Alter Ego
73 megosztás

“Nyilván” csakis a pasas lehet a szimuláns

Szerintem annyira ismerem a nők illetve a női újságírók észjárását, hogy egyetlen címből, egyetlen képből 99 százalékos pontossággal megjósolom, milyen női ostobaság kifejtése következeik az adott bugyuta clickbait alatt. Ritkán szoktam tévedni, pedig azt mindig örömmel konstatálom. Nos, most semmiképp sem tévedtem, amikor meglátva az alábbi képet (“Zseni vagy, ha rájössz, a 3 páciens közül ki az, aki csak megjátssza a betegséget!”) kapásból rávágtam, hogy csakis a férfi lehet a szimuláns, és ez mindennél biztosabb, ha valami szörnyű félreértés folytán egy általánosságban mindig férfiellenes nőmagazin, történetesen épp az Elle.hu hasábjaira tévedtem. Leírom gyorsan a képrejtvény hülye megoldását , nehogy bárkinek ez tovább elvonja a figyelmét: ” A férfi nadrágjában a jobb oldali zsebben van a pasas telefonja. Ez ugyanaz az oldal, amelyik oldalon elvileg el van törve a keze, de akinek tényleg el van törve, az nyilván nem a rossz kezével telefonálgat.”

Persze, semmiképp se tegyünk úgy, mintha bármilyen valódi relevanciája lenne annak, ha egy női magazinban a gyermekek szellemi képességeit is durván alul múló, bugyuta képrejtvényekkel “kommunikálnak” egymás között a nők, de azért akárcsak fél ponttal a totál debilek szellemi színvonala felett muszáj, hogy az embernek eszébe jusson valami értelmesebb gondolat még a hülyeségekről is.

Több évtizedes trendjét figyelhetjük meg annak, hogy a férfiak betegségét, szenvedését, panaszait átható gunyorossággal kezelik a nők illetve a nőmédia. Így lett például a férfiak influenzás panaszaiból a lekicsinylő “menflu” és a férfipanaszokat segítség helyett kigúnyoló további mémek… Óhatatlanul is eltöpreng az ember, hogy vajon ekkora a péniszirigység az év 330 napján egyébként sokkal jobban terhelhetőbb, állóképesebb férfiakkal szemben, hogy akkor esik a legjobban beléjük rúgni, amikor történetesen pont női együttérzésre, gondoskodásra szorulnának?

Más sem hiányzik a férfiaknak, minthogy még a nők is bagatelizálják és elhanyagolják a férfiak panaszait és betegségeit, miközben a férfiak többnyire eleve a megszokott férfias önelhanyagolás útján járnak; szűrővizsgálatokon nem vesznek részt, alkalmilag is csak akkor fordulnak orvoshoz, ha már tényleg nagy a baj, ne adj’ isten esetleg csak akkor, amikor már késő…

Miközben a férfiak fizetnek be a társadalombiztosítási és nyugdíj kasszákba a nőknél jelentősebb összegeket, eközben az ő ellátásukra, az ő táppénzükre, az ő betegségeik kutatására jut a legkevesebb. Meglátszik ez aztán azon is remekül, hogy a férfiak várható élettartama 6-8 évvel rövidebb a nőkénél. Mindeközben Magyarországon még mindig súlyos nemi diszkrimináció sújtja a férfiakat, akikre eltérő nyugdíjazási feltételek vonatkoznak, aminek eredményeként megérdemelt pihenés, nyugdíjas évek helyett jórészük a munkából kerül a temetőbe.

Nos, ilyen körülmények között nem hiányzik nekünk semmiféle idióta képrejtvény egy női magazinban, amin naná, hogy a pasas a szimuláns…

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
73 megosztás


47
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
6 Egyéni hozzászólás
41 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
schwarzwaldRokapapacsakafociMiklos1Adam Bogomolov Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Szergej55
Olvasó
Szergej55

Sokadik példája annak, hogy felesleges gyerekeket felnőttként kezelni. Nem értik a lényegét és csak gyengeségnek látják, egy tenyéréllel adott felvilágosítás olykor többet ér.

