha mégis a gyanakvó férfié a magzat, amit a kikényszerített vérvétel alapján megállapítottak, milyen boldogan nevelik utána fel az utódot:)

A férfimozgalom célkitűzése, hogy (nem csak abortusz esetén, de) általánosan csakis apasági DNS vizsgálat alapján legyen megállapítható és anyakönyvezhető az apaság.

Garantáltan megnőne a válások száma, arról nem is beszélve, hogy milyen szép cirkuszok kerekednének abból, hogy a vélelmezett apucinak nem kell, a teherbeejtőnek még kevésbé, de mivel valamelyiküknek tartásdíjat kell fizetnie, mennyi boldog embert eredményezne:)

Ez számos “félreértéstől”, értelmetlen hazugságoktól, “vélelmezett apaság”-tól, felesleges későbbi apasági pereskedéstől és mindenféle értelmetlen gyötrelemtől és perköltségektől szabadíthatná meg a párokat, családokat, a jogrendszert és az egész társadalmat.

Naná, és hozna olyan új bajokat, hogy visszasírnák a régi ” boldog tudatlanságot”…..

Az apaság kötelező DNS teszt alapján történő megállapítása és anyakönyvezése közérdek!

Az hát, magzati korban szépen megnövelve az abortuszok számát, a már megszülettek esetén pedig a lelencházak forgalmát, Win-win:)

A jogfejlődésnek már régen utol kellett volna érnie a DNS technológia fejlődésének tempóját

Vigyázz mit kívánsz, mert ha megkapod, nem biztos, hogy örülni fogsz neki.:)

Apropó, amióta közös elhelyezés van, megszűntek a gyerektartások? Vagy esetleg mégis fizetnek az elvált apák, mert azért pesztraként mégsem olyan buli az élet?

Horvath Anton
Olvasó

Ha nem lennének hozzád hasonló csőlátású fideszes okoskodó vén gecik mint te, akkor már rég túl is lennénk rajta.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Gondoltam, hogy rajtam múlik a nyomorod……

Horvath Anton
Olvasó

Milyen nyomor mama? A te döntéseden csak pár milliárd forint múlik, amúgy semmi.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Hú vazze, itt kell megtudnom, hogy milyen hatalmam van, milliárd forintok múlnak a döntésemen, hűha…….most ájultam el ……….

Horvath Anton
Olvasó

Hát most éppen nem érkezik egy cent sem, de hát ez van, gazdádnak is katonai ruhában kellett volna pattognia a kamerák előtt,akkor nem számít a korrupció annyira. De sajnos még színésznek is szar, rögtön levágják mikor hazudik.

xcsakx
Olvasó
xcsakx

gazdádnak is katonai ruhában kellett volna pattognia a kamerák előtt,akkor nem számít a korrupció annyira.

A lengyelek még ezen is túltettek és meg is kapták érte azt, ami jár………

Horvath Anton
Olvasó

Pedig most kéne az EU-s lóvé, ugyanis a hazai kurvakitermelő ágazat első számú helyezettje állítólag gyereket vár, hát nem tudom hogyan vészelik majd át ezt a kritikus időszakot :D. Nem tudom kéne-e DNS teszt, lehet meglepődne az árnyékkkormány árnyékembere :D Ráadásul a DKlári-nak is kéne a lóvé, de még inkább az ő árnyékkormányának (gyurcsány és az árnyékai). Azok is régen profitáltak már, nagyon felkészültek.

tomgal
Olvasó
tomgal

A KDNP egyetlen női képviselője, Juhász Hajnalka a Hírtv-ben nyilatkozta, hogy teljesen egyértelműen az apák részére is nem hogy lehetővé, hanem ugyanúgy kötelezővé kéne tenni a szívhang meghallgatását.

hunbagira
Újságíró

off: amikor egy 5éves férfihang cikk valósággá egyben teljesen prófétáivá válik. :D
A svéd feminista kurmány feminista min.asszonnyal valahogy nem bánik olyan finoman az ukrán -valóban-menekült nőkkel-csonka családokkal, mint a szarszínű hím betolakodókkal. “batik banyák” evigt..:D
“Mint ismeretes, Magdalena Andersson volt svéd miniszterelnök a háború kitörése előtt világossá tette, hogy a skandináv ország nem látja szívesen az ukrán menekülteket egy esetleges háború kitörése esetén. Hozzátette, hogy Svédország nem lesz az ukrán menekültek egyik fő befogadó országa.”
https://888.hu/amerika-london-parizs/menekulnek-svedorszagbol-az-ukran-menekultek-4382034/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=888&fbclid=IwAR0mciZ_jMSnCliPtoq6hHic5Q0ZO1n5aIrdI0sHTYuf9-qfWrPv_LDmJ2I

xcsakx
Olvasó
xcsakx