Csuzi Attila
8 megosztás

Jogalkalmazási szabotázsok, dilettáns szakértői rendszerek és a társadalom androfóbiája miatt nehéz fellépni az apák rendszerszintű hátrányos megkülönböztetése ellen

“Így válunk? – gyermekelhelyezési perek és szülői elidegenítés a mindennapokban” címmel, a Magyar Jelen gondozásában jelent meg az a beszélgetés, amely arra a kérdésre igyekszik választ találni, hogy milyen társadalmi és jogalkalmazási problémák okozzák az apák hátrányos helyzetét a válással és a gyermekelhelyezéssel összefüggésben. Halász Géza, a Férfihang Civil Társaság alelnöke ezúttal riporteri minőségben kérdezte az Apák Az Igazságért Egyesület szakembereit, Szaniszló Csabát és Jaczó Andrást.

Magyarország egyik legjelentősebb apajogi szervezetének helyzetelemzéséből kiderül, hogy habár a jogrendszer minden lehetőséget megteremtett a felek számára az egyenlő szülői jogok biztosítása érdekében, azonban a jogalkalmazói rendszer, a bírói kar szakszerűtlensége, szándékos jogalkalmazási szabotázsai következtében a bíróságokon gyakorta apaellenes döntések születnek, amely jogsértéseknek, alkotmánysértéseknek egy dilettáns szakértői rendszer teremt alapokat.

Habár a férfiszervezetek, az apaszervezetek munkájának köszönhetően az apák érdekeinek megfelelően változott a jogrendszer az elmúlt időszakban, mégis hatalmas munka áll még előttünk, mire elérhetjük az apák szülői jogainak maradéktalan elismerését és érvényesülését.

Post Author: Csuzi Attila

Csuzi Attila
Informatikával, reklámmal, írott és audio-vizuális művészettel foglalkozom már évtizedek óta. Elkötelezetten hiszek a tehetség, az autodidaktizmus és a civil kezdeményezések erejében. Mindezek talaján állva régi ideám az online alkotói közösségek szervezése. A Férfihang.hu magazint tartom a legsikerültebb projektnek. A sors kegye folytán, miközben csak egy szűkebb tematika (férfimozgalom, férfijog) mentén szerveződött, mégis sokkal jelentősebb dologgá nőtte ki magát; egy olyan internetes férfimagazinná, mely tartalmas, gondolatokkal teli internetes újságírást valósít meg. Leginkább arra vagyok büszke, hogy egyik kezdeményezője lehettem ennek az alkotói közösségnek, amely pusztán az önszervezés erejéből építkezve elképesztő lendülettel halad előre. A hajtóerő szerzőtársaim elismerésre méltó írói tehetsége és társadalmi elhivatottsága.
f Facebook
8 megosztás


44
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
39 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
14 Hozzászólások szerzői
MeskecsakafociBelaTina74hunbagira Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Athos
Olvasó
Athos

“Egy hét itt, egy hét ott: kinek jó a gyerek váltott nevelése?”

A váltott gyerekelhelyezés a gyakorlatban a szép elmélet és a valós gyakorlat közti különbség:

https://divany.hu/szuloseg/valas-gyerekneveles/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Rokapapa
Újságíró

Szerintem alapvetően rossz a téma megközelítése. Nem a gyermek elhelyezésekre kellene a fő hangsúlyt fektetnni.
Sokkal inkább a házastársak egymástól való függésére. Ez csökkentené a válások számát miközben a felek egymásnak való megfelelését erősítené. A végeredmény egy boldogabb és stabilabb család.

Se - se
Újságíró
Se - se

Rokapapa
Azt kell eldöntenünk, hogy a törvények alkotói vagyunk-e, vagy az elszenvedői.

Mert ha az alkotói, akkor törjük a fejünket hogy milyen változtatásnak milyen következményei várhatóak.
Ha elszenvedői, akkor meg kiskapuk és kibúvók lehetőségeit mérlegeljük

A boldogabb és stabilabb családot pedig ugyanúgy nem fogjuk észrevenni, ahogyan az elődök.
(mert nem arra figyeltek, hanem a dolgukat tették)

Rokapapa
Újságíró

A törvényeknek csak az elszenvedői vagyunk. Sajnos a törvényeink különbséget tesznek ember és ember között és nem az “igazságot” szolgálják hanem a pénzt és a hatalmat.

Elődeink észrevették a stabilabb és boldogabb családot. Igaz nem azonnal de legkésöbb akkor mikor gyermekeik kiléptek a nagybetűs életbe.

Még emlékszem az én nagymamám szavaira amít a nővéreimhez intézett még a 70s években.
“Egy nőnek csak egyetlen dologra van szüksége az életben a boldogsághoz. Egyetlen férfira! Ha a férfit megszereztétek tiszteljétek és tőle fogjátok megkapni a boldogságot.”

Sajnos egyik nővérem sem ezen szavak szerint élt és bizony soha nem is voltak boldogok. Persze ma sem értik hol rontották el az életüket.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

“A házastársak egymástól való függése…” A lakhatás és az anyagiak. Ezek tartanak össze sok kapcsolatot és családot. Csendes szenvedésben. Az együttmaradás és a szétválás egyaránt elhatározás és döntés kérdése. Elég, ha az egyik fél másként dönt. Nem segít önmagában bűbáj sem varázs. Ha, markáns többségben, anyuka válni óhajt, akkor válni is fog. Ha ez távolba költözéssel is jár, akkor a közös felügyeletet megette a fene. Nem kötelező penzumként kellene a családalapításra gondolni! Rengeteg elvált, vagy válófélben lévő nőt ismertem meg az elmúlt cirka 15 évben. Sokuknak kár volt erőltetni ezt az egészet! Egy jó csomóan maradtak a közösen épített házikóban. Sokan fizetésnyi tartásdíjat nyelnek be havonta. A gyereküket ideg és gyomorbeteg módon idomítják, üvöltenek velük stb… Persze valami könnyű, 8:00-16:00 melót visznek azért, vagy hatórást, vagy valami Katás-szürkezónás balhét. És nem boldogok! A teljesítmény nélkül ölünkbehulló jóságnak nem tudunk maximálisan örülni, ez természetes. De azért illene tudni megbecsülni! Riasztóak a maguk módján mind. Nem is találnak normális partnert… Kivéve azokat, akik eleve egy next balekkal folytatják az ámokfutásukat. A más kárán érvényesültek, sokan már az első perctől készültek a nyerészkedésre, a felelősségvállalás teljes tagadásával, a saját gyereküket büntetve. Persze vannak kivételek. Ezerből 1-2.

Rokapapa
Újságíró

A lakhatás és az anyagiak. Ezek tartanak össze sok kapcsolatot és családot. Csendes szenvedésben.

Látom csak a lényeget felejtetted ki. A másiknak való megfelelést csendben kikerülted. Ezek nem is tudatos dolgok hanem természetes alkalmazkodás a másikhoz és egyben ez a kulcsa annak is, hogy “szenvedés” helyett összetartás és összetartozás legyen.
A csendes szenvedés pont jelenlegi hibás társadalmi rendszerek következménye.

Az együttmaradás és a szétválás egyaránt elhatározás és döntés kérdése. Elég, ha az egyik fél másként dönt. Nem segít önmagában bűbáj sem varázs. Ha, markáns többségben, anyuka válni óhajt, akkor válni is fog.

Főleg ha ez a nőnek jó üzlet. Amúgy teljesen igazad van, egyszerűbb elválni mint alkalmazkodni de talán az ilyen embereknek nem is kellene párkapcsolatot létesíteniük.

Ha ez távolba költözéssel is jár, akkor a közös felügyeletet megette a fene.

Teljesen mindegy miről van szó. A kizárólagos és a közös felügyeletnek is a gyerek a vesztese. Számomra problémás, hogy csak arról folyik a vita melyik szülőnek mi a jobb a gyerekek felügyelete szempontjából miközben pont a gyerekekről feledkeznek el.

Nem kötelező penzumként kellene a családalapításra gondolni! Rengeteg elvált, vagy válófélben lévő nőt ismertem meg az elmúlt cirka 15 évben.

Miért elválni kötelező?! Nem kötelező semmi sem de a gyerekeknek a család a jó. Ha nincsenek családok akkor nem lesznek gyerek sem, akik meg lesznek inkább ne is lettek volna.
A válások száma azért növekszik mert kényelmesebb és valakinek anyagilag jobb. Elfelejtették az emberek azt az alapvető párkapcsolati “törvényt”, hogy két ember egy kapcsolatban kiegészíti egymást. Sajnos ameddig nem választjuk külön a nemi szerepeket szigorúan (mint régen volt) addig nem lesz javulás. Azt pedig nem tartom járható útnak, hogy a családokat és a gyerekeket feláldozzuk az “egyformaság” nevében.

