Alter Ego
188 megosztás

Brutális embervadászatokon ejtik túszul a magyar férfiakat az ukránok, hogy aztán lemészároltassák őket a háborúban

Közel egy éve fordult először a Férfihang Civil Társaság petícióban a magyar kormányhoz (vonatkozó cikkünket lásd itt), hogy folytasson nemzetmentő külpolitikát a kárpátalján élő magyar nemzettársaink életének megmentése érdekében. Már akkor mindent megtettünk, hogy felhívjuk rá a kormányzat, a külügyminisztérium, a nemzetbiztonsági szolgálatok figyelmét, hogy az a komoly és súlyos veszély fenyegeti a kárpátaljai magyar férfiakat, hogy a magyargyűlölő ukrán kormányzat kényszersorozza, golyófogóként felhasználja, lemészároltatja őket Ukrajna és Oroszország háborújában. Így írtunk akkor petíciónkban:

Kérjük a magyar kormányt, intézkedjen a Kárpátaljai magyar férfiak védelmében, hogy nemzetünket ilyen módon se keverhessék bele ebbe a háborúba! Lépjen fel annak érdekében, hogy az ukrán kormány szüntesse be a kényszersorozást és bocsássa el a már erőszakkal besorozott magyar férfiakat! Magyarország követeljen humanitárius folyosót, hogy minden magyar elhagyhassa az országot, aki menekültstátuszért kíván folyamodni a Magyar Államhoz, az anyaországhoz, ebbe beleértve a férfiakat is!

Később az ukrán nagykövetség előtt elmondott beszédben tiltakozott más nemzeti elkötelezettségű szervezetekkel karöltve civil társaságunk alelnöke, Halász Géza. Vonatkozó cikkünket illetve videónkat lásd ezen a helyen.

Mindezek ellenére a kormányzat semmilyen kézzelfogható intézkedést nem tett annak érdekében, hogy megelőzze azt a nemzeti katasztrófát, amely napjainkban csúcsosodik ki ukrajnában.

Immár a közszolgálti televízió is kénytelen foglalkozni azokkal az egyébként jóelőre megjósolható brutális embervadászatokkal, amelyek arra irányulnak, hogy kíméletlen népirtást kövessenek el a magyarság terhére.

Ahogyan az az ukrajnából érező híradásokból kiderül, az erőszakkal elhurcolt magyar férfiakat rendre a legpokolibb frontvonalakra hurcolják, hogy a “húsdarálóban” daráltassák őket le az orosz hadsereggel. És ha ez nem lenne elég, még az elesettek holttesteit sem adják ki a hozzátartozóknak, hogy méltó módon elbúcsúztassák őket, hanem hónapok óta hűtőkamrákban halmokba hordva gyalázzák meg őket.

Elég volt! Cselekvésre szólítok minden magyar embert: követeljük együtt, hogy a magyar kormány minden létező eszközt felhasználva lépjen fel az ukrajnai magyarság kiirtása ellen! Haladéktalanul kerüljön kiutasításra Magyarországról a teljes ukrán diplomácia! – “Vétkesek közt cinkos aki néma!”

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
188 megosztás


139
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
11 Egyéni hozzászólás
128 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
17 Hozzászólások szerzői
garatraginkvisitor1Miklos1Szergej55Balton Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Hunn
Újságíró

A kérdés az, hogy hol van az a vörös vonal, amit ha átlépnek az ukránok, akkor a magyar hadsereg bevonul Kárpátaljára. Nyílt pogrom a magyarok ellen?

georg1945
Olvasó
georg1945

A magyar kormány SEMMIT SEM tehet.
Ha megtámadná Ukrajnát, az olyan lenne, mintha a NATO támadta volna meg. Erre jönne az orosz ellentámadás, ami világháborúhoz vezetne, sőt bennünket jelölnének meg azzal, hogy mi kezdtük el.
Ha netán ők támadnák meg Magyarországot, akkor minden NATO tagnak Magyarország segítségére kellen sietni. Ezt meg ők is tudják.

hunbagira
Újságíró

Aha papíron. Ami soha nem ért szart sem. A mai világban annyit sem.

Naooo
Olvasó
Naooo

Inkább venni kéne Észak-Koreától atomrakétát és rábaszni zsidókijevre.

Oldm4n
Olvasó
Oldm4n

Geci hoholok meg fogják kapni az oroszoktól, amit igencsak megérdemelnek. Remélem tényleg az utolsó ukránig harcol az usa Oroszország ellen.

hunbagira
Újságíró

Nem gecik, csak úgy át van mosva az agyuk, mint nálunk egy fideszes/dks szektásnak.
Ráadásul mivel egy -két fokkal primitívebbek is, így jóval könnyebben megy az agymosás.

Adam Bogomolov
Újságíró

Engem az a lehetőség borzaszt el, hogy ha ennyire gyűlölik odaát a magyarokat, mikor fogják ők átlépni a mi határainkat, mondván, hogy oroszokat támogatunk… Sajnos korábban is mondogatták már, hogy a Balatonig előrenyomulnak, meg egyéb dinkaságok… A MH sajnos nem elég erős hozzá, hogy egy ilyen fenyegetéssel szembeszálljon. Erre kellene megoldást találni, de sürgősen! Egyre másra érkeznek a hírek Ukrajnából, hogy a köztévé, újság és egyéb médiaforrások nyíltan ellenségeskednek Magyarország irányába, ami a köznép szemében gyűlölet tárgyává teszi. És a magyarokat is a Kárpátalján. Elkéstünk a gazdasági élénkítéssel és a fegyveres erők reformjával, de sajnos nem lesz más lehetőségünk, mint megvédeni Hazánkat, mert nincs rá garancia, hogy egy olyan kormány (ti. az ukránoké), amelyik csak az erőből ért (pont mint az orosz) valaha is változtatna a hozzáállásán, vagy a módszerein a magyarokkal szemben…

Szóval csatlakoznék a cikk írójához egy felkiáltással: Ébresztő magyar!
A magam részéről jelentkezni fogok valamelyik tartalékos-területvédelmi egységhez, már fel is vettem a körzeti sorozóirodával a kapcsolatot, hogy miben és hogyan tudnék segíteni…

tomgal
Olvasó
tomgal

Én nem látom ennek az esélyét. Ukrajna nem lesz hülye egy Nato tagállamot megtámadni. Tőlük kapják a fegyvereiket, továbbá mindenki tisztában van vele , hogy ha egy tagállamot támadás ér , akkor a többi Nato tag kutya kötelessége megvédeni a megtámadott államot. Ez még akkor is így van, ha 2 tagállam között robban ki háború. Amelyik a támadó fél, a többieknek kötelessége szembefordulni vele.
Ez egyébként legutóbb ( igazából folyamatosan) a török-görög ellentét kapcsán merült fel.

Naooo
Olvasó
Naooo

A nátó csak egy usaszutyok banda, az egész egy átbaszás. Azt majd ők döntik el ki támadt, és valahogy nem saját magukra mutogatnak a puccsal, mikor lőtték a két oldalt a beküldött usasunyilövészekkel.

Adam Bogomolov
Újságíró

Egyetértek!

hunbagira
Újságíró

Jah papíron, Vivi, papíron. Amiről kiderült, hogy seggtörlésre sem jó.Az egész háború is azért robbant ki, mert putyint átbaszták a minszki egyezményekkel…és ezzel nyíltan büszkélkednek már.

Hunn
Újságíró

Az a probléma, hogy egy teljesen új világpolitikai helyzet van. Egy teljesen új és ismeretlen jövőverzió, amiben az, hogy a NATO-csatlakozásunk papírjára anno mi volt odaírva, az, ha úgy alakulnak a dolgok, akkor már rég nem számít… Kikényszeríteni pedig nem fogjuk tudni, hogy számítson.

Magunkra maradtunk.

És most őszintén: basztathatnák az ukránok a kárpátaljai magyarokat, és beszólogathatnának a NATO-tag Magyarország kormányának, az USA és a NATO kifejezett egyetértése és engedélye nélkül? Na ugye. És ez még mindig a jobbik opció.

Mert a rosszabbik az lenne, ha kiderül, hogy az ukránok mindezt kifejezetten az ő kérésükre, mi több: parancsukra teszik…

Ezek nem a barátaink. A NATO-ban vannak azok az országok, akiknek Trianont köszönhetjük. A kárpátaljai magyarok azért szenvednek most, mert ők pontosan így akarták.

Deadpool
Újságíró

Szálljatok le a földre. Magyarországot Kína nem merné megtámadni, nemhogy ezek a kretén hoholok…

hunbagira
Újságíró

Hát az oroszokat is 8 éven keresztül provokálták, nyilván jenkizsidrák engedéllyel-parancsra.

Adam Bogomolov
Újságíró

Adtam egy pluszt, mert tetszett, hogy Kína nem merne megtámadni minket. Nem is akar, jó piac vagyunk neki…

Adam Bogomolov
Újságíró

Oly sok hozzászólás, hogy nem tudom, melyik alá írjam ezt… Úgy vélem (és ezzel Naooo pártján állok), hogy jelenleg a NATO jegyeibe az ukránok jobban benne vannak, mint mi. Ha a két oldal között ellenségeskedés robbanna ki, nem látom garanciáját annak, hogy a NATO meg akarna védeni bennünket. Furcsa helyről idézek, de dr. Thürmer Gyula – Nem kell nekünk a NATO c. munkájában ezt jobba részletezi nálam. Vele értek egyet abban, hogy a NATO vezetői viszolyognak a gondolattól is, hogy Magyarország védelmére katonákat és/vagy fegyvereket küldjenek. Mi csak pozíciót és földrajzi helyet biztosítunk a kifutáshoz, semmi egyéb. Mivel több szomszédos országunk is NATO tag, ez a helyzeti plusz már nem játszik. Nem véletlen a Kormány haderő “reformja” se, hiszen tudják jól, hogy ha a NATO is elkezdi a cseszekedést, mint az EU, akkor nekünk befellegzett. Erre egyelőre nincs jel, de maradjunk annyiban, hogy nem látni előre, hogyan reagálna a NATO egy ukrán támadásra Magyarország ellen (hiszen a NATO maga fegyverezte fel). Az EU jelenlegi politikája nyíltan Fidesz, de inkább úgy mondanám, hogy magyar- és Kelet-Közép Európa ellenes. Mi csak a jobbágyok, a szolgák vagyunk, a felvevőpiac és munkaerő. Nekünk szavunk nem lehet. Ezért is vagyunk tagok a NATO-ban, hogy közel legyünk a gazdihoz… Sajnálatos, hogy Ukrajna égbekiáltó módon bánik a kisebbségeivel, de mégis elnézik neki, mert az orosz jelenleg a főellenség, ezért mindent meg lehet csinálni. Erre mondom, hogy mi magyarok megint az ominózus f*rok rossz végén állunk, mert az orosz-iráni-kínai tengely puszta létszámból is 2-3X túlerőben van, nekünk meg van elég gondunk a szomszéd-szövetségeseinkkel is, Ukrajnával meg nem is tudom hányadán állunk. Szóval lenne mit rendbe tenni a Kormánynak, de értelmes és határozott fegyveres erő fejlesztésre is szükség volna, mert amíg mi nevetséges 20-30 tankkal örömködünk, addig körülöttünk ennek többszörösére ruháznak be mások. Nem is értem, hogy rakétákat és drónokat (újabban ez a mániám) miért nem vezetünk fel nagyobb számban a listára… Teljes egészében önvédelemre képtelen az ország és csak a Jóisten tudja, hogy mi lesz a vége…

