Férfihang.hu
18 megosztás

Ha férfi vagy, fizess többet – a bevételből az ellenségeidet támogatjuk

A nők kevesebb pénzt kapnak ugyanazért a munkáért - erre a régi feminista hazugságra hivatkozva hirdetett "akciót" egy közösségi irodákat üzemeltető budapesti vállalkozás. Március 8-án a nemzetközi nőnap alkalmából a férfiaknak 19%-al többet kellett fizetniük minden szolgáltatásért, mint a nőknek. Azért éppen ennyivel, mert a statisztikák egyfajta olvasata szerint ekkora a férfiak és nők bruttó keresetének különbsége Magyarországon. Az ügyben a Férfihang Civil Társaság hatósági eljárást kezdeményezett nemi diszkrimináció gyakorlata miatt.

A vállakozás a Facebook- oldalán hirdette meg az akciót, ahol azt is elárulták, mire kívánják fordítani a többletet: “Minden így befolyó extra bevételt a KAPTÁR megduplázza, és a Patent Egyesületnek adományozzuk a munkájuk támogatásaként.” – Ugyan ki mást is támogatnának az így keresett pénzzel, mint egy radikális feminista, férfi- és családgyűlölő szervezetet. Ráadásul a Telex is beszámolt a Magyarországon szerencsére még nem mindennapos kezdeményezésről, így joggal feltételezhetnénk, hogy szép summát sikerült összehozniuk. Nos, nem így történt. A cég ugyanis azt írja másnapi bejegyzésében, hogy “a KAPTÁR hozzájárulásával együtt 70.000ft gyűlt tegnap össze”. Ez azt jelenti, hogy mintegy 35 ezer forintnyi többletet realizálhattak azoktól a férfiaktól, akik vagy nem tudtak az akcióról, vagy nem foglalkoztak vele, netán egyetértettek a plusz összeg kifizetésével.

A közösségi oldalon tett bejegyzések alatti hozzászólásokban jópáran rámutattak a kezdeményezés diszkriminatív voltára. Többen megjegyezték, hogy emiatt a továbbiakban nem fogják igénybe venni a cég szolgáltatásait, illetve aki eddig nem volt ügyfelük, az pedig nem is kíván az lenni a továbbiakban sem. Volt, aki azt vetette a szolgáltató szemére, hogy amennyiben támogatni szeretne egy ügyet, azt tegye meg inkább a saját zsebéből, egy hozzászóló pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy “Ma a férfiak várható életkora csak pár évvel van a nyugdíjkorhatár után, a nők viszont nyolc évvel élnek többet. Kijelenthetjük tehát, hogy egész életünkben azért teszünk félre, hogy az ő öreg éveik jól teljenek.” A cég részéről az érdemi válasz az esetek többségében elmaradt, vagy kimerült abban a frázisban, hogy mivel a nők ugyanabban a beosztásban kevesebbet kapnak, továbbá az üvegplafon miatt nem tudnak érvényesülni, így megérdemlik a támogatást. Itt a Férfihangon is többször írtunk már az ilyen állítások hazug voltáról, de az újak kedvéért vegyük át röviden, a feminista propagandával szemben mi is a valóság.

 

Statisztikák szerint a férfiak bruttó átlagkeresete magasabb, mint a nőké, ez tény. A KSH adatai szerint ez 2020- ban 15.9%- os különbségben mutatkozott meg, míg az Eurostadt 19%-ban határozza meg a különbözetet. Azonban maga a KSH hívja fel a figyelmet arra, hogy a bérkülönbség mögött

a foglalkoztatási jellemzők eltérései is meghúzódnak, többek között a foglalkozás jellege, a munkáltató ágazata, az életkor, a legmagasabb befejezett iskolai végzettség, a munkatapasztalat hossza és a teljesített munkaóra szerinti összetétel eltérései is.

Szintén a KSH adatai támasztják alá azt a hétköznapokban is könnyen megfigyelhető jelenséget, hogy a férfiak nem csak más munkakörökben dolgoznak, mint a nők, de a férfiak több munkaórát dolgoznak, többet túlóráznak és kevesebbet hiányoznak a munkahelyükről, míg a részmunkaidős állásokat javarészt nők töltik be. Könnyen belátható tehát, hogy a férfiak többletkeresete nem holmi megkülönböztetésen, hanem valós többletteljesítményen alapul. Semmiképpen sem várhatjuk, hogy az eltérő foglalkoztatási körülmények és munkaidő ellenére a nők átlagfizetése ugyanannyi legyen, mint a férfiaké. Ezt kizárólag a realitásérzék teljes hiányában szenvedő feminista szervezetek megmondóasszonyai gondolhatják így.

Az az állítás, miszerint a nőknek ugyanazért a munkáért kevesebb pénzt fizetnek, lényegében egy hangzatos feminista hazugság. Talán mondanunk sem kellene; ha a nők valóban elvégeznék ugyanazt a munkát kevesebb pénzért, minden cég csakis nőket akarna alkalmazni. Ez azonban láthatóan nincsen így, és ennek oka nyilvánvalóan nem a vállalkozások financiális hozzá nem értése, hanem az a tapasztalat, hogy a munkák jó részénél megéri férfiakat alkalmazni, mert némiképp több fizetésért sokkal többet hajlandóak teljesíteni, ahogyan korábban már láttuk.

Vizsgáljuk meg röviden a munkaerőpiac egyes területeit. Az vitán felül áll, hogy a  közalkalmazottak bértábla szerint kapják a fizetésüket, melynek mértékét többek között a végzettség(ek), a szolgálati idő és a pontos beosztás befolyásolják, a dolgozó neme azonban nem. Itt sem beszélhetünk tehát nemi diszkriminációról. A sok száz, vagy akár több ezer munkavállalót foglalkoztató nagyvállalatoknál ugyanez a helyzet, remélhetően senki sem gondolja azt, hogy például a Tesco több pénzt fizet egy kasszásnak csak azért, mert férfi. A versenyszéfára területén pedig, főleg a középvezetői és annál magasabb beosztásokban béralku van, azaz mindenki annyit keres, amennyit ki tud harcolni magának és amennyit a munkája ér a cégnek. Ez utóbbiban, az alkudozásban a férfiak nyilvánvalóan jobbak, agresszívabb és kompetitívebb viselkedésük, valamint a szociális nyomás eredményeképpen – ugyanis láss csodát, a nők még mindig olyan férfit akarnak maguknak, aki többet keres, mint ők.