Egy jó csomóan maradtak a közösen épített házikóban. Sokan fizetésnyi tartásdíjat nyelnek be havonta. A gyereküket ideg és gyomorbeteg módon idomítják, üvöltenek velük stb…

Mi ez a fordulat? Hát nem pont erről írtam?! Nem a család eltörlése a megoldás hanem, hogy a házastársak kiegészítsék egymást. Egyik pénzt keres plusz a példamutatásával nevel és vezeti a családot, a másik gondoskodik és aktívan nevel. Ki melyik szerepet látja el az nem is lehet kérdéses. Ez maga a közös függőség a másiktól és ez hozza ki tudat alatt a másiknak való megfelelést. De ameddig mindkét fél a pénzkereséssel foglalkozik senki nem gondoskodik a családról és senki nem neveli a gyerekeket. Gyakorlatilag az kell a családok helyreállításához, hogy a nők választási lehetőségét korlátozni kell. Vagy munka vagy család de a kettőt együtt nem lenne szabad megengedni nekik.

Persze valami könnyű, 8:00-16:00 melót visznek azért, vagy hatórást, vagy valami Katás-szürkezónás balhét. És nem boldogok! A teljesítmény nélkül ölünkbehulló jóságnak nem tudunk maximálisan örülni, ez természetes. De azért illene tudni megbecsülni! Riasztóak a maguk módján mind. Nem is találnak normális partnert… Kivéve azokat, akik eleve egy next balekkal folytatják az ámokfutásukat. A más kárán érvényesültek, sokan már az első perctől készültek a nyerészkedésre, a felelősségvállalás teljes tagadásával, a saját gyereküket büntetve. Persze vannak kivételek. Ezerből 1-2.

Ezzel egyetértek és pont amiatt van szükség a szerepek szigorú meghatározására, hogy egy kapcsolat/család ne üzlet hanem egy előrelépés legyen mindkét fél számára aminek pont az utódok a gyümölcsei és legfőbb nyertesei.
Tudom eléggé fantáziadúsnak hatnak ezek de évezredeken át működött. Viszont a mostani rendszer működésképtelen.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Érdekes lenne visszahozni a XIX.századi modellt! De nem lehet. A kétkeresős család sem az ördögtől való, hiszen működik, ha mindketten akarják és egy a közös cél. Megkérdeztem munkatársnőket, hogy mit szólnának hozzá, ha a férjük-párjuk-uruk annyit keresne holnaptól, ami bőségesen elég lenne a családnak, és a továbbiakban HTB módra válthatnának. Nem voltak elragadtatva a kérdésemtől! Arra jutottam a testbeszédjükből, hogy nem akartak túl nagyot hazudni… Nem nagyon bírnak elvonatkoztatni. Volt akinek bejönne de volt olyan is aki reflexből hárította még az elméletet is. Nem is volt ez az életforma kiszolgáltatottságoktól mentes! Nagy bajban volt nem egy megözvegyült anya anno! Egy működő céget még csak-csak átvett és egy nagyobb gyerekkel továbbvitt a szerencsésebb, de egy tisztviselő özvegye megtakarítás híján… hamar felélt mindent. A középosztály kiváltsága volt ez az út. Oltári szakadékokkal, ami az egész népességet tekintve volt látható. Magam részéről nem sírom vissza az unatkozó nagyságosasszonyok világát. A nincstelen cselédségét meg végképp nem! Nyomor persze most is van. Én járom a vidéket, látok eleget. Milliók táncolnak a kés hegyén, hónapról hónapra.

Rokapapa
Újságíró

Érdekes lenne visszahozni a XIX.századi modellt! De nem lehet. A kétkeresős család sem az ördögtől való, hiszen működik, ha mindketten akarják és egy a közös cél.

Sajnos pont nem működik. Ezt hívják érdek házasságnak. Ebben az esetben két ember nem azért tart össze mert ezt akarják hanem azért mert ez az “egyéni” érdekük.

Megkérdeztem munkatársnőket, hogy mit szólnának hozzá, ha a férjük-párjuk-uruk annyit keresne holnaptól, ami bőségesen elég lenne a családnak, és a továbbiakban HTB módra válthatnának. Nem voltak elragadtatva a kérdésemtől! Arra jutottam a testbeszédjükből, hogy nem akartak túl nagyot hazudni…

A nők észerű álláspontját befolyásolja az agymosás és az a rendszer amiben már ők is felnőttek. A feministák nem véletlenül hangoztatják évtizedek óta, hogy a nőknek nem szabad választási lehetőséget adni a HTB és a munkahely között mert akkor túl sokan maradnának otthon. A nők sosem akartak dolgozni és bármit is mondanak ha a férfi biztosítani tudja számukra a biztos megélhetést örömmel maradna otthon.
Ma már számos olyan pénzügyi lehetőség elérhető mindenki számára amivel baleset/halál után garantálni lehet a partner anyagi biztonságát, ezekkel csak élni kell.

A nincstelen cselédségét meg végképp nem! Nyomor persze most is van. Én járom a vidéket, látok eleget. Milliók táncolnak a kés hegyén, hónapról hónapra.

Ebben van sok igazság de inkább városi jelenség. Itt vidéken viszonylag jómódban élnek az emberek, akik nem azok meg azért nem mert büdös a munka vagy épp a kocsmába kerül a fizetés. Amúgy pedig itt jól látható az is, hogy a nők kétharmada HTB, érdekes itt nem is kell két kereső a megélhetéshez.
A városokban viszont kell a két kereső hisz ott a férfiak fizetése azért alacsony mert a velük egy munkahelyen naplopó irodista nők magas fizetését is nekik kell megkeresniük. Nem minden irodai munka felesleges de bizony a túlnyomó többsége csak azért létezik mert az állam rákényszeríti a cégeket – teljesen feleslegesen – annak érdekében, hogy legyen munkahelye a nőknek. Ez pedig a felesleges fizetéseken túl is hatalmas költségeket jelent a cégeknek ami tovább csökkenti a béreket így a két kereső sem keres meg egy fizetést.
Emellett az is ott van, hogy a városban a megélhetés is drágább.

Magam részéről nem sírom vissza az unatkozó nagyságosasszonyok világát.

Hát ha egy HTB nő unatkozik otthon akkor azt vagy elkel hajtani a háztól vagy jól megkel verni. Mindig van mit csinálni, mindig van min javítani, mindig van mit szebbé/jobbá tenni akár a ház körül akár egy nagyobb közösségen belül.
Csak egy egyszerű példa. Mikor a gyerekeim óvodások voltak a helyi uszoda azért nem tudta fogadni a kicsiket mert gondjaik voltak a kicsik számára készült öltöző tisztaságával és állapotával. A helyi háztartásbeli asszonyok mentek és kifestettek és kitakarítottak majd minden nap ment valamelyik és takarított.
De az én gyerekkoromban még a nagy általános iskolák rendbetartásába is besegítettek a háziasszonyok.
Nincs unatkozó háziasszony csak lusta háziasszony!

Ezek jó példák arra, hogy a nők sokkal hasznosabbak is lehetnek a család és egy nagyobb közösség számára ha otthon maradnak mintha a munkahelyi jelenlétükkel a férfiak fizetését lecsökkentve ketten sem keresnek egy fizetést miközben semmire sem marad idejük.
Persze tudom, hogy ezek szinte hihetetlennek tűnnek vagy ép megvalósíthatatlannak de ezek még 1-2 évtizede is működtek.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Azért ennél árnyaltabb a valóság! Az átlagnak ma az a biztonságos, ha mindketten munkavállalók. Tudom amit tudok, nem tesz jót a kapcsolatnak, ha az egyik fél csak otthon “lebzsel”. 150m2+ ingatlan sem ad napi szinten nyolcórányi folyamatos munkát. (Napi főzéssel, stb mindennel is 8:00-12:00 max de ki főz manapság minden nap…) A piedesztálra emelést hagyjuk is most… Pont jó az, hogy dolgoznak az anyukák is. A házibarátokat tartó HTB-k népes táborát szintén nem kell bemutatni.

Bela
Olvasó
Bela

A másik oldalról közelíteném meg ezt a kérdést: mit jelent ma egy háztartás, mit jelent ma egy háztartást vezetni? Aki újra HTB nőket akar, az hol volt az utóbbi 30 évben?

A lakás “karbantartása” ma már automatizált, gépek segítik, egy kamasz gyerek is el tudna velük boldogulni. A főzés időigényes egyedül, ha egyáltalán van rá igény.
Kertes házak? Szintén minimális munka, állatot már nem tartanak, veteményt sem gondoznak. Gyümölcsfa helyett is semmirekellő tuját és díszbokrokat ültetnek. A füvet lenyírni heti fél órát jelent.
Akkor mit csináljon a HTB?

Abban az egy esetben van ennek létjogosultsága, ha születik 3 vagy több gyermek, amíg nem járnak iskolába.

És van valami, ami szüleink, nagyszüleink idején ismeretlen volt: az okostelefon, és a rajta fellelhető kiváló tartalmak. Mit is csinál az unatkozó, otthon ücsörgő némber: szépen elolvassa a WMN és a She.hu cikkeit, amiből rájön, hogy minden milyen szar, főleg a párja, Jóska. Következő kattintással már fenn is van a Tinderen, csak körülnézni, aztán… A maradék idejében Jóbarátokat, Szex és New Yorkot nézett régebben, ma már ezer lehetőség közül választhat, a lényeg, hogy minél jobban zsibbadjon az agya.
A következő lépés a válóper.