Nagyon úgy fest a dolog (pl. Bogár is megmondta, de még számos gondolkodót tudnék említeni), hogy nem fognak visszariadni a fegyveres konfliktustól a NATO és az orosz tömb erői. Mindkettő atomhatalom. Ha akármelyik felet sarokba szorítják (legyőzik), akkor be fogja vetni az atomot. Arra jön a válaszcsapás. Szóval ha az orosz és az amerikai nyíltan háborúba mennek, az a világvégét jelenti.

Ettől pedig – még ha nem is azonnali módon – tartok valamelyest, mert az elmúlt egy évben a nukleáris háború esélye 10%-ról 30-40%-ra nőtt és tovább emelkedik minden egyes provokációval, minden egyes harccal töltött nappal Ukrajnában és minden egyes fegyverszállítással.

Az EU részéről nevetséges békekeretnek nevezni valami olyat, ami révén fegyvereket szállítanak és vásárolnak egy harmadik hadviselő fél részére…

Na, befejezem, mert cikk kijönne ebből, annyi lesz. :-D

hunbagira
Újságíró

Hát a drónoktól és minden ilyen modern kütyütől eleve idegenkedik az egyszeri vén (boomer) fasz. Ez a korral jár (most a kevés kivételt hagyjuk) Az ilyen magyar zsíragyú, dagadt döbrögi fajtára különösen jellemző eme tulajdonság.
Bugyonijről és Churchillről is feljegyezték, hogy hiányolták szuronyos rohamokat sztálingrádból-elalameinből.
De a prímet mégis csak az idióta lengyelek vitték a pikás lovasrohammal az SS- Leibstandarte panzerei ellen…

Adam Bogomolov
Újságíró

És mennyi sok embernek meg kell halnia, mire rájönnek, vagy inkább kénytelen-kelletlen elfogadják, hogy rakéták és drónok kellenek, nem elavult haditechnikák erőltetése (mondom ezt úgy, hogy egyébként nagy tankbuzi vagyok). :-]

Fenntartom, hogy rakéta+drón. Az esztelenül Leopardokra költött milliárdokból elég lett volna kifizetni egy, vagy max kettő darab stacioner műholdat, ami ezeket vezérli és kémleli a magyar felségterületet. Simán hatékonyabb lett volna, mint ilyen konzervdobozokat venni olyan rakéták ellen, amik egy fél várost letörölnek a föld színéről egyenként is… Már a meglévő haditechnika részére is komoly támogatás lett volna. Emellé simán lehetett volna saját rakétaprogramot indítani, mert nekünk nem kell interkontinentális, meg nagy hatótávú rakéta, elég ide a regionális, Kárpát-medencét lefedő hatótáv is. Inkább a magas légköri légvédelmi rakétákat és egyéb elhárító rakétákat kellett volna megvenni.

Picit más: ha a kínaiak meg tudnak venni egy-két darabot akármiből és le tudják másolni, akkor ezt mi mi a frászkarikáért nem tudjuk megtenni titokban??? :-D
Ha az első véhá után egy egész hadsereget fel tudtak állítani és úgy-ahogy felszerelni titokban, akkor nem hiszem el, hogy néhány rakétával, vagy drónnal ez ne sikerülhetne, főleg úgy, hogy az ország tele van jobbnál jobb mérnökökkel, meg informatikusokkal…

Balton
Olvasó
Balton

Oké, eddíg bírtam…
Lassan jöjjünk ki a gyerekszobából, a műanyag katonák szintjéről…
Első fogalom amit értsünk meg, az a védőernyő fogalma, ezt most papiron a NATO biztosítja Magyarországnak. Tehát stratégia rakéta elhárítórendszereket ide a NATO fog telepíteni ha akar, mivel Mo. annyira jelentékeny stratégiai célpont, ezért ez elemeiben eddíg nem annyira valósult meg. Ellentétben Lengyelországgal, ahol globális (Orosz) fenyegetéssel jobban kell számolni. Ez van most ahol űlsz, a fotelben a NATO van hivatalosan a fejed felett. Tudom hogy egyeseknek szarügy, de másoknak meg nem az.
A stacioner műholdas valamit, azt nem minősíteném van erre Geraldbatlernek egy filmje. Tök fun.
A saját rakétaprogram finanszírozása, az kicsit több pénz mint pár tucat lejopárd, csak mondom, mondjuk úgy 3 nagyságrenddel több tippre, de lehet alálövök és 5 az.
Ment stratégiai beszerzés a Vaskupola irányítórendszereinek (hardware-software) a beszerzésére rakéták nélkül, ez alkalmas távoli tüzérségvezérlésre (nem az az ágyú amivel 66-ban lőttél) illetve a drónok összehangolására.
A jobbnál-jobb mérnökök meg informatikusok, meg a gonosz libsiknek dolgoznak a kinn a rothadó nyugaton, mondjuk hazajöhetnének…

A jenkik megunták (akkor még a hülye volt az elnök, nem a szenilis) és megmondták, hogy ideje mindenkinek megemelni a költségvetésben a hadiipari arányt a nullegészvalahányról, az új adminisztráció nem vonta ezt a “kérést” vissza.
A “közös japán-magyar határt” szinvonalú gondolatokról jöjjön le már mindenki, utoljára talán a Báthoryak idejében voltunk az első sorokban.
A csutinak az elmúlt pár évben bejött kűlpolitikailag egy-két blöffje és jóslata, azonban az utóbbi 1 évben ez már messze nem igaz…

Megboldogult apámat idézem: a káposztazabálók (scsi-ből) és a hamburgerzabálók is szeretik ha nyalják a seggüket. Csak régen az oroszokét kötelező volt…
És ezért nem nagyon értem, hogy Magyarországon 2023-ban egyesek (bár koruk folyamán még kellene) már nem emlékeznek az orosz segg utóízére?

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Az utóíznél mindig rosszabbnak érződik a frissen nyalandó segg bűze. Sem nyugatra, sem keletre nem érdemes hosszabb távon túlságosan rábízni magunkat, mert a végén úgy járunk, mint eddig sokszor: mindkét oldalról belénk rúgnak, miközben itt középen azzal vagyunk elfoglalva, hogy egymást marjuk szét.

hunbagira
Újságíró

Ez kiváló volt…az első mondatod annyira, hogy beírtam a szállóige naplómba.

Adam Bogomolov
Újságíró

Adtam egy pluszt, mert szépen kifejtetted a véleményedet, ami lássuk be nagyon más, mint az enyém.

Csak annyi tennék hozzá a rakétavédelmes problematikához, hogy a műhold és rakétaprogram jó 8-10 éves terv, amit már a legeslegelején el lehetett volna kezdeni és mára már kézzel fogható eredményeink lennének. Sose késő elkezdeni. A tankokra meg semmi de semmi szükségünk nem lesz, mert egyszerűen semmire se lesz elég ennyi. Akkor már a zalai Lynx gyárban bízzunk, de az is édeskevés egymagában. A jövő viszont tisztán látszik, a konvencionális harcászati eszközök másodrendűekké válnak a drónok és rakéták mellett. Csak a vak nem látja.

Ja igen… Szerintem azt nem érjük meg, hogy Magyarországra telepítik a Vaskupolát. Vagy ha mégis, akkor már tök mindegy lesz, jön az atom a fejünkre… :-D

Úgy vélem, hogy a semlegesség a legjobb Magyarországnak, nem kell ide se amerikai, se orosz, se más. Vagyunk olyan jók mi magyarok, hogy magunk is boldoguljunk… :-]

hunbagira
Újságíró

Hát ez a háború pont azt mutatta meg, hogy a drónok sem mindenhatóak, csak az “öngyilkos” “fajta”.
Azaz más fogalom meghatározással a mini cirkáló “rakéták” robotrepülők.
De azok sem semmisítettek meg páncélosokat, csak az utánpótlást szállító teherkocsikra veszélyesek.

Balton
Olvasó
Balton

A semlegesség a legdrágább dolog a jelenkori katonai terminológiában, de ezt max elhiszed nekem, vagy nem.

A most szomszédunkban zajló konfliktusban, mivel ez az első olyan háború ahol az online tér gyakorlatilag élőben benne van a háborúban, valahol az effektivitásuk felett van a drónok szerepe bemutatva. Valamint mivel a hidegháborús Szu-hoz képest a mostani orosz csapatok csapatlégvédelme, messze le van maradva, a drón vs tank összecsapások könnyen a drónok irányába billentik a mérleget. Készült erről elemzés már (Nato-s) némi kepesztülés után megtalálható a neten. Viszont ha a kézi páncéltörő fegyverek+drón bevetések sikerességét nézzük akkor vitathatatlan az eredményesség.
De ne feledjük azt hogy ez az orosz hadsereg a vártnál (saját maguktól is többet gondoltak) alulteljesít, vagy az ukrán túl.

A 2014-2016? közötti orosz haderőreformot, aminke a légi deszant mozgatású hadosztály-szintű csapategységek (valójában esetenként csak dandár erejű) kialakítása és valóban korszerű felszerelése jelentette -> februárban gyakorlatilag felélte az orosz hadsereg (brutális veszteségek: az irreálisan kijelölt célpontok, nehézfegyverzet hiánya, stb miatt).

