Férfihang.hu
2 megosztás

A férfiak is egyenlőek a nőkkel? (recenzió és link a pdf formátumhoz)

A könyv itt tölthető le ingyenesen pdf formátumban. A mű férfijogi alkotás, amennyiben a társadalom egyik legelhanyagoltabb csoportjával: a férfiakkal foglalkozik. Bár hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a világ a férfiakról szól, ez azonban nincsen így. A sportok, a politika, a pénz, amit sok férfi hajszol, valóban a közgondolkodás és közös vágyaink középpontját megkapja, de a férfiak, mint individuumok, mint személyek akiknek élete és tapasztalatai vannak, mégis kevés teret kapnak. Sokszor még önmaguk előtt is. A női élet érdekes önmagában, mert állandóan kommunikálnak róla, apró-cseprő gondjait és örömeit szívesen közli a média. A férfiak azonban maguk sem szeretnek önmagukról, érzésekről, kételyewkről, kudarcoikról és reményekről túl sokat beszélni, legalábbis ritka alkalmak kivételével nem. “A férfiak is egyenlőek-e a nőkkel?” c. könyv mégis ezt a jobbára el- és agyonhallgatott témát feszegeti, boncolgatja. Milyen ma férfinak lenni? Nézzük, mit mond a szerző erről!

Négy nagyobb fejezetre oszlik a könyv, illetve a függelékre. Ezek a feminizmust kritizálják, a fiúk/férfiak speciális problémáiról értekezik, bemutat bizonyos pozityv jeleket, miszerint a holtpontról már elmozdult a férfiakról szóló mdiskurzus hazánkban, illetve a férfispiriualitás világába kaluzol el minket a szerző. A függelék egy önálló cikk átvétele, Szujó Flórián alkotása,témája pedig a férfiakat sújtó jogszabályi diszkriminációkat sorolja fel.

Az első fejezeta feminizmuisról szól, pontosabban annak visszás állításairól. Igaz-e, hogy a férfiak rendszerszinten nyomják el a nőket? A nők 20-25%-a tapaszatlt már erőszakot a neme miatt, állítják a feministák, mi ebből az igazság? Mi is az Isztambuli Egyzemény? Miért lenne rossz a ratifikációja? Akulturális alkotásokban mennyire jelenik meg eg yférfiszégyenítő és a nőket piedesztálra emelő narratíva, és ez miért történik?

Hogyan állnak az apai jogok ha nem kívánt gyermeke születik az apának,, hogyan győződhet meg róla, hogy valóban ő -e az apa? Hogyan kezeljük azt a helyzetet amikor az egyik fél (bármelyik) akar gyereket, a másik nem, de a kicsi már útban van. Egy alfejezet foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Fontos tény: a fiúk iskolai teljesítményükben el vannak maradva a lányoktól. Számos kérdést felvet ez: a tanárok előítéletesen osztályoznak? Másként kellene a fiúkat bevonni a tanulásba, mint a lányokat? Úgy tűnik, a lányokra készségeire szabták az iskolai rendszert, ahova a mozgékonyabb, elevenebb képzelőerejű fiúk nehezen illszkednek be, ha egyáltalán…

DE szenveddnek mástól is a férfiak. Pl. aki nem bírja az erőset, az punci. Megvetésre méltól. Ha bulki van be kell baszni. (Részegre kell innia magát.) Különben nem eléggé férfi. Mindeközben a  a férfiak között sokkal több az öngyilkos, a szenvedélybeteg, az elszegényedett hajléktalan. Mindig, mindent egyedül kell egy tipikus férfinak megoldani, önállósága a bizonyítéka férfias alkotóerejének. Csak hát így évekig él együtt olyan tünetetkkel, melyek végül szövődményekhez veuzetnek, és sokkal súlyosabb eü képet mutat majd a férfiról, mintha rögtön segítséget kért volna, és viszonylag könnyedén megoldották volna az alapproblémát.

Persze megelőző vizsgálatokkal, kampányokkal sincsenek úgy ellátva a férfiak, mint a nők. A prosztata rák ugyanolyan halálos, mint amellrák, mégis utóbbira nagyságrendekkel több pénz jut és kampányok sokasága. A férfiak speciális problémáikra ugyanezt nem kapják meg.

Egy hosszú alfejezet foglalkozik a bántalmazott férfiakról. Itt csak annyit jegyzünk meg, hogy amerikai kutatások szerint a nők ütnek először és gyakrabban, mint a férfiak. Volna itt még mit vizsgálódni.

Kiemelt része a könyvnek a váláskori zűrzavar áttekintése. Az apátlanítás magyarul. Mivel a legtöbbször az anyjukhoz kerülnek a gyerekeke, közös felügyeleti jog ma még csak elrendelhető, de nem kötelező elrendelni. Holott mindkét szülőjére szüksége van a gyereknek .