Szóval, inkább csak dolgozzon minden nő, mintsem otthon unatkozzon.

tomgal
Olvasó
tomgal

Akkor jöjjenek a tények:

Jelenleg Magyarország foglalkoztatási adatai : 4.700.000 fő. Ebből 2.100.000 nő .
A 15-64 év közöttiek tekintetében, a nők 70%-a dolgozik (69,9 pontosan) a férfiaknál 79% (78,8 pontosan). Érthető, hisz a nők többsége 18-19 éves kora előtt nem dolgozik és a nők40 miatt sokszor 65-ig nem maradnak. A nők közel fele (1 millió körül) termelő tevékenységet végez, iparban dolgozik. A többiek szolgáltató ágazatban, oktatásban, egészségügyben, közlekedésben, kereskedelemben, stb.
Az ” irodai” munkát, amit itt előszeretettel degradálnak csupán 200-300 ezer fő végzi.( ide tartozik ám a bérszámfejtés, könyvelés, ügyfélszolgálatok stb). A nők 85%-a a mindennapi élethez, a társadalom működéséhez elengedhetetlenül fontos melót végez, akár tetszik, akár nem és lehet jönni azzal, hogy a férfiakon élősködnek, meg kizárólag a férfiak termelnek meg mindent, csak ez nem igaz. Ez egy hazugság, önámítás. De mondjuk 200-300 ezer nő munkája legyen felesleges ( persze kb ugyanennyi férfi is végez hasonlóan felesleges munkát, de ezen most ne akadjunk fenn). A maradék 1.800.000 munkát ki fogja elvégezni ? Honnan akaszt le bárki ennyi férfit pluszban ? 3,9% a munkanélküliség ( aminek fele nő) .

https://www.google.com/amp/s/www.napi.hu/magyar-gazdasag/foglalkoztatas-ksh-statisztika-munka-dolgozo-munkaero-munkaeropiac.766629.html/amp

A következő történne, ha a nők egyszer csak mind ” otthon maradnának”. ( ajánlom mindenki figyelmébe az izlandi nők 1 szabadnapját, amikor 90%-ban nem mentek be dolgozni)

A kórházak azonnal működésképtelenné válnának , ápoló és műtő személyzet, laboránsok 90%-ban nők. Az orvosok több mint 50%-a.
Ez azonnali, tömeges halálesetekhez vezetne. Életmentő műtétek, mentőorvosi kiesés.
Iskolák, óvodák, bölcsödék azonnal bezárnának, egyben a gyógypedagógiai , gyógytornász, szociális intézmények, mint idős otthonok, gyermekotthonok ( állami gondozás) , női börtönök.
A közlekedésben igen súlyos fennakadások lennének ( villamosok, metrók, vonatok-kalauz nélkül nem mehet ki vonat).

Nemzetközi repülőjáratok túlnyomó többségét törlik ( légiutaskisérők zöme nö, meghatározott számú légiutaskísérővel szállhat fel csak gép biztonsági, vészhelyzeti szabályozás). A reptereken az utasbiztonsági vizsgálatot ellátók fele nő. Határőrség, vámtisztek jelentős része nő.

A gyógyszergyártás, forgalmazás leállna ( a gyógyszerészek zöme nő) vegyésztechnikusok, laboránsok túlnyomó többsége nő)
Takarítók zöme nő.
A rendvédelmi szerveknél ugyancsak 30% körüli a nők aránya, de ez már jelentős szolgálati kiesést jelent.

Élelmiszeripar, súlyos ellátási gondok lépnek fel. Konzervgyárakban, feldolgozó részlegeknél,futószalagoknál, betakarításnál többségében nők dolgoznak.
Éttermek zöme bezárna, a közétkeztetés szinte megszűnne.

Bankok, élelmiszerüzletek, bármit eladó üzletek többsége bezár, vagy jelentősen csökken a nyitvatartás.
Lehetetlen személyit, útlevelet, rendszámot, jogsit ügyintézni, orvoshoz időpontot kapni.
A bíróságok leállnak, vagy 10 évig tart bármit elintézni.

Postai ügyintézés, kézbesítés leállna.

Az adó kiesésről nem is beszélve, ugyanis hogy kivitelezné bárki, hogy mondjuk egy zömében férfiakat foglalkoztató gyár, ágazat, munkahely, pl. építőipar , IT, nehézipar, autószerelő műhelyben, ” hirtelen” dupla annyit keressenek és adózzanak ?

Ezek a tények. Mondom mindezt úgy, hogy kifejezetten családcentrikus vagyok és maximálisan azt támogatom, hogy kisgyerekkel minél tovább maradjon otthon a nő és lehetőség szerint, amíg el nem érnek egy 15-16 éves kort inkább részmunkaidőben dolgozzanak.

A régi szép időkben- ahogyan azt Schwarzwald írta is – a felső középosztály , úri osztály kiváltsága volt ám az asszony otthon marad és a férfi eltartja a családot cucc.
A parasztság, jobbágyság, cselédség , a mosó, szövő, varrónők, postás kisasszonyok, ápolónők , tanítónők, takarítónők, gépírónők akkor is léteztek, csak valahogy az ő munkájuk eltűnik a szemünk elől, pedig már akkor igen nagy fennakadást jelentett volna az ő kiesésük.
A másik, hogy a fejlődést, vagy hívjuk változásnak, nem lehet megállítani. Az ipari forradalommal, a világháborúk utáni helyzettel így utólag már nem lehet mit kezdeni. És a férfiak többségének esze ágában nincs egyedül eltartani a családot, már bizony kisebbségbe kerültek azok, akik ezt szeretnék. A nők 80%-nak meg nincs is választása, dolgoznia kell, mert éhen döglik, vagy maga, vagy az egész család.

( és még 2 dolog így zárójelben, a már elvált , özvegy édesapák , akik maguk nevelik a gyerekeiket , vagy osztott elhelyezésben , amíg dolgoznak, hova teszik a gyerekeiket, mi van, ha nincs nagyi, vagy nem vállalja ?
Továbbá, a már elváltak, vagy azok a férfiak, akik maguk válnak-35%-ban ők kezdeményezik már- asszonytartást és gyerektartást fognak fizetni a ” dupla” fizetésükből, vagy emiatt nem válnak és életük végéig szenvednek, pokolban élnek ?)

Azt pedig végképp nem értem, hogy honnan jött, hogy a városokban alacsonyabb a fizetés…Lehet egy-két kivétel, olyan gazdag vidéki település, ahol kifejezetten jól élnek, de túlnyomó többségében a vidék messze elmarad a nagyobb városoktól:

https://m.hvg.hu/gazdasag/20221123_gki_fizetes_nav

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“A nők 85%-a a mindennapi élethez, a társadalom működéséhez elengedhetetlenül fontos melót végez, akár tetszik, akár nem”

Az egy dolog, hogy fontos melót végeznek, mint a vezetői pozíciókba természetellenesen berakott kvótanők, más kérdés, hogy hogy végzik azt a munkát. Itt van a gond. A mi intézetünkben is van teljesítményértékelő rendszer, és így, hogy a szépen csiszolt körmökre is ránéznek, kiderült, hogy elég szar, gyakorlatilag minimum, vagy az alatt teljesítenek a nők. Nem mind, de sokan, néhány alatt rezeg is a léc, pedig tanszékvezetőnők. Még viccesebb, vagy aggasztóbb, hogy a Ph.D hallgatók (csak a férfiak, nyilván) simán hoznák az elvárt teljesítményt (de rájuk ez a rendszer nem vonatkozik), sokan még felül is múlják a legtöbb adjunktust, és sok docenst is. Akik sajnos többnyire meg nők. A nők nem úgy dolgoznak, nem úgy publikálnak, akkor is épp csak megüti a minimum szintet. De mennyit tudnak ellenben egy rohadt orchideáról beszélgetni, órákat. Meg kibeszélni, aláásni a másiknak. Mindezt abban az időben, amikor tudományos munkát kellene végezni.

