Toplak Zoltán
1 megosztás

A kerti bútort ne!

A fenti mondat hangzott el egy kőszegi ingatlan előtt, ahol hajléktalan és önkéntes férfiak gyűltek össze. Klári szervezte be őket, a házat eladta a tulajdonos, gyorsan bútortalanítani kellett. Hoztak fejszéket, szétverik: tüzelőnek pont jó lesz.

Ekkor hangzott el a fenti mondat, s mivel minden bútor kerti bútornak hívtak – máig ismeretlen okból – a háziak – így minden darabot egyben kellett a fuvaros autójához vinni. A kisebb és szétszedhetős daraboknál ez nem volt gond, azonban a háromajtós ruhásszekrényt fél óra volt átvinni azon a három kanyaron, két küszöbön, egy lépcsőn és harminc méteren. Plusz pakolásnál Gábor hüvelykjéről le is nyúzott egy darab bőrt. Gábor állította, hogy semmiség, de tény: onnantól fogva minden véres lett, amihez nyúlt. Ő még csak nem is sziszegett, ám lett hamarosan egy külön borosflaskája, mikor látták a társai, hogy annak száját is véresre simogatta.

Egyszer minden véget ér, ez a munka is. Klárinál ültek, amikor kicsúszott a számon: miért nem verhettük szét a kerti bútort?

– Mert gyerekkori bútorai a tulajnak. Fájt volna szétverni látni.

– Tipikus nő. Az, hogy a belünk kilógott, arra olyan: “férfi vagy, old meg, ne panaszkodj,” hozzállást várt el. A sebről nem is tudott, mert Gábor úgy tett, mintha nem is lenne – szerencse, hogy a végén valaki ellátta. Én értem: ő csak nő, és a nőies igény és érzésvilágával éli az életét. Fogalma nincs róla ezzel mennyi plusz terhet és bajt akaszt a férfiak nyakába maga körül. Mert neki fáj látni, hogy a már csak eltüzelésre jó bútorait szétverik a szeme láttára. Mindenképpen szétverik. Ha kicsit erősebben viselkedik, akkor itt, és akkor kínlódás nélkül és gyorsan végzünk. De a férfi az ő olvasatában azért van, hogy teljesítse az ő elképzeléseit, és ha gyürődik közben – hát Istenem! Ettől férfi, vagy nem?

A körülötte lévő férfiak pedig nem lázadnak. Morognak, de pontosan megteszik, amit a tulajnő kér. Legfeljebb a munka utáni borozgatás során keresztelik el hülye kurvának, és hasonlónak, de ez már a lenyúzott hüvelyujjon és a “beszerzett” alsógatyáig elázáson – mert így tovább tartott a pakolás az esőben – mit sem segít. Kávé, bor nem volt – azt a Klári adta az ő otthonában mindennek a végén. Üdítő sem volt egyébként, hogy a komplett bútort cipelni kénytelen férfiak legalább kicsit pótolják a kiizzadt vizet.

Férfisors 2023. Látom a megoldást: női kvóta kellene ide is. A nehéz fizikai munkát végző férfiak közé legalább 50 % nő kellene. Akkor aztán lenne “állj odébb,” “kiment a csuklóm”, “inkább levest főznétek nekünk, mint, hogy itt bohóckodtok” és társai.

Nem vicc: sokszor tapasztalat, hogy a férfiak tervezzék meg hogyan, aztán pakoljanak, a nők meg meleg levessel, enni de minimum innivalóval szolgálják ki őket, kedvesen, kínálva a portékát. Nincs rosszindulatú nyelvelés – egymás közt csak, (nők a nőkkel, férfiak férfiakkal, de főleg az elején, míg össze nem rázódik a csapat. És a végén, a leüléskor sok kibékülés történik, és bocsánatkérés. de ez hozzá tartozik, és nincsenek a férfiak életét fölöslegesen megnehezítő kívánságok. )

Minden és mindenki a helyén van, a munka gyorsan és időre kész, a balesetek száma minimális. Csak ez olyan retro, boomer meg patriarchiális. De legalábbis nem modern. (Viszont hatékony.)

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
1 megosztás


26
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
24 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
Alter EgoNaoooSzergej55Miklos1Rokapapa Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
tomgal
Olvasó
tomgal

Magával a cikk mondanivalójával egyetértek. Vannak tipikusan férfi és női munkák, amiben egyszerűen jobb, erősebb, ügyesebb a férfi, vagy a nő. Ezeket csak kényszerhelyzetben írjuk általában felül és ritkán. Magyarul fel bírja cipelni a 4-re 2 férfi helyett mondjuk 3 nő azt a hűtőt , csak több fáradtság, pihenés és annyira nem áll közel- finoman fogalmazva -ez a meló egy nőhöz sem. Az is igaz, hogy a nő elvárja, hogy a férfi megoldja a ” feladatot”, mert a szemében többek között ezért is férfi a férfi…
De, ebben az esetben egy kérdés van. A cipekedő férfiak kaptak anyagi ellenszolgáltatást ezért a munkáért ? Mert ha igen, akkor az van, amit a megrendelő akar. Nincs vinnyogás, utána lekurvázás , ha pénzt kap érte. Senki nem tart a fejéhez fegyvert, hogy ezért a pénzért, tüzelőért, akármiért elvégezze ezt a melót. Ha így már nem tetszik a munka ( “a kerti bútort ne”), akkor van kis szája, ki lehet nyitni és elmondani, hogy oké, le/elvisszük egyben, de akkor ez (több) pénzbe kerül, mert jóval több fáradtság, ígyis, úgyis fel fogjuk aprítani, ha ez akkora érzelmi traumát okoz neki, akkor fizesse meg. Kényszerhelyzetben lett volna ( biztosan nem küldi el őket, ha szorította az idő ).
Tehát itt a ” komplett bútort cipelni KÉNYTELEN” mondattal van bajom, mitől volt kénytelen ? “A férfiak nem lázadnak”.., miért nem?
Több meló= több fizetség. Így csak engedték magukat kihasználni , de ez a saját hibájuk is. Egyébként kávét, bort ( pláne) én sem adtam volna , de ásványvizet illett volna.