Toplak Zoltán
Újságíró

Tö.öm tele az állandó férfiszapulással, lejáratással. Köszi a cikket, Alter.

Hunn
Újságíró

Engem az háborít fel legjobban, hogy míg a feminista nők folyamatosan a (valóságban nem is létező) “Gender Pay Gap”-en lovagolnak, addig a fenti cikkben is említett és a valóságban nagyon is létező jelenséget – nevezzük mondjuk “Gender Death Gap”-nek – vagyis azt, hogy a férfiak kb. egy évtizeddel kevesebbet élnek meg, kb. egy évtizeddel hamarább halnak meg, mint a nők, azt csak afféle szóra sem érdemes, különösebb érdeklődésre számot nem tartó, intézkedést pedig pláne nem igénylő statisztikai adatnak tekinti a mai modern, feminista társadalom…

Férfiakként ideje volna kijelenteni, hogy márpedig amíg a nemek teljes egyenlőségének a nevében a “Gender Death Gap”-et nem zárjuk be, addig egyáltalán hallani sem akarunk a “Gender Pay Gap” témájáról, mint olyanról!

Viszont akkor nyilvánvalóan felmerül a kérdés, hogy hogyan is zárhatnánk be a “Gender Death Gap”-et? Nem könnyű, de nekem támadt egy jó öteletem!. Emlékeztek a “80 nap alatt a Föld körül” című Verne Gyula regényre, amiből rajzfilm is készült “80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal” címen? A sztorinak része hogy a főhős, amikor Indiában jár, megment a máglyahaláltól egy fiatalon megözvegyült indiai hercegnőt.

És innen jött az ötletem.

Ott Indiában régen ugyanis az volt a szokás, hogy a férj halála esetén az özvegyasszonyt is elégették a férj halotti máglyáján. Mégpedig elevenen, önként és dalolva. (Vagy kevésbé önként, és sokkal inkább sírva és sikoltozva, ami nem hatott meg senkit.) Ezt bevezethenénk Magyarországon is, annyival módosítva, hogy a válás nem mentesíti a nőt az elégetés alól. Ha váláskor a férfi fele vagyona a nőt illeti, akkor illendő, hogy úgy vegyük, hogy ennyivel minimum tartozik a férfinak…

Lesznek köztetek, akik azt mondják, hogy inkább a másik irányból közelítsük meg a “Gender Death Gap” bezárását. Tehát hogy ne arra törekedjünk, hogy a nők is haljanak meg korábban, hanem arra, hogy inkább a férfiak is tovább éljenek… Nos, ez a megközelítés lehet hogy emberségesebb. De a másik megközelítés azért nekem akkor is sokkal jobban tetszik…

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, tényleg remek ötlet lenne Hunn!
Eltekintve attól , hogy a férfiak korábbi halálozásáról elsősorban önmaguk tehetnek ( és ez nem férfihibáztatás, hanem tény, sokkal többen és többet dohányoznak, drogoznak, isznak, nem járnak, vagy lényegesen kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, nehéz, zsíros ételeket esznek, stb)

https://m.hvg.hu/plazs/20080423_ferfiak_halal

De azért itt a számokkal is baj van, ha te “máglyára küldöd az özvegyet- ugye az egyenlőség nevében legyen akár férfi , vagy nő – akkor nem sántít valami a fejedben?
Az átlagos korkülönbség 3-6 év egy házasságban a férfi javára. Ha a férfi 70 évesen meghal és a felesége 65 mondjuk, akkor hogy jön ki neked a “gender death gap” eltörlése? Ezzel csak generálsz egy másikat.

Tényleg nagyon vicces lenne mondjuk , ha meghal autóbalesetben egy apuka és a nő ott marad 2-3 kisgyerekkel, akkor legyenek már teljesen árvák, ne csak félig! Sőt, amikor a sógórnőm férje szegény meghalt 25 évesen a bányában, ő meg ott maradt 20 évesen 4 hónapos terhesen, szerintem is utána kellett volna küldeni, igaz akkor nem születik meg a fia, annak sem lesznek gyerekei, stb…de ez lényegtelen. Dögöljenek meg a nők is , függetlenül attól, hogy a férfiak korábbi halálozásának elsődlegesen saját maguk az okai !