Ha a nők eltűnnének, a szaporodáson kívül (ha egyáltalán még nem lenne megoldható) átszervezéssel minden megoldható lenne. Biztos nem lenne kellemes, de helyreállnának a dolgok. Ha a férfiak tűnnének el, akkor viszont ahogy összezuhanna, úgy is maradna. Semmit se tudnátok kezdeni, csak kikaparnátok egymás szemét. Az pedig, hogy lenne gond, ha hirtelen kiesnétek, nem a ti érdemetek. Ha hungarocellel helyettesítesz téglát, attól függetlenül, hogy létfontosságú feladatot lát el, tart valamennyit, nem azt mutatja, hogy a tégla helyettesíthető, vagy a hungarocell fontos. Mindössze egy generált probléma, ami megoldandó, nem pedig üdvözítő. Ha igazi verseny lenne, nem pedig nőket toló rendszer, ami a férfiakat már igencsak fiatal korban terrorizálja, lelkileg megnyomorítja, gyalázza és kiégeti, akkor csak az aljamunkák maradnának nektek többnyire, amit pedig már egy gyerek is el tudna végezni.

tomgal
Olvasó
tomgal

:D pontosan erre számítottam, sok sikert az átszervezéshez…mondjuk kezdjük veled, átirányítódhatnál a teljesen felesleges, mindennapi élethez nem szükségszerű beosztásodból kórházakba gennyes sebeket ápolni, vérben, vizeletben úszó betegeket mosdatni , műtősként működni, de kelhetsz hajnali kettőkor és mehetsz villamost vezetni, esetleg kenyeret sütni mint pék ( Rokapapa legalább valóban hasznos , a mindennapi élethez nélkülözhetetlen fontos melót végez). Igen, átszervezéssel pikk-pakk meg lehet oldani 1.800.000 fő munkáját.
Az ilyen magadfajta emberek azt nem fogják fel, hogy egyik nem sem nélkülözhető az élet fennmaradásához. Hogy bizony a társadalomnak szüksége van minden emberre, hogy bizony mindenkinek meg kell dolgozni a betevőért, mert csak így működik. Nem lenézni és degradálni kell a másik nemet, hanem cooperálni. Ebből a szempontból teljesen irreleváns, hogy nálatok a tanszéken mi történik, mert nem a létfenntartáshoz szükséges munka folyik és a minimálisnál is minimálisabb társadalmi szegmenst mutat. Az meg külön megérne egy értekezést-egy pszichológus lazán szakdolgozatot írhatna belőled-, hogy ez a szakmai féltékenység, el nem ismertség miatti irígység mennyire táplálkozik valós, vagy vélt igazságtalanságból. Én azt vettem észre, hogy a valódi tudás, kemény munka, ha nem is azonnal mindig, de bizony előbb-utóbb utat tör magának, nem lehet elnyomni. Lehet benned van a hiba?

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“mondjuk kezdjük veled, átirányítódhatnál a teljesen felesleges, mindennapi élethez nem szükségszerű beosztásodból”

Az, hogy mennyire felesleges, biztosan nem te fogod megmondani, ellenben ahol tényleg értenek hozzá, és értékelhetnek, ott megvannak a sikereim. Amit csinálok, azt jól csinálom. Mindenesetre az ostobaságodból eredő bárotságod figyelemreméltó, hogy ismeretlenül leszólod azt, amit csinálok.

“Igen, átszervezéssel pikk-pakk meg lehet oldani 1.800.000 fő munkáját.”

Nem pikk-pakk, de lehet, hogy az elvégzett (és el nem végzett, fizetett munka) 90%-a felesleges. Kicsi a hatékonyság, itt ezt kell növelni, nem pedig az ebből kialakuló rengeteg felesleges pozíciót, folyamatokat fenntartani. Ilyen körülmények között persze, hogy szükség van mindenkire.

“Rokapapa legalább valóban hasznos , a mindennapi élethez nélkülözhetetlen fontos melót végez”

Ráadásul még úgy is csinálja, ahogy kell, nem reszeli a körmét, meg pletyizik. Nem tudom, minek kell őt most beidézni, örülök, hogy jól van, és sajnálom, hogy nem csak ilyen emberek vannak.

“Az ilyen magadfajta emberek azt nem fogják fel, hogy egyik nem sem nélkülözhető az élet fennmaradásához.”

De teljesen mások miatt, nektek pedig legnagyobb szerepetek a szaporodásban van, a többi mind megoldható. A technológia fejlődése pedig számtalan munkakört fog megszűntetni, ahogy eddig is tette. Igaz, hogy teremtett is, de már kezd önálló életre kelni.

“Nem lenézni és degradálni kell a másik nemet, hanem cooperálni. ”

Aha, mitől is zeng a média? Férfiak szapulásától, meg nők segítésétől. Van pofád ezek után együttműködésről beszélni? Mikor már nővel nem is nagyon lehet egy szobába maradni, ha van vesztenivalód, mert minden szarral megvádol utána? Mit nyerhet a férfi, ha a nővel cooperál? Mi az a tudásuk, képességük, amit egy férfi ne tudna jobban, hatékonyabban elvégezni? A szexet leszámítva, persze. A nő semmilyen egyéb folyamatban nem nélkülözhetetlen, a cooperációt csak azért hoztad fel, hogy játékban maradhassatok, de tét az semmi…

“Ebből a szempontból teljesen irreleváns, hogy nálatok a tanszéken mi történik, mert nem a létfenntartáshoz szükséges munka folyik”

Létfenntartáshoz nem, de fejlődéshez igen, ami viszont már kihat a létfenntartásra. Van kaja, víz meg levegő, és akkor már minden rendben, ugye? Nem is kell semmi más.

“Az meg külön megérne egy értekezést-egy pszichológus lazán szakdolgozatot írhatna belőled”

Tudtommal nincs diplomád, tehát ez a szakdolgozatírásos spekulációd alaptalan, Ilyenekről csak hallomásból tudsz, lehet, hogy nincs is olyan. Mert nem látsz bele. A pszichológusoknak inkább a női mentális problémákkal kellene foglalkozni, meg a társadlmunkra gyakorolt negatív hatásaival. De ezzel nem foglalkozhatnak. Jordan Petersont is megzsarolták, hogy vagy átmoshatják az agyát, vagy nem oktathat. Pedig csak az igazságot mondja. Látod, mennyi bajt okoztok? Csak a puszta jelenlétetekkel.

“hogy ez a szakmai féltékenység, el nem ismertség miatti irígység mennyire táplálkozik valós, vagy vélt igazságtalanságból.”

Szakmai féltékenységem nem nagyon van, tekintettel az igencsak fiatal koromra. Majd lehet, hogy lesz 10 vagy 20 év múlva, de addig még haladok szépen. Elismertség pedig egy olyan közegben, ahol sok nő van, ugyan mit is érne? Hisz nők adnák, azok meg nem értenek hozzá. Az elismerést így nem is helyileg keresem, hanem messzebb. De amikor olyan konferencián voltam, hogy az egyik plenáris előadó miniszter volt, illetve akik jelen voltak, nagy eséllyel voltak (vagy épp) dékánok, illetve az adott területek legkiválóbb oktatói, kutatói, azért igencsak ment a tanszéken a szájhúzogatás. Női részről. Szóval én ezt a sikert hajszolom. Szóval alaptalanul ne dobálózz, tonhal. Igazságtalanság pedig mindig lesz, a tyúkudvar lakóinak mindig jobban kedveznek, főleg a nők, de hálistennek nem együtt haladunk, és kárpótol, ahogy látom, amikor a női pletyka kikezdi a női igazgatót. Ha pedig haladást akarnak, akkor tűntessék el a tanszékekről a nőket. És kész is van. Ide még technológiai újítás sem kell.

hunbagira
Újságíró

Nem Vivi, ahogy az oligarchikus államkapitalizmusban aka szocializmus megvolt a rejtett gyáronbelüli munkanélküliség úgy az oligarchikus “magán””haveri” kapitalizmusban is megvan “bullshit” címen, igaz jobban van rejtve. Itt kamumelókkal tényleg alaposan meg vannak kínálva a delikvensek. “Meetingek-workshopok” a semmiről, de amire egy tucat powerpoint előadással kell készülni, ahol még a betűszámot-betűméretet is előírják, állandó “reportolás” amivel kapcsolatban sokszor a főni még arra sem képes, hogy legalább udvariassagból megnyissa a belső levelelezőrendszeren, ha már kiadta..nemhogy elolvassa. És sorolhatánk, amit mindannyian ismerünk. És lehet, hogy nincs explicit kimondva, hogy ez nőknek vannak kitalálva, hogy fontosnak érzezzék magukat, de nagyjából tisztában van mindenki, hogy ez a helyzet. Még a telex-444-hvg tengelyen is kimondják jóindulatú-tiszta pillanataikban.
Bár ez innen tényleg társadalomfilozófiai kérdés, hogy mi a jobb a segíly/”feltételnélküli alapjövedelem” vagy a rejtett munkanélküliség/bullshit melók….

Balton
Olvasó
Balton

Írd meg lécci őszintén, hogy szerinted a társadalom (akár az Izlandi is) megengedhetné e magának hogy a férfiak elmenjenek 1 napra “sztrájkolni”?
Az hogy a takarítók zöme nő, azt azért megkérdőjelezem, lehet hogy a takarítónők zöme nő, de az ipari takarítás az nem jellemzően női munka.

tomgal
Olvasó
tomgal

Én ezt már megírtam fentebb, hogy a társadalom minden tagjára szükség van. Tehát természetesen nem nélkülözhetőek a férfiak sem
,egyetlen napra sem. Bármelyik nem ” elvesztése” káoszt, működésképtelenséget vonna maga után. ( és igazából akkor tanulnák meg értékelni a másik nemet azok, akik azt állítják nincs szükség nőkre, vagy férfiakra , ha egyszer csak tényleg nem lenne a másik nem).
Ezért írtam, hogy cooperálni kell, együtt kell működni , nem harcolni, vetélkedni egymással, aki ezt nem érti, nem képes normális életre.