( amúgy én sem szívesen hagytam volna, hogy házon belül aprítsanak bútort, nem érzelmi okokból, hanem mert féltettem volna a falat, padlót stb, eladás -átadás előtt, ha valami sérül az igen kellemetlen, de a kertben megtehették volna.)

Rokapapa
Újságíró

Bizonyos értelemben még igazat is adnék neked de elég világos a szituáció. Hajléktalanok akik alkoholért dolgoztak, szépen Magyarul leírva tróger munkát végeztek. A nő egyértelműen visszaélt a helyzetével és erősen kétlem, hogy érzelmi okokból. Sokkal valószínűbb, hogy a hajléktalanok feletti hatalmát akarta kiélvezni.

Az is igaz, hogy a nő elvárja, hogy a férfi megoldja a ” feladatot”, mert a szemében többek között ezért is férfi a férfi…

Ettől viszont a falnak tudnék szaladni. A férfi megoldja és igen mindig megoldja de ti nők mindig belepofáztok – nincs kivétel – és az értelmetlen hülyeségeiteket ráakarjátok kényszeríteni a nálatok ezerszer logikusabban gondolkodó férfiakra. Aztán ha a férfi megy a saját feje után és a végeredmény jobb vagy kevesebb fáradtsággal és munkával elérhető akkor jobb esetben csak annyi kommentet fűztök hozzá, hogy “akkor is nekem van igazam”.

tomgal
Olvasó
tomgal

Honnan jött le, hogy alkoholért dolgoztak ? Mert a nő nem adott nekik, csak az a Klári ( ő ki is volt amúgy ?) valamit utólag.
Szerintem inkább tüzelőért, valami kis pénzért, de erre Toplák Zoli tudná a választ. A nő valóban nem volt épp egy racionális teremtés és kedves sem, de mint mondtam , az ő döntésük volt , nem másé, hogy így is vállalták. ( és voltak ott a hajléktalanokon kívül más férfiak is).
Hogy ki vagytok akadva , amikor a futtatott lányokat áldozatként, kihasználtként definiciálják , pedig ugye az ” ő döntésük”, minek hitték el, miért nem szökik el, stb. ( amennyiben kiskorúak, bedrogozzák, ütik-verik őket valóban áldozatok).
Minden más esetben az ő döntésük. A hajléktalan is felnőtt ember. El tudja dönteni, hogy miért, mennyiért tesz meg valamit, vagy nem tesz meg.
Nem, van kivétel, egy csomó nő nem pofázik bele abba, amit a férfi csinál, igaz elvárja, hogy megoldja ” mindegy hogyan , te vagy a férfi” módon. Amihez nem értek , semmiképp nem szólok bele , de azt sem tűröm, hogy abba belepofázzanak, amihez én értek.
És vannak helyzetek, amikor az egyik sem ért hozzá, ilyenkor meg kell találni azt, aki igen. Olyan ember nincs, aki minden területen, mindenhez ért, léteznek polihisztorok, de ezreléknyi mennyiségben.
A nő meg tényleg ennyire emocionális volt, abszolute el tudom képzelni, hogy érzelmi alapon döntött. Ez amolyan ” tipikus női” dolog gyakran, ezt elismerem. ( és én magam sem tudok sokszor barátnő, kolleganő döntésével mit kezdeni, hiába mondom el, hogy nagyon nem jó amit csinál). Szerintem nem az uralkodási vágy vezérelte elsősorban, Toplák Zoli sem ezt írta a cikkben ( aki tán maga is ott volt, vagy elsőkézből hallotta a storyt).

Továbbra is fenntartom, felnőtt emberek , saját döntéseikért , saját maguk felelősek, abban is, hogy mit vállalnak el, vagy mit nem.

Rokapapa
Újságíró

Sok nagy igazságot lehet olvasni a cikkben.
Már az elején elkezdtem röhögni hisz akár nyíltan az anyósomról is lehetett volna írni.
Vele szoktam én mindig összeveszni mikor segítséget kér és azt mindig kér mindenhez.
Sok mindennek elszokott mondani csak fehér embernek nem mikor a szemébe mondom “Nem vagyok hajlandó egy munkát háromszor elvégezni csak azért mert maga értelmi fogyatékos”.

De talán ez így nem is annyira érthető így inkább konkrét példát osztanák meg.
Februárban megkapta az önkormányzattól a tűzifa támogatást ami kb 850Kg fát jelentett minimum 50kg tömegű darabokban.
Letették neki az udvar azon részére ahová ő kérte. Majd hívta a feleségemet, hogy menjek át és vágjam össze.
Mentem is a hétvégén a fiammal, hogy összevágjuk. Persze üvöltve fogadott, hogy ha ő szól akkor azonnal jöjjek ne négy nap múlva amire csak annyit válaszoltam ha addig elvégzi az én munkámat akkor megbeszéltük.
De nem is ez a lényeg hanem a favágás. Elsőként a fát kellett szétfűrészelni rönkökre majd a rönköket hasogatni fejszével.
Ez egyszerűnek tűnik de mégsem az. Anyósom szerint csak az udvar másik felén lehet fűrészelni míg hasogatni csak ott lehet ahová ő lerakatta a fát. Tehát az ő elképzelése szerint megfogjuk a szálfákat és áthordjuk 30 méterrel arrébb, ott elfűrészeljük majd visszahordjuk és hasogatunk.
Na hát én megmutattam neki egy sokkal egyszerűbb dolgot. Elsétáltam azt udvar másik felére és a kb. 20Kg tömegű bakot vittem a fákhoz. A probléma megoldva, mindjárt lehet egy helyen fűrészelni és hasogatni is.
Ha még hallottatok vénasszonyt üvöltözni! :)
Teljesen kikelt magából, hogy ő azt monda ott kell fűrészelni… (A többit nem írom le mert kulturált emberek lelkivilágát sértené.)