Ettől függetlenül a cikkel sok mindenben egyetértek ( miért nem lehetett a 3. alak is egy nő az ábrán, vagy legalább valami transz ?:)) , egyébként egy külföldi szuper portálról vették át…, sok esetben le vannak szarva a férfiak bajai, de azért igencsak tehetnének maguk is ennek a gap-nek az eltörléséért !

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A nők is maguk tehetnek arról, hogy kevesebbet keresnek. Tessék bátrabbnak lenni a bértárgyalásokon! :)

tomgal
Olvasó
tomgal

Én sosem állítottam, hogy ez nem így van. A legtöbb munkahelyen bértábla van és szó sincs arról, hogy ugyanazon munkáért, ugyanolyan képesítéssel, szaktudással bármelyik nem többet keresne. A részmunkaidősök 90%- a nő , vagy azért választ alulfuzetett melót, mert az jobban illeszkedik a család napirendjéhez , könnyebben elvégezhető …
Maga a szakember is tökéletesen levezette ezt, de posztolom megint, mert teljesen hiteles és alátámasztott . Nem találom, most nincs időm annyira keresgetni, volt itt nemrégen linkelve egy jó cikk, valami munkaügyi népességkutató nő nyilatkozott, hogy hülyeség ez az egész , mert teljesen hibás alapokról kiindulva hasonlítják össze az egészet.

Toplak Zoltán
Újságíró

Ja, sajnos ebben igazad van. Nem megyünk orvoshoz, nem kérünk segítséget, és főleg nem élünk egészségesen, ez sok férfira jellemző. Állítólag javul a trend, és vannak jó ötletek is, hogyan lehet bevonni a férfiakat az egészségük megőrzésébe. Kütyükkel (lépésszámláló), ha az orvos szól nekik (feleséget gyakran leintik), stb. Írtam is erről a “A férfiak is egyenlőek a nőkkel?” c, könyvemben.
Hunn véleménye tényleg nagyon szélsőséges, de szerintem sem gondolta komolyan, ezt az utolsó mondatából gondolom, hogy az ötlet nagyon tetszik neki. Ennyire elborult ő sem lehet, hogy ezt komolyan gondolja.
Amúgy szerintem pont az ilyen szélsőséges megnyilatkozások miatt (is) vagyunk büdösek mind a bal, mind a jobboldali sajtónak. A Modern Férfipolitikáért Mozgalom cikkei már jelentek meg az Indexen, legutóbb is meghívták Flórit beszélgetni a férfiak és nők médiában bemutatott szerepeiről. Nekünk meg a nagy agyonhallgatás jut. Persze nem csak ezek miatt – a nyilvánosság csak az úriembert szereti a férfiból, a hétköznapit, valóságost, esendőt és sebezhetőt (éppen ezért segítségre szorulót) nem.
Azért én K-ra megértem tomgalt, fordítva én sem szívesen olvasnék ilyen ötleteket a férfiakkal kapcsolatban. Pl. ne vállalkozást alapítsanak a nők, hanem inkább rabolják ki a gazdagabb férfiakat. (Mondjuk ezt sokan közülük teszik is propaganda nélkül, főleg a metoo óta.)

Hunn
Újságíró

Csak a női özvegyek máglyára küldéséről lenne szó, mert a férfi özvegyek máglyára küldése semmit sem segítene a “Gender Death Gap” bezárásában…

Ugyanis a történelem során már rengeteg férfi korábban meghalt, mint a nők. Ezt a különbséget először be kellene hozni, és a férfi özvegyek lerontanák a statisztikát, és azzal nem lépnénk semmit sem előre. Szóval a férfiak ebből a körből most jobban jönnek ki ebből a szempontból.

De hát a nemek egyenjogúsítása már csak ilyen, néha a nőknek is áldozatot kell hozni érte.