A legfontosabb azonban azt leszögezni, hogy az esetleges munkabér- különbség megítélése és “rendezése” nem egy magáncég feladata, aki így az önbíráskodás cselekményét is  nyilvánvalóan elkövette, ha nem is a megszokott jogi értelemben.

Az eset kapcsán az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordultunk. Kifejezetten érdekes lesz látni, hogy a Hivatal hogyan fog viszonyulni az esethez, mennyi idő után kapunk érdemi választ és elmarasztalják-e a diszkriminatív kereskedelmi gyakorlatot folytató vállalkozást. Amint ezekre a kérdésekre válaszokat kapunk, természetesen közöljük egy újabb írás keretein belül.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
18 megosztás


33
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
29 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
hunbagiraNaoooDeadpoolMiklos1Hunn Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Szergej55
Olvasó
Szergej55

De jó, mikor elnyomó vagyok, de közben valamiért az összes élősködő az én megszerzett jövedelmemre pályázik. A legnagyobb maffia még mindig az állam, és ebben a kényszerű szocializmusban is csak annyi jót látok jelenleg, hogy saját magát omlasztja majd össze.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Te jó ég, most szakadj rám! Aki egy ilyen “szolgáltatásért” pénzt ad… Egy telefon, max. kettő és ingyen szerzek egy tárgyalót, országosan, egy teljes napra is akár. Azér’ lúdtalpaséknak szerencsére nem dől be az életképes vállalkozók zöme. Ezek tipikusan az álmodozó csodavárók vámszedői… Arról nem is szólva, hogy egy sereg ingyenes közösségi tér is van.

Ez a bérdiffi-hiszti meg nagyjából úgy jön ki, hogy találomra megkérdeznek pár embert az utcán. Ha elsőre nem tetsző az eredmény, akkor addig mennek amíg végül kijön a matek. Nekik. De természetesen ennek semmi köze a valós átlagokhoz, munkakörökhöz és végzettségekhez.

Az ilyen hangulatkeltő, uszító ártányokat, meg pertársaságot alkotva izomból kellene a helyükre tenni!!

Sokat fanyalogtam, az agyon módosítgatott MT. a munkavállalókra nézve egyre szenyább “újításain”.
De rá kellett jönnöm, hogy a magukat sérthetetlennek gondoló lógós, táppénzbajnok stb. haszontalanoktól csak így bír ma megválni a munkáltató. Tudnék példákat is de péntek este nem kínlódnék inkább… Béke!

tomgal
Olvasó
tomgal

Ez tényleg diszkriminatív és mocskos “akció” volt a Kaptár részéről ( csupa agyilag zombi dolgozik ott úgy tűnik :)).
A cikk többi részével is egyetértek, annyit hozzáfűznék, hogy gyermekesek esetében nem igazán van választása a nőknek, mert Magyarországon sem a munkehelyek, sem a társadalmi szokások és elvárások nem tolerálják a gyermekek betegsége során előforduló kényszerű táppénzt férfiak esetében. Egyedül meg nem hagyhatod az óvodást, kisiskolást. ( ilyen kis korban sok esetben nagyszülők is dolgoznak, távol élnek, nem élnek, fizikailag alkalmatlanok , stb).
Magyarországon én soha, sehol nem tapasztaltam, hogy ugyanazon munkáért, ugyanazon végzettséggel és munkaviszonnyal többet kapna bármelyik nem.

Adam Bogomolov
Újságíró

Vagyis valójában nem a férfit-nőt, hanem a gyermeket diszkriminálják!

Adam Bogomolov
Újságíró

Sajnos addig, amíg a Kormány nem válik maga is a valódi egyenlőség és a családok képviselőjévé, nem várhatjuk, hogy az ilyen kezdeményezések elmaradjanak. Ugyanígy a szexistának kikiáltott “ma a csajoknak ingyen belépő” kocsmák működése is aggályos. Véleményem szerint vannak körök, akiknek érdekükben áll a társadalmi feszültség fenntartása, más hasznos hülyék meg agymosottan tapsolnak ennek…

Amíg a társadalom nem veszi észre, amit biológusként évek, sőt évtizede mondogatok, nevezetesen, hogy a két nem azért tér el egymástól, hogy ki tudják egészíteni egymást, nem pedig azért, hogy versenyezzenek és lenyomják egymást, addig nem lesz változás.

Munkahelyemen a hallgatóimmal nagyon érdekes beszélgetéseink szoktak megesni a témában. Bizonyos esetekben tényleg ki lehet mutatni +/- elhajlást egyesek részére, de általában ezek nem a nemtől függenek, hanem hogy ki kinek a kicsodája. Az ilyen egyenlőtlenségek szerintem sokkal károsabbak, mint amit ez a kaptár-izé (zombikkal is gondolom) zászlajára tűzött. Eleve taszít és irritál, ha akárhol akármiben kijelentik előre, ha csak nők, vagy csak férfiak. Ilyeneken nem is veszek részt, mert elítélem.

Vegyük észre, hogy a feminizmus egy anarchista-liberális szószék lett. Ahonnan anno elindultak (szavazati jog a nőknek, egyenlő bánásmód a munkahelyen) nagyrészt megvalósultak. Törekedni kell rá, hogy az eredmények meg is maradjanak, de az, hogy a semmiért mindent oda ezeknek a kék hajú vérszívóknak, már sok! Ezzel a valódi nőknek ártanak a legtöbbet.

A végére néhány költői kérdés:
– Miért annak tapsolnak a feministák, hogy a transzneműek a nők között versenyeznek és nem a sajátjaikkal (pl. direkt transzneműeknek létrehozott versenyeken)?
– Miért csak addig tart az abortuszvita pro és kontra, amíg a gyermek megszületik/meggyilkolják? Miért nem foglalkoznak a nőkkel/anyákkal utána is? Olyankor hol vannak a feministák?
– Miért mindig az anarcho-baloldallal vannak szövetségben a feministák? A jobboldali feministákat miért üldözik?
– Miért lesz valaki attól antifeminista, hogy nem feminista?

Asszem ennyi elég lesz.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A jelenlegi rendszerben biztosan, de úgy általában sem érdemes semmilyen kormányra számítani. A politikusok érdekei homlokegyenest ellenkeznek a mieinkkel. Hatalmon maradáshoz kőkemény lobbizás és a potyautasok megvásárlása és kitartása kell. Mivel a szocializmus ennek a létformának kedvez, mindig ezek vannak túlsúlyban, és legtöbbször a dolog sajnos akkor áll csak meg, amikor végképp sikerült minden tartalékot felélni.