A könyv felsorol néhány tipikus eljárást, hazugságot, amivel egyre gyakrabban lehet találkozni a bíróságokon. Célszerű az elejéről felvételeket készíteni, hog ybizonnyítani lehessen, mit és ki mondta.

Sajnos elmondhatjuk, hogy fiaink kilátásai rosszabbak a jövőjükre, mint a miénk volt. A társadalmi mobilitás, a felemelkedés lehetősége számukra jóval nehezebb, mint a lányoknak. Az iskolarendszert kritizáló résznél már ejtettünk ennek okairól szót.

Ennyi rossz hír után pozitív fordulatm,ot vesz a könyv, a harmadik fejezetben olyan szövetségesekről esik szó, akik őszintén és önzetlenül tesznek a férfiak jobb megítéléséért, illetve a társadalmi elfogadottságuk magasabb szintjéért. Nők, újságírónők, és bizonyos trendek kerülnek itt ismertetésre, melyek azóta megfogyatkoztak, de azért el teljesen nem tűntek.

Végül férfispiritualitást elemzi a szerző a négy férfiarchetípus alapján (harcos, király, bölcs és kalandor). Szóba kerül a férfimozgalom nagy motivációs irányzata a Red Pill is. Az élet, ahogyana férfiak látják: nők, csajozás, munka, hobbi, egészség, stb.

Végül a függelékben az a több, mint tíz jogszabály kerül ismertetésre, amelyek hátrányosan különböztetik meg a férfiakat a nők javára.

Tényfeltáró mű, kritikával a mai politika, közélet és kultúra felé. Támogatni, megismrni, mewgérteni kellene a mai férfiakat, és elhagyni a nagyon is divatba jött cimkézést velük szemben. (Maradi, elnyomó, korlátozó, elavult)

Szélesebb, kibontakozó társadalmi dikurzus kellene róluk, az életükről, legyőzni a beragadt sztereotípiákat. Ez a jövő.

 

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
2 megosztás


17
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
14 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
8 Hozzászólások szerzői
Miklos1A JegesHunn31Annaschwarzwald Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
georg1945
Olvasó
georg1945
hunbagira
Újságíró

Hát pedig ez a jövő, ha nem akar a fajunk kipusztulni. Vagy pedig a konzervatív fordulat azaz vágjuk úgy pofánk nőstényeinket, ahogy a világ többi részén teszik, rajtunk kívül, mindenki más.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Amint erre a sok luxus sz*rságra, ami ma van (politikusok eltartása, ingyenélők pénzelése stb.), nem lesz több erőforrás, ez menthetetlenül be fog következni. Ha véletlen odáig jut a dolog, hogy a nyugati civilizáció teljesen lehanyatlik, akkor is.

31Anna
Olvasó
31Anna

Kezd esetleg az édesanyádon, aki szerinted csak egy nőstény.

Hasonlítsd össze, ki foglakozik többet a gyerekneveléssel, a család gondozásával, az apák vagy az anyák?: Ha esetleg arra jutsz, hogy a gyerekek ellátásával, nevelésével a nők foglalkoznak többet – esetleg sokkal többet -, talán arra is rájössz, hogy a gyerekszám csökkenése közös felelősség.

Te hány évig maradtál otthon a pici gyerekeddel, kiesve így a munkából? Mernnyit vigyáztál rá, hányszor maradtál otthon a munkából, ha beteg volt? Te etetted, öltöztetted, láttad el, stb. stb? Ha nem, köszönd meg annak, aki megcsinálta helyetted.

hunbagira
Újságíró

Ezt a kört is sokszor lejátszottuk megkaptad sokszor a választ.
Prescript: te férfi hozzátartozóidnak kiszoktad fejteni a femkó dumákat, mondjuk az apádnak?!
1. Te mi a fsz-ról beszélsz, “thread” onnan indult, hogy ti mihaszna fehér ringyók nem vállaltok gyereket…az “x” generációtól kezdve mindenképp. Esetleg (kb 30-50%otok) 40-felé egyet…tele betegséggel, a késői vállalás és az addigi életvitelük miatt. Szóval otthon maradás szóba sem jön az esetetekben.
2. mivel x-y generációs vagyok a jóvoltotokból erre olyan 35% esélyem van…
ui: És nálad mi újság annácska? Még mindig nem jött a herceg, hogy hipergám ösztöneidet kielégítséd? Ami ugye minden fehér (azok között is talán legelbaszottabb) magyar nőnek “jár”. Akkor is, ha olyan rondák vagytok, mint a bűn…és pluszban még csövesek is.