Arról nem is beszélve, hogy két legyet ütnénk egy csapásra. Könyves Kálmán királyunk annak idején kissé elkapkodta ama híres kijelentését, ugyanis a boszorkányok megégetésére bizony továbbra is lenne kifejezett igény a férfilakosság körében…

Adam Bogomolov
Újságíró

Tökéletesen igazad van abban, hogy a dzsender death gap-ot be kell zárni. A módszerrel nem feltétlenül vagyunk egy platformon, de hát ki tudja, mit hozhat még számunkra a jövő?! :-]

tomgal
Olvasó
tomgal

És ezért a legtöbbet ti magatok tehetnétek, csak könnyebb homokba dugni a fejeteket és másra mutogatni. Szerinted pl. Adam miben csorbítja az a férfi megítélését, hogy évente elmegy ( akár titokban, ha ezt cikinek érzi- nem is értem miért lenne az), szűrővizsgálatra, mérsékli az alkoholt, leszokik a cigiről…, uram bocsá sportol, mozog egy kicsit- ami kifejezetten férfias is a nők szemében.Szerinted mennyi évet hozhatnának ezek a dolgok a” gender death gap” szűkítésében ? És ki az, akinek döntése van ebben ?

Élő példa , van egy 26 éves, briliáns agyú fiú kollégám, nagyon szeretek vele dolgozni. Évek óta mondom neki, hogy a fiatalon elszívott sok cigi, meg minden hétvégén ( inkább szabadnapok bulis napain) benyakalt pia előbb-utóbb érezteti majd hatását, de mindig ” jövő héten” kezd el leszokni és látom rajta, hogy hagyjam már ezzel békén, ” tudja, tudja…”

Ott van a másik férfi kollégám, róla már egyszer írtam korábban, mindjárt 40, okos, ügyes, mind emberileg-mind szakmailag csak jót tudok mondani , de 200 kg! Nem betegség miatt…de már kialakult nála ebből adódóan a cukorbetegség, magas vérnyomás, elég súlyos porckorong-gerinc problémái vannak. Ő is évek óta most már tényleg elkezdi a diétát…kikerestem neki a legjobb szakembereket, mert 100 kg-os fogyáshoz már az kell, elmondtam az én tapasztalataimat ( igaz én tavaly csak 10kg-tól akartam megszabadulni, ami sikerült is, de én esküszöm a sok fehérje, szénhidrát csökkentett, kcal számolós metódusra). Semmi nem történt nála.

Mondhat itt bárki bármit, bátoríthatja , támogathatja az ember az egészségesebb életmódot, ha az illető maga nem akarja, nincs elég akaratereje, akkor semmi sem fog történni és ez nem a másik hibája, tudjátok ti is nagyon jól.

Rokapapa
Újságíró

Félek megint egy oldalról nézed a problémát és csak férfi hibákat látsz. A férfiak nagy részének vagy ideje nincs a sportra vagy energiája nem marad rá, az egészséges étkezésre pedig szimplán pénze nincs.
A férfiak sokszor a tanulás tekintetében is ezzel a problémával találkoznak. Ha nem dolgoznak nincs miből megélni így tanulni sem tudnak, ha pedig dolgoznak se idejük se energiájuk nem marad tanulni.
Hidd el ez nagyon igaz és az az öt év amit úgy töltöttem el, hogy napi 12-16 óra munka mellett még tanultam is legalább 10 évet vett el az életemből.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ez pontosan, tipikusan mást hibáztató, magadról minden felelősséget letoló hozzáállás!
Nagyon jó mondás, mindenkinek arra jut ideje, amire igazán akar ! A te kizárólagos döntésed, mindig van választásod, hogy mivel ideologizálod meg ( és csapod be magadat) , az más kérdés.
Rengeteg férfi és nő dolgozik, igen kevesen vannak abban a kiváltságos helyzetben, mint a te családod.
Ez nem kifogás semmire.

Az, hogy mennyi alkoholt iszol, rágyújtasz-e a cigire, hogy melyik kaját választod ( vagy kéred meg a nejedet, hogy mostantól transz-zsírokban, szénhidrátban szegényebb, egészségesebb ételeket készítsen), hogy évente egyszer! elmenjél egy nagyobb kivizsgálásra, KIZÁRÓLAG a te döntésed és nem idő, energia kérdése. Ráadásul egy csomó pénz megmarad ( az el nem szívott méregdrága cigi és el nem fogyasztott alkohol tekintetében, amit félre lehet rakni arra az egy nap kimaradó bérre, jövedelemre, amikor elmész szűrésekre és sportolni). Próbálhatod, de nem kenheted másra!