Tina74
Olvasó
Tina74

Pedig pont ezek a transzneműek mutatják meg, hogy a nők mennyivel gyengébbek/lassabbak…

Adam Bogomolov
Újságíró

Szerintem ha elfogadják, hogy n+1 számú dzsender van, akkor legyen n+1 számú verseny is, ne csak a wc-k legyenek n+1 számúak! :-D

Hunn
Újságíró

Ne haragudj, Adam Bogomolov, de muszáj megkérdeznem: pontosan miért is kellene törekedni rá – pláne férfiként – hogy a feminizmus eddigi, úgynevezett eredményei meg is maradjanak??? Hiszen a mai, elmebeteg feminizmus nem más, mint elkerülhetetlen és logikus következménye, töretlen folytatása a feminizmus korábbi hullámainak!!!

Egyébként azért az anarcho-baloldallal vannak szövetségben a feministák, mert már a feminizmus legelső hulláma is a Kommunista Kiáltvány megjelenésével egyidőben indult, mint a marxizmus női leágazása. A “nőknek a férfiak általi, történelmi elnyomatásának” az elmélete, mint olyan, konkrétan Engels egyik művében került a világon legeslegelőször megfogalmazásra. Korábban soha, senki sem gondolt ilyesmit a nemek kapcsolatáról. Se nő, se férfi. Ezt a pusztító gondolatot, ezt a pusztító felfogást anno a marxisták kezdték el terjeszteni, előtte nem létezett a társadalomban.

És hogy miért lesz valaki attól antifeminista, hogy nem feminista? Ez is a híres szektás kommunista, “aki nincs velünk az ellenünk van”-felfogásból fakad.

Adam Bogomolov
Újságíró

Tulajdonképpen egyetértünk, csak máshogy fogalmazzuk meg. Én az amolyan “asszonyállatozás” , meg hasonló lealacsonyítások és dehumanizálások ellen értem, hogy vannak olyan dolgok, amiket el kell fogadni a “feminizmusból, vagy akárhonnan is jön. Úgy értem, hogy ezt bűnként értékelem, ilyet ember emberre ne mondjon!! Azt minősíti, aki így beszél…

A magam részéről mindig is a teljes egyenlőség híve voltam. Ma azt látjuk, hogy férfiként egy csomó területen hátrány ér. Ugyanakkor az nem megoldás, ha visszafordulunk, vagy inkább jobb kifejezés lenne az elfordulunk egy olyan irányba, ahol lenézzük/megvetjük/elnyomjuk a másikat, mert más van a lába között. Ez csak további elégedetlenséget szül. Ezt meg kell állítani! Ugyanígy nem szabad szemellenzővel járni, meg kell látnunk, hogy előfordulhatnak esetek, amikor nőket ér hátrány nemük miatt. Hogy melyikből mennyi van, vagy az arány mennyire hajlik el a férfiak felé, most ebben az esetben nem lényeges, mert MINDET fel kellene számolni!

Az a gondolatom, hogy sok olyan dolog van, amit a nők (és/vagy az őket támogató férfiak) elértek és jól van az úgy! Pl. a szavazati jog, a munkához és egészséghez, vagy a tanuláshoz való egyenlő jog. Nem látok kivetnivalót abban, hogy egy nő karriert válasszon, ha azt akar. Hogy ne akarjon gyermeket, ha nem érzi alkalmasnak magát rá. Hogy ne legyen mindenáron a konyhába kényszerítve. Hogy elismerjék – anyagilag is – ha valamit jól csinál (igen, szerintem az anyaság nagyon fontos dolog, azt is el kell ismerni, meg az apaságot is!!). Ugyanezt megfordítva is be kellene tartatni: a feministák fogadják el, ha van olyan nő, aki nem gyárigazgató akar lenni!
És ha a nő szót kicseréled férfire, máris látod, hogy miért mondogatom, hogy egyenlőség-párti vagyok.

Az alábbiakban látom a jogos igazságosság megvalósításának első lépését:

– Meg kell semmisíteni az anarcho-kommunista feminizmust (véleményem szerint több verziója is van a feminizmusnak, sőt eretnekséget mondok/írok, szerintem nem mindegyik iránya káros)! De ez nagyon sokat árt a valódi egyenlőségnek, a nemek közti szeretetnek és leginkább maguknak a nőknek…
– Helyre kell állítani a jogi egyenlőséget minden ember között (nem, vallás, stb. ne számítson)!
– El kell fogadnunk, hogy bár egyenlőek vagyunk, nem vagyunk egyformák!
– Nem szabad korlátozni azokat, akik a hagyományos nemi szerepekben kívánnak élni, pláne úgy nem, ha mindketten szabad akaratukból teszik azt!
– Meg kell erősíteni a fiúk oktatását, és már az alacsonyabb oktatási szinteken el kell kezdeni őket és a lányokat is a nekik megfelelő (úgy fogalmaznék, hogy a kirívó képességeiknek megfelelő) készségek fejlesztésében. Ez nem feltétlenül nemspecifikus. Visszahoznám a háztartási ismereteket, mert a fiatalok egy sárga csekket se tudnak befizetni, nem hogy egy villanykapcsolót megjavítani otthon, vagy megfőzni egy bablevest…
– Minden létező fórumon szembe kell szállni azokkal a hangokkal, amelyek a valódi egyenlőséget valósan, vagy akár csak potenciálisan is veszélyeztetik (isztambuli egyezmény ugye…)! Ezek ellen fel kell lépni.
– Amit a legfontosabbnak tartok: létre kellene hozni olyan egyesületeket és szervezeteket, amelyek egyenlő módon képviselik a férfiakat és a nőket is, ahol sorsközösségeket alkothatnak!

Napestig folytathatnám. A lényeg ugyanaz, a mostani feminizmus (XXI. századi) 80-90%-a teljesen káros, ha tegnap betiltották volna, már akkor is késő lenne… A maradék 10%-ból 5 % mérsékelten toxikus. A “fölét” meg, ami hiába nyitott a párbeszédre és még konstruktív is, már nem halljuk meg a sok hőzöngő kék hajú felforgató vérszívótól…
Magyarul: az ingyen élést tiltanám be, illetve annak államosított támogatását…

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Egyetértek Hunnal, a férfiaknak minek is kellene támogatniuk bármit is, ami saját maguk ellen van? Ráadásul úgy, hogy saját magukat bilincselik meg, nem pedig női kényszerítés miatt. Így az ember csak állat, aki a szaporodás reménye, hatalom látszata (ez ismerős) miatt tesz dolgokat. Egy ostoba állat lesz így, nem pedig nők szemében kívánatos harcos. A szexista férfiak amúgy is vonzóbbak a nők számára, mint a csillagokat lehozó pitypanglovagok. A nők követelik az elnyomást, a vezetést, és büntetik a férfit, amíg az nem képes végre ezt az egyetlen vágyukat teljesíteni.

“Én az amolyan “asszonyállatozás” , meg hasonló lealacsonyítások és dehumanizálások ellen értem”

Szerinted a nők egyenrangúnak tekintik a férfiakat? Dehogy. Pont úgy kevesebbnek, gyengébbnek, és a dehumanizálás pedig részükről aztán még durvább. Mert ők a férfiak által megteremtett biztonságból mocskolják azokat, akiknek mindent köszönhetnek. A nők csak megfordítják az igazságot, és meggyalázzák azt. Másra nem is futhatná tőlük.

“Ugyanakkor az nem megoldás, ha visszafordulunk, vagy inkább jobb kifejezés lenne az elfordulunk egy olyan irányba, ahol lenézzük/megvetjük/elnyomjuk a másikat, mert más van a lába között. ”

Jó lelked van, de ezt kihasználják. Pedig pont ez a megoldás. Vedd észre, hogy ilyenkor nincs lehetőség a kooperációra, hanem két ellentétes irányú erőnek kell versenyeznie. Nővel nem lehet kooperálni, pont ahogy a gyerekkel sem. Mert nem férfi, nem felnőtt, és ezért ilyet nem tud. Ha a nő nemek harcát akar, akkor meg kell adni. Erre jó a háború, dumálni bármit lehet, itt viszont objektív módon látszik is, hogy mennyi igaz abból.

“Ez csak további elégedetlenséget szül”

A nőnek nem jó a szabadság, tényleg nem látod? Minél több joga van, annál inkább válik vérespofájú diktátorrá, ahol szolgaként tekint a férfiakra. Minél több van neki, annál többet követel. És szerinted melyik ember ne akarna többet, mint amije van? Szerinted én nem akarnék többet? De pontosan tudom, hogy pontosan ott vagyok, amire a környezetemben képes voltam. Egy férfi ezt fel tudja fogni, de a nő és a gyerek nem. Mint mikor a gyerek nem érti, hogy miért nem kaphatja meg a dolgokat, mikor ott van a szülő tárcájába a pénz. Mert másra kell, és minden drága, ami benne van, az meg kevés. De a nőnek amúgy is az a biológiai célja, hogy a legjobb partnert szerezze, amelyiket csak lehet, hogy az utód biztonságban lehessen. De persze a saját biztonsága és igényei a legfontosabbak. A nőknek nincs múltja, se jövője, mindig a jelenben élnek, önös érdekből döntenek és cselekednek, ezért nincsen semmi, amit maguk építettek volna fel. Nem pedig azért, mert nem volt hagyva nekik…

“Hogy melyikből mennyi van, vagy az arány mennyire hajlik el a férfiak felé, most ebben az esetben nem lényeges, mert MINDET fel kellene számolni!”

Nem lehet, a szabályok miatt épülhetnek ki a redszerek, ha ezektől eltekintesz, jelen esetben a társadalomban, akkor annak össze kell omlania. Ha egy nő a betolt “vezető”, akkor egy alkalmasabb férfi elől veszi el a helyet. Ha szavazhat, akkor egy logikusan meghozott szavazatot érvénytelenít. A gyerekek akkor miért nem szavazhatnak? Ha már a nők is, akkor a gyerek miért nem? És az állatok? Van mit felszámolni, igazad van, de egyszerűbb lenne már atomot ledobni, és akkor nem lenne semmiféle társadalmi korlát. Ez az egyetlen mód akkor.

“Nem látok kivetnivalót abban, hogy egy nő karriert válasszon, ha azt akar.”

Jó, én sem látok benne kivetnivalót, de akkor fair verseny legyen, ne pedig egyoldalúan agyonbiztosított látszat, amiben igazi a díj. Ha harc, akkor mindenki üssön akkorát, amekkorát tud.

“Ugyanezt megfordítva is be kellene tartatni: a feministák fogadják el, ha van olyan nő, aki nem gyárigazgató akar lenni!”

A feministák hidd el, hogy elfogadnák egy pillanat alatt, ha egy atyai pofont végre kaphatnának. Egyenlőség sosem lehet, mert nem egyformán tesz a közösbe férfi és nő. Ezt a helyzetet tisztázni kell, mert egy katyvasz. És ennek csak egyetlen módja van. A szédült, érzelmeitől vezérelt nő pedig az igaz szóból nem ért, csak az idomításból. Mint az állat.

Az a baj, hogy szépek a gondolataid, alaposan kitervelted, de nem veszed figyelembe, hogy pont azokat véded vele, akiknek ez az egész köszönhető. Férfi részről itt valóban van látszata annak, amiről írsz. Tanulhatnak a nők, szavazhatnak, tölthetnek be jó pozíciókat, milliárd ösztöndíj van, ami csak nekik van fenntartva, a nőnap konkrétan egy egész napos, országos banzáj, míg a férfinap egy említésre se méltó semmi. Látod, mi teszünk ebbe, a nők meg értéktelen és haszontalan parazitákká váltak, és lezüllesztették a társadalmunkat. Azon kéne gondolkozni, hogy hogyan fogják ezt mind visszatörleszteni, mert erre nem képesek, csak fogyasztani. Elfeledni nem szabad, hogy mit tettek az esélyükkel, ami ingyen meg volt nekik adva. A probléma pont a nők védelme és integrálása, ha kell nekik, oldják meg ők, de akkor készüljenek fel, hogy minden, amire képesek, ehhez kevés lesz.

Adam Bogomolov
Újságíró

Te is ugyanazt mondod, amit én. Kétoldalú, egyenlőségen alapuló társadalmat szeretnénk. Én mindössze annyit hangoztatok, hogy ez van az én zászlómon is. Elítélem akár a férfiak, akár a nők elnyomását akármilyen módon. Természetesen azért vagyok ezen az oldalon jelen, mert úgy érzem, hogy a férfiakat nagyságrendekkel több atrocitás éri (főleg jogi oldalról). Ettől függetlenül azonban nem fogok nőgyűlölő lenni, mert az se fair. Annyi a bűnöm, hogy azt mondom ki, hogy amit a nők elértek, tartsák meg, de cserébe mi férfiak is kérjük ugyanazt. Sőt nem is kérem, inkább követelem. És addig örüljenek, amíg csak szóban/írásban…

DE!
Nem úgy tekintem az egyenlőséget, hogy pl. mindkét fél százezer pénzt dob a közösbe, vagy felosztják a munkaórát otthon, ezt ne is keverjük ide. Ez alapból két ember dinamikája egy házasságban (mással nekem senki ne jöjjön ilyen mindenféle dzsenderekkel, meg együttélési formákkal), kár másnak beleszólni kívülről. Ez mérnökösködés. A biológia nem tűri meg az ilyet. A nyugat is ebbe bukik bele éppen a szemünk előtt.