Igazából a korai veszteségek oka, nem feltétlenül az ukránok jól szervezettsége, hanem az orosz hírszerzés csődje volt. Mert elhitették az elnökükkel, hogy az ukránok 2 héten belül összeomlanak, vagy elhitettk vagy nem merték elmondani az igazságot. Az első menesztett orosz magasrangú tisztviselő, pont a titkosszolgálat vezetője volt, gondolom nem véletlenül…

Adam Bogomolov
Újságíró

Ezzel a hozzászólásoddal teljesen egyet tudok érteni! :-]
Annyit tennék hozzá, hogy a taktikai csapásmérő rakéták szerintem jó kiegészítést adnak a drónonak…

Véleményem szerint minden olyan fegyver, vagy taktika jobb, mint a korábbiak, amely kiváltja az embert olcsó gépekkel. Erre jók a rakéták és a drónok is.

hunbagira
Újságíró

Balton! Nem akarom, Szergejt ismételni.
De most a “judeojenkikét” kötelező…sőt ők még azt is elvárják, hogy megköszönjük nekik a “lehetőséget”.

hunbagira
Újságíró

Amúgy Balton a “ruszkik” a 70-es évek második felétől, már csak kértek, de nem adtak parancsba semmit.
Simán benyelték, hogy mi belépünk a valutaalapba, románok leszarják a los angelesi olimpiai bojkottjukat.
Azt, hogy mindig nemet mondunk, az afganisztáni kalandba való “meghívásra”.(kizárásos alapon ránk gondoltak mint “segítségre” a vsz-n belül) Még egy szimbolikus kontigenst sem vagyunk hajlandóak kiküldeni, hogy legalább a politikai felelősséget megoszthassák..
USA már nem fogadta el a nemet…amikor ők próbálkoztak Afganisztánban.

Balton
Olvasó
Balton

Nem, az egy dolog hogy a keleti-blokk bár nem küldött csapatokat direktben, de azért a “guruló-dollárok” gurultak kifele továbbra is, amivel ha direktben nem is, de támogattuk az Afganisztáni “expanziós-kisérletet”.
Érdekes dolog de mostani közéletben is hogy visszatért a guruló-dollárok mint téma…

hunbagira
Újságíró

Amibe pont egy nato tagország sem avatkozott be. Hiszen ez a tagok belügyei. Amúgy még a védelmi ernyő sem terjed ki mindenre. Csak az észak-atlanti térségre. Tehát, amikor 82-ben az amerikába/költözött kis dígók, argentínokként valószínűleg túltolhatták a kokain- borocska/rum kombót és kitalálták, hogy el/”vissza”foglalják falklandot/malvinast, ezt problémát a briteknek egyedül kellett megoldaniuk.
Tehát nem volt 5. cikkely.

tomgal
Olvasó
tomgal

Az egyezmény (5-ös és 6-os cikkely) valóban tartalmazza, hogy a Ráktérítőtől észkra történő támadások esetére szól a védelmi szerződés. Mi ott vagyunk. Falkland esetében ez egyrészt földrajzilag kívül esett, másrészt Nagy-Britannia nem is kért segítséget, csípőből 2 perc alatt ” kezelte” a helyzetet.

https://www.reddit.com/r/AskHistorians/comments/6yr7fc/why_didnt_nato_defend_the_united_kingdom_after/

A török-görög konfliktus kapcsán pedig fegyveres támadás nem történt, csak fenyegetőzés, tehát beavatkozásra nem volt szükség, elég volt az orrukra koppintani, hogy tagállamokként viselkedjenek már.

Magyarország ( jelenlegi, nemzetközileg elfogadott) területére történő bevonulás, vagy ránk mért fegyveres támadás esetén nincs mérlegelési joga, lehetősége a NATO-nak. Reméljük nem is lesz rá szükség, hogy ez bebizonyosodjon.

hunbagira
Újságíró

Cipruson, igaz ez harmadik országnak számított, összecsaptak a görög-török reguláris egységek is.
Tehát kárpátaljával majdnem analóg példa.

hunbagira
Újságíró

És tudod az ember felnőttként, pláne férfiként nem a “mamához” szalad, problémái miatt. Különösen nem ilyen problémák esetében, különösen-különösen, ha ez a “mama” valójában egy gonosz mostoha.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ezzel egyet is értek, én csak azt állítom, hogy ezalól nehezen találna kibúvót a NATO ( úgy értem egy minket ért fegyveres támadás esetében), ami azért visszatartó erő.

hunbagira
Újságíró

Naoot ismételve kitalálnak/megrendeznének egy áltámadást (a “gyönyörű” angolszász patkány hagyományok szellemében) és onnantól már mi vagyunk az agresszorok és a natonak mint védelmi szövetségnek már jogi kötelessége sincs beavatkozni (és most magamat ne kelljen ismételnem, hogy a szerződések pont annyit érnek, amit ki tudsz kényszeríteni belőlük)
Hunnhoz csatlakozva, ha a hoholok pogromot akarnak tartani és nem avatkozunk be esély latolgatás nélkül, akkor a magyar nemzetet mint fogalmat tényleg el kell felejteni a picsába.

hunbagira
Újságíró

Nem a kezelésen van a lényeg. Nyilvánvaló volt, hogy a britek szétcsapják a kis mama kedvence dígókat.
Hanem a nato beavatkozás hiánya, mint precedens.

hunbagira
Újságíró

Hát ja minden férfinek ajánlom, hogy kezdjen el lövészklubba látogatni.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

A facebookon folyik egy szervezett gyűjtés a kárpátaljai magyarokból álló zászlóaljnak ami Bakhmutnál harcol, én utaltam nekik. Konkrétan azt veszik meg amit ők kérnek, itt a gyűjtés állása, ill. a számlaszám, utaljatok. Folyamatosan elszámolnak beérkezett pénzzel, az átvételről is képeket tesznek fel. Felemelő érzés egy kicsit segíteni. Itt elérhetőek részletek:
https://www.facebook.com/kardblog/posts/pfbid0sYcnz2LJP1DX37vgmxtz7qzFcSQ5pKxsgXBexui64vzH2hmuW4D7qsRkdhr7NJQJl

Naooo
Olvasó
Naooo

Ez komoly? Pénzelitek azokat, akik nem hagyták ott azt a szarfészek usacsicska “országot” és harcolnak ezekért a retek turulfűrészelőkért?

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Igen, nem mindenki akkora szar alak mint te.

Naooo
Olvasó
Naooo

Hát nem lehet mindenki áruló féreg, ellenséget támogató, mi te.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Te orosz féreg, takarodj haza Putyin seggébe. Ez a kurva oldal jó lenne, ha nem lenne ilyen náci férgek gyűjtőhelye, így szánalom az egész. Egyébként ez a cikk is akkora kamu mint egy ház, de még ezt se veszitek észre, akkora elvakult náci pöcsök vagytok.

Naooo
Olvasó
Naooo

Kárpátalját megszállás alatt tartók szekerét tolod te libsi csíra, tehát áruló patkány vagy. Kotródj kijevbe a zsidóidhoz, remélem kaptok atomot a pofátokba.

Rokapapa
Újságíró

Te orosz féreg, takarodj haza Putyin seggébe. Ez a kurva oldal jó lenne, ha nem lenne ilyen náci férgek gyűjtőhelye, így szánalom az egész. Egyébként ez a cikk is akkora kamu mint egy ház, de még ezt se veszitek észre, akkora elvakult náci pöcsök vagytok.

Kérlek próbálj érthetően fogalmazni.
Aki itt orosz féreg az nem lehet náci is. Lehet, hogy sok a kamu de annyit azért jól tudunk, hogy az ukránok a náci férgek/pöcsök.
Ezért ez a hozzászólásod elég érthetetlen. Döntsd el, hogy minek is véled a vitapartnered mert a hozzászólásodból nem derül ki egyértelműen.

Ami pedig a pénzgyűjtést illeti.
Hát ennyire naív senki nem lehet. Még ha igaz is lenne, hogy kiknek is vásárolnak a pénzből azt Magyar gyűlölő ukrán katonák vinnék ki nekik a frontra. Magyarul abból semmit nem kapnak meg a harcoló kárpátaljai magyarok.

hunbagira
Újságíró

Mondjuk tény, hogy vannak identitászavaros-asszimiláns-(fél)”magyarok” az azov egyik parancsnoka is az (ahogy anno arkanék csapatában is volt) Történetesen ismerem is a légióból.
Illetve az “ukrán” laracroft “sashajolie”. Akiből az ukrán hds arcát akarták csinálni, csak a glamour képen kificcent az SS-tetkó..:D a csini kis hátán. Így másodjára is kútba esett a modell karrier. :)))
De tényleg skizófrének ezek a hoholok, magukra tetováltatják a fél harmadik birodalmat (még a gyévocskáik is) és a zsidók faszát szopják.

hunbagira
Újságíró

Amúgy még él közölük valaki? Mert ezek patkányok kijevben mindig a 128sokat küldik a húsdarálóba. Herszonnál és most Bahmutnál. Nem is tagadják már, hogy kárpátalján van arányosan legtöbb halott.

hunbagira
Újságíró

Figyelj köcsög, engem nácizhatsz. De perpillanat a hohol hdsereged használja a harmadik birodalom jelképeit HIVATALOSAN nem az orosz. Úgy, hogy egy mocsadék zsidó gengszterbanda trónol felettük, a skizófrén primitív állatjai.
Ezek a kaprok tényleg még a szlávoknak is a legaljai, az oroszok és a lengyelek korcs végtermékei/fehércigányai-travellerei, akiket kibasztak a határhoz/na (u)krajná, ugye, hogy ne otthon rontsák a levegőt.

hunbagira
Újságíró

Egy, jól átbasztak az ukrán csalók.:D jól tették. :P
Mekkora gerinctelen köcsögnek kell ehhez lenni.

hunbagira
Újságíró

De gondolom ahhoz gyáva szar, a magadfajta, hogy beálljon az ukrán hdsbe?!
Tipikus tornából felmentett libsi szájkaratés köcsög.

Rokapapa
Újságíró

A cikk jól fogalmaz mikor azt állítja ezen folyamatok előre megjósolhatóak voltak. Tényleg azok voltak azonban sem akkor sem most nincs semmiféle diplomáciai eszköze a Magyar kormánynak a Magyar atrocitások és a kényszer sorozások ellen. Még a háborús szakértők is azon az állásponton vannak, hogy elítélendő Ukrajna sorozási politikája de háborús helyzetben ez az adott ország szuvenír joga.
Kormányunk ezért és az Amerika seggét nyaló teljes nyugati társadalom elfogultsága miatt is tehetetlen.
Sem az Unióban, sem a NATO-ban sem pedig az ENSZ-ben nincs senki aki szót emelne Ukrajna emberi jogokat sértő magatartása ellen.