Az ipari takarítók között bizonyosan sok férfi van. De nem is ezen a területen lenne a legnagyobb probléma, nem ez lenne a legbénítóbb terület. Az egészségügy , oktatás- szociális ellátás: idősellátás , élelmiszerellátás lenne az azonnal jelentkező legégetőbb gond. Ez viszont halálosan komoly lenne. Ha a férfiak lennének a kiesők, akkor is azonnal káosz és társadalmi összeomlás lenne az eredmény.
Szükségünk van egymásra és bizony jóval nagyobb a szükséges munkaerő , az elvégzendő munka, mint amennyit kizárólagosan az egyik nem el tud látni. Ezt értelmes ember nem vonhatja kétségbe.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Az, hogy milyen szükség van férfiakra, rögtön letesztelheted. Mondjuk kivonulsz a társadalomból, leteszed a telefonodat, nem használsz számítógépet, stb. A nők jelentős része belehalna az elvonási tünetekbe. Ha eltűnnétek, akkor is minden menne tovább, visszaállna a rend. Illetve, rend lenne. Ha a férfiak tűnnének el, úgy omlana össze, mint egy kártyavár. És semmit se tudnátok vele kezdeni, mert a nők máshogy vannak huzalozva. Ha majd a nők által felépített társadalmakat és környezetet látunk, akkor talán újra lehet gondolni. Addig viszont a beleugatás csak laikus vinnyogás marad. Nem kell cooperálni, mi hasznunk lenne belőle? Mondjuk feleannyi hisztinek mi lenne az ára? Most minden lehetőségetek meglenne, erre csak a követelőzés, meg gyűlölködés megy. Azok felé, akik miatt nem homokot esztek, hanem kényelmes fotel van a seggetek alatt, és a fény nem a napból jön, hanem villanykörtéből. Ha a férfiak csak egy napra abbahagynák a működést, nagyobb kér történne, mint ha ti tűnnétek el végleg a munka világából. Mondjuk haza, főzni.

“Ez viszont halálosan komoly lenne. Ha a férfiak lennének a kiesők, akkor is azonnal káosz és társadalmi összeomlás lenne az eredmény.”

Bolond… A tietek helyettesíthető, az összes, a férfiakét viszont nem tudnátok. Ráadásul azt is vedd figyelembe, hogy az automatizált rendszerek sem az égből pottyantak, ahogy ti azt elképzelitek.

tomgal
Olvasó
tomgal

” A tietek helyettesíthető”.

Ostoba. Kivel? Kivel helyettesítesz 23.300 orvost ? Kivel helyettesítesz 40 ezer ápolót, ( több ezer gyógypedagógust, gyógytornászt , szociális segítőt,és egyéb egészségügyi dolgozót) , több mint százezer élelmiszer iparban dolgozót, több ezer közlekedésben, könnyűiparban dolgozót , több ezer mérnököt ? És bizony kb 20 ezer IT területen dolgozót ( az összes informatikusok száma kb180 ezer és ebből 11-12% nő).Az oktatásról nem is beszélve, bár az nem okozna azonnal fennakadást, csak nem lenne… ,ennek csak jóval később lenne hatása.
Kívánok neked egy ilyen életet és társadalmat, ahol nincsenek nők, mi is jobban járunk nélküled. ( és persze egyikünk sem tud becsavarni egy villanykörtét, kicserélni egy biztosítékot, vagy felfúrni egy polcot. Külön röhejes, hogy azt hiszed minden nő telefon és netfüggő , konkrétan a múlt héten pont egy huszonéves fiú totális idegösszeomlásának, hisztijének voltam tanuja, mert elromlott a telefonja, ez jóval inkább generációs, mint nemi jellegű probléma).

Érdekes, hogy kettőnk közül csak te hajtogatod, hogy nőkre – az egyik nemre- semmi szükség én elismerem, hogy férfiak nélkül is összeomlana minden. Én nem haragszom, gyűlölködöm a másik nemre, én teljesen tisztában vagyok azzal, hogy nagy szükségünk van a férfiakra és nélkülük nem lenne normális élet. Ezt csak te teszed, te hajtogatod évek óta a nőkkel kapcsolatban…szegény, szegény Miklós.

Az is magáért beszél, hogy “az asszony maradjon otthon, inkább ne dolgozzon-ból” ( édes Istenem, mintha lenne választás) te kapásból eljutottál oda, hogy nőkre semmi szükség az élethez, ez súlyos pszichés állapot, tényleg nem ártana egy jó orvost kerítened ( biztosan találsz férfit is :))

Hunn
Újságíró

Maradjunk annyiban, hogy amíg olyan munkanélküli férfiak léteznek a társadalomban, akik dolgozni szeretnének, addig a nők bizony előlük veszik el a munkát. Nőknek szigorúan csak azután lenne szabad egyáltalán bekerülniük a munkahelyekre, ha már minden olyan férfinak, aki dolgozni akar, van munkája és megélhetése.

Egy biztos: én személy szerint, ha hajléktalan munkanélküli lennék, akkor én bizony nem az utcán koldulva várnám, hogy az irodaépületekből kijövő karrierista, emancipált picsák undorodó arccal esetleg lökjenek nekem némi aprót. Már ha egyáltalán löknének, mert a legtöbb nő egész biztosan nem ad önszántából semmit sem egy nyomorgó férfinak.

Nem, én ebben az élethelyzetben kifejezetten karrierista, emancipált picsákat rabolnék ki. (Meg prostikat is.) És nem azért, mintha gyáva lennék egy férfinak az arcába tolni a pisztolyt azzal a felkiáltással, hogy: -“Pénzt vagy életet!”. Hanem kifejezetten anti-feminista, elvi megfontolásokból.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ott ahol 10% alatt van a munkanélküliség, mindig van munka! Jelenleg 3,9% nálunk.
Lehet nem olyan meló amit szeretnél, ami tetszik, nem a végzettségednek, vagy képességeidnek megfelelő, de ha AKARSZ dolgozni, akkor fogsz. Ha kenyérre kell, akkor fogsz, nagyon régen volt olyan munkanélküliség nálunk, hogy ne tudj dolgozni , csak lehet, hogy épp nem nagyon tudsz válogatni. Ez viszont már a te döntésed, ha finnyáskodsz.

( egyébként Magyarország a ” teljes foglalkoztatottság ” sávjába esik, ugyanis a 4-6% -os munkanélküliség teljesen normális- nálunk még a 4-et sem éri el, rá lehet keresni, magyarul a munkanélküliek aktív munkakeresők, akik nem azért nem dolgoznak, mert egyáltalán nincs mit, hanem mert várnak a megfelelő, legjobb ajánlatra)

Naooo
Olvasó
Naooo

Mivel 50 milló magyar kint buziskodik buzi angliába.

hunbagira
Újságíró

Mondjuk a legtöbbjük nem “jószántából” teszi, főleg nem a férfiak. Amúgy vannak jópáran a volt német birodalmi/nyelv-területen. Ha összeszámoljuk (hollandiától-ausztriáig) többen is mint a briteknél.
De amúgy igazad van.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“Ostoba. Kivel? Kivel helyettesítesz 23.300 orvost ? Kivel helyettesítesz 40 ezer ápolót, ( több ezer gyógypedagógust, gyógytornászt , szociális segítőt, és egyéb egészségügyi dolgozót)”

A kérdés inkább úgy lenne helyes, hogy jelenleg hány orvost, ápolót, szocsegítőt stb. heyettesít a technológiai hatékonyság? 10x ennyit? A mezőgazdaságban például hány embert helyettesítenek a gépek, precíziós mezőgazdasági eszközök és módszerek? Lehet, hogy min 90%-ot? Vagy még többet? Azt is számold bele, hogy ha ezek nem lennének, akkor ennyi földterületen, kétkezi emberi hatékonysággal mindenkinek azzal kellene foglalkozni, hogy legyen mit enni. Te a maradékra vered magad, akik még ott vannak. Vannak nők, akik tényleg keményen dolgoznak, és odateszik magukat, de a szükségállapot miatt vannak ott, nem azért, mert nem lennének helyettesíthetők.

“és persze egyikünk sem tud becsavarni egy villanykörtét, kicserélni egy biztosítékot, vagy felfúrni egy polcot.”

Így leegyszerűsíteni egy férfi munkáját csak a női ostobaságod, de ennyi elég is, hiszen az, hogy egyáltalán csak gondolhatsz ilyenre, a mi hibánk. Mellesleg igen, gondot szokott jelenteni, pedig ez tényleg az alapnál is minimálisabb feladat. Miattatok találták ki a használati utasítást.

“Külön röhejes, hogy azt hiszed minden nő telefon és netfüggő , konkrétan a múlt héten pont egy huszonéves fiú totális idegösszeomlásának, hisztijének voltam tanuja, mert elromlott a telefonja, ez jóval inkább generációs, mint nemi jellegű probléma).”