Az utolsó bekezdésre reagálva: pontosan azt hangoztatom, hogy nem azáltal lesz megbecsült a férfinap, mert mondjuk nem vesszük figyelembe a nőnapot. Hanem úgy, ha olyan nőkkel is közösséget vállalunk, akik igenis megünneplik a valódi férfinapot! És ez minden másra is igaz. Ha nem kezeled partnerként a nőket, akkor nem tudod elvárni, hogy magukévá tegyék az értékrendedet. Pedig itt éppen erről van szó.

Ha ilyen vitákba belemész, csak a feministák hazai terepére lépsz, ahol hátránnyal indulsz.

A manginák más kérdések, mindig is voltak és lesznek is. Szerintem a nők hasznos hülyéi. Velük végképp nincs egy valódi férfinak semmi dolga.

Szerk: mivel egyetértünk, adtam egy pluszt!

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Köszönöm a pluszt, én meg az emberségedet ismerem el!

“Elítélem akár a férfiak, akár a nők elnyomását akármilyen módon.”

De hogy érted, hogy akármilyen módú elnyomást elítélsz? Mi számít elnyomásnak?? Te tán nem Vagy elnyomva?? Én nem vagyok?? Mindenki el van nyomva, ennek csak a mértéke különbözik. A definíció, amit találtam, magába foglalja az erőszakot. De én úgy értelmezem, hogy bármilyen igény, amely külső ok miatt nem tud teljesülni, az elnyomás. Továbbá, ha az én igényem az, hogy hatalmam lehessen, hogy másokat terrorizálhassak (mint pl az akasztanivaló feministák), akkor másnak elvileg kötelessége lenne ezzel szembeszállni. Voltak a történelmi nagyok, akiknek ez ment, másnak pedig nem. Ez mind a környezeten, és a készségeken múlott. Ha ezt valaki nem tudja elérni, az kizárólag azért van, mert a környezete erősebb, mint ő maga, és nem méltó a hatalomra. Esetünkben a nők, akik mindig, mindenhol háttérbe voltak szorulva. A férfiak is mindig, mindehol el voltak nyomva, a fizikai törvényektől a társadalmi szabályokig. De nem kikapcsolták a gravitációt, hanem úgy alkalmazták a szabályokat, hogy mégis tudjunk repülni. Ennyi az egész.

“Ettől függetlenül azonban nem fogok nőgyűlölő lenni, mert az se fair.”

Nőgyűlölő férfi nem mondom, hogy nem létezik, de olyan kevés lehet, hogy össze lehetne könnyen számolni őket. A férfi keresi a női társaságot, ingyen megad neki, mert boldoggá teszi, ha a nő boldog. Ez sokszor elég (de abszurd módon a legnehezebb is elérnie) egy férfinak. Megvetni egyes tipikusan női tulajdonságokat viszont nem nőgyűlölet. A női férfigyűlöletben sem hiszek, ez mind csak csodálat, elismerés és irigység furcsán megfogalmazott elegye.

“nem azáltal lesz megbecsült a férfinap”

Tudom, de kifejező. Az, hogy a nőnap mennyire ünnepelt, szintén nem a nőkön múlik, hanem a férfiakon.

“Ha nem kezeled partnerként a nőket, akkor nem tudod elvárni, hogy magukévá tegyék az értékrendedet.”

Ha veszekedtél már valaha nővel… Tudhatod, hogy a legkevésbé követik a logikai követelményeket. Ha a nőt magad mellé helyezed, akkor ott annyi. Korán megtanultam. Ami logikus is, mert ha melletted van a nő, akkor mit tudsz neki adni, amit maga ne tudna elérni? Hiába már az, hogy magad mellé emeled, egy olyan dolog, amit sosem tudott volna elérni, de ez a nőnél nem számít. Ha melletted van, akkor felmászik rajtad, majd lecserél. Biztonságot akar, felnézni a férfira, nem pedig egy bólogatós szolgát. Addig tart a jó kapcsolat, amíg a nő felnéz, csodálhat, tisztelhet. Erre konkrét, tömeges példát is tudok ám hozni: mai feminista, férfigyalázó és mocskoló társadalom. Pedig csak követelik, hogy felnézhessenek ránk.

“Ha ilyen vitákba belemész, csak a feministák hazai terepére lépsz, ahol hátránnyal indulsz.”

Nem hiszem, hisz nincs feminista terep, mert semmit sem foglaltak/tartanak fenn önerőből. Nekik csak annyi van, amennyit kaptak, és annyi marad, amennyit hagynak. Papírzacskó a szélben.

Nem akartam hosszúra, de pár kérdésem lenne még: ha a szüleidtől örökölsz, pedig mondjuk semmit se tettél érte, akkor másnak is járna belőle, akinek semmi köze a családhoz? (nem személyeskedés, csak elméleti)
Ha a férfiak építették fel a világot, akkor nem jogos, hogy a férfiak tartsák is meg maguknak? Ugyanis ez nem véletlen.

Azért, mert a férfiak olyat adtak és adnak, amit a társadalom használhat, annak kisajátítása nem pont olyan erőszak, mint mondjuk ha a nő lenne arra kötelezve, hogy ezekért a szolgáltatásokért cserébe a saját testét adja mindenkinek, akinek igénye lenne rá? Csak mert a nő magán kívül többnyire képtelen bármilyen egyéb értéket felmutatni?

Adam Bogomolov
Újságíró

Hááát igen, sok dologban igazad van. Jómagam is azért vagyok itt és írok ritkán ezt-azt, mert tudom (és érzem is), hogy erőteljes hátrányból indulok sok területen csak azért, mert férfi vagyok.

A feminista terepet átgondoltam, abban is egyetértünk most már! :-]

Azt gondolom, hogy a kommented több olyan észrevételt is tartalmaz, amire így nehéz lenne komment kereteiben válaszolni. Helyette egy vitaindító cikket majd megírok a napokban, ha kicsit felszabadulok a meló alól és kicsit múlik a tavaszi fáradtság.

Köszönöm a tartalmas “vitát”/beszélgetést! :-]

Deadpool
Újságíró

“Ha nem kezeled partnerként a nőket, akkor nem tudod elvárni, hogy magukévá tegyék az értékrendedet.”