Ez a példa csak egy a sok közül, számtalan hasonló elképzelése volt már.

Amúgy a cikknek azon részével egyetértek, hogy 50% női kvótát a nehéz fizikai munkakörökbe és ameddig az nem valósult meg egyetlen nőnek sincs helye például vezetői beosztásban.
Ha egyenjogúságról beszélünk akkor joggal várható el, hogy a nők is eltudják érni a férfiak fizikai képességeit is. Sőt elsőként ebben kell bebizonyítaniuk az alkalmasságukat és nem a kényelmesen jövedelmező állásokban.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nagyon egyszerű a képlet , hülye, szipirtyó az anyósod. Van ilyen. Az én anyukám még azt is nagyon szépen megköszönte a férjemnek, hogy összerakta a magyar szent királyokat ábrázoló puzzle-t neki, amit ajándékba kapott ( 88 évesen azért már nem látja jól , egy kicsit remeg már a keze), úgy , hogy a férjem imád puzzle-özni, szóval neki nem munka volt, inkább szórakozás. Szépen be is kereteztük neki. Nincs olyan ünnep, névnap , hogy a férjemnek külön ne küldene valamit a kis nyugdíjából megvéve.
Szóval van ilyen is, olyan is. Szerencse kérdése. Pontosan, ahogyan van ilyen após is, meg olyan is. Én sajnos egyik apósomat sem ismerhettem, de mindkét anyósommal nagyon jó viszonyban voltam-vagyok. Pedig általában a fiús anyósokat tartják a legrosszabbnak. Én szeret(t)em mindkettőt. Szerencsém van. Neked nincs sajnos.

Munkehelyekre kényszeríteni meg nem lehet egyik nemet sem, a nők fizikai gyengébb teljesítőképessége biológiai adottság , csontozata, izomzata stb. Ahogyan egy férfi sem tud gyereket szülni- hiába próbálkoznak bizonyos szervezetek ezerrel – úgy adott biológiailag az is, hogy egyetlen cég sem fog női rakodókat, költöztetőket alkalmazni, mert nem érné meg. Szellemileg, pedig már szinte semmi különbség – sokak fájdalmára és egyesek állandó tagadásának ellenére.

( ajánlom figyelmedbe Nikola Tesla – aki lássuk be, távolról sem volt egy buta ember-véleményét a nőkről és betöltött szerepükről a jövőben és igaza lett !

https://filantropikum.com/amikor-a-nok-fogjak-atvenni-a-vezetest-tesla-joslatai-a-nemek-kozotti-egyenlosegrol-es-a-noi-emancipaciorol/)

( visszatérve anyósodra, ott volt ugye egy olyan történet, hogy ő téged szánt magának, te mégis a lányát vetted el, esélyesen ez a sértettség munkálkodik benne, szóval soha semmi nem lesz jó, amit csinálsz. És tényleg, te miért nem mondasz nemet, ha szól, hogy menjél fát hasogatni ? Ha így viselkedik, miért nem mondod, hogy nem ?! Te sem vagy már fiatal ember, fizessen valakinek.)

Rokapapa
Újságíró

Kedves (T)omgal!

Tudom ez sokszor nem látszik de az én szememben te képviseled itt azt a női oldalt akit még tudok tisztelni is. Azonban te is (hozzá tenném, hogy én is) hajlamos vagy csak egy oldalról nézni a dolgokat.

Haladjunk hátulról előre.

Igen, az anyósom a lányát nem nekem szánta. Az anyósom szemében én egy “korcs” és egyben egy “fogyatékos” ember voltam és vagyok mióta csak ismer. Korcs vagyok mert balkezes vagyok és fogyatékos vagyok mert gyerekkoromban egy betegség szövődményeként az egyik szememre megvakultam.
Azért nem mondok nemet az anyósomnak és megyek segíteni neki mert igazából én nem neki segítek hanem a feleségemnek akit még húsz év házasság után is nagyra tartok és szeretek. Ha én nem segítenék anyósomnak a lányát nyaggatná és vele veszekedne folyton.
Bár mindent végiggondolva lehet az én anyósomnak az a legnagyobb gondja, hogy csak tíz évvel idősebb nálam. :)

Ami pedig a nők fizikai terhelhetőségét illeti abban egyetértünk, hogy az biológia. Viszont csak innen nézni a dolgokat súlyosan kirekesztő a férfiak számára és persze egyoldalú.

Vegyünk egy egyszerű példát.

Van egy munkahely ahol van 10 munkakör. Az első négy (1-4) csak szellemi és jól fizető ahol az első a legmagasabb beosztás. Az 5-6 munkakör olyan fizikai munka ami már alulfizetett de még nők is eltudják végezni kisebb hatásfokkal. Viszont a 7-10 munkakörök már nehéz fizikai munkák amiket csak férfiak végeznek a legalacsonyabb bérért.