Ja és ez nem egyoldalú, meg férfiakat hibáztató dolog, ugyanis ez teljesen egyformán, nemtől függetlenül érvényes igazság. Ha egy nő hanyagolja el magát, iszik, cigizik, zabál, ő sem háríthatja másra, miszerint a munka, meg a család mellett nem jut idő, meg a férjem szoktatott rá ( mert ő is iszik, cigizik, stb) , meg megcsal, ordibál velem a párom és ezért iszom, zabálok stb. Mindig a saját döntésed !
( én sem kenhetem másra a rengeteg túlóra, hajnali kelés és stressz, 12 órás ülőmunka okozta elhasználódás következményeit, bármikor kereshettem volna más munkahelyet)

Rokapapa
Újságíró

Ez pontosan, tipikusan mást hibáztató, magadról minden felelősséget letoló hozzáállás!
Nagyon jó mondás, mindenkinek arra jut ideje, amire igazán akar !

Ekkora hülyeséget csak az tud leírni akinek sosem kellett választania megélhetés és bármi más között.
Ha valaki egyszerű kétkezi munkás az idejével nem rendelkezik, csak a szabadidejével. Annak mértékéről pedig a munkaadó rendelkezik. Persze törvény szerint nem így van de azzal a munkaadók többsége nem foglalkozik, nem is kell foglalkoznia vele hisz bármiféle állami ellenőrzést megold egy boríték ami gazdaságosabb a kisebb cégeknek. A választás kimerül abban, hogy az egészségromboló életmódot melyik cég alkalmazásában folytatja az ember. Lehet mondani, hogy akkor más területen kell dolgozni de ez is hazugság. Ha van egy szakmád abban dolgozol vagy más területen segédmunkás ként. Az utóbbi esetben viszont nem az adja a választást, hogy mire fordítod a szabadidődet hanem arról kell dönteni, hogy az adott hónapban eszel vagy számlát fizetsz, de a kettőre együtt nem lesz elég a fizetésed.

Ráadásul egy csomó pénz megmarad ( az el nem szívott méregdrága cigi és el nem fogyasztott alkohol tekintetében, amit félre lehet rakni arra az egy nap kimaradó bérre, jövedelemre, amikor elmész szűrésekre és sportolni).

Tudom én vagyok a hibás amiért ezekről nem tudok lemondani de ha megtenném se sokat nyernék vele.
Az a havi kb. 1 sör és az egész életemben elszívott pár szál cigaretta (utoljára 16 éves koromban gyújtottam rá) nem képvisel akkora összeget, hogy az bármiféle plusz lehetőségeket kínálna. Persze lemondhatnék a reggeli és napközbeni kávéról is de sajnos nem fogyasztok azt sem így ez sem járható út.

A szűrővizsgálatok rendszere egy vicc még a nők esetében is a férfiknál meg szinte lehetetlen kihívás. A nőgyógyászati és tüdő szűréseken kívül mind beutaló köteles.
A tüdőszűrésen kívül szinte lehetetlen eljutni más szűrésre kivéve ha rászán az ember pár százezret évente, hogy magán klinikán intézze. De ha el is megyek a háziorvoshoz, hogy adjon beutalót egy szűrő vizsgálatra elküld melegebb éghajlatra de ha ad is valamire azzal se sokat érek mikor másfél két évet kell várnom.

De ennél is tovább megyek.

Magyarul , ha holnap sajnálatos módon szívinfarktusban, agyvérzésben, balesetben, stb elhunynál…

Sikerült beletrafálnod, ez amolyan női megérzés lehet. Sajnos három infarktuson már túl vagyok és nem az egészségtelen táplálkozás elhízás vagy éppen a káros szenvedélyek miatt. Az ok sokkal egyszerűbb, van egy szakmám amiben 15 évet dolgoztam. Egy olyan szakmában ahol minden munkahelyen egy héten hét napot kellett dolgozni és naponta minimum 12 órát. 34 évesen volt az első infarktusom, el sem akarták hinni a kórházban, azt hitték ez egy áprilisi tréfa májusban.