Ott a pont, zsarnokoskodással hosszú távon nem lehet menedzselni egy kapcsolatot. A feszültség feszültséget teremt, és energiát von el. Ha elcirkuszolod otthon az erőd, akkor nem jut majd másra, mondjuk a karriered építésére. Ha pedig egy egész nemzetre van kiosztva ez a szerep, akkor egy egész nemzet fog rosszabbul teljesíteni. Erre szerintem nem kellene törekedni, tekintve a jelenlegi kapitalista rendszert, amiben boldogulnia, versenyeznie kell a többiekkel egy nemzetállamnak.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

1. Szerintem ezt bőven nem csak zsarnokoskodással lehet elérni, ahol erre szükség van, ott a férfinak rég nincs sem ereje, sem tekintélye. Mondjuk akkor a mai felhozatal sz@rban van, ez is igaz, de nem igazán akar ez az egyenlősdi sikerülni sehogy sem. Tekintve, hogy a nőknek alapvetően tényleg soha nem elég semmi, én is hajlok arra, hogy a velük való helyes bánásmód sirámaik teljes ignorálása.
2. A jelenlegi rendszer nem igazán kapitalista, verseny csak a kicsiknek van, az állam által dotált nagyokkal szemben soha nem lehet reális esélyük. A nagy cégek jóléti szocializmusban léteznek, vállvetve a többi élősködővel, akiket a többség adójából tartanak ki.

Deadpool
Újságíró

“Szerintem ezt bőven nem csak zsarnokoskodással lehet elérni, ahol erre szükség van, ott a férfinak rég nincs sem ereje, sem tekintélye.”

És szerinted majd attól lesz tekintélyed és attól leszel erős, ha a nők nem szavazhatnak, dolgozhatnak vagy tanulhatnak? :) Legfeljebb több hatalmad lesz, de nem leszel sem erősebb, sem karizmatikusabb, no pláne igazságosabb vagy tisztességesebb.

“Tekintve, hogy a nőknek alapvetően tényleg soha nem elég semmi, én is hajlok arra, hogy a velük való helyes bánásmód sirámaik teljes ignorálása.”

Ennek oka a nők önismereti hiánya, az erkölcs hiánya, a társadalom műveletlensége. Azzal, hogy eltiltod nőket a tanulástól, munkától, nem lesznek sem erkölcsösebbek, sem műveltebbek, sem tudatosabbak. Valójában csak rontasz azon a helyzeten, amit egyébként is kifogásolsz. Ennek így mi értelme? Felemelni kellene az embereket, nem még mélyebbre süllyeszteni.

“A jelenlegi rendszer nem igazán kapitalista, verseny csak a kicsiknek van, az állam által dotált nagyokkal szemben soha nem lehet reális esélyük. A nagy cégek jóléti szocializmusban léteznek, vállvetve a többi élősködővel, akiket a többség adójából tartanak ki.”

Oké, igaz, talán nem is a kapitalizmushoz van ennek köze, de mindenesetre akkor is van egy verseny az egyes államok között, amiben egyik a másikon próbál felkapaszkodni, egyik próbálja a másikat maga alá gyűrni, a másikat, a többieket dominálni. A fejletlenebbek alul maradnak és gyarmatok vagy összeszerelő üzemek lesznek, míg az erősebbek diktálnak. Ha ebben a versenyben lefölözöd a munkaképes állományt, versenyhátrányt okozol saját magadnak. Biztosan erre van szükség?

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Folytathatjuk ezt a jelenlegi irányt (még egy darabig), de őszintén nem tudom, mitől várnál hirtelen javulást, ha az általad pozitív színben feltüntetett vívmányok a társadalom degenerálódásához vezettek mostanra. Ha még több “szabadságot” adunk a nőknek, 50 év és eltűnünk a Föld színéről mindenestül. A hatalom mindig valaki vagy valakik kezében van, így a rendszer működése értelemszerűen nem lehet egyenlőségalapú vagy teljesen igazságos soha sem. De ha ez alapvetően (férfias) férfiak kezében van, talán a nők elesnek az általad említett dolgoktól, de e mellett a férfiak mindig nézni fogják az ő érdekeiket, és nem fulladunk bele a szocializmusba, gyermektelenségbe és erkölcstelenségbe. Ha a nőknek és a kitartott eunuchjaiknak adjuk ezt a hatalmat, ellenségként kezelnek minket és ehhez jön az előbbi mondat szentháromsága is pluszban, rossz is, ráadásul nem is működik. Az embereket egy szintnél nem hiszem, hogy feljebb lehet emelni (még ha magam is fáradozom ezen olykor a lehetőségeim szerint), eddig minden jólétig jutott birodalom vagy civilizáció hasonló sorsra jutott, majd az elszegényedés kötelezően megszülte újból a nagyobb szigort, hiszen az szükséges a túléléshez, amit már mi is nagyon rég elfelejtettünk, bár még illemből csináltuk egy darabig (II. vh végéig kb.). Összeomlás és visszarendeződés fog majd valamikor bekövetkezni, ebben teljesen biztos vagyok, ezért nem is kell erőlködni. Én igyekszem az életemet igazgatni a lehetőségeim szerint, de ha erről a részről van szó, csak hátradőlök és figyelem, sokat ehhez nem lehet hozzátenni.

hunbagira
Újságíró

Tart ott az orvostudomány, hogy a nőket ki lehet venni a képletből. Túloldali ellenségünk a buzi zsidó harari ezt propagálja a könyveiben a homo deusban és a többiben. Szóval “éljen” a transzhumanizmus. :)

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“És szerinted majd attól lesz tekintélyed és attól leszel erős, ha a nők nem szavazhatnak, dolgozhatnak vagy tanulhatnak?”

A nők szemében? Kit érdekel? Tekintve, hogy ők is magasról tesznek rá, hogy amit ma megtehetnek, az nettó ajándék. Az pedig, hogy a nők nem tisztelik a férfiakat, egy megoldandó probléma. Jár és kész. Mert amit adnak, azt kell vissza is kapniuk. De aztán megy a vinnyogás, hogy nem tetszik nekik. Senki sem tiltja, hogy szavazzanak, tanuljanak, dolgozzanak, de ne mástól vegyék el a helyet, csinálják meg maguknak, és ott kapirgáljanak. Szóval ezzel is csak önállóságra lennének nevelve, de tekintve, hogy mindig a férfiak köré csoportosulnak, látszik, hogy biológiailag alkalmatlanok a férfitól elszigetelt létezésre.

