Férfihang.hu
0 megosztás

Érdekli a férfiakat a saját sorsuk?

Nemzetközi Férfinap, 2022. A Parlament előtt gyűltek össze azok, akik tenni akartak a férfimozgalom mai legfontosabb kérdése: az apaság másodrendűsége ellen. Heten álltak ki és egy nyolcadik apuka késett el percekkel az eseményről. Felmerül a kérdés: hol volt az az 50 férfi és nő, aki jelezte az előzetes felmérés szerint, hogy jelen lesz? Természetesen a kritikát és elmarasztalást megint azoknak kell állniuk, akik pont odamentek és jelen voltak.

“Miért nem promóztátok meg jobban? Épp csak véletlenül tudtam meg, hogy kiálltok” – volt az egyik kritika. Félig jogos, valóban van hova fejlődni ezen a téren, de az esemény létre lett hozva, Fecabook reklám futott, volt aki az északi határtól, volt aki a nyugati határtól utazott fel Pestre, mégis az anyagi és erkölcsi áldozathozatal szinte hiába volt: alig pár embert érdekelt, hogy az apáknak kevesebb joguk van és szűkebb lehetőségeik a családalapításra, mint az anyáknak. Keveseket érdekelt, hogy a miniszterelnökünk azt nyilatkozza: “a család alapítása és fenntartása terén a nőkre lehet számítani, a férfiakra nem”. Úgy tűnhet, talán keveseket érdekel, hogy a férfiak a pénzkereső robotba vannak kárhoztatva, miközben pont attól esnek el, amiért tulajdonképpen hajtanak: a családjuk szeretetétől.

A több mint negyven meghívott médiumból egyetlen egy sem jött el, és most meg kellene értenünk, miért. Mindenesetre az biztos, hogy ha a férfiakat sem érdekli a saját sorsuk, miért is érdekelje a médiát?

Ennyit a kesergésről és a szemrehányásokról. Nézzük, mi történt a Kossuth téren?

A Modern Férfipolitikáért Mozgalom és a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság közös demonstrációt tartott, egyrészt és főleg a mai családpolitika férfiakra diszkriminatív volta, másrészt a mai férfiak családalapítási közömbössége miatt. Szujó Flórián az MFM alapítója és elnöke adott egy rövid interjút lapunknak, amiben kifejtette, hogy a mai családpolitika a kommunikációjában is és törvénykezésében is hátrányosan megkülönböztető a férfiakkal szemben. Erre kívánta felhívni a figyelmet a kiállással.

Kovács Barnabás a Kiállunk a Gyermekedért aktivistája üzente meg a gyermekvédelemben dolgozóknak, hogy több tízezer apatársa nevében állt ki, és reméli, összefognak az általuk csak “gyermekrosszléti rendszernek” nevezett törvény és az emberséget nem ismerő hivatalnok hadával szemben.

Toplak Zoltán a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság elnöke a mai magyar férfimozgalom legfontosabb megoldandó problémájának nevezte az apaság másodrendűségét.

Két beszéd hangzott el a tüntetésen.

Szujó Flórián felszólalt a férfiakat sújtó diszkriminációk ellen, továbbá az apasági GYED bevezetése érdekében – részletesen taglalta, hogy miért a gyermek hároméves koráig célszerű ezt kiadni, illetve miért lenne a Norvég példával illusztrálta, hogy segítene, ha ebbe az állam beavatkozna. Egy petíciót ismertetett, melyben az apák jogaiért álltak ki, és az aláíróktól idézett, miszerint férfiak és nők egyöntetűen állították, hogy az apák egyenértékűek az anyákkal és ugyanakkora szükség van rájuk a családban.

Toplak Zoltán egy rövidebb beszédet mondott, külön megszólítva Orbán Viktor miniszterelnököt, reformokat követelve az apák számára, illetve megszólította a leendő apákat, hogy tűzön-vízen át vállalják az apaságot, mivel az z élet egyik legnagyobb ajándéka – és a sorok közt olvasva a gyermekeink viszontszeretete. A szerelem elmúlik, a szeretett gyermekek hálája viszont sosem.

Az esemény vágott változata alább beágyazva tekinthető meg, erről a videóról továbblépve a vágatlan változat is elérhető.
(A videó elején jobbra fent az info kártyán.)

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


17
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
14 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
8 Hozzászólások szerzői
common manNaoooDeadpoolSe - segeorg1945 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
bone
Olvasó
bone

Siralmas.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Nézzétek meg a sok fogyatékost bármelyik olyan cikk kommentszekciójában, ahol arról van szó, hogy valami elmebeteg tanárnő megrontja egy diákját. Azok nem érdemelnek jobbat annál, ami várja majd őket az életben.

georg1945
Olvasó
georg1945

NŐI KVÓTA

Bármit csinálhatsz, ha ott van a női kvóta, hogy ugyanannyi nőt KELL alkalmazni egy munkahelyen, mint amennyi férfit.
Számtalan sikeres vállalat, kisvállakozó, kkv satöbbi, most el kell bocsátani azokat a férfi munkásaikat, akik nagyon jól teljesítenek és családapák, mert helyette egy nőt kell felvenni az ő helyükre.
Rengeteg a nő !
Mind KI AKAR TELJESEDNI (szórakozni), MEG AKARJA VALÓSÍTANI ÖNMAGÁT (szórakozik), tehát törtetni fog, hogy elfoglaljon egy férfi munkahelyét. Sír, majd a másik pillanatban már harsányan nevet, afektál, nyafog, beszél-beszél-beszél és beszél hol halkan, hol hangosan parancsolva, mert az ő vaginája olyan nagyon értékes.
És íme, törvényt alkot, hogy “női kvóta”.
A férfiaknak eddig is többségükben nehéz volt a karrier építése, most még nehezebb lesz.
De a nőknek kiszélesedett a lehetőségek tárháza.
A nők tehát nem nyugosznak, egyre inkább befurakodnak a férfiak helyére.
Azzal vádold “ellenségedet”, amit magad követsz el – szól a tanács. Nos a nők azzal vádolják a férfiakat, hogy ezek egész nap csak a baszásra gondolnak. NEM ! Az igazság az, hogy pont a nők gondolnak egész nap a baszásra és arra is, hogy ezzel milyen hasznot húzhatnak saját maguk számára.
Ezek a kis majompofájú lények keresztbe tesznek a férfiaknak.
Már régen elfelejtették, hogy mi is egy nő feladata az életben: szülés, gondoskodás a férjéről, a gyerekeiről,
Ők csak szórakozni akarnak egész életükön át.
Mindent megtehetnek, mert nem lesz semmilyen következménye, nem büntetik.
Minden nő egy idegi feszültségben él, mert tudja, hogy múlnak felette az évek és elmúlik megtermékenyítési lehetősége, nem lesz anya, ami minden nő valóságos életcélja. Intrikázik, apró bosszúkat szövöget, mert az idő múltával a vaginája is egyre inkább veszít értékéből, az egész teste megcsunyúl, eltorzul, főzni meg elfelejtett megtanulni, tehát képtelen egy gyerekes családot ellátni.
És örök gyerekagyú marad.
Erre kitalálta magának a NŐI KVÓTÁT.

Azonban TISZTELET A KIVÉTELEKNEK !
(De a kivétel erősíti EZT a szabályt IS.)

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ilyen férfitársadalomtól nem elvárható, hogy a nőket kordában tartsák, enélkül pedig rend sem lehet. Minden társadalom erre a sorsa jut, amelyik elfelejti a túlzott jólétben, hogyan kell túlélni. Ha a sz*r a ventillátorba jut, majd egyre többen fogják ezt felismerni, addig nincs remény.

Deadpool
Újságíró

Bölcs doyenjeink ilyen világot hagynak ránk, ennyit voltak képesek kipréselni mérhetetlen bölcsességükből, kádári “értékrendjükből” és “kultúrájukból” – fejünkre nőtt feministákat, önző, gonoszkodó tyúkokat. Reméljük nekünk ettől jobban fog menni… Ha nem, akkor megérdemeljük, amit kapunk.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ha elérünk egy kritikus mélységet, átbillen majd az inga. A kezdet jele már az is, hogy egyáltalán itt írogatunk.

Deadpool
Újságíró

Na igen, a természet egyensúlyra törekszik. De vajon hol lehet a gödör alja? Szerintem ott, amikor majd mindannyian képesek leszünk belátni, hogy így nem mehet tovább, ez a világrend fenntarthatatlan. De ehhez milyen mélyre kell süllyedni, hogy erre a felismerésre jusson az emberiség? A Föld felmelegedése, a covid, az ukrán háború vagy épp a nők elpofátlanodása kutyafüle lesz ahhoz képest, ami még ránk vár…

Naooo
Olvasó
Naooo

Az első széndioxidkvótás zsidó pénzlehúzás, a második kamuvírusos zsidó pénzlehúzás, a harmadik zsidó szarkavarás és pénzlehúzás mesterségesen felvert árakkal, a nők meg a zsidókat utánozzák a pénzlehúzással.

common man
Olvasó
common man

Szerintem ott, amikor majd mindannyian képesek leszünk belátni, hogy így nem mehet tovább,

Olyan állapot nincs.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Van, csak nem ilyen tudatos döntés lesz a fordulat közvetlen kiváltója. Rómában a barbárok kellettek hozzá (hatalomátvétel), itt majd meglátjuk. Lehet, hogy ugyanaz lesz.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

A férfi lét maga az alkalmazkodás. Problémamegoldás, a közvetlen környezet relatív optimalizálása, stb. estétől reggelig és így tovább… Általában látható a dolgok várható kifutása. Férfi olyat soha nem mond, hogy nem ehhez vagyok hozzászokva. Ezt csak hallgatni szokta, rendszerint már későn. A férfi nem rángat elő ilyen-olyan kártyákat a nők arcába tartva, hogy igazolja az “igazát”. Mindenki megszületett és volt majd’ két évtizede arra, hogy megbarátkozzon a felnőttkori szerepével. Ezzel ugyan lehet szembe menni de akkor ugye nem lesz klasszikus családja és élete. Ez azonban félelmetes. Inkább elnyomják magukban ezt és beállnak a sorba. Aztán köszön be az ablakon a felnőtt döntés felnőtt következménye. A rommá ismételt történeteket ismerjük. Nem kéne, hogy így legyen! Nem az a lényeg, hogy kiknek könnyebb, hanem az, hogy kik élnek ezzel brutálisan bántóan vissza!! Jajj, nincs kémia!? Pedig már a matek sem ment! Asztrológia, ugyan… a bizonyos csillagképek bőven nem stimmelnek már a naptárunkhoz ~ezer éve. “Nem ehhez vagyok hozzászokva.” A tömény stupid idiotizmus uralkodik, az alkalmazkodás meg poroszkál az út szélén. Én már csak sodródom. Megtehetem. Ha társaság kell, akkor társaságba megyek. Csak semmi kényszer. Nem kell a búbánat, ami a nyakamra menetet vág.

Se - se
Újságíró
Se - se

schwarzwald
Szerintem a férfi lét pont nem az alkalmazkodás..
Az igaz hogy van benne bőven problémamegoldás, de az van ugyanannyi a női létben is (csak ők másképpen csinálják)
A férfi lét az inkább a saját út keresése, megtalálása és az azon való végighaladás.
A férfi lét az önálló vállalkozó útja – nem az alkalmazotté.. a munkavállalóé.

És.. hm.. a sodródásnak is vannak fokozatai

georg1945
Olvasó
georg1945

Az okos férfi egész élete egy folyamatos alkalmazkodás.
Mást nem tehet, ha élni akar.
Alkalmazkodik a főnökhöz, a törvényekhez és a NŐKHÖZ.
Te is azt teszed.

Ha igazságot akarok, akkor szembe kell néznem azzal a szörnyűséggel, hogy minden jót, amit a férfi teremt, azt a nő rontja el, rombolja le, úgy fizikailag, mint szellemileg is.
A nőnek NINCS olyan életcélja mint egy férfinak.
A férfi a teremtő, a nő a használó.
A nő egyetlen célja élősködni egy vagy több férfi nyakán.
A bolond, vaginakergető férfi meg el is tartja a ravasz nőt.
Éjjel-nappal képes egy hatalmas seggű, óriási műmellű, puffasztott szájú, méteres karmú, agyon púderezett, festett, rúzsozott nőért dolgozni, aki a végtelen hosszú, kazalszerű hajától, csak azt lát, amit ő akar látni, de azt a férfit, aki agyondolgozza magát, hogy neki jó legyen, azt inkább nem.

Se - se
Újságíró
Se - se

Georg 1945
Ha te nem is látod hogy mit sugallsz nekünk, azért hamar észreveszik neked :

Nem azt mondod hogy lehet jól is csinálni a párkapcsolatot.
Nem azt mondod hogy a két fél az együtt egy egész.
Nem azt mondod hogy osszuk meg a tapasztalatainkat és abból tanuljunk, ne a mesékből.
Nem saját tapasztalatot osztasz meg.

És ráadásul elmondod hogy az okos férfi folyamatosan alkalmazkodik, ha élni akar.. és hogy én is azt teszem.

Rosszul mondod, rosszul tudod.
Ezeket is.

common man
Olvasó
common man

Georg-Georgina néni? Elrabolták a kicsi fiát(70+) tőle a rohadt lehúzós ribancok…Így érthetőek a tanácsai.

Se - se
Újságíró
Se - se

common man
És ha úgy nézzed hogy gyűlölködő szóhasználatot próbál reklámozni?

Részben azért hogy példát mutasson az idevalósiaknak, részben azért hogy muníciója lehessen az oldal ellenségeinek.

Sehol nincsen előtte nőgyűlölet.. még részben se, egy-egy szó erejéig se – és az ő írásának több mint a fele “szörnyűséges”, meg MINDEN jót amit a férfi teremt, meg “nincs életcélja”, de mégis “az egyetlen célja az élősködés”..

És amit a végére odatajtékzik, az a kép a NŐ -ről.. hát az nevetséges.
DE az oldalt minősíti, hogy : meccsoda gyűlölködééés a Ferfihang -on..

georg1945
Olvasó
georg1945

Tisztellek Se-se.. És a véleményedet is. Mert minden vélemény igazság a maga nemében és a vélemények ütköztetése ad egy megoldást.
Hát igen, én 77 éves vagyok és 51 éve házasságban élek UGYANAZZAL a feleségemmel méghozzá harmonikus házasságban, békében, kellemesen.
Én már megharcoltam a harcaimat az életben és sokat tapasztaltam és a következtetéseimet leszűrve írtam le a véleményeimet.
Nos, egy biztos: nők nélkül egy férfi számára ÉRTELMETLEN az élete.
A férfi igazi és egyetlen társa csak a NŐ lehet.
Szerencsémre az én feleségem egy kiváló nő !
Nálunk nincs veszekedés és szinte soha nem is volt. Talán azért, mert nem volt rá időnk. A társadalomban közalkalmazottként dolgoztunk.
A mottóm, jelszavam, hogy a család minden tagjának JÓ LEGYEN HAZA JÖNNI ÉS ITT MEGPIHENNI.
Mind a mai napig ez meg is valósult nálunk. Az otthon a béke szigete, ahol a napi fáradalmak és esetleges bántódások után a családtag jólesően megpihenhet, ahol van saját szigete, saját nyugalma.
Soha, eszünkbe sem jutott a válás, hiszen mi egy csapat vagyunk, egy család és mindannyiunknak közösen kell részt vennünk, harcolnunk a család megmaradásáért. Ezt tesszük, mind a mai napig.
Ám nem vagyok vak és süket és látom a történéseket körülöttünk. Azt kellett tapasztalnom, hogy rengeteg boldogtalan ember van valójában, sokan keresgélik a boldogságukat és nem találják.
Az okokat kutattam és szomorú tényeket találtam.
Ám elhatároztam magam, hogy már ne érdekeljen annyira a mások baja, mert a személyes békém többet ér, minthogy döntőbíráskodjak, megmondő okoskodó legyek.
Mindenki más körülmények között él, más problémákkal kűzd, tehát mindenkinek egyedileg kell saját sorsát jobbá tenni, nem pedig bizonyos “általános” tanácsokat meghallgatva igazgatnia ezekhez a tanácsokhoz a saját életét.
Amit leírok, az a látásom hallásom alapján történik.
Az embert úgy kell szeretni, hogy tudjuk, harcol a maga boldogságának megvalósításáért.
Prohászka Ottokár írja valahol, hogy A SZÉP ÉLET A SZERETET ÉS A FEGYELEM.