Egyszóval komoly károkat szenvedett a szívem és negyedévente kell kontrollra járnom a napi kétmaréknyi gyógyszer mellett ami nélkül 2-3 héten belül végem lenne. De a kontroll csak magán úton lehetséges mert az állami ellátásban csak kb. 30 havonta tudnak fogadni. Addig nem kapok időpontot amíg van bejegyzett időpontom és ha egy vizsgálat után kérek másik időpontot akkor megközelítőleg két és fél évet kell várnom.

Összességében a szűrővizsgálatok rendszere egy olyan lehetetlen kihívás amit a férfiak munkaadói nem is akarnak figyelembe venni. Sokszor még az egy évvel korábban bejelentett időpontra sem tud eljutni egy férfi mert a munkahely nem engedi el arra a napra és ezt akár egy nappal korábban is kitalálják. A többség pedig nincs abban a helyzetben, hogy kockáztathassa a munkája elvesztését. A választás itt is csak illúzió.
Tulajdonképpen maguk a szűrővizsgálatok is egy elég kellemetlen folyamatok ezt megtetézi, hogy időpontot szerezni és szabaddá tenni magad arra az időre pedig egy külön tortúra a férfiak számára.
Nem csoda, hogy a férfiak többsége nem foglalkozik vele.

De azt is megkérdezhetnénk, hogy hány feleség vagy élettárs akadna ki azon ha a “szeretett és féltett” férje/párja elvesztené a munkáját vagy csak kockáztatná azt egy szűrővizsgálat miatt. Szerintem százból kilencvenkilenc biztosan.

A történelem folyamán évezredek alatt lett a férfi nyilvánvalóan ennyire értéktelen és ezt a társadalmi hozzáállást sikeresen adoptálták a munkaadók is. Lehet most emiatt a férfiakat hibáztatni és mutogatni rájuk de akkor is évezredeknek kell eltelnie egy újabb kézzelfogható változáshoz.

Adam Bogomolov
Újságíró

Úgy gondolom, hogy a szűrővizsgálat egy dolog. Ha megállapítanak valakinél betegséget, az kiesik a munkából. Illetve a férfiak nem szeretik, ha mindenféle drótokat dugdosnak beléjük az orvosok (vagy annak hazudott sarlatánok, mert belőlük is akad szép számmal). Ilyenkor jönne jól a nők támogatása, ami gyakran kimerül az ujjal mutogatásban. Nekem szerencsém van, engem a Feleségem támogat. De a tágabb családomban is vannak olyan férfiak, akiket ezen a téren egyáltalán nem bátorítják-segítik a nők.

Mindemellett abban egyet is értünk, hogy az egészséget akarni kell ahhoz, hogy legalább esély legyen rá (életmód). Ebben egyedül nem egyszerű egy férfi számára a létezés, mert sokszor vagy kivitelezhetetlen (pl. babfőzeléken nem lehet egész nap autót szerelni, vagy fát vágni), vagy egyszerűen a korábbi berögződések miatt nem megy. De az egészséget csak az fogja igazán akarni, akinek van kiért-miért élnie. Akinek a család csak nyűg, az várja a halált (ismerek ilyet is).

Legelőször a fejekben kell rendet rakni, majd az egészségügyben, végül jöhetnek a nők és a férfiak, mint az előzőek építőkövei. Nem elég az, hogy “ti így”, vagy “ti úgy”. Együtt kell nekimenni az egésznek és felderíteni az okokat-következményeket. Jelenleg úgy áll a dolog, hogy a férfiakat munkagépekként kezeli a kormány. Amennyi kampány van az emlőrák, HPV, endometriózis, stb. ellen (jórészt férfiak által elindítva), addig fordítva a prosztatarák ellen, vagy a magas vérnyomás ellen (amit legalább 40%-ban a nők is elszenvednek egyébként) miért nincsenek aktív programok, propagandák? Ezt hiányolom a világból. Ezért tartunk ott ahol. Mi férfiak is hibásak vagyunk, de a nők is. Ezt kell felismerni és akkor elindulhat a változás.