“Ennek oka a nők önismereti hiánya”

És mi köze egy férfinak a női önismerethez? Minden lehetőségük meglenne megismerni magukat, de az, hogy erre még ilyen mankóval se képesek, az csak őket minősíti.

“az erkölcs hiánya”

Igen, a nők sosem voltak az erkölcsükről híresek. Biológiájuk, ösztönük űzi őket, hogy hagyják ott az égő hazájukat, és szaporodjanak az erősebbel. Minek is kellene nekik erkölcs?

“társadalom műveletlensége”

Ami a modern világ minden lehetőségének tárháza ellenére sem akar művelődni… Vicces, ahogy egyre inkább feminizálódik egy társadalom, annál lepusztultabb, ostobább, életképtelenebb lesz.

“Azzal, hogy eltiltod nőket a tanulástól, munkától, nem lesznek sem erkölcsösebbek, sem műveltebbek, sem tudatosabbak.”

Sem azzal, ha dolgozhatnak, tanulhatnak. Akkor legalább ne foglalják az értékes helyet más elől. A férfinak nem kötelessége eltartania a nőt, garantálnia a biztonságát. Ha mégis, akkor a nőnek kutya kötelessége megadni azt, amire a férfinek igénye van. Ez egy tranzakció. De nem a nő fogja még megszabni, hogy amit kap, az jár neki, és örüljünk még, hogy adhatunk.

“Valójában csak rontasz azon a helyzeten, amit egyébként is kifogásolsz.”

Ahhoz látni kéne, hogy mennyivel jobb lenne, ha a nő, aki gyerekként viselkedik, mert gyerek szintjén van, gyerekként is van kezelve. Ezzel a nőt is véded, ha korlátozod, meg a társadalmat is.

“Felemelni kellene az embereket, nem még mélyebbre süllyeszteni.”

Hova már? Minden segítség meg van adva, főleg a nőknek… Fel vannak emelve a porból, és meddig kellene még emelni? Meddig még? És miért is kellene? Miért lenne ez a férfiak kötelessége?

tomgal
Olvasó
tomgal

Maximálisan egyetértek veled. Ennek a hozzáállásnak van értelme , létjogosultsága és esélye.

Deadpool
Újságíró

Ha a férfiakat akaratuk ellenére ki lehet parancsolni a frontra megdögleni, akkor a nőket is vissza lehet zavarni a konyhába szülni. Ehhez tartsd magad.

tomgal
Olvasó
tomgal

Azért csak nem kötelezné senki a nőket arra, hogy a konyhában szüljenek…

Már az egész elképzelés, miszerint bármit vissza lehetne fordítani ( nők tanulása, foglalkoztatása, szavazati jog stb) egy teljesen irracionális téveszme. Nincs olyan párt, politikai csoportosulás, aki öngyilkos módon ebbe belemenne, csak minimális szinten is. Ezt minden értelmes, racionálisan gondolkodó ember tudja. Azt is, hogy mi történne , ha a női munkavállalók csak fele kiesne, miközben 500 ezres hiány van munkavállalókból. ( szóval nem, nem fogják a nőket visszazavarni a konyhába, mert még több munkaerő kell , maximum az abortuszt szigoríthatnák, amit én egyáltalán nem bánnék, de már egy ártatlan, semmit nem gátló szívhangtörvényen is sokan hisztirohamot kaptak és tüncizni mentek).

Nem lehet a változásokat és az időt, a jövőt megállítani. Akkor sem, ha ez sok esetben negatívumokat hoz magával. Világégés szintű változás kellene ehhez, de ezt senki nem akarhatja, gondolom nincs aki 3. vh -ra, atomháborúra vágyik csak azért, hogy visszaálljon a régi ” rend”, az dirigál, aki nagyobbat üt módra.
A férfiak honvédlő háború esetében történő sorozása egy kényszerhelyzeti, vészhelyzeti intézkedés , nem életviteli és állandó dolog, utoljára háború miatt igen régen történt ilyesmi és bizony nem jognyirbáló. Ahogyan az sem , hogy egy ilyen helyzetben az államnak joga van a nőket is polgárivédelmi, egeszségügyi, hadtáp és hasonló munkákra ” kényszeríteni”.

A nők, vagy akár férfiak tanulásának, foglalkoztatásának, szavazati jogának megvonása jog és alkotmányellenes , a sorozás háborús helyzetben nem az. Az sem, hogy ilyen helyzetben az állam BÁRKINEK előírja a feladatát.
De nem kell aggódni, erre nem lesz szükség, ha Magyarországnak ilyen szinten háborúskodnia kéne , az már régen rossz lenne, nem klasszikus fronton harcolás lesz az már, hanem világvége és meg lehet nyugodni, egy apokalipszis nem tesz különbséget semmilyen téren férfi és nő között. Kb.mindenki beledöglik.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“Nincs olyan párt, politikai csoportosulás, aki öngyilkos módon ebbe belemenne, csak minimális szinten is.”

Ami változhat, te a háborúban sem hiszel, képtelen vagy felfogni, hogy ez azért kicsit ingatagabb.

“Ezt minden értelmes, racionálisan gondolkodó ember tudja”

Az ilyen ember tudja, hogy a nő helye a konyhában van. A nők a hasznos hülyéi mind a politikának, mind pedig a gazdaságnak. Ezért kell ezt az állapotot fenntartani, nem pedig azért, mert jó a társadalomnak.

“Azt is, hogy mi történne , ha a női munkavállalók csak fele kiesne, miközben 500 ezres hiány van munkavállalókból.”

Ha a sok felesleges szolgáltatást és terméket nem vennék meg, akkor nem is kellenének felesleges munkahelyek, amelyek ezt kielégítik. Mellesleg a mesterséges intelligencia már most is tarol, és nem évszázadok kellenek, hogy kinője magát, hanem pár év. Tudom, hogy nőként, logika nélkül nehéz megérteni, ezért sem jeleskedtetek soha sem a tudomány területén.

“atomháborúra vágyik csak azért, hogy visszaálljon a régi ” rend”, az dirigál, aki nagyobbat üt módra.”

Mindig az okosabb nyer, az, hogy nektek sem eszetek, sem erőtök, csak a parazita életmódotokat magyarázza szépen.

“A nők, vagy akár férfiak tanulásának, foglalkoztatásának, szavazati jogának megvonása jog és alkotmányellenes , a sorozás háborús helyzetben nem az.”

Csakhogy a jog és az alkotmány sem egy független, égből pottyant kőfal, hanem a férfiak társadalomalkotó munkájának eredménye, amihez nektek semmi közötök sincs aktívan.