Mást se látni, csak telefonba bújt “nőket” az utcán, villamoson, vonaton, akárhol. A tiktok liveokon 95%-ban csak önmagát mutogató, értéktelen, olcsó miniprostik vannak, nem gond, hogy közben a tanár magyaráz valamit, mert óra van. Komolyan, fiúk közül ezt kb csak a cigók csinálják, de ugyanaz a szint. A férfiak inkább játszanak, meg infókat keresnek a telefonokon, míg a nők inkább a szociális médiának a függői, teljesen másak a felhasználói szokások. Az a hülyegyerek, aki idegösszeomlást kapott, úgy kell neki, de összességében messze nagyobb a nők függősége. Ott élnek.

“Én nem haragszom, gyűlölködöm a másik nemre, én teljesen tisztában vagyok azzal”

A faszkalapos elszólásaid előtt is voltak, és utána is lesznek férfigyűlölő, hülyenői kattanásaid, de nő vagy, a gond nem veled van, hanem velünk, mert lehetőséget adtunk. Én sem haragszom a másik nemre, de az, hogy én kit tekintek nőnek, az rajtam múlik, nekem pedig kevés ahhoz, hogy lyuk van alatta, meg magasabb a hangja. És ez a haszontalan “nőtömeg” csak növekszik.

“hogy nagy szükségünk van a férfiakra és nélkülük nem lenne normális élet.”

Mit értesz normális élet alatt? Mert hogy a bothasználatnál tovább nem jutottatok volna egyedül, az is biztos. Férfiak nélkül, és a szabályaik nélkül nem hogy semmi technológia nem lenne, de a társadalom sem tudna ilyen magasan szerveződni. Csak figyeld meg, hogy milyen speciális a nők helyzete, nincsenek következményei a tetteiknek, erőforrásokat használnak úgy, hogy nem tesznek érte semmit (csak kérnek és megkapják). Szerinted ez, attól, hogy nektek ingyen van, nem fog valahonnan hiányozni (Idomíott férfi)? De persze ezek a szabályok jó, hogy vannak, csak épp magatokra nem akarjátok alkalmazni. Hogy tettétek tönkre az oktatási rendszert, a családot, a férfiak, apák társadalmi értékét, meg úgy általában bármit, ahova beszabadultok? A nyugati értékrendváltozás, a magamutogatás, kétszínűség, ami most megfigyelhető, főleg az fiatalabb generációknál, mind régóta ismert női tulajdonságok. Ezek vagytok ti, üres, lelketlen, céltalan teremtmények. Nyilván akad pár értékes %, de az kevés.

“te kapásból eljutottál oda, hogy nőkre semmi szükség az élethez”

Nem kell ide eljutni, a szaporodáson kívül semmi sincs (még), amit a férfi ne tudna jobban ellátni, fordítva viszont nem igaz. Ez nem gyűlölködés, csak tiszta tény.

“tényleg nem ártana egy jó orvost kerítened”

Ez úgy beragadt neked, mint fogyatékos gyerek feje a zokniba. Milyen munkát is végzel? Emlékeim szerint azt állítottad büszkén, hogy többszázezer emberrel foglalkoztál, mégis számtalanszor jöttél, nem csak nekem, hanem másnak is ezzel az orvoshoz küldős szövegeddel. Ha lenne bármilyen tartásod, szakértelmed, ami alapvető, ha emberekkel foglalkozol, hogy ilyet nem csinálsz. Buta liba, még az sem megy, amit csinálsz… szégyelld magad.

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, találkoztam már nem egyszer orvosi esetekkel. Kapásból kiszúrom, ha valaki az. Te az vagy. ( emlékezzünk csak a vagináról írt elképesztően elborult elméletedre).
Ezért ajánlgatom neked ennyire a szakemberhez fordulást. Nekem amúgy nem az a dolgom, hogy az emberek lelkét ápolgassam. Ettől sokkal hatékonyabb, célirányos melóm van. És te nem vagy az ” ügyfelem”, itt nem dolgozom, nem köt semmi a véleményem kifejtésében.Tényleg meg kéne mutatni mondjuk az itteni írásaidat egy orvosnak, ha nekem nem hiszel…és ez a létező legjobb tanács amit adhatok.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

A világ tele van orvosi esetekkel, pont ott, ahol a jólét a legnagyobb. Én nem akarok ebbe beilleszkedni, mást se csinálok, csak fordítva adom vissza azt, amivel naponta szembesítenek engem, és általában a férfiakat. De még messze nem is olyan durván. Erre te jössz a kamu szakértelmeddel, és rám próbálod kenni az egészet. Szépen átírtad a kommentedet, amit pedig a vagináról írtam, történetesen csak azt raktam az elméletbe, amit látni lehet a világban. Ami már rólatok eddig is köztudott volt, én csak összeraktam, egy kis fantáziával. A te mocskod viszont, hogy a férfiak harcoljanak, kutya kötelességük életük árán is megvédeni az elfeminizált mocskotokat, na az már jópár embernél kiverte a biztosítékot.

“Ettől sokkal hatékonyabb, célirányos melóm van”

Elárulnád, hogy mi?

“És te nem vagy az ” ügyfelem””

Az Isten óvjon meg mindenkit egy ilyen össze vissza írogató, kiforgatni próbáló, de túl hülye ahhoz, hogy értelmezze, mit írt a másik, és mit írt önmaga kuruzslótól.

“nem köt semmi a véleményem kifejtésében.”

Mondjuk a szakmai formalitások? Egy pszichológus például aligha tudna nem pszichológusként viselkedni egy koktélbeszélgetés során sem. Egy matematikus mindig, mindenhol az összefüggéseket keresi. De te ezek alól a kötöttségek alól látom, hogy mentes vagy. Ha bármiféle komolyság, értelem lenne benned, tudnád, hogy az anyázás, meg a te beteg vagy, stb csak a laikus kisemberek beszólogatásai, és a legkevésbé sem működő módszer. És még büszke is vagy rá, hogy itt nem dolgozol, jössz azokkal a teljesen szakmaiatlan megnyilvánulásaiddal, ami megmutatja, hogy ha valóban emberekkel foglalkozol, akkor mennyire is vagy kompetens. Kb mint egy éretlen hülyegyerek. Így lettél a szememben egy idegesítő kis valamiből egy senki.

tomgal
Olvasó
tomgal

” Elárulnád, hogy mi ?”

Nem.

( csak személyesen , olvasói találkozókon , de a magadfajták nem szokták arccal vállalni a véleményüket. Én igen.)

Sohasem anyáztam. Senkivel.
Az, hogy beteg vagy, meg egy tény.
Megmutattam a férjem fiának néhány írásodat ( pszichológus), csak azért, hogy megerősítést nyerjek magam számára, hogy jól látom, hogy nem egy troll vagy, hanem egy torzult személyiség. Egyértelműen visszaigazolta.

” Így lettél a szememben egy idegesítő kis valamiből egy senki”

Magasan teszek rá:). De akkor maradjunk is ennyiben, kezeljük egymást senkiként. Én szinte soha nem reagáltam a random hozzászólásaidra, ( a vagina- monológot leszámítva) csak a konkrétan nekem címzett válaszaidra, sértő, lesajnáló, lehülyéző reakcióidra.
Szóval vissza kell térnem az eredeti ” módozatba”. Mostantól nem olvaslak, nem válaszolok. Nincs értelme.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Sejtettem, hogy nem fogod, de gondoltam, rákérdezek. Valami okj-s szakasszisztens lehet. Ha nem lennél ennyire alap, tudnád, hogy a véleményem instant munkanélküliség, gyűlölet, még a boltban se szolgálnának ki. Fel bírod fogni, hogy kettőnk között van különbség? Kezdek azon goldolkodni, hogy te foglalkoztál annyi emberrel, vagy inkább annyi ember veled?

“Az, hogy beteg vagy, meg egy tény.”

Továbbra is a szakmaiatlan süketelés. És nem fogtad fel, hogy normális szakember ilyet nem csinál, mert nem működik.

“csak azért, hogy megerősítést nyerjek magam számára, hogy jól látom, hogy nem egy troll vagy”

Igen, neked kell a megerősítés, mert nő vagy, csoportgondolkodó, önálló vélemény nélkül. A kommentjeim egyébként részben trollkodàsok, ha neked szólnak. Nyilván egy kicsit kiszínezve.

“hanem egy torzult személyiség. Egyértelműen visszaigazolta.”

Igen, a lehető legstabilabb, legelfogulatlanabb, csonka családból származó, komplexusokkal teli, kékhajú lányokkal egyetemre (de legalább…) járó, agymosott mostohafiadra bíztad a megerősítő véleményklónozást. Inkább a melledet mutogatnád neki, mint az én kommentjeimet, hatalommániás, manipulatív wannabe de ahhoz túl ügyetlen liba.