Egy férfit felvesznek a tízes munkakörbe egy nőt pedig felvesznek a hatos munkakörbe.
A nő jövedelme eleve magasabb és a munkája is könnyebb, már ez önmagában kirekesztő és sértő.

A nő karrierje halad felfelé 5-4-3 munkakör felé ha jól végzi a munkáját. Sokszor nem is azért léptetik elő a nőt mert kiérdemli hanem azért mert az ő hiánya nem fog meglátszani a korábbi munkakörén. Ha továbbra is helytáll a munkahely támogatja a továbbtanulását is aminek köszönhetően tovább léphet előre a második és ha az első munka nem a tulajdonosé idővel akár az első munkakörbe is.

A férfi karrierje is haladhat előre 9-8-7-6-5 munkakörig de nem tovább. Ott ugyanis vége. Onnan nem léptetik feljebb mivel nem nőnek született. Elsőre ez talán furcsa lehet pedig logikus. A képlet igen egyszerű a férfi pusztán a munkaereje miatt hasznosabb a cég számára ha megmarad munkásnak. Persze léphetne feljebb de csak akkor ha önköltségen és a saját szabadidejében tovább tanulna és megszerezné azon képességeket amelyekhez az időt és az iskolát a nő ajándékba kapta. De ne is legyünk ilyen naivak mert bizony egy férfinak akkor is kisebbek az esélyei a felfelé haladásra mint egy nőnek aminek az az oka, hogy az ő munkaerejének kiesése egy adott munkakörből már erősen megmutatkozna.

Így aztán ha a nők és a férfiak keverednek egy munkahelyen a férfiak mindig háttérbe szorulnak. Jó példa erre az utóbbi időben megfigyelhető folyamat a rendőrségnél és a honvédségnél is. Persze ezek nem hétköznapi munkakörök de mégis jól ábrázolja a helyzetet.
A nőket léptetik elő mivel az ö “munkájuk” alacsonyabb rangban gyakorlatilag értéktelen.

Én nem tudom, hogy ki hogy látja ezt de szerintem ezen folyamatok elérték azt a szintet mikor már nem csak érthető de jogos is a férfiak elégedetlensége és azon igénye, hogy a nőket kikel zárni ebből a folyamatból.
Tehát első lépésként a vezetői beosztásokból és a későbbiekben a munkaerő piacról is.

Remélem sikerült érthetően szemléltetnem a férfiak egyre nagyobb felháborodásának a hátterét és egyben választ adnom arra, hogy miért vesztik el a férfiak a munkahelyeiken a motivációjukat a jobb és pontosabb munkavégzés irányába.

Ami pedig a szellemi munkákban megmutatkozó különbségeket illeti nagyobb a különbség mint azt a legtöbb ember gondolná. Már harminc éve végeztek erre vonatkozó felméréseket természetesen “angol tudósok” akik azt állapították meg, hogy a szellemi munkakörökben a nők teljesítőképessége csak 20-25%-ka a férfiakénak míg a fizikai teljesítőképessége 50-70%. Persze, hogy ebből mennyi az igaz más kérdés de az tény, hogy nem elég valamit bemagolni. Munka közben kell a logikus gondolkozás minden munkakörben és az sosem volt és sosem lesz a nők erőssége, valamint a férfiak képesek huzamosabb időn át egy feladatra koncentrálni míg a nők erre még egy percig se nagyon képesek. Nem véletlen például az sem, hogy egyes cégek ügyfélszolgálatán egyre több a férfi. Az már bizonyított tény, hogy nem a nők kezelik jobban a konfliktusokat és nem az ő türelmük nagyobb valamint akár férfi akár női ügyfelekről van szó ha egy férfi ad számukra tájékoztatást azt hitelesebbnek érzik mintha egy nőtől hallanák.

tomgal
Olvasó
tomgal

Én is sok mindent tisztelek benned Rokapapa , a családod iránti elköteleződést, a kemény munkát, amit nap mint nap végzel, hogy hajlandó vagy leírni, hogy szereted a feleségedet, van egy klasszikus családfő” feelingem” veled kapcsolatban ( még ha nem is értünk mindenben egyet olykor)

Nem akarok én tanácsokat osztogatni neked, pláne nem beleszólni , de szerintem időnként tudni kell nemet mondani, mert minden ilyen döntés , emocionális és nem racionális döntés. Ami nem jelenti azt, hogy mindig, mindenkor nemet kell mondani, ha segítséget kérnek, de itt a kérésen van szó. Ha utasítanak, pláne elvárnak, bírálnak, akkor ez nem jár. Akár kímélni akarod a feleségedet ,vagy nem akarsz családi viszályt, ezt szerintem nem szabad engedni. Sőt igazából a feleségednek kéne helyretenni a saját anyját. Én nem engedném, hogy az anyukám így viselkedjen a férjemmel. Szerencsére erre nincs is szükség.

Szóval uraim, merjetek nemet mondani, ha a kérés nem megfelelő formában, hangnemben történik. Merjétek nem engedni kihasználni magatokat ! Ezzel amúgy férfias megítélésetek is pozitív irányba változik. Persze nem kell átesni a ló túlsó oldalára sem, van “arany középút.”

Alter Ego
Szerkesztő

Gratulálok, nagyon bölcsen átlátod és meg is fogalmaztad a férfiakat egyre súlyosabb társadalmi hátrányba szorító munkahelyi illetve össztársadalmi körülményeket. Ezzel mindenképpen kezdeni kell valamit! Az első és legfontosabb lépés, hogy a férfiak tömegesen elismerjék és jól értsék ezeket a folyamatokat. Ha legalább ezen túl leszünk, akkor a többi már “magától is menni fog”. Szóval a legfontosabb: egymás edukálása.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“Szellemileg, pedig már szinte semmi különbség – sokak fájdalmára és egyesek állandó tagadásának ellenére.”

Te tagadsz egyedül, aki találkozott már nővel, látja, hogyan viselkednek csoportokban, az tudja, hogy szellemileg messze elmaradnak. Mint pl nálunk a publikációs, illetve egyéb teljesítményt érintő területen. A betanított munkát nevezed tán szellemi egyformaságnak? Ha nem lennél ilyen álegyenlőségért vinnyogó feminista, észrevehetnéd, hogy a mindenkori különbségek ma is megvannak. Nézz fel tiktokra, nap közben tele van órán liveozó cigókkal, néhány fehér fiúval, de brutális mennyiségű fehér lánnyal. A fejük kong az ürességtől. Az új női generáció még az eddigi hülyenői sztereotípiákat is megszégyeníti, és alájuk megy. Van szellemi különbség, mert még mindig nincs önálló véleményük, csak a fiúknak, és a feladatokat sem tudják megoldani.

“Nikola Tesla – aki lássuk be, távolról sem volt egy buta ember-véleményét a nőkről”

Okos ember is mondhat baromságot, főleg, hogy ha a nők iránti ösztönök vakítják el őket. Nincs a kettő között összefüggés.

A “cikkből”: felszínre hozva a nők rejtett és évszázadokon keresztül elnyomott tudását.”
Nők és elnyomott tudás. Egek, sosem volt arra szükség, ahogy ma sincs, csak a női ténykedéstől teljesen függetlenül fejlődő technológia a csoportgondolkodó, birka nőknek az alapvető viselkedését segíti könnyebben megvalósulni. Ami a trécselés, kibeszélés, balhézás, hátbatámadás. Ezért mondom, hogy a nőket nem szabad hagyni egymással kommunikálni, mert még hülyébbek lesznek. Az összes genderf*szság azért van, mert az egyenlőségi hisztiteket nem egy atyai, józanító pofonnal díjaztuk.

“A modern nő, napjainkban nem a férfi külső jegyeinek utánzásával bizonyítja a vele való egyenlőségét, majd felsőbbrendűségét”

Á, nem valóban… Nem majmolja a férfi külső és belső jegyeit. Ostoba népség. A péniszirigység hajt titeket, amíg még nem váltok még ennél is feleslegesebbé. Már tényleg csak a szaporodás és szexuális örömszerzés funkcióját látjátok el. A női felsőbbrendűség mítoszát pedig hagyjuk már, mikor se történelmetek, se önálló alkotásotok sincs, csak a feminizmus különböző hullámai :D meg a szexuális maklatás. Ennyi.

“hanem a benne felébredő magas intelligencia szint által.”

Nő meg az intelligencia. Olyan mélyen rejtőzik, olyan mélyen alszik, hogy értelmes ember ezt csak könnyesre röhögi ezen a szemét. Azokon a büfészakokon csillogtatjátok meg a semmit sem érő ambíciótokat, amelyek már lassan a mekibe is kevésnek fognak bizonyulni. Helyettesíthetők vagytok, a jövő is ezt mutatja. Pont, hogy azért láthattok el még teljesen természetellenes vezetői feladatokat, tölthettek be pozíciókat, mert már ész sem nagyon kell hozzá, önmenedzsment pedig a női birkaszellemből, csőcselék összekotródásából sajnos egyenesen következik. A cickányoknál is ez a helyzet, és könnyen meg is élnek, mert amikor nem baltával verik szét egymás fejét, eléggé szépen, összetartva tudnak vinnyogni a segíért, pont, mint ti.

“és igaza lett !”

Ez csak gazdaság és politika, a hülyéket könnyebb kihasználni, erre vagytok ti. Van még kérdés? Írtam már korábban, rendben, hogy nincs diplomád, de te le sem tagadhatnád. Nem mint ha azzal bármi is járna, vagy lenne feltétele, a mai női csőcselék virágkorában.

Rokapapa
Újságíró

Azért Teslával kapcsolatban legyúnk őszinték. Nagyon okos ember volt ami a fizikát és a gépészetet illeti, pusztán csak az élethez és a nőkhöz volt gyakorlatilag “analfabéta”.

Amít ő a nőkröl megjósolt az nem természetesen alakult ki hanem üzleti érdekek mentén kényszerítik a világunkra, a női intelligencia pedig tényleg nagyon mélyen van.
Gyakorlatilag ha egy átlagos férfit és egy nőt egymás mellé állitanánk és néznénk az életüket sokszor azt éreznénk, hogy a nő értelmi fogyatékos.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Autista zseni volt, az autisták pedig valóban nem nagyon konyítanak az emberi működéshez (pl. nem értik az iróniát, a humort sem sokszor, illetve naivak, nem tudják, mikor hazudnak nekik). Reál területen lehettek Teslának nagy eredményei, de nem hiszem, hogy a humán oldal az erőssége volt, ha az lett volna, Edison sem használja ki.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Van nálunk tanszéken egy híresen jó módszertanos, biztosan van egy elég jó kis Aspergere, de még olyan szinten, elég jól tud a csoportokban működni. A baromságokat, felesleges udvariaskodásokat elítéli, mindene a formalitás és a logika. Tudod mi a csavar? Hogy bedől a női emancipációnak. Elfogadja, hogy a nők szexistábbak, hogy aki segítségre szorul valamilyen téren, annak hiányosságai vannak ezek miatt, és így tovább, mégis hithű nőtámogató. Képtelen vagyok ezt megérteni. Szerinte nagyon jól érvelek a témában, de ettől függetlenül nincs igazam :D. Szóval a nők által gerjesztett hormonköd erősebb az Asperger-szindrómánál is, hiába a hideg logika, ez elhomályosítja.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A logika csak egy rész, ha e mellett naiv, esetleg kissé idealista is. Az autista is magából indul ki, nem fog majd gyanút, hogy az aktuális ideológiai lózung mögött milyen szarkeverés van.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mindenki az apjából indul ki, mer mindenki egy kis geci.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ezzel mondjuk egyetértek. Az életrevalóság, dörzsöltség, szorgalom, megbízhatóság, teherbírás, mind-mind fontos rész egy sikeres, életképes ( milyen jó szó) életvezetéshez. Ehhez elég a józan paraszti ész, egy átlagos, vagy annál picit magasabb, de nem kimagasló IQ.

https://hrpwr.hu/cikk/sikeresnek-lenni-sokfele-iq-ertekkel-lehet

Naooo
Olvasó
Naooo

“Elfogadja, hogy a nők szexistábbak”

Hát a nőknél perverzebb mocskosabb állatok nem nagyon vannak.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nos, kár hogy ezt egyetlen tudományos felmérés és az élet sem igazolja. Régóta közismert TÉNY, hogy a férfi és női intelligencia annyiban eltérő, hogy nagyobb a szórás a férfiaknál , mint a nőknél. Rengetegszer linkelt, felmérések által alátámasztott dolog ez ( és személyes tapasztalatom is ezt támasztja alá) , hogy az átlag spektrumban ( amely amúgy a lakosság 95%-a -70-115 IQ- a nők többen vannak , magyarul a nőknél a medián érték nagyobb, viszont a férfiak többségben vannak kimagasló (130-on felüli) és brutálisan alacsony, 70 alatti IQ-ban.
Mivel az átlagos alattinak nevezhetőt az emberiség 2,5%-a produkálja, ugyanígy 2,5% a 130 feletti is ( a 140 feletti már csak 0,5%), ezért ennek nincs igazán jelentősége. Szóval, ha egy átlagos férfit és egy nőt egymás mellé állítunk, akkor teljesen egyforma értékeket mutatnak és ebből az átlagosból több nő lesz :)
Szóval bármit szeretnétek, hangoztattok, a tények ettől még tények maradnak …

https://www.aei.org/carpe-diem/chart-of-the-day-scottish-iq-test-scores-by-gender-reveal-the-greater-variability-of-male-intelligence/

Visszatérve Teslára, írhatjátok, hogy autista, meg nem értett a nőkhöz, meg az élethez sem. De akkor ugye ez sem lett igaz :), mert olyan nincs, hogy csak abban az esetben nincs igaza ilyen téren, ha az a nőkre nézve hízelgő:

https://excellencereporter.com/2019/06/19/nikola-tesla-the-role-of-the-woman/

Szóval előre megjósolta azt is Tesla, hogy a nők ezzel a tudással, vezető szereppel, elvesztik nőiességüket, hogy harcba bocsájtkoznak a férfiakkal és pont az a részük vész el, ami egy férfinak oly vonzó egy nőben és akiért érdemes teljesíteni. Ugye , hogy mégsem volt olyan hülye ilyen téren ez a Tesla ?

( UI: az is tudományos tény, hogy a férfiak jóval nagyobb mennyiségben becsülik túl saját intelligenciájukat, mint a nők, sőt legtöbbször ők kicsit alá is becsülik :

https://www.iflscience.com/men-and-masculine-women-more-likely-to-overestimate-their-intelligence-study-finds-63063 )

Természetesen mindenki azt hisz, vagy hangoztat amit akar, de ettől még nem változnak az eredmények. Én a számokban, tényekben hiszek, ráadásul személyes tapasztalatom is ezt támasztja alá, nevezhetjük a nagy számok törvényének. Találkoztam én már sok nagyon hülye nővel, de legalább annyi hülye férfival is…, olyannal viszont csak nővel ( vagy 2-3-al összesen),aki elismerte, hogy ő tudja, hogy ő nem túl okos, viszont egyetlen férfival sem :).

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“Régóta közismert TÉNY, hogy a férfi és női intelligencia annyiban eltérő, hogy nagyobb a szórás a férfiaknál , mint a nőknél.”

Szegény. Mennyire fontos lehet neked annak a látszatnak a fenntartása, hogy szaporodáson és örömszerzés mindössze egyetlen fajtáján kívül teljesen menne tovább minden nélkületek. Csak a hitünk tart életben titeket :) Milyen aprócska ez az eltérés, ahogy próbálod bemutatni, mégis a férfiak emeltek ki titeket az állatok közül, ti meg mégsem tudtok integrálódni. Állandóan acsarkodtok, gyerekek vagytok, bomlasztjàtok a társadalmat, nincsenek szabályaitok. A visszarendeződési törekvéseitek konstans megfigyelhető. Nem is olyan pici ez a különbség, ugye? Így már legalábbis. Addig is elmennék, hogy ha a férfiak legjobb, legerősebb tulajdonságaik mentén lennének kiválasztva, mindössze egyetlen százalékuk maradna meg, és összedolgoznának, a változatlan mennyiségű nőtőmeget is úgy el tudnák nyomni, hogy nem lennének se jogaitok, semmi szabadságotok. De az a fránya szimpátia, nőtolás pedig olyan magasra repít titeket, hogy csekély részét se tudnátok megteremteni magatoknak. Ezért tartoztok tisztelettel, hálával a férfiaknak, de az ostobaságotok, hatalmas egótok mást láttat veletek.

“nők ezzel a tudással, vezető szereppel, elvesztik nőiességüket, hogy harcba bocsájtkoznak a férfiakkal”

Nettó baromság, gondolkozz már. Milyen tudás? Ez csak sok lúd disznót győz aapon összefogás, összehisztizés, a férfiak kihasználása. Tudás… Hogy nem szakad rád a plafon. Tehát a cickányok is azért járnak kilós fukszokkal, élnek, mint hal a vízben, és rendelkeznek modern technológiával, mert ez a tudás ott van bennük, ugye?

Az, hogy a férfiakkal harcolnak, megint csak a mocskosságukat mutatja. Egyrészt azért, mert ha olyat írok, vagy valaki más, hogy nekünk is vissza kellene harcolni, akkor az elnyomás, meg betegség, meg mit tudom én milyen hülye női reakciókat vált ki. Ehhez kevés vagy, mert nő vagy, nem tudod ezeket felfogni. Az, hogy valami jár, nem létezik, csak a társadalomban. Ez ad nektek lehetőséget arra, hogy olyanotok legyen, amit nem tudnátok megteremteni magatok. Máshol az jár, amiért megkűzdöttél, és az elégnek bizonyult hozzá. Te tipikus kettősmércén alapuló egyenlőségi csőcselék vagy.

“mert olyan nincs, hogy csak abban az esetben nincs igaza ilyen téren, ha az a nőkre nézve hízelgő”

Neked ez tetszik, mert nő vagy. Lehet, hogy a nők természetellenes pozíciókkal, szabadsággal “rendelkeznek” ma, de nem a rejtett tudásuk, meg felsőbbrendűségük, meg alkalmasságuk miatt. A gyerekekre is ugyanezek jellemzőek ma, tele jogokkal, 0 kötelezettséggel. Úgy pofáznak vissza a tanároknak, szarják le az idősebbek véleményét, mint ti, nők. Tehát akkor náluk is ott van a tudás és intelligencia, ugye? Mert olyan nincs, hogy a nőkre elfogadod, míg a gyerekekre nem. Ejj, jön még kutyára úthenger.

“Találkoztam én már sok nagyon hülye nővel, de legalább annyi hülye férfival is…, olyannal viszont csak nővel ”

Téged minősít, hogy milyen körökben mozogsz. Magasabb szinteken nem véletlenül több a férfi, ami a mértéktelen nőtolás ellenére kezd felhigulni, nem más miatt, van, amire még a férfiak sem képesek anélkül, hogy ne omoljon össze a társadalom.

https://www.google.com/amp/s/theconversation.com/amp/we-studied-309-544-patent-applications-and-found-inventing-is-still-a-mans-world-188600

https://news.bloomberglaw.com/ip-law/women-represent-13-of-us-patent-owners-after-30-years-of-growth

Erre mit mond a rejtett tudásotok?
Az első cikkben benne van, hogy támogatni kell titeket a STEM területen. Mert mentálisan gyengék vagytok :D A férfiaknak érdekes nem kell, még szembeszélben sem :D Röhejes, amit csinálsz, tomimami.

Naooo
Olvasó
Naooo

“és brutálisan alacsony, 70 alatti IQ-ban.”

Mivel a nőknél az ész kimerül a pénz utáni vágyban, annyiban “okosak”, hogy sok pénz akkor oda szopnak ezáltal megoldva a luxus.

Rokapapa
Újságíró

Kedves Tomgal! Te nem tényszerű számokkal támasztod alá a mondandódat hanem hamis statisztikákkal és kutatásokkal. Attól tartok, hogy az interneten fellelhető kutatások közül mi sosem leszünk képesek eldönteni melyik az amelyik valós eredményeket ad vissza. A statisztikákról meg annyit, hogy nincs köztük két egyforma és egyik sem “hiteles”, mind egy megrendelő igényeihez van igazítva. Az összes statisztikai cég közül pedig pont a KSH a leginkább hiteltelen.

Én ezért nem is szoktam belinkelni ilyen dolgokat mert nem tudhatom mi az igaz. Sokkal inkább hagyatkozom arra amit látok és tapasztalok az életben. Persze ez sok esetben lehet félrevezető hisz nem tudom átfogni az egész világot egy emberként de mindenképpen rátudok mutatni valami kiugró dologra.

Régóta közismert TÉNY, hogy a férfi és női intelligencia annyiban eltérő, hogy nagyobb a szórás a férfiaknál , mint a nőknél.

Sajnos ez egy hatalmas hazugság. Volt szerencsém egyetlen napon kitölteni nőknek és férfiaknak készített mensa IQ tesztet is irgalmatlan különbségek vannak. A női feladatok egy részét már sértően gyerekesnek tartottam és a két teszt szerinti intelligenciám is alá támasztotta az érzésemet. Nagyságrendekkel jobb lett a női tesztem.

Egyszóval ismét csak azt tudom leírni, hogy bizony a nők intelligenciája messze elmarad a férfiakétól és ezt a személyes élettapasztalatom is alá támasztja.

Alter Ego
Szerkesztő

Atyaúristen! Vagy még inkább: a kutyaúristenit nekik! Hát már olyan is létezik, hogy női intelligenciateszt? Mi ez már? És akkor a nőket egy könnyitett teszt szerint nyilvánítják ugyanolyan intelligensnek, mint a férfi párjukat, aki nehezebb tesztet töltött ki? Hát hol élünk már?