Saját magam azt szeretném, ha az átlagos életkor elérhetné a 100 évet minden embernél, mindentől függetlenül. Erre kell törekednünk! Én pl. minden évben elmegyek szűrővizsgálatra és vér-vizelet vizsgálatra is. Egy dolgot nem vállaltam még be, a csőnyelést. Ahhoz komolyabb érv kell, mint a talán, meg a hátha…. :-]

tomgal
Olvasó
tomgal

Tudod a” szűrővizsgálat egy dolog” kifejezéssel pont a lényeg vész el. Az ilyen vizsgálatokkal sokszor még idejében el lehet kapni a súlyosabb helyzetet, csírájában el lehet fojtani a bajt.
Teljesen logikátlan azért nem el menni, mert a végén még találnak valamit és kiesek a munkából. Ha nem találnak, szuper! Ha igen, akkor inkább belehalunk , vagy sokkal súlyosabb állapotba kerülve , lényegesen hosszabb gyógyulási folyamatnak kitenni magad elképesztő felelőtlenség és ostobaság. Ebben az esetben a “férfiak nem szeretik”-nek meg pláne nincs helye. Ki szereti ? A nők tán szeretik, hogy mammográfián szétlapítsák a mellüket ? Nem csak kellemetlen, fájdalmas is.

Rengeteg férfi felhívás van plakátokon, on-line formában, mozgalmak : Mentsmanust, Movember, stb. Itt van a legutóbbi prosztataszűrés, ingyenes, most áprilisban volt, 8 helyszínen, ötszázan mentek el összesen ( a cikk születéséig).

https://www.valaszonline.hu/2023/04/12/mentsmanust-ferfiegeszseg-mozgalom-pr/

A támogatással egyetértek, de én inkább azt tapasztalom , hogy egyszerűen nem hallgatnak, legyintenek a nőkre. Úgy kell kiimádkozni sokszor, hogy orvoshoz menjenek.

Ez a 4 pont fontos:

-éves szűrés ( ingyenes)
– egészséges(ebb) étkezés ( valóban vannak extra költségei, de ugye arra jut, amire akarjuk- pl cigi, pia)
– alkohol, cigaretta elhagyása, vagy legalább mérséklése ( sok pénz megspórolása)
– mozgás ( ez csak időigényes, lehet , de megint arra szakítunk, amire akarunk, de a mozgás lehet ingyen is)

Ha ebből csak kettőt-hármat sikerül megvalósítani, már rengeteget tettél magadért !

Adam Bogomolov
Újságíró

Köszönöm a kiegészítést!

A 4 pontban tökéletesen egyetértünk! De tulajdonképpen az egészben is. Véleményem szerint is fontos a szűrővizsgálat. Ahogy írtam, én ott is vagyok mindegyiken, ahol nem kel csövet nyelni (vagy alulról “bekapni”). Érdemes lenne a kicsit egészségtudatosabb életvitelt is reklámozni. Illetve utánaolvasok, hogy mi lehet a hátterében a szűrővizsgálatok elhanyagolásának…
:-]

Hunn
Újságíró

Miért nem törődnek a férfiak jobban a testi-lelki egészségükkel?

A mai modern, nőközpontú, feminista társadalomban a férfi test, mint olyan, nem számít értéknek.

Ez persze nem teljesen újkeletű dolog, hiszen a férfiak teste mindig is fogyóeszköz volt, lásd pl. a háborúkat… Ami viszont újdonság, az a feminizmus által képviselt és hirdetett, nyílt férfiellenesség. Nyíltan ki van mondva, hogy a mai világban a nőknek – elvileg – nincs már semmi szükségük sem a férfiakra.

A szabadjára engedett és támogatott hipergámia miatt a férfiak 80%-a eleve láthatatlan a nők számára… A testük és pláne a szexualitásuk nem számít értéknek. Sőt, már magát a létezésüket is kifejezetten tehernek, zavaró tényezőnek tekinti a női hipergámia. Semmi sem dühíti jobban a modern, hipergám, feminista nőket, mