Serényi Csaba
22 megosztás

Idén sem tudott a Google a Nemzetközi Férfinapról

Régi szokás a Google-nél, hogy a jelentősebb nemzetközi eseményekről, ünnepekről ünnepi logóval emlékeznek meg. Ez alól csak a Nemzetközi Férfinap képez kivételt, amelyről minden emlékeztető ellenére makacs módon megfeledkeznek.

A felhasználóik és főként a férfijogi aktivisták egyaránt emlékeztetni igyekeznek őket egyre kritikusabb hangvételben. 2020-ban internetes support oldalukon is nekik szegezték a kérdést (lásd ezen a webcímen), hogy ugyan mi az oka annak a megkülönböztetésnek, hogy amíg a Nemzetközi Nőnapot említésre méltó napnak tartják, addig a férfiakról rendszeresen megfeledkeznek.

Csak egy nagyon blőd válaszra futotta tőlük, miszerint az ünnepi logók koncepciója az, hogy a Google mellett a felhasználók megkeresései, kérései, megküldött javaslatai alapján alakulnak a megjelenítések, viszont a Nemzetközi Férfinap kapcsán ilyet nem kaptak.

Erre persze mindenki körberöhögte őket és ellenérzésüknek a dislike gomb hatezernégyszáznegyvenkétszeri megnyomásával is nyomatékot adtak, tekintve hogy nyilván a Nőnapoz sem kellett külön pecsétes beadványt és előre megszerkesztett logót küldenie senkinek sem.

De ha esetleg mégis ezen múlik, én elhatározásra jutottam: jövőre küldök egy értesítést és egy bitang nagy, matyómintás fallosz-grafikát ennek a szexista bagázsnak. – Azt tegyék ki az ablakba!

A Google idén a Férfinapon egy “felettébb híres” mexikói építész ünneplését tartotta fontosabbnak a férfiak helyet:

 

A Nőnap viszont idén sem volt transzparens, szokásosan egy kiemelt videó is járt hozzá:

Post Author: Serényi Csaba

Serényi Csaba
f Facebook
22 megosztás


1
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
1 Egyéni hozzászólás
0 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
1 Hozzászólások szerzői
Toplak Zoltán Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Toplak Zoltán
Újságíró

osztva