Összességében számomra érthetetlen az európai országok hozzáállása az egész háborúhoz. Mondhatni, hogy az európai unió vezető politikusai hazaárulok – sajnos a Magyar kormány tagjai is. Köztudott és bizonyított Ukrajna fasizmus imádata és követése. Minden európai országnak gyakorlatilag egy emberként kellene elítélnie Ukrajnát és támogatnia Oroszországot.
A fasizmus teljes felszámolása össz európai érdek!

Külön szégyenteljesnek tartom a Lengyel kormány hozzáállását hisz pont olyan atrocitások érik az ott élő Lengyel származású embereket mint a Magyarokat vagy épp az Oroszokat. A Lengyel politikusok szó szerint a saját népük ellenségeivé váltak.

A folyamatok jól mutatják, hogy Európa politikusai eladták magukat és az országaikat Amerikának. Félek a tetteiket csak a történelem fogja elítélni amit mi már nem fogunk látni.

hunbagira
Újságíró

Te kevered a primitív szláv sovinizmust a fasizmus fogalmával. Illetve, ha a primitív hohol szláv állatja magára tetováltatja az egész 3. birodalmat narkós zsidó gengszterbandával a nyakán. Attól nemhogy fasiszta, de még náci sem lesz, csak marad egy primitív, skizófrén, hohol barom.

Rokapapa
Újságíró

Bárcsak ennyire egyszerű lenne.
Azonban itt nem a jelképekről vagy épp a tetoválásokról van szó hanem a tettekről. Egy az egyben lemásolják a rettegett fasiszta módszereket. Attól, hogy ők nem a zsidókat hanem az Oroszokat, Lengyeleket és a Magyarokat üldözik attól ez még nem lesz pusztán skizofrén. De a háborús hazugságaik és mint egyre inkább kiderül a bűneik is a fasizmus lemásolása. Gyakorlatilag már csak a koncentrációs táborok és a gázkamrák hiányoznak a repertoárból, de ami késik nem múlik.

Lehet, hogy túlzás a náci vagy a fasiszta jelző de az ukrán nép ezekben hisz akkor is ha nem tudatosan teszik és bizony a tetteikre nekünk sincs jobb jelzőnk.

Naooo
Olvasó
Naooo

Olaszországba is voltak gázkamrák?
Nincs jobb jelző? Demokrata eléggé nagy sértés.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Megérkezett a segítségünk egy része az Ukrajnában harcoló kárpátaljai magyar alakulathoz: https://www.facebook.com/kardblog/posts/pfbid0qZ5UKxDkZXEHgHz1XMYLHuC6goNr22AMrCSXYM12vgEjK1ZbaYryDFCvufsee2Tgl

Én tettem valamit az ukrajnai magyarokért, ellentétben az itt nemzeti színt játszó nacionalista seggfejekkel, akik csak a pofájukat koptatják a vállalhatatlan náci dumájukkal.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Hulljon darabjaira a hohol műállam, ezt üzenjük neked továbbra is.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Előbb fog az erőszakkal összevakerált “orosz” birodalmatok, Orkok.

hunbagira
Újságíró

Amikor a büdös azov köcsög nácizik, skizófrénia kimaxolva.
Amúgy az orkozás erőltetett, de az URuKhai orkozás valóban alliterál…:P
Remélem akiknek a kezükbe kerül (azok biztos nem magyarok) már darabokban vannak..;)

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Magyarok, magyarabbak mint ti.

hunbagira
Újságíró

Jah sötét, köcsög fociratyi fejednek ezt adta be zakarpatszka szics…nem ha, léteznek valami asszimiláns szardarabok.

Deadpool
Újságíró

“asszimiláns szardarabok.”

tomgal szerint aki nem védi meg a hazáját, hazaáruló, nincs apelláta. Szerinted meg az, aki igen. Nehéz megfelelni a Mi Hazánkos iggggazi magyarok elvárásainak…

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Némiképpen Stockholm-szindrómás tudathasadás a megszállóikat segíteni egy egyébként teljesen értelmetlen háborúban.

Deadpool
Újságíró

Mi van? Miféle Stockholm-szindróma, amikor valaki egész életeben abban a helyzetben van, mert abba született bele? Trianon nem a múlt héten volt. Te amúgy tényleg azt várod másoktól, hogy egész életükben megszálló ellenségként, ferde szemmel, gyűlölködve nézzenek a szomszédaikra, és azt várják, hogy mikor jön felszabadítani őket a Kárpátia koncertek részeges törzsközönsége? …egy túl jól sikerült buli után? Arra aztán biztosan megéri felépíteni egy komplett életet! Aztán csak győzzék kivárni a felszabadítókat. Gondolom te is ott leszel köztük. Az meg nem tudom feltűnt-e, de például ez a cikk is épp arról szól, hogy akaratuk ellenére visznek el sokakat katonának, aztán mégis alacsonyan szállnak itt a hazaáruló és egyéb jelzők. Ennyire bele vagytok már buzulva a ruszkikba?

Naooo
Olvasó
Naooo

Azt várom másoktól, igen.
Akkor meg ha megöletni viszik őket a ruszkik elé a zsidóukránok, lehet fordulni 180 fokot és tűz.

Deadpool
Újságíró

Igen, és mire fel ezek a hatalmas elvárások? Te tettél értük valaha valamit, hogy azt képzeled bármit is elvárhatsz? Egész életedben egy fűszálat nem raktál értük keresztbe, most meg azt árulózzátok és szidjátok, aki segíteni próbál nekik. Ugyan mégis miféle hazafiak vagytok ti? Rátok aztán számíthatnak a külhoni magyarok… Még hogy nemzeti oldal, hagyjuk az önhülyítést! Kurucinfón mosott agyú kamu magyarok, muszka jobbágyok vagytok, semmi több!

Naooo
Olvasó
Naooo

Ezek kiknek segítenek? Tudod kiknek? Az amerikai férgeknek. Álljál le az usaszopásról mer kurvagáz azt a bűnöző államot nyalni.

hunbagira
Újságíró

figyelj ne magatokból induljatok ki, attól, hogy ti a sátanista angolszászzsidók mocskos metéltfaszát szopjátok és elbaszott primitív véglény oroszfehércigány hohol golyófogóikét.
még vannak olyanok, akik nem ebben a “perspektívában” élik az életüket.

Deadpool
Újságíró

Édes Istenem… Azt legfeljebb csak Naooo és te hiszed, hogy ebből indulok ki. Sosem pártoltam egy rezsimet sem. Majd ha fel tudsz mutatni legalább egy olyan kommentet, ahol úgy nyalom körbe a zsidók ánuszát, ahogy te a múltkor a szólásszabadság szerető, mindig korrekt oroszokét, rituálisan, akkor vágj ilyeneket a fejemhez. Addig ez csak egy üres, fedezet nélküli, frusztrált fröcsögés. Agyadra ment már a háborús pszichózis. Arra vagyok amúgy még kíváncsi, Altert mikor pécézitek ki magatoknak. Stockholm-szindrómás, asszimilált szardaraboknak követel jogokat, miközben egy valamire való hazafi tudja, hogy magyar ember nem harcol az ukrán hadseregben. Már a cikk címe is egy pofátlan hazugság.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Azt várnánk a tetves ukrán kormányzattól, hogy ne csak akkor legyenek hirtelen tesók a mieink (ruszinok+magyarok), mikor a vágóhídra kell menni az amerikás ügynök kormányukért. Főleg amíg cserébe ezért nyelvtörvény, fenyegetőzés, turulleverés és ehhez hasonló jutalmak járnak egyébként, az úgymond boldog békeidőkben. Ezeket szolgálnád te bármennyire is önként? Én lelépnék a francba, ahogy eddig a nagyjából élelmesek tették bármelyik oldalon (ezekért ukránként is pont ugyanennyire értelmetlen ledaráltatni magad). Ukrajnáról a szerény magánjellegű véleményem az, hogy az az ország ami 1991 óta k*rvaexportból és hamisított csempészcigiből fedezte a gdp-jének 110 százalékát, talán nem nagyon jó ilyen formában. Mondjuk 2014-ig valamivel kevésbé volt egy televert szemétdomb, de ezt a háborút az ő vezetőségük sem igyekezett elkerülni.

Deadpool
Újságíró

“Ezeket szolgálnád te bármennyire is önként?”

Nyilván nem, a kezemet nem emelném fel értük. Az első nap tipliztem volna, ha pedig visznek akaratom ellenére, már a kiképzésen agyonlövöm a kiképző tisztem, utána magamat is, amint megtanítottak fegyvert forgatni. Vagy megyek magamtól harcolni, vagy sehogy. De ez én vagyok. Könnyen beszélek, nekem nincs ott családom vagy bármi más olyan, ami bezavarhatna ebbe a tervembe. De azt is vedd figyelembe, hogy nem minden ukrán széljobber, ahogy egyik nemzet sem áll pusztán széljobberekből, legfeljebb csak egy szűkebb részük. Akik most jelentősen fel vannak hangosítva. Az ukránok úgyis rá fognak baszni végül, ez nem elég vigasz neked? Miért kell akkor tőlük ennyire sajnálni azt a kis humanitárius segélyt is? Ennyi nagyvonalúság sem fér bele? Akkor sem, ha nem te fizeted? Akkor sem, ha más adja a sajátjából?

Naooo
Olvasó
Naooo

Humanitárius segély a gyilkolászáshoz, van ám pofa.

hunbagira
Újságíró

Gyilkololószerszám mióta tartozik a “humanitárius segítség” fogalmába?

hunbagira
Újságíró

Mert az nem stockholm szindróma és/ vagy végtelen primtívség, hogy azok mellett harcol, akik betiltják a nyelvét (az egyébként a magyar állam által helyesen fenntartott) iskolában, gyalázzák a nemzeti jelképeit és ő magát is?!
Akkor nem tudom, hogy mi az, ha nem ez…
Persze itt is vannak, fociköcsögök…

Hunn
Újságíró

A kárpátaljai magyarok hazája a történelmi Nagy-Magyarország, nem pedig Ukrajna, úgyhogy nekik nincs mit megvédeni rajta.