“Magasan teszek rá:)”
Jaj ne, már csak ez hiányzott. Nehogy újra a piához nyúljak, meg más egyebekhez, délután óta tiszta vagyok, kezdődhet minden előről…

“Én szinte soha nem reagáltam a random hozzászólásaidra, ( a vagina- monológot leszámítva) ”

Ja, csak azt, egek :D Akkor nem is tudom, hányadszorra ígéred, hogy nem írsz többet. Ennél könnyebben rángatható vwgy, tudom, mire ugrassz, és külön vicces, amikor úgy belegabalyodsz már a mondandódba, hogy azt se tudod, hogy mi van. Mint pl hogy sosem létező, sosem tapasztalt atomháborúhoz hasonlítottam valamit.

“sértő, lesajnáló, lehülyéző reakcióidra.”

Hazug disznó, már megbocsáss. Külön figyeltem, hogy ne süllyedhek veled egyszerre, te kezdted az őrültezést, hülyézést, a tegeződést is. Kamu vagy, egy nárcisztikus szociopata, korosodó nő.

“Mostantól nem olvaslak, nem válaszolok. Nincs értelme”

Neked se sok.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Ja, igen, és a rendszer tudná normálisan kezelni a fiúkat, nem nyomorítaná meg őket, és célirányos képzést kapnának, már nagyon fiatal kortól, nem pedig lányokkal együtt kellene “tanulniuk”, akkor hidd el, hogy az a 20 ezer orvos hamar kikerülne, legalább valós szakértelemmel. Nem csak a bemagolt tananyag lenne a fejben, hanem önálló gondolkodásra is képes orvosok lennének. Olyanok vagytok, mint az ázsiai, afrikai gyermekmunkások. Szükségesek, de a szükségességetek megoldandó probléma, nem pedig fenntartandó állapot.

Naooo
Olvasó
Naooo

A társadalom 99,99999%-ára nincs szükség.

hunbagira
Újságíró

Mondjuk Vivi a felsoroltjaid IS 80%-ban pont (nagyrészt, szintén) nőknek kitalált “bullshit” melók. Kezdve a “sztyui” “szakmával” ami nem más mint repülőgépen történő pincérkedés.Amiről nem állitom, hogy baj, hogy van, de simán el lenne az ember nélküle.
Ezek alól nyilván az egészsegügyben felsoroltjaid kivételek. Amiért maximális tisztelet jár az abban helytálló női többségnek. Ráadasul pont ott állnak helyt, ahol a legkeményebb-legmocskosabb munka van a legkevesebb pénzzel.
De, ha már az egészségügyre rátértünk a “nemek háborúján” túl itt is a munkák nagyrésze “ágyúval lövünk verébre-nem engedünk mást a vályúhoz” burkolt korrupció, túlszabályozás és bullshit.
Számomra “rejtély” (nem az, amúgy) hogy az egészségügyi alapellátást pl házi”orvosi” feladatokat miért nem láthatja el egy diplomásápolóNŐ, ahogy a fogorvosit is (ráadasul, úgy, hogy ez esetben de facto tényleg az látja el :D)
Az egészségügyben (sem) miért nem duális a és miért nem modulos a képzés? (amit ráadasul amúgy a “szentséges” eu előír) Tehát, ha medikusnak bizonyos vizsgái megvannak, akkor miért nem segíthet be az adott szak-részterületen részállásban vagy egy diplomásápolónak, mentőtisztnek, gyógytornásznak, dietetikusnak, népegészségügyisnek (remélem nem hagytam ki senkit) Miért kell az egész orvosit elvégeznie, ha az akar lenni.
Jó ezek a kérdések költőiek voltak, nyilván azért, mert az orvosbárómaffiának úgy hiányozna ez, mint ablakostótnak a hanyatt esés. Jó persze ez nem akadályozza őket meg, hogy sírjanak a leterheltség miatt, az álszent hazug gecik. A politikai maffia meg nem fog nekik menni, hiszen (részben) eleve belőlük kerül ki, ha meg nem, akkor félnek, hogy elvesztik a biztos szavazójukat (hiszen azok kiakadnának, hogy “báncsak” a kvázi pszichológusukat a helyi doktorbácsit/nénit) a matuzsalemi harci-rohamnyugger nénikéket. És ezzel vissza jutottunk a nőkérdéshez ismét.

hunbagira
Újságíró

Egyébként pont az idestova kvázi állandó válsághelyzet amiben élünk az elmúlt 4 évben mutatta be ezt kiválóan.
Kiderült, hogy az oktatás is működhet otthonról. Jó persze a tanítónénik nem győzik azóta sem hangsúlyozni, hogy a hatásfok nem volt az igazi (annyi eszük van, hogy ez tényleg “veszélyes víz” számukra, ha elismerik) de azért nem merték letagadni sem, hogy működött dolog (és valójában továbbra is a szülő tanítja a gyerekét otthon, egy idő után meg a gyerek döntése, hogy tanul vagy nem, a jelen magyad magolós magyar rendszerben, ez főleg így van)
A házi”orvosi” praxis nagyrésze és ment “onlájn”.
És ebben a tragédiaban is kiderült, hogy a katonai képzés is lerövidíthető radikálisan.
Mik fognak még kiderülni? :D
Minden szarban van valami jó…

hunbagira
Újságíró

Ui: amúgy nem lenne szükséges annyi jó nem sértő értelembe vett szarpucoló nővérkére, ha engedélyeznék nálunk is az aktív eutanáziát.
Ami amúgy tényleg vicc, hogy a kis kurvák iparszerűen gyilkolhatják saját magzataikat/gyermekeket, de az ember a saját életéről nem dönthet.
A legnagyobb vicc ez az undorító pokoli bábel az USA, ahol a legtöbb államban egyszerre van abortusz és halálbüntetés, de az aktív eutanázia szigorúan tiltott. Kezdjük ugye a wokeista “mintaállammal” Californiával.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ezt most láttam csak. A pontosság kedvéért 2019 óta Caliban fel van függesztve- a kormányzó által- ( de nem eltörölve) a halálbüntetés. ( egyébként már Arizona érdekes inkább számomra).

Én sem az abortusz, sem az eutanázia intézményével nem értek egyet. A halálbüntetés nálam ingadozik, vannak olyan esetek, amikor jogosnak érzem.

UI: talán azzal a kitétellel , hogy igen szigorú körülmények között engedélyezném mindkettőt ( abortusz, eutanázia ).

Az aktív eutanázia ilyen veszélyeket hordoz magában, ez elmebaj :

https://hu.euronews.com/2022/10/07/terrortamadast-tulelt-fiatal-non-hajtottak-vegre-eutanaziat-belgiumban

https://vous.hu/20161003-eutanazia-kegyes-halal-gyerek-tini-betegseg-belgium/

tomgal
Olvasó
tomgal

80% bullshit meló ? ( a légiutas-kísérőkkel valóban megtaláltad a legkevésbé lényeges területet, amit csak azért hoztam példának a sok közül, hogy még a nemzetközi légiforgalomra is hatással lenne, de az valóban nem életbevágó. Azért azt jó ha tudod, hogy ugyan munkájuk túlnyomó részében valóban elit pincérkednek- épp ezért sosem vágytam erre a melóra ellentétben sok tini, fiatal nővel- de igen komoly újraélesztő, elsősegély képzésen vesznek részt, defibrillátort kell használni, akár szülést levezetni, fulladádos rohamokra reagálni stb. Ezen kívül a jelentőségük akkor nő meg, ha vészhelyzet van, feladatuk a vészkijáratok biztosítása, nyitása, csúszda üzemeltetése, az utasok lehetőség szerinti épségben kijuttatása. A Hudson folyós eset, vagy a kigyulladt Aeroflot gép élő példa. A gyerekek- pláne ha egyedül utaznak -biztosítása, betegek, idősek segítése. Pont ezért – biztonsági okokból- meghatározott az ICAO által az utasok létszámától függően a számuk egy járaton, persze géptipustól is függ. Gondolom senki nem örülne, ha azért fulladna meg, vagy égne benn egy gépben, mert az utasok magukra hagyva, pánikban próbálnák kinyitni a vészkijáratot, meg leengedni a csúszdát).

A házi orvosi feladatok egy részét valóban el tudná látni egy jól képzett asszisztens, vagy nővér, de a diagnosztizálást ( ami tán a legfontosabb a házi orvos teendői közül ) nem. A covid alatti on-line orvososkodás úgy működött, hogy egy halom ember ellátatlanság, illetve diagnosztizálatlanság, félrekezelés miatt halt meg. Csak ezt nem reklámozzák.

A gyógytornászoknak és diplomás ápolóknak, dietetikusoknak nem kell elvégezni az egész orvosit , távolról sem. ( nevelt lányom most fejezi be a diplomás ápolóit).
Az általam említett hiány a kórházakban, mentőknél jelentkezne azonnal, de ott kardinálisan.
Azzal egyetértek, hogy a medikusokat jobban bevonhatnák az ellátásba, amúgyis az a tapasztalatom, hogy élesben tanul, gyakorlat közben legjobban az ember.
Még egy fontos terület, amit kifelejtettem , ez pedig a segélyhívó központok. Az ott dolgozók 2/3-a nő. Ők komoly pszichés és egyéb alkalmassági vizsgákon esnek át, komoly a próbaidős tesztelés is. Türelem, empátia, jó kommunikációs készség, problémamegoldó képesség kell. Már az állomány 1/3-os kiesése esetén komoly működésképtelen helyzet állhat elő. Szar a fizu, nagy a stressz ( tudom, mert tesóm ott dolgozik).

Én azt gondolom, hogy az élelmiszer iparban, mezőgazdaságban végzett munkát se becsüljük le – mert ha jól értem azt is a 80%-hoz soroltad.
Nagyon kemény, sokszor monoton, fizikailag igen fárasztó munka. A paradicsom, paprika, eper stb,nem magától mászik az asztalra, azt bizony kapálni, öntözni, leszedni kell, a futószalagos válogatásról, feldolgozásról nem is beszélve. Nagyon sok nő dolgozik ezeken a területeken. Hidd el, meglepődnél, ha egyszer csak ők kiesnének.

A GDP – ben elég jelentős szerepet játszó idegenforgalom összeomlana. Szállodák, fürdők, múzeumok, éttermek kb. azonnal zárnának be, de az a terület sem életbevágó, ha csak túlélni kell.

Amit én nem értek, hogy lényegesen kevesebb, olyan 200-300 ezer a körömreszelős , felesleges meló , de mindig ezeket hozzátok fel példának, miközben a “maradék” 1.800.000 tényleg lényeges, fontos, a normális élethez szükséges melót végez. Ez olyan, mintha minden férfira rásütnénk, hogy bűnöző, mert valaha volt büntetve épp mondjuk összesen 200-300 ezer. Ez hülyeség. Miért fáj elismerni, hogy igenis sok nő kemény, sokszor férfiak által soha el nem vállalandó munkát végez ? Mert ugye tanárnak, paradicsomot kapálni, idős otthonba magatehetetleneket gondozni, gyógypedagógusnak , villamost vezetni hányan mennétek el ? Lebecsülni senkinek a munkáját nem szabad, aki tényleg rendesen elvégzi a feladatát.

Hidd el, hogy a nők és a férfiak kiesése is hatalmas káoszt, társadalmi működésképtelenséget okozna. Nem biztos, hogy teljesen ugyanazokon a területeken, de mindkét esetben megállna az élet.
Ha meg akkora világégés lenne, hogy Mad Max korszak köszöntene be, pl.egy atomháború utáni 5-10%-os túlélő csoportban, akkor meg nem a munkahely számítana, hanem a szaporodási képesség, tény, hogy akkor lenne egy nagy visszarendeződés, de ugye azért senki nem erre vágyik.

Jól ki van ez találva, hogy együtt érünk valamit, a férfigyűlölő feministák, meg a nőgyűlölő hímsoviniszták meg elmehetnek a sunyiba. Egyiknek sincs jövője.
Na ez hosszú lett, bocs.

hunbagira
Újságíró

Semmi gond a hosszú hsszel ezért vagyunk itt.:)
Hát én úgy tudtam eddig, hogy az egészségügyi fősiskolán diplomát szerzetteknek is le kell húzniuk az egész 6 évet (újra) ha orvosok akarnak lenni.
Hudson folyó stb, ott azért mégis a pilóta ügyességen múlott 99,999..%ben, hogy volt kinek/miből/kiknek leengedni azt a vészcsúszdát és pontosan tudjuk, hogy a légikatasztrófák 99,999…%-ennél csúnyábban szoktak végződni.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ezt nem is kétlem és szerintem senki sem, hogy Sully – n múlt , hogy ott életben maradtak és hatalmas respect neki, mert még a pilóták közül sem reagált volna mindenki így. Ez csak egy híres példa volt, ahol menteni kellett és szükség volt a légutas-kísérők képzettségére.
De sokkal többször van ám csúszdás mentés, kényszerleszállásnak minősülő eset, mint gondolnánk.

hunbagira
Újságíró

Nah utánanéztem. Jól tudtam, semmit nem ér, ha elvégezte valamelyik főiskolai kart. Sőt még felvételiznie is kell (übervicc) és mivel az állam egy diplomát finanszíroz így fizethet is. :D

tomgal
Olvasó
tomgal

Ha arra gondoltál, hogy ezekkel a végzetségekkel valaki orvos akar lenni, akkor igen, igazad van. Ezt félreértettem. Én úgy értettem, hogy ezekhez a végzettségekhez nem kell orvosi diploma. Valóban lehetne számukra 1-2 évvel rövidebb a dolog.

Tina74
Olvasó
Tina74

Az az igazság, hogy régen csak a munkásosztályban dolgoztak munkahelyen a nők. A gyerekeik ezért lettek utcagyerekek sokszor, lehet, hogy ez adta az ötletet a nők munkába állításához, mert így szét lehet bomlasztani a családot, a társadalmat.
A gépírónők, postáskisasszonyok pedig addig dolgoztak általában, amíg férjhez nem mentek. Már a neve, hogy kisasszony mutatja ezt. Egy 40-50 éves férjes asszonyt nem kisasszonyoztak…

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, a munkásosztály, a parasztság-jobbágyság és az alsóbb polgári rétegek. De kisasszonyozták a férjezetlen ” vénlányokat” is.
Valóban benne volt-többek között- az ideológiai indíttatás is abban, hogy kialakították a kétkeresős családmodellt -szovjet parancsra ment minden -de a legfőbb okuk az volt, hogy rengeteg olcsó munkaerőre volt szükség az újjáépítéshez, a gazdaság, mezőgazdaság, ipar beindításához.
Az meg kifejezetten kapóra jött nekik, hogy amíg ovi, suli, napközi nevel, addig nem a szülő nevel.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Végre egy jó cikk a témában:
https://www.napi.hu/gazdasag/nonap-nok-ferfiak-munka-fizetes.768397.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
Pl. ilyen megállapításokat tesz a szakértő:
“A férfiak és a nők kereseti és munkaerőpiaci mutatója soha nem lesz egyforma, ez statisztikailag képtelenség. A nők foglalkoztatottságának elmaradása részben a gyermekvállalással, részben a nők 40 nyugdíjkedvezményével hozható összefüggésbe, míg a bérek közti eltérések egyértelműen a módszertan hibájából fakadnak. Ez a mutató nem azt méri, amit mondanak róla.”

tomgal
Olvasó
tomgal

Valóban jó cikk, ráadásul teljesen hitelesen nő nyilatkozik a valós helyzetrőll, én is így látom.

Meske
Olvasó
Meske

„Férjek és apák védelmében” – válóperes ügyvédek, kifejezetten férfiaknak
https://index.hu/belfold/2023/08/27/hazassag-valas-bontoperek-ugyvedi-irodak-kapcsolattartas/

“Nagy felháborodás fogadta – túlnyomórészt nők részéről – annak az ügyvédi irodának a hirdetését, amely a „férjek és apák védelmében” férfiaknak ajánl válóperes ügyvédeket. Mindenesetre tény, hogy a válások több mint kétharmadát a feleségek kezdeményezik, és a kiskorú gyermekek 90 százalékát az anyánál helyezik el.”

Részletek a cikkből:

Miért veszítené el a gyerekeit, a vagyonát és az önbecsülését csak azért, mert nem működik a házassága?
– tette fel a kérdést még korábban egy budapesti ügyvédi iroda, amely „Válóperes ügyvéd férfiaknak Budapesten” szlogennel reklámozza magát.

A kezdeményezés megosztotta a közösségi oldalak hozzászólóit. Egy érdi hölgy maliciózusan így sajnálkozott: „Szegény férfiak. Az ártatlan áldozatok.” Az iroda nem várt sokat a válasszal: „Véleményünk szerint a férfiak pontosan ugyanolyan ártatlan áldozatok, mint a nők. A válás oka sokféle lehet, nem szabad általánosítani.” Egy budapesti ügyvéd meg úgy vélekedett, hogy a hirdetés „számos szakmai szabályt sért”, mint például a felhajtó tilalmát. Az iroda igyekezett gyorsan eloszlatni a kételyt: „A szakmai szabályok betartását e pillanatban 18 ügyvéd vizsgálta eddig, és minden vonatkozó jogszabályt és kamarai szabályt betart minden szereplő.”

Az ügyvédi etikai kérdéseken túl különösen a nők körében váltott ki ellenszenvet a „férjek és apák védelmében” fellépő ügyvédi iroda. Egy középkorú hozzászóló ironikusan megjegyezte: „Tartsd meg a házat, a lóvét, a kölköket, öreg feleség mehet a levesbe…” A férjvédők most sem maradtak adósak a válasszal: „Messzemenőkig nem értünk egyet azzal a logikával, amit ön leírt. Senki nem »mehet a levesbe«. Sem egy (ahogy ön írja) »öreg feleség«, sem egy »öreg férj«. Mi azért dolgozunk, hogy ha már válásra kerül a sor, akkor az méltányos legyen.”