Alter Ego
9 megosztás

Lovefield – (rövid)filmajánló

Gondolkodásunkat, döntéseinket gyakorta sztereotípiáink, klisék vezérlik. Nem egyszer alapos okkal, hiszen “előítéleteink” előismereteken nyugszanak. Mégis megtörténhet, hogy sztereotípiáink tévútra visznek minket,  a valóság megismerésének útjában állnak, károsan befolyásolják helyzetfelismerő képességünket. Erre törekszik rávilágítani Mathieu Ratthe mindössze öt perces kisjátékfilmje a rövidfilmes műfaj drámai tömörítőerejét mesterien kiaknázva. A film körmönfont módon játszik rá a néző könnyen felpiszkálható mindenféle (egyebek mellett férfi-fób) sztereotípiáira, de aztán végül kiderül, hogy a varjak néha feleslegesen kárognak, a férfiak pedig teszik istenadta dolgukat.

A kisfilm alább beágyazva megtekinthető.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
9 megosztás


3
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
0 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
2 Hozzászólások szerzői
schwarzwaldToplak Zoltán Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Toplak Zoltán
Újságíró

Köszönöm szépen, megérte megnézni. Megint bejött, amit ajánlottál.

Toplak Zoltán
Újságíró

osztva

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Ez igen! Persze hatásvadász, mint minden kisfilm. De ez a dolga! Most komolyan, sejtettem, hogy szülés van, vagy pusztulás… a kettő kéz a kézben jár. És győzelem! Na, ez a jó kisfilm!