Nem olyan bonyolultak ám azok az elvárások, ha valakinek magyar a gondolkodása, akkor szinte automatikusan jön, hogy mikor mivel hányadán áll.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Én jobb szeretem egyszerűen Kárpát-medencének hívni, mert a Magyar Királyság nem sokkal nagyobb arányban (kb. 1,5x) volt ténylegesen magyar, mint ami maradt a trianoni gyalázat után. Mondjuk a lényegen nem változtat, Ukrajna helye a Kárpátok túloldalán van legfeljebb.

Deadpool
Újságíró

“Nem olyan bonyolultak ám azok az elvárások, ha valakinek magyar a gondolkodása, akkor szinte automatikusan jön, hogy mikor mivel hányadán áll.”

Valóban? Akkor tegyünk is egy gondolatkísérletet, lássuk mekkora magyar vagyok. Mit csinálnék mondjuk akkor, Ha megtámadnák Magyarországot, mondjuk Sopronnál és én debreceni lakos lennék. Gondolkodjunk… Á, meg van! Fognám magam és halomra erőszakolnám azokat a nőket, akiknek a párjai katonának mentek, hogy megvédjék a hátra maradottakat. Ja, igen, és ha úri kedvem úgy hozná, néhánynak még a torkát is átvágnám, mert én ezt is megtehetem. Nos, mit szólsz? Átmentem? Vagyok akkora magyar, mint amekkora te vagy?

Azt látom, hogy a ti nemzeti radikális faék agyatokban nem olyan bonyolultak a dolgok. Viszont az élet attól jóval bonyolultabb, hiába nincs hozzá elég fantáziátok. Ahány ember, annyi sors, és valószínűleg elég sok olyan is akad, amire nem lehet ráhúzni a 2-bites ideológiai gondolkodásotokat. Vegyes házasságokról például hallottál-e már?

Naooo
Olvasó
Naooo

Vegyesházasság felér a hazaárulással.

Hunn
Újságíró

Ha jól emlékszem te zsidó vagy, ugye Deadpool? Érdekes, hogy mindig csak a ti kis törzsetekhez tartozó emberkéknek jelentenek ilyen hatalmas fejtörőt a magyarsággal kapcsolatos kérdések, bár itt laktok és emancipáltak vagytok már 1867 óta.

Ne is törjétek a kis buksi fejeteket, rátok ez az egész dolog nem vonatkozik. Lám Ukrajnából is repülőgépen vitték Izraelbe a hitsorosokat, és senki nem akadt fent azon, hogy a 18 és 60 közötti ukrajnai zsidó férfiak nem a “hazát” védik… És senki nem tesz fel kérdéseket, senkinek sincs megjegyzése a dologról.

Nekünk magyaroknak pedig azért jön automatikusan minden történelmi helyzetben, hogy merre hány az óra, mert mi a magyar nemzet közösségéhez tartozunk, és ebből a szempontból, vagyis a MI szempontunkból látjuk a dolgokat. Mindig.

Az meg, hogy én végül hogyan rendezem le magamban a feminista Magyarország iránti gyűlöletemből és a történelmi Magyarország iránti szeretetemből következő dilemmámat, az az én magánügyem. Mindenesetre nem az emancipált, feminista magyar nők és az alfahímjeiktől származó fattyaik védelmében fogok majd fegyvert, abban egészen biztos lehetsz.

De még valami egészen biztos: ha magyar férfiként az eljövendő világháborúban harcolnunk kell majd a haza védelmében, utána nem fogjuk lenyelni a feminizmust, mi több: komoly esélyünk lesz egy új Patriarchátus akár erőszakos bevezetésére is.

Deadpool
Újságíró

“Ha jól emlékszem te zsidó vagy, ugye Deadpool?”

Ah, már megint… Nem, rosszul emlékszel. És már kicsit unom, hogy 1-2 évente ezt mindig át kell venni veled. Szerintem rajtad kívül már mindenki tudja, hogy nem vagyok zsidó. Mindegy, most már végy egy papírt és írd fel rá: fehér, keresztény (református), heteró férfi vagyok.

Naooo
Olvasó
Naooo

Aki úgy viselkedik mint a zsidók, az zsidó.

Hunn
Újságíró

Valóban, Deadpool? Akkor viszont miért gondolkozol és beszélsz úgy a magyarságról, mint egy zsidó? A reformációt ennyire átjárta volna a zsidó szellemiség? Mondjuk azt észrevettem, hogy vannak olyan magyarok, akik simán átveszik a tipikus belpesti zsidók magyarokat lesajnáló, magyarságot fikázó stílusát, anélkül hogy belegondolnának abba, hogy bizony nem magyar testvéreik jobbító szándékú, kíméletlen önkritikáját ismételgetik…

hunbagira
Újságíró

Nem járta át, én is az vagyok (pontosabban annak kereszteltek). Meg a hegedűs család is.

Hunn
Újságíró

Magyarabbak? Az abból derülne ki, hogy ha a magyar honvédség bevonulna visszacsatolni Kárpátalját, akkor mit csinálnának.

hunbagira
Újságíró

Amúgy fociköcsög, akkor a délszláv háborúban is a rácokat kellett volna támogatnunk? -hiszen a legtöbb magyart ők hajtották vágóhídra? -te faszszopó? Arkanéknak és egyéb csetnikeknek is küldtél ajándekot, te csira?
Ráadásul a patkány rácok cinizmusból neki hajtották őket szentlászlónak-korógynak, hogy a magyar a magyart ölje. (és a mocsadék antallt remélem ezért is a pokolban égeti 7 ördög, hogy nem avatkoztunk be…remélem ez a hoholzsidó gengszter-gyarmat-haramia”állam” esetében meg fog történni.)

Naooo
Olvasó
Naooo

Nincs is olyan hogy ukrajna, te vállalt libsi.

Adam Bogomolov
Újságíró

Most értünk a Fonalak című film végére. Egy kicsit átgondoltam az életet. Javaslom, hogy a további “hajítsunk atomot” erre, meg arra dolgok és egymás fikázása helyett nézzétek meg, mert ilyet manapság már nem készítenek! Elképesztő, hogy mire nem képes az ember önmaga ellen. De főleg az, hogy ezt a filmet így megcsinálták. Hihetetlen és letaglózó!

Ha csak egy atomot elhajít valaki, vége a világnak. Ha csak az egyik atomhatalmat sarokba szorítják, vége a világnak…

Tojáshéjon járunk, vegyük észre! Nagyon veszélyes a nemzetközi politika, ami az első világháború előtti időket idézi. A különbség viszont horrorisztikus lesz, ha totális háborúba csap át. Most már nem csak a lövészárkot fogja sár borítani, hanem az egész világ egy radioaktív sártenger lesz.

Szeretteinknek nem akarhatjuk ezt! Olvasók! Férfiak és nők! Tegyük félre a nézeteltéréseinket és próbáljunk meg egymással dűlőre jutni! Nem a mi háborúnk ez, nem értünk és nem ellenünk zajlik. Most még! Használjuk ki az időt, amit még békében és jólétben tölthetünk el! Ne bántsuk egymást, mert mi magyarok, mi férfiak és nők ha nem tudunk egymás mellé állni, akkor máris elvesztünk!

Béke mindenkinek!

tomgal
Olvasó
tomgal

Szívemből szóltál és hatalmas igazság ( akár elismeri valaki, akár nem Nógrádi György-öt ), hogy aki kilövi először az atomot az él fél órával tovább. És az egész miről szól ? Megalomán nagyhatalmak torzsalkodása a világuralmi ( gazdasági, hadi) pozíció felett. Hány ember esett már ennek áldozatul a történelemben ? Százmilliók. Legszívesebben kiraknám az összes háborúpàrti ( háborút indító, háborút fenntartó, háború érdekű, háborút szító) faszkalapot egy szigetre, aztán öljék ott le egymást. Remélem mind megdöglene. Az egyetlen jogos fegyverfogás a valódi honvédlő háború. De egy teljesen kiterjedt 3. nál valóban nem lenne ennek már jelentősége.

Naooo
Olvasó
Naooo

Szóval Madagaszkárra a zsidókkal?

Adam Bogomolov
Újságíró

Ismerős ötlet és nem is rossz, ugye? :-D

Adam Bogomolov
Újságíró

Köszönöm. Az általad említett ominózus szigetre elvinnének mondjuk 200 embert, ott tuti, hogy legalább ezer gyilkosság lenne… :-]

Hunn
Újságíró

Az az érdekes, hogy egyáltalán nem biztos, hogy csak fél órával él tovább az a fél, aki elsőre kilövi az atomot, sőt. Az első atomcsapást elszenvedett fél szempontjából ugyanis már szinte semmi értelme sem marad a válaszcsapásnak. Vagyis ha emberi döntésen múlik, akkor minden valószínűség szerint nem lesz válaszcsapás. Ez viszont mindkét szembenálló felet erősen arra motiválja, hogy háború esetén minél előbb és elsőként vessék be az atomot. Csakis garantált, automatikus válaszcsapás jelent megelőzést, tehát minden emberi döntéstől és emberi beavatkozástól mentes, automatikus válaszcsapási rendszerre van szükség ahhoz, mégpedig mindkét oldalon, hogy az első atomcsapásra megszűnjön a motiváció. És nem tudom, hogy jelenleg ez megvan-e.

Adam Bogomolov
Újságíró

Erre találták ki a “halott kéz” doktrínát, ami szerint automatizálják a válaszcsapást arra az esetre, ha az ellenség elsőnek mér csapást és esetleg nincs aki elindítsa a viszontválaszt. Ha jól tudom, a Szovjetunióban volt is ilyen rendszer, de azt már nem, hogy jelenleg Oroszország használ-e hasonlót. :-]

Hunn
Újságíró

Én azt látom legveszélyesebb fordulatnak a jelen helyzetben, Adam Bogomolov, hogy a nyugat már ilyen nürnbergi per-szerű dolgot tervezget a Putyin és cimborái felelősségre vonására Ukrajna megtámadása és az Ukrajnában elkövetett háborús bűncselekmények miatt.

Ez pedig egy az egyben megfelel annak, amikor anno az első világháború átment ideológiai háborúba és az antant-hatalmak kijelentették, hogy csak a totális, feltétel nélküli megadást fogadják el és követelik meg Németországtól és szövetségeseitől. Ugyanez történt a második világháborúban is. Ez az alapállás pedig automatikusan tesz lehetetlenné bármiféle tűzszünetet vagy békekötést.