31Anna
Olvasó
31Anna

Semmi olyat nem írtam soha, amit ne vállalhatnék édesapám előtt. Te ezek szerint nem vállalod a véleményedet édesanyád előtt? No, vajh miért? :) Tehát te biztos vagy benne, hogy a derék családapák vállalnának 8-10 gyereket is akár, csak hát a feleségük erre nem hajlandó? Beszéltél már sok-sok 20- on éves férfival, akik a családalapítás, az elköteleződés lázában égtek, és könyörögtek szívük választottjának, hogy férjek, apák lehessenek, és legalább 3-4-10 gyerekre vágytak? A férfiak szerinted sok- sok gyerekre vágynak, de hát a nők …. :) Az a helyzet, hogy a gyerekek gondozásával, nevelésével manapság is sokkal többet foglalkoznak a nők, mint a férfiak. A gyereket nem csak megszülni kell ugyanis. Tessen legalább annyit foglalkozni a gyerekek felnevelésével, ellátásával, mint a nők, és utána panaszkodni a gyermekáldás tekintetében. Addig köszönd meg a nőknek, hogy nevelik a gyerekeket helyetted is. No, Bagirácska, hogy állsz a poligám ösztönöddel? Várod önmegtartóztatóan életed nagy szerelmét? Elveszed Mariskát, a csúnyácska szomszédlányt, mert mindenáron 6-8 gyereket akarsz felnevelni, vagy vársz a hercegnőre, akivel szerinted pontszimmetriábam vagy? A sírig tartó hűség lebeg a szemed előtt, és már s gondolata is iszonyattal tölt el, hogy félrelépj? Neked mi jár szerinted, Bagirácska? Ha jól körülnézel magadon, rengeteg párkapcsolatot látsz, ahol a férj messze nem herceg, hanem pocakos villanyszerelő, kopasz sofőr, csóró postás, stb.. Sőt, a messze többség ilyen, nem személyesen Adonisz.,Te gyönyörű vagy szerinted? :D A nők rondák, te meg maga vagy a szépség megtestesítője. Hát persze. :) Magasak az igényeid, neked nem felelnek meg a magyar nők. És csodálkozol, hogy nincs családod, és szidod a nőket!Nem vesztünk veled sokat, valahogy csak túléljük, hogy a kényes izlésednek nem felelünk meg. :D Szerencséd, hogy édesapád másképp gondolta.

hunbagira
Újságíró

Postscript: Anyáink generéciójához ne keverd magatokat x és lefele lévő generációt, ez a lefelé nemcsak átvitt, hanem szószerint is értendő.
De akkor is többségben el volt tartva (legalábrészben) a picsájuk. Szóval a parazitizmus akkor is játszott.

31Anna
Olvasó
31Anna

Hogyne. Édesanyád kihordott 9 hónapon át. Szoptatott, táplált, gondozott, pelenkázott, etetett, vigyázott rád. Esetleg számold ki, hány órát foglalkozott veled, míg felnőttél, hogy parazitának titulálhasd.Melleleg rengeteg munka van, amit nők is, férfiak is végeznek. A női orvos parazita, a férfi orvos nem? A női ügyvéd parazita, a férfi ügyvéd nem? Régen sem boldogultak volna a nők munkája nélkül a férfiak. Ha egy férfi megözvegyült, új párt keresett magának, mert csak nehezen tudta volna egyedül ellátni a gyerekeket, eltartani a családot. A te szakmádban dolgoznak nők?

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“Esetleg számold ki, hány órát foglalkozott veled, míg felnőttél, hogy parazitának titulálhasd.”

Nem ezt írta, csak buta vagy ahhoz, hogy értelmezd. Mellesleg ez mind egy anya dolga.

“Mellesoeg rengeteg munka van, amit nők is, férfiak is végeznek.”

Igen, sajnos, fel is higítottátok az outputot. Szappanoperát csináltok a munkahelyeken.

“A női orvos parazita, a férfi orvos nem?”

Attól, hogy rengeteg női orvos van, nem jelenti, hogy jók is. Itt is kijönnek az alapvető nemi mentális különbségek. Jó férfi és jó női orvos között is hatalmas különbség van, a férfi orvos gondolkodik, összefüggéseket talál önállóan, nem csak a bemagolt könyvet kapod vissza, úgy ahogy.

“Régen sem boldogultak volna a nők munkája nélkül a férfiak.”

Dehogynem, de mivel ott voltak, ezért kellett is használni őket valamire. Semmi olyan nem csináltak a szülésen kívül, amit ne lehetett volna helyettesíteni, újraszervezéssel, technológiai újítással. Ellenben férfiak nélkül sehol se lennétek. Az A.I. szerint is (chatgpt) ha köpenyben vagytok egy munkahelyen, akkor valószínűleg takarítottok, míg a férfi köpenyben a kompetens tudós. Szerinte a női “tudósokkal”, “tudománnyal” nem éri meg foglalkozni, oda sem kell figyelni rájuk, hiában az évtizedes férfiszapuló, hazug és ostoba szennymédiátok, a valóságot ez se változtatja. Illetve kicsit talán mégis, ugyanis a chatgpt-t megregulázták, nem írhat a nőkről, rasszokról igazat, polkorrekté tették. Látod, milyen káros hatással van a nőcsőcselék a tudományra, fejlődésre? De persze a fehér férfiakat szapulhatja, nyilván ez is az újítás miatt van forszírozva.