“és bizony nem jognyirbáló”

Nem jognyirbáló? Nemnormális… A férjed nem pofoz fel, így elmegy az eszed? Ha a férfi hirtelen nőre szorul, és ezért vészhelyzet van számára, akkor elkaphatja akármelyik nőt az utcán, ami a nőnek nem jognyirbáló? Ja, mert ez nőről szól, és őket érinti?

Naooo
Olvasó
Naooo
Szergej55
Olvasó
Szergej55

Főleg ha az élősködés államilag dotált létforma, mint a fejlettnyugaton, ugyanis nem billenti az ilyeneket fenékbe senki érte.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ez nem a jövő, hanem a hirtelen halál, ami most tart. Az ilyen szinten pazarló szocializmus nem fenntartható, mint amivé a nyugati rendszerek a rengeteg állami beavatkozásnak köszönhetően kinőtték magukat. Azt sikerült elérni, hogy a valaha volt legmagasabb hatékonyság és termelékenység mellett szegényedünk 50 éve, vagyis ez nyugatra igaz, nálunk még egy alap jólétet sem igazán ment összehozni. Gyerek nem születik, a férfi és női termékenység egyaránt a mélyponton van és ott tartunk, hogy a jelenlegi anyagi helyzetben is nehéz egy gyereket anyagilag felnőttkoráig támogatni, annyi felesleges hülyeség kell hozzá. A mai rendszert legjobban a felesleges szó írja le. Felesleges munkák, felesleges szolgáltatások, felesleges stresszek és erőfeszítések sora az, amire szükség van, hogy a rengeteg potyautas élősködőt, és az őket kitartó politikai elitet ki tudjuk szolgálni. És minél többet ölünk ebbe a rendszerbe, annál pofátlanabb, fenntarthatatlanabb és bürökratikusan értelmetlenebb lesz. Ennek a vége csak összeomlás lehet, önfelszámolás az első pillanattól kezdve. Csak remélem, hogy még az én életemben bekövetkezik és valami értelmesebb felépítésében részt vehetek majd.

tomgal
Olvasó
tomgal

A “nem lehet megállítani a változásokat, jövőt” kijelentéssel nem a jelenlegi gazdasági helyzetre gondoltam – véleményem szerint sem fenntartható hosszú távon az ennyire pazarló, fogyasztói társadalom- hanem arra, hogy a nők szavazati jogának megadása, tanulásának lehetősége , munkába állásuk ( ráadásul itt a keleti blokkban többségében kötelezően, kényszerrel) egy törvényszerű folyamat volt, amelyet az ipari forradalom , valamint a világháborúk és az azt követő gazdasági, történelmi változások tettek állami szempontból szükségessé. Ezek a változások már olyan régen megtörténtek, hogy jószerivel senki nem emlékszik milyen volt előtte ( alig élnek olyanok akik még pl 2.vh előtt születtek). Ezeket -a mi életünkben, de még az unokáink életében sem- fogják visszacsinálni.( a már említett világégés opciót leszámítva). Felesleges meló, állás meg van, csak nem annyi, mint gondolnátok, 200-300 ezer kb, de ez nem mind “női meló”, szóval talán, nagyon talán, azt a hiányzó 500 ezret lehetne semlegesíteni. Mindent gépesíteni és mesterséges intelligenciára bízni nem lehet, egyrészt hatalmas beruházás, hirtelen drága…, no meg ki fizet akkor adót :) ( a foglalkoztatottak túlnyomó többségében nem állami alkalmazottak, a fizetésüket nem az állam fizeti, a foglalkoztatottak kb. 13%-a áll csak állami alkalmazásban ). A másik, hogy sok férfi is veszítené el a melóját és a döntéshozóknak nem érdeke az államot kivéreztetni, adótól elesni,a nőket diszkriminálni ( több a női szavazó) és nem alkalmazni.

Egyébként az állami szférában épp most terveznek nagy létszámcsökkentést :

https://www.penzcentrum.hu/karrier/20220616/oriasi-leepites-johet-az-allami-szferaban-30-milliardot-sporolnanak-a-hivatalokon-1125972#

Ez nyilván megéri, hisz az így ki nem fizetendő bértömeg jóval nagyobb számukra , mint a be nem folyt adó.
De a maradék 87% -nál nagyon is érdeke a mindenkori államnak , hogy dolgozzanak és adózzanak…, szóval soha nem fog egyetlen kormány sem saját farkába harapni és tudatosan adótól elesni. Még a MH is támogatja a nők munkába állását a programjában.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Nagyjából világos, én pedig arra utaltam, hogy ami törvényszerűen vezetett ide, oda is törvényszerűen fog, ahová írtam. A mi hazánkra nem szavaznék, elegem van a balos pártokból, kb. a Le az adók 75 százalékával az egyetlen alakulat, amelyikkel 2-nél több dologban egyet tudok érteni jelenleg

Hunn
Újságíró

Az az igazság, hogy ha egyszer a férfi lakosság úgy dönt, hogy innentől fogva patriarchátusban fogunk élni és felszámoljuk a feminizmus összes úgynevezett “eredményét”, akkor ehhez igazából nincsen szükségünk sem politikusok engedélyére, sem a nők beleegyezésére.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

De a nők azt nem bírják felfogni, hogy azok, amiket kaptak, azt nem kiharcolták, hanem egyszerűen csak hagyják nekik, hogy úgy legyen. Azt hiszik, hogy a jogaikat valami felsőbb hatalom védi, ami nekik még jár is. A mai letartott órám után már nem kérdőjelezem meg, tényleg ennyire hülyék. Buták, mint egy lapát. Amúgy jelenleg úgy tudom, hogy patkánykísérlet eredménye alapján is, ha biztosított a jólét, akkor a hímek feminizálódnak, a nőstények pedig maszkulinabbak lesznek. A jólét nem a nők bevonásának eredménye (ahogy tonhal nemrég állította nekem), hanem pont, hogy a jólét negatív következménye az idomítatlan női csőcselék elburjánzásának hagyása.

Adam Bogomolov
Újságíró

A túlzott jólét lerombolja a társadalmat (lásd nyugati államok). Ha nincs minimális megdolgozás a javakért, mert az “jár”, akkor ingyenélő semmirekellő lesz a társadalom (lásd nyugati államok) és akkor mindenféle esztelenséget hoznak a fejünkre (pl. illegális bevándorlás támogatása)…

Szomorú végkifejlet vár Európára.

Naooo
Olvasó
Naooo

Ehhez először a zsidó bankárokat kell megsemmisíteni, mivel ezek rángatják a csicskapolitikusaikat, de hát a bankárok már régesrég rászolgáltak a máglyán való elégetésükre.