Abból, hogy ilyen ötlet egyáltalán felmerült, egyértelműen arra lehet következtetni, hogy a NATO eszkalálni akarja a háborút, hogy ezek a faszok tényleg világháborút akarnak csinálni, és végig is akarják vinni, egészen Oroszország legyőzéséig. És hogy ez a terv már életbe is lépett, hogy napról napra efelé haladunk, akár akarjuk akár nem, és elhárítani már nem lehet.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ettől túlzottan nem tartok. Egyrészt ott van Kína, másrészt annyi belső problémával és összeomlásközeli társadalommal, amennyivel a nyugati országok megverték magukat, a legnagyobb hülyeség lenne világháborúzni. Az usa Afganisztánból is kivonult, pedig ott kecskepásztorok voltak az ellenség, nem a világ egyik legerősebb hadserege.

Adam Bogomolov
Újságíró

Szergej jól mondja, nem feltétlenül kell azonnali támadástól tartani, de ahogy te is írtad, a háború eszkalálását nagyon is szeretnék. Szerintem annyi lufit fújtak már a gazdaságuk körül, hogy tényleg csak egy reszet-elekvés (bocsánat elektől) maradt számukra, hogy mentsék a menthetőt. Ez globális világvégét hozhat. Kínát és Iránt is piszkálják folyamatosan, ráadásul Kína is érzi, hogy Tajvan elérhető közelségbe került. Gond van.

Balton
Olvasó
Balton

Hát ennyire távol azért ne tartsátok az újjatokat a világ történéseinek az ütőerétől…
Kicsit átszínezem a kifestőt:
1, azzal hogy az USA bénán kivonult Afganisztánból, az a jelenlegi Biden establishment egyik legnagyobb külpolitikai(katonapolitikai) melléfogását csinálta meg, akkora belpolitikai balhé lett belőle hogy 180 fokot fordultak
2, ebből indult ki Putyin is valószínűleg, hogy a demensék majd pislognak kettőt és hagyják az ukránokat leveszni, ha ők gyorsan elfoglalják a fővárost és kiiktatják a sorozatszínészt, ez ugye nem akar eddíg működni
3, viszont az orosz sikeretlenségből és veszteségekből, a kínaiak levonták a konzekvenciákat okosan, hogy rájuk egy Tajvani partraszálláskor valószínűleg nagyobb és brutálisabb veszteségek várnának
4, így Kína most azt érzi hogy korai a háború még, viszont egy korlátozott hidegháborúban ők benne vannak ami felé lassan halad a világ (újra) amúgy is, aztán majd 10 év múlva meglátják
5, sajnos Biden újrakezdte az agresszív demokráciexportot, az meg ugye korábban olyanokhoz vezetett mint az arab-tavasz->iszlám állam…

Most még nincs gond, ha nem kapkod egyetlen hülye sem a létra tetején, akkor nem nagyon lesz a szájkaratén kívül globális probléma.
Más kérdés ha usákok és a kínaiak belekezdenek a hidegháborúba, előbb után a mennyei birodalom nyersanyagéhsége az első hozzá közel álló terület felé fog kapni, az meg ugye Szibéria lesz. A Master Strategist meg pont most heréli ki az orosz hadsereget a nem világelső ukránokon…

Az amerikai establishment 2 részre van most szakadva véleményben, ez egyik az amelyik hangosan acsarog hogy most kell az oroszokat megalázni, a másik meg éppen fordítva hogy ne alázzák annyira sárba az oroszokat…
Mire az új nyugati tankok kiérnek, addigra az oroszok már nyomni fognak egy új offenzívát, nem olyat mint most Bahamuthnál, hanem friss újrafeltöltött csapatokkal tavasszal vagy még előtte, és lehet Beloruszból kiindulva…

Adam Bogomolov
Újságíró

Ezzel annyira azért nem színezted át. :-]
Végül is a kínai elnök maga adta ki a parancsot, hogy a serege készüljön fel a háborúra. Ők maguk nyilatkozták, hogy 2027-ig kaptak határidőt (mármint a kínai népi felszabadító hadsereg). Nem hülyék, hogy vereségbe sodorják magukat. Mindenki szerencséjére.

Összességében az atomháborús dologban szívesen egyetértenék veled. Engem azért zavar a dolog, mert túl sok a változó és a bizonytalan állású ember a döntéshozatalban. Amondó vagyok, hogy jobb félni, mint megijedni.

Legyen neked igazad! :-]

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“És az egész miről szól ? Megalomán nagyhatalmak torzsalkodása a világuralmi ( gazdasági, hadi) pozíció felett.”

Ilyen ez az evolúciós kényszer, nekünk nincs választásunk, vagy győzünk, vagy veszítünk. Nem is tudom, miből gondolod, hogy ez változni fog? Nyilván ti ebből is hasznot húztok, minél inkább vesztesei vagytok ennek a játszmának, annál nagyobb hasznot próbáltok lefölözni róla.

“Hány ember esett már ennek áldozatul a történelemben ? Százmilliók.”

A ti békeidőbeli háborútoknak hány férfi esett áldozatul? Csak mellette tönkreteszitek a működőképes társadalmakat is, a “jogokat a hülyéknek” forradalmakkal.

“Legszívesebben kiraknám az összes háborúpàrti ( háborút indító, háborút fenntartó, háború érdekű, háborút szító) faszkalapot egy szigetre, aztán öljék ott le egymást.”

Na ez akaszt ki leginkább, akármennyire leplezed, mindig előbújik a sértett, önző kis feministád. A “faszkalapok”-ra hivatkozásból ez egyértelmű. Hány nő van, aki nem vesz részt a nemek harcában? A túlfogyasztásotok, feleslegesen fenntartott munkáitok és pozícióitok szerinted nem okai a háborúnak? Igencsak nagy szigetre lenne szükség, persze csak ha a nőkre is érvényes lenne a kívánságod. Egy csoportba nem tudtok nyugodtan megülni, mindig szítani kell a bajt, anélkül szétmarnátok egymást, hogy bármilyen valós gond lenne ott.

“Remélem mind megdöglene.”

Kialakulna egy dinamikus egyensúly. Ha nem így lenne, akkor nem lenne már ember a földön. Annyira jó alakulna ki, hogy eredményei között lennének a modern társadalmak. A szabályok miatt, amelyekkel pont építeni lehet. Csak nálatok nincsenek ezek, mert nem értitek, hogy erre mi szükség van. Láthatod, jogokat kaptatok, erre már egy gyereknek is több joga van, mint egy férfinak. És hova jutottunk?

“Az egyetlen jogos fegyverfogás a valódi honvédlő háború.”

Nyílt felhívás a férfiaknak a “nemek harcába” való részvételre? Elég furcsa, logika, de értem, ha nő a “támadó”, akkor nem szabad ellenállni, mert az elnyomás.

“De egy teljesen kiterjedt 3. nál valóban nem lenne ennek már jelentősége.”

Amiben te nem hiszel. Minden szupimupi, vannak jogaitok, kényelem és biztonság, pedig ez egy pillanat alatt változhat, ezen a hiszti sem segítene, de hol vannak a tüntető nőtömegek a háború ellen? Akadnak, de azért egy sértő megjegyzés ellen nagyobb az erődemonstráció. És hol vannak a sikerek? Ennyit ér az egész.

tomgal
Olvasó
tomgal

“Nyilván ti ebből is hasznot húztok, minél inkább vesztesei vagytok ennek a játszmának, annál nagyobb hasznot próbáltok lefölözni róla.”

Aha, szóval , ha hasznot húzunk belőle, akkor miért is vagyunk a vesztesei ? Te úgy el szoktad olvasni miket zagyválsz össze?
Látom még mindig nem kezeltedet magad…

Szerintem is összehasonlítható ” bűn” egy atomháború ( esetleges) kirobbantása a nők túlfogyasztásával .( a férfiak ott sem voltak, ők aztán nem fogyasztanak túl, legújabb mobil, technikai kütyü, huszadik ugyanolyan izé).

A honvédlő háború, az honvédlő háború, semmi több. Nem felhívás a férfiaknak a ” nemek harcába” történő részvételre. Ember, te magadnál vagy ? Milyen” ha nő a támadó, akkor nem szabad ellenállni?” Na az ilyen belemagyarázott, kicsavart mondataidért állítjuk többen, hogy mentális állapotod kezelést igényel.

Hol vannak a tüntető nőtömegek a háború ellen, parancsolj: ( én elég sok nőt látok a fotókon, de biztosan photoshop, vagy e mögött is kifejezetten valami módon a férfiak kihasználása és eltiprása áll a háttérben :D)

https://www.google.com/search?q=protest+against+ukraine+war&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjNj6OJ8oj9AhUpBxAIHca_AtUQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=360&bih=627&dpr=3

És nem csak ukránok tüntetnek a háború ellen, hanem világszerte:

https://apnews.com/article/anti-war-protests-russia-europe-ukraine-5e60a954a61e58860d5da03eeb09a697/gallery/d085d4ab2330477b9ed356b09c966e65

Tényleg nem érzed, hogy mennyire ciki, amikor ilyen sületlenségeket írsz? Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy nem létezik, hogy ezt nem direkt, trollkodásból írja, aztán rá kell döbbennem, hogy nem, te ezt a zagyvaságot komolyan gondolod.

Hunn
Újságíró

Az az igazság, kedves tomgal, hogy honvédő háborúban való részvétel tradicionális társadalmakban kötelessége a férfiaknak. De egy feminista társadalomban? Ugyan már… A férfiaknak NEM kötelessége a feminista társadalom védelme, NEM kötelessége a modern, emancipált, feminista nők megvédése honvédő háborúval.

A nők nem várhatnak tőlünk tradicionális férfi viselkedést, ha tőlük maguktól mi sem áll távolabb, mint a tradicionális női viselkedés.

A feminista nők naponta kijelentik, hogy nincs szükségük férfiakra, hogy ők is mindent meg tudnak csinálni, sőt még jobban is, hogy a férfiak elnyomják őket, és hogy a nők nem tartoznak semmivel sem a férfiaknak. Így van, vagy így van?

No már most, ha a modern, emancipált, feminista nők nem tartoznak semmivel a férfiaknak, akkor bizony mi sem tartozunk nekik semmivel. Nem tartozunk azzal, hogy biztosítsuk számukra a biztonságos életet és azt, hogy megvédjük őket. Pláne nem egy háborúban, az életünk és testi épségünk kockáztatásával.