Hunn
Újságíró

Kedves 31Anna, amit felsoroltál, az mind a NŐK feladata. Nem a férfiaké, hanem a NŐKÉ.
(Amit a mai világban a NŐK nem csinálnak, mert nincs gyerek.)

31Anna
Olvasó
31Anna

A gyerekek ellátása közös szülői feladat. Menj el egy iskola/óvoda elé, és látsz sok-sok gyereket.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Mi van itt? Megdermedt a mocsár? Az X-edik abortusz és a hím=nöstény téma már senkit nem érdekel? Nem is csodálom. Unalmas. A nem kívnánt magzatot ezután is elhajtják, ha fejére áll a világ, akkor is. A karrierista lány meg kibírhatatlan fúriává válik idővel, ha egy világvégi cégnél az ötödik láthatatlan “diszpécser” 20-40 prolit igazgatva… Az egoját nem bírja kordában tartani. Többre, jobbra vágyik, de ha nem jő a módos-tehetséges-izgalmas krapek, akkor kiszárad, mint a szattyán szütyő. Egy ilyet vígasztaltam a minap. Nem kellett neki a saját építési vállalkozással bíró gyerek, mert … olyan izé… Hogy most van annyi java, mint az ő őseinek és a testvéreinek együtt cirka harminc év után!? Ja… Várd a csodát! Majd leszel 30-35 és örülsz egy elvált dokinak, aki csak minden harmadnap részeg, eleinte. Mert neki jár a dr-né státusz… Jajj ismerjük ezt. Könyvelhetne otthon, szabadidő saját beosztás szerint. De nem kell. Hejjcegnő, nem tudja a dolgát. Apuci baxta el. Mondtam is neki. Hú, hatalmas sértődés lett a vége. Napok múlva aszongya: lehet, hogy igazam van. Lehet? Tutti!!! Durca fej, semmi baj. A 24.órában még lehet hallgatni az okosabbra. Sajnos vannak típusok, akik nem élveznek semmit. Csak eljátszák, mások kárára. Isten mentsen ezektől. Az egyenlősdi meg felejtős. Nincs értelme!

31Anna
Olvasó
31Anna

Ahogy elnézem, az egodat te sem tudod kordában tartani. :) Te aztán tudod, hogy a hölgynek hogyan kellene élnie!

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Nem hölgyről volt szó, hanem egy ~25 éves nőről. Hölgy majd csak ezután lehet. Esetleg. Vagy soha.

31Anna
Olvasó
31Anna

És ha én elmagyarázom neked, hogy 25 évesen vedd el Mariskát, a csúnyácska szomszédlányt, mert olyan rendes, meg jó zserbót süt, feleségül veszed, mert én azt mondtam? Vagy hejceg vagy, és nem hallgatsz rám? Várod a csodát, és 40 évesen szidod a nőket, hogy nem szültek neked gyereket? Az a jó tanácsod, hogy menjen hozzá az illető hölgy valakihez, csak mert az jól keres az építkezési vállalkozásával? Az építkezési vállalkozó nem lehet részeges, csak a doktor?

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Engem ezek a témák már csak elméleti síkokon foglalkoztatnak. Idén lesz húsz éves a gyerekem, én 46. Szarul választottam anno. De ez már bőven elmúlt. Mesékben nem hiszek és csodák sincsenek… Nem szívesen adok tanácsot, mert eddig akik nem fogadták meg, 10/10 ráfaragtak. Sajnos ez ilyen. A külső szemlélő előbb észreveszi a megfigyelt idiótaságait. Szerencsés vagyok, mert túléltem. Van beáldozható ingatlanom, amiből egy kedves kis lakás röhögve kijönne. A maradékból pedig rendezhetnék egy minimum éves vakációt. Mondjuk egy Földkerülőt. Lenne hová hazatérni, munka is adódna, mi kell még? Ha ezt most kihagyom, azt bánni fogom nagyon!! A szabadság a legnagyobb kincs! Milyen érdekes, ezt lehet, hogy a régi elhibázott választásomnak köszönhetem most. Szép az élet? F@szt! Az élet rövid és szaros… De amíg bírjuk, dobjuk már fel a pillanatot!

A Jeges
Olvasó
A Jeges

Gondoltam megosztok egy videót a bezzegromániából egy itteni kvótanőről:
https://fb.watch/hVn7suoZyO/