Na erről is cikket kell írni. Mesélj egy kicsit még, hogy mi ez a női intelligencia teszt a Mensa-nál? Vagy nem szeretnél róla te írni egy cikket?

Rokapapa
Újságíró

Alter Ego!

Sokat nem tudok mondani csak amit megtapasztaltam. Kétféle IQ teszt létezik, az egyik egy normál a másik pedig a magas eredményeket elértek pontosabb intelligencia mérésére való. A normál teszteket életkorok és nemek szerint csoportosítják.
Más a teszt egy húsz éves férfi vagy egy negyven éves férfi számára és más a teszt egy azonos korú nő vagy férfi számára.
Hivatalosan egyik sem könnyebb de az én tapasztalatom és eredményem nem ezt igazolta.
De megfelelő ismeretség nélkül egy férfi sosem találkozhat egy nőknek készült tesztel és gondolom ez fordítva is igaz.

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, már 1932-ben is hamis kutatásokat végeztek, ugyanis a diagram abból az évből származott. Akkoriban már hamisítottak minden adatot , öö miért is ? Ez abból a linkből van kimásolva, amit fentebb is linkeltem . Fiúk-lányok ugyanazt a a tesztet töltötték ki. Amúgy meg mondtam , hogy nem meggyőzés végett rakom ide , az teljesen lehetetlen elvakult emberek esetében , hanem a csak olvasó , még józanul gondondolkodók miatt :

“The graph displays the IQ test results from the article “Population Sex Differences in IQ at Age 11: The Scottish Mental Survey 1932,” based on “80,000+ children—almost everyone born in Scotland in 1921—tested at age 11 in 1932.”

Main conclusion of the article: “There were no significant mean differences in cognitive test scores between boys and girls, but there was a highly significant difference in their standard deviations (Prob. < .001). Boys were over-represented at both the low and high extremes of cognitive ability.”

As the chart shows, girls outnumbered boys for test scores in the middle – between 90 and 115, while boys outnumbered girls both for: a) low IQ scores below 90 and b) high IQ scores above 115. Further, the share of boys increased going out towards both ends of the distribution, so that boys represented 57.7% of the highest IQ scores of 140 (136 boys for every 100 girls) and boys represented 58.6% of the lowest IQ scores of 60 (142 boys for every 100 girls)."

Egyébként linkeld már be kérlek a csak férfiaknak készített IQ tesztet, ( hivatalos, normális IQ teszt nincs nemre bontva), a csak nőknek készített meg kb. egy poén volt " szőke nőknek" egy tüntetés kapcsán, amit a szőke nők "szerveztek" az előítéletek ellen, amiről kiderült, hogy egy nagy átverés volt, mert egy szórakozóhely promótálása volt az igazi ok.

Rokapapa
Újságíró

Egyébként linkeld már be kérlek a csak férfiaknak készített IQ tesztet, ( hivatalos, normális IQ teszt nincs nemre bontva), a csak nőknek készített meg kb. egy poén volt ” szőke nőknek” egy tüntetés kapcsán, amit a szőke nők “szerveztek” az előítéletek ellen, amiről kiderült, hogy egy nagy átverés volt, mert egy szórakozóhely promótálása volt az igazi
ok.

Belinkelni nem lehet mert ezen tesztek kitöltése nem online. Az online tesztek csak előzetes felmérésre valók vagy pedig hamisítványok.
Ami a szőke nős iq tesztett ilketi arról még nem halottam de biztos szórakoztató.

Bár igaz van olyan online teszt is aminek a megalkotásában részt vett a mensa is de azok esetében is az életkorod és a nemed alapján kapod a feladatokat.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Igen, túlságosan intelligens és okos volt, ami a férfiak között extrém ritkának számít. Azért nem úgy írtam, hogy férfiak között is, mert akkor feleslegesen keverem bele a nőket, gyerekeket, stb, és intelligencia terén ez teljesen felesleges, nem tétel, hogy úgy mondjam. A férfiakak gyakran hallani, hogy szakmáznak, az analitikus gondokodás egyszerű beszélgetéseik során megfigyelhető, míg a nők mindenről beszélnek, se eleje, se vége. A sztereotípiák igazak, a két nem eltérően gondolkodik, még akkor is, ha úgy érzékeljük, hogy a nők nem is gondolkodnak.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ha összevetjük a két cikket ( amelyek mindkét esetben mért értékeket tartalmaznak, tehát számokkal alátámasztott tények) , azért nem kell kimagasló IQ hozzá, hogy levonjuk a nyilvánvaló következtetéseket :)

https://noizz.hu/tech/okosabbnak-hiszik-a-ferfiak-magukat-mint-amilyenek-derult-ki-egy-uj-kutatasbol/1srpd34

https://www.bien.hu/okosnak-hiszik-magukat-butak/

Mindkét cikkben ott az eredeti angol nyelvű tudományos forrás. Azért beteszem őket, nehogy tudománytalannak tűnjön a dolog :)

https://www.iflscience.com/men-and-masculine-women-more-likely-to-overestimate-their-intelligence-study-finds-63063

https://www.psychologytoday.com/intl/basics/dunning-kruger-effect

Ezzel nem arra célzok, hogy a nők okosabbak, csak arra, hogy férfiak jóval túlbecsülik a legtöbb esetben saját képességeiket, ráadásul ezt a butábbak teszik.
A nők sokszor alábecsülik , vagy kb. a korrekt szinten lövik be saját képességeik esetében szintjüket, ezért van az, hogy csak nőtől hallottam még olyat , hogy ” nem vagyok túl okos, hát én ehhez nem igazán értek, nekem ez túl magas”, férfitól sosem :)