Ha pedig úgyis nőelnyomók vagyunk, mégpedig strukturálisan, akkor meg nem tökmindegy, hogy mi nyomjuk el a nőket, vagy pedig az ellenség? Ráadásul ha mindent ugyanúgy sőt jobban meg tudnak csinálni, akkor védjék meg magukat, mi férfiak mindek kontárkodjunk bele? Ha nincs szükség ránk, akkor egy honvédő háborúban se legyen hirtelen szükség ránk.

Tartok tőle, hogy a harmadik világháborút nektek kell majd megvívnotok a saját védelmetekben, csajok. Majd gondolok rátok a karosszékből a kandalló mellett, miközben ti kialvatlanul áztok, fáztok és éheztek a fronton, a lövészárokban bújkálva az ágyútűz elől… (Csak viccelek. Nem fogok gondolni rátok, mert nem érdekel hogy mi történik veletek.)

hunbagira
Újságíró

Hunn! Ezekkel a hisztis szövegekkel, hogy “ordítva közlöd nem érdekelnek a sorsuk, miközben igen, kinevetteted magad.
Most a nagyrészt ukrán bevándorlással kapcsolatban legyenek épp gyevocskák, barisnyák vagy jobban kinéző babushkák gyorsan beilleszkedtek illetve beleilleszkedtek :) inkább. Szóval a magyar nők is ugyanúgy járnának el/ahogy járnak is.
2.hete voltam kint Írországban, ukrán menekült srácok sátortáborban az útszélén…a nőik és szarszínű kanok meg a táborban vagy beleilleszkedve egy háziúrnál.
Szóval neked kiirtandó fehér férfiként marad a homeless lét vagy a front. Én a frontot választanám.

Hunn
Újságíró

hunbagira, már miért érdekelne engem olyan nők sorsa, akik nem az én faszomat szopják??? Ezt nem is értem, hogy mire gondoltál.

Számomra ez az egész téma egy nagyon komoly emberi és erkölcsi dilemma. Ráadásul egy olyan dilemma, amivel gyanítom, hogy a nem is olyan távoli jövőben szembe kell majd néznem, és döntenem kell.

Mert egyrészt magyarként kötelességemnek érezném, hogy a hazámért harcoljak. Mégpedig nem csupán egy Csonka-Magyarországot érintő honvédő háború esetén, hanem egy Nagy-Magyarország visszafoglalásáért indított támadó hadjáratban is.

Másrészt viszont férfiként nem akarok egy feminista országot, és benne a modern, emancipált, feminista nőket (meg a 20%-nyi alfahímtől származó fattyaikat) az életem árán is megvédeni. Azért harcoljak és kerüljek tömegsírba, hogy a nők a hátországban biztonságban kúrathassák magukat az éppen aktuális bikáikkal?

De ha már a frontra visznek, akkor legalább adjanak valami személyes motivációt is: lehessen a frontkatonáknak büntetlenül fosztogatni és nőket erőszakolni. És amikor veteránként hazajövünk, addigra legyen eltörölve a feminizmus minden vívmánya és eredménye, és legyen patriarchátus. És háború idején már ne lássak pinást vezetői pozícióban, ahol bármit is megmondhat férfiaknak, hogy azok mit csináljanak…

tomgal
Olvasó
tomgal

Tartok tőle Hunn, hogy egy 3. világháború esetén itt senki nem fog megvívni már semmit és az is bizonyos , hogy te sem fogsz a kandalló mellől ( nem) gondolni ránk, ebben biztos lehetsz. Egy 3. vh esetén nem lesz ágyútűz és lövészárok. Atom lesz. Utána nem lesz semmi, mert kb. a Föld lakosságának 90 %-a kipusztul ( ha nem azonnal, akkor néhány éven belül).

Olvasgasd nyugodtan ( a kandalló mellett), míg teheted:

https://arstechnica.com/gaming/2016/12/diving-into-the-unthinkable-cold-truths-of-a-nuclear-war/

hunbagira
Újságíró

Vivi a reklámok 80%-nak ti vagytok a célközönsége, nem véletlenül.
És ama termék, ami a férfiaknak szól…ott is ti vagytok a háttérben legtöbbször. Tudod pl a legtöbb férfi nem úri kedvében akar nagy autót venni, hanem a mai elkurvult nő kápráztatására ,majd pedig a családjáért. A legtöbbünk megelégedne magának egy motorral, ugyanez igaz a szerszámokra.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem is kétlem, hogy több nő vásárol, mint férfi ( azért beszúrok egy tanulmányt , valami 410 millió vásárlásról, a női vásárlók aránya nagyobb, a férfiak viszont többet költenek ) , én azt nem fogadom el, hogy egy atomháború kirobbantását hasonlítjuk a shoppingoláshoz.
Persze, hogy nők vesznek sok felesleges vackot , ( amelyekkel 80%-ban férfiak zsebét tömik főleg, és a reklámokat is főleg férfiak készítik), a férfiak meg- kevesebben igaz-vásárolnak sok drága vackot.
Az, hogy egy férfi azért vesz drága autót, mert csak így tud nőt szerezni és neki ennyi az igénye, hogy ilyen nőket szedjen fel, hadd ne sajnáljam ezért…, ugye senki nem tart fegyvert a halántékához ?

Egyébként érdekes, de mind exférjemnek és jelenleginek is több ruhája, cipője volt/van mint nekem. Nekem annyi van, amennyire kb szükségem van, max egy tartalék.

Tehát nem kétlem, hogy a fogyasztói társadalmat számszerűleg több nő alkotja.
Én azt tartom elképesztően retardált gondolatnak, hogy valaki egy atomháborút, világégést hasonlítson ehhez, hogy egy lapon meri említeni vele.
https://www.chargedretail.co.uk/2022/03/09/shopping-habits-among-men-and-women-are-widening-according-to-study/

hunbagira
Újságíró

Valóban, nem nyom a halántékához pisztolyt, ahogy a nőnek sem, hogy egy bántalmazó kapcsolatban maradjon. ;)
Ui: említettem a családi autót is, amit nem véletlenül hívunk családinak. ;)

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“Aha, szóval , ha hasznot húzunk belőle, akkor miért is vagyunk a vesztesei ?”
https://jelen.media/vilag/az-ukrajnai-haboru-a-noket-sujtja-a-leginkabb/
Többek között az ilyen hányásokból vonok le ilyen következtetéseket. Sosem mondtam, hogy a női “logikának” van bármiféle alapja, ez köztudott, mióta világ a világ. Normális versenyben, ugyanazon szabályok mentén vesztesek lennétek, és a fogyatékosságotokat teszitek pénzzé. Remélem, hogy így már érthető. Érdekesség a cikkből:
“Mára sok fontos kérdés merült fel azzal kapcsolatban is, ki és hogyan fog megfizetni az ukrajnai nők testének és lelkének bitorlásáért.” Ki fizetne meg érte? A nő mára mindössze egy fenntarthatatlanul drága, testi élvezeten kívül semmi értéket nem tartalmazó tárgy lett. Saját tulajdonnal meg mindenki azt csinál, amit akar.

“Az Európába érkező ukrajnai menekültek száma novemberre elérte a 7,8 milliót. Ha ehhez még hozzáadjuk a belső menekültek számát, láthatjuk, hogy az ukrán lakosság harmada kényszerült otthona elhagyására a háború miatt. A menekültek 90 százaléka nő és gyermek, s őket számos veszély fenyegeti. Ráadásul a nők elleni erőszak gyakran rejtve marad. Félő, hogy a háború elől elmenekült nők rendkívül brutális helyzetekbe kerülhetnek.”

Látod, háború van, nyakatokba kapjátok a s*nát, mentek idegenbe ribanckodni, és amúgy még a ti helyzetetek a legbrutálisabb. Bezzeg a front, milyen szép is az, de nektek még azt sem lehet, marad a szar helyette.

““Hány ember esett már ennek áldozatul a történelemben ? Százmilliók.”

“A ti békeidőbeli háborútoknak hány férfi esett áldozatul? Csak mellette tönkreteszitek a működőképes társadalmakat is, a “jogokat a hülyéknek” forradalmakkal.””

Ki beszélt itt atomháborúról? Te talán? Nem hiszem, annak nem voltak százmilliós halottjai. Hülyeséget ne írj, ha csak nem vagy tényleg ilyen hülye. Én se beszéltem atomháborúról, itt legalábbis semmiképp. Nem is hasonlíthattam tehát hozzá, mert tudtommal atomcsapások voltak bár, de egy atomháború nem ilyen. Nem is volt még.

“A honvédlő háború, az honvédlő háború, semmi több. Nem felhívás a férfiaknak a ” nemek harcába” történő részvételre.”

Minimális logikával, egyik következik a másikból alapon ha tőlem követelnek jogokat, akkor jogom van vagy adni, vagy harcolni ellene. Fel bírod ezt fogni?

“Na az ilyen belemagyarázott, kicsavart mondataidért állítjuk többen, hogy mentális állapotod kezelést igényel.”

Ja, akkor ezek szerint nem csak egyedül vagy, van egy kis kreténkompánia is. Újra leírom, hogy nincs semmiféle belemagyarázás, csak a nehéz felfogásod, blődséged nem tudja kezelni, amit írok.

“Hol vannak a tüntető nőtömegek a háború ellen, parancsolj”

Hát, ha neked a “stop Putin”, “Putin get out of ukrain” és milliószám hasonlók nem uszítás, hanem háború elleni tűntetés, akkor megint csak idióta vagy. Ez ugyan az, mint az eus tárgyalások, hogy méginkább kell segíteni ukrajnát. Ami miatt világháború lehet, amt te nem is olyan rég még kinevetve elutasítottál. Most meg hujuj, akár lehet is.

“Tényleg nem érzed, hogy mennyire ciki, amikor ilyen sületlenségeket írsz? Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy nem létezik, hogy ezt nem direkt, trollkodásból írja, aztán rá kell döbbennem, hogy nem, te ezt a zagyvaságot komolyan gondolod.”

Remélem, hogy ezek után (ha nem ármánykodnál, visítva, nyálfröcsögve, sértett szukaként bevonyítanál) hátralépsz a tükörtől, és gyönyörködsz önnön idiótaságodban. Úgy lenne egy kis értelme is.

tomgal
Olvasó
tomgal

Vicces vagy :) ( de nem érek rád, meg minek is, annyit azért elárulok, hogy az összes JELENLEGI háborút indító, háborút szító, háború párti , haború érdekű faszkalapról- jó legyen benne egy-két ribanc is- írtam , akik miatt atomháború is kitörhet. A régieket már nem lehet kirakni egy szigetre, akik miatt százmilliók haltak meg. A mostaniak miatt viszont milliárdok halnának meg. Tényleg csak magadról állítasz ki bizonyítványt, hogy még ezt is el kell magyarázni neked.) Ez a visítozás, ármánykodás, nyálfröcsögés meg szánalmas. Tényleg azt hiszed , hogy ennyire számítasz, hogy ennyire kiváltasz bárminemű érzelmet? Na erre írtam, hogy vicces vagy…ennyi magyarázat fért ma bele.

UI: ha a háború a nőket sújtja leginkább- eleve ezzel vitatkoznék, de ez most mindegy-de ennek ellenére még ebből is hasznot húznak, férfiakat kihasználják stb, akkor hogyan lehetnek ők a vesztesei? A férfiak, akik meghalnak, egy életre megnyomorodnak, ellövik kezüket-lábukat, elvesztik az eddig összekuporgatott kis vagyonukat és még jól ki is használják őket, messze nem kapnak annyi támogatást, akkor hogy lehetnének a nők a legnagyobb vesztesei a háborúnak ? Nem várok rá értelmes választ , ez csak költői volt….

Hunn
Újságíró

Kedves tomgal, ha az ukrajnai háború harmadik világháborúvá eszkalálódik, ne adj isten atomcsapásokkal súlyosbítva, akkor azt a nyugat jelenlegi feminista, női vezetőinek köszönhetjük majd.

Ki szervezte a 2014-es Majdan-i puccsot? Victoria Nuland: nő. Kik a hadügyminiszterek a NATO-országok többségében? Feminista nők. A német hadügyminiszter, aki kábé majdnemhogy szó szerint hadat üzent amikor kijelentette, hogy az EU háborúban áll Oroszországgal: szintén nő volt.

A nyugat feminista, női vezetése reagált hisztérikusan a tavaly februári orosz támadásra. Ők azok, akik erkölcsi kötelességként állítják be Ukrajna támogatását, az általuk hozott szabályokat nem követő, rosszfiú Putyin megbüntetését, és ők kívánják tiszta szívből a jóképű, szexi, hősies, izzadt zöld izompólós, “jópasi” Zelenszkij győzelmét… Ők azok, akik képtelenek racionális szemszögből tekinteni erre a háborúra.

És ezek miatt a férfiak fölé vezetőnek feltolt, feminista kvótapicsák miatt fogunk előbb-utóbb mind megdögleni…

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Ursula von der Leyent se felejtsd ki a bajkeverő kvótanők közül, persze hosszú még a sor, messze a vége. De a női hadügyminiszterek a legbosszantóbbak. Mit keresnek ott? Mi közük van a hadászathoz? Olvastak róla, kicsit tán még tanultak is? Ki kellene már pucolni a nőket a fontos pozíciókból, vissza a konyhába, akkor talán helyreáll a rend. De legalább nem az ostoba, hormonoktól meghülyült gyerekek miatt szenvednénk. Én azt mondom, hogy inkább egy pörkölt menjen kárba, mint a civilizáció. Nekik ugyanannyiba kerül, nekünk viszont annyira nem mindegy.

hunbagira
Újságíró

még azt sem…ezek még egy akciófilmről is mint a “toxikus feher férfi maszkulanitás ” megjelenéséről is undorodva fordultak ki, most meg ezek a féreg ringyók akarnak 3.világháborút.

Hunn
Újságíró

A nagy háborús kataklizmák mindig az emberiség kollektív tudattalanjában lejátszódó dolgok manifesztációi. Így volt ez a XX.század folyamán, és így van ez most is.

Az első világháború előtt lépett színre a feminizmus első hulláma. A férfiak tudat alatt vissza akartak ütni emiatt a nem várt, minden okot és alapot nélkülöző, nők részéről érkező, a maszkulinitás elleni aljas hátbatámadásra. De a nőket az akkori szabályok szerint nem üthették meg: ezért hát a férfiak pótcselekvésként tömegesen egymás ellen fordulva gyilkolták le egymást.

Az első világháború nem oldott meg semmit, sőt jött a feminizmus újabb hulláma, mindez elkerülhetetlenül megágyazott a második világháborúnak. (Ebben az újabb világháborúban a maszkulinitást elsősorban a fasizmus képviselte, mely vereséget szenvedett.)

A második világháború után a feminista propaganda felhasználta azt a szomorú tényt, hogy két teljes férfigeneráció volt traumatizált – mind a nagyapák, mind az apák – ami természetesen kihatással volt a nőikkel való kapcsolataikra.

A második világháború után született lányokkal ezért könnyen elhitette a feminista média, hogy a történelem során a férfiak mindig olyanok voltak a nőkkel, mint az a két traumatizált férfikorosztály, akiket személyesen is ismertek… Ők az a női korosztály, akik azt sem értették meg, hogy anyáik-nagyanyáik miért nem hagyják el ezeket a sérült, traumatizált férfiakat. Pedig anyáik-nagyanyáik még pontosan tudták, hogy ezek a férfiak őértük, az ő biztonságukért, az ő védelmükben harcolva váltak ilyenné.

És végül jött a feminizmus teljesen elmebeteg hulláma, amiben jelenleg élni kényszerülünk. Az a tény, hogy az atomcsapásnak, mint olyannak, a lehetősége egyáltalán komolyan felmerült, az azt bizonyítja, hogy az elmebeteg feminizmus mostanra már olyan messzire ment, hogy az emberiség a kollektkív tudattalanjában már úgy van vele, hogy tovább így már nincs semmi értelme élni, így akkor inkább már nem is akarunk élni: jöjjön hát a halál és a teljes végpusztulás…

Én magam is valahol néha már úgy vagyok vele, hogy: hadd szóljon, induljanak azok a kibaszott rakéták… Nem látom értelmét feminizmusban leélni egy egész életet, pusztuljon a világ. És ez a gondolat a jelek szerint megjelent a kollektív tudattalanban.

Csak az a kérdés maradt hátra, hogy végül vajon manifesztálódik-e?

hunbagira
Újságíró

Hát megint rátapintottál egy érzésre. De elvált/egyedülálló férfi barátaim között egyöntetű a vélemény, hogy talán nem is lenne rossz, ha belekeverednék. És valahol irigylik az orosz-ukrán férfiakat. Számomra is durván meglepő volt. Szóval tényleg kezd kialalulni ilyen első vh előtti pszichózis.
Ahol ugyan nem abból az okból, amit te írsz. De azzal, hogy a férfiak (az első 2 évben legalábbis) éljen a háború szöveggel tódultak a toborzási irodákhoz, ahol nem sorozni kellett, hanem elutasítani őket. Írták, hogy nemcsak a felturbozótt nacionalizmus, hanem a kapitalizmus undorító lélekörlő monotonitásaból való kitörés is szerepet játszott.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ebből max az izzadtságszagú stimmel.

hunbagira
Újságíró

A(z amerikai) “nemzet” anyósát pelosi asszonyságot se felejtsük ki. Igen, ebben a helyzetben tényleg a legvéresszájúbb, mocsadék fostalicskák valóban a betett kvótanők, akik háborút még akciófilmben sem láttak.

hunbagira
Újságíró

Jah meg a niggercigányzsidó (az új uralkodó faj tagját) kamala harris “vice”-next presidentet se felejtsük ki.

hunbagira
Újságíró

Mondjuk ez a tipikus ocsmány dél-német Bearbock az külügyminiszter. Még rosszabb a helyzet.

Hunn
Újságíró

Van egy nagyon érdekes kérdés az ukrán háborúval kapcsolatban, amit még nem láttam sehol sem feltenni.

Az ukránok miért nem támadnak oroszországi területeket, célpontokat? Elvileg háborúban állnak Oroszországgal. Miért nem ágyúznak, bombáznak, drónoznak, rakétáznak oroszországi városokat, vagy akár oroszországi katonai és logisztikai célpontokat? Miért nem hajtanak végre ukrán kommandók merényleteket Oroszország területén?

Én abból a tényből, hogy ilyesmi nem történik, arra következtetek, hogy nem minden az, mint aminek látszik.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Nem hiszem, hogy érdekük lenne az orosz közvéleményt abba az irányba befolyásolniuk, hogy igenis küldjenek oda még több élőerőt. A sorozások azért Putykó alatt sem váltottak ki túlzottan jó visszhangot a lakosság részéről (nyilván érthető okokból), ez szerintem a nyugati tanácsadóik véleménye alapján sem lenne túl okos dolog. Az “ukrán” vezetés úgyis csupa ejtőernyősből áll, akik amerikai parancsot teljesítenek közvetlenül, aki nem ilyen volt, 2014 óta egyre kevésbé lehetett politikai tényező.

hunbagira
Újságíró

Akkor nem figyeled a híreket. Folyamatosak az ukrán támadások oroszország “nemzetközileg elismert határain belül”. Belgorodot, Kurszkot állandóan lövik tüzérséggel, az engels repülőtérre (ahonnan az orosz bombázók szállnak fel) többször mértek drón csapást, a gyújtogatások és a robbantások is állandóak az orosz létesítmények ellen.
És orgyilkosságok is mentek darja dugina megölése szólt a legnagyobbat.

inkvisitor1
Olvasó
inkvisitor1

Belgorod “lövetése” elég érdekes problémát vet fel. Kinek van 50 km lőtávolságú aknavetője?

csakafoci
Olvasó
csakafoci
Adam Bogomolov
Újságíró

Szerintem a drónoké-műholdaké és a rakétáké a jövő hadviselése.

Naooo
Olvasó
Naooo

Inkább a szülésé, bár többnyire csak ellés az.

Adam Bogomolov
Újságíró

Azé a föld, aki teleszüli. Főleg, ha még rakétái is vannak! hujjuj! :-D

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Akik tudnak szülni, nincsenek rakétáik :D Azért a majomkodás és a komoly dolgok között van különbség.

Adam Bogomolov
Újságíró

Igen, ez így van. Teljesen igaz! :-]

Naooo
Olvasó
Naooo

Milyen érzés árulónak lenned?

hunbagira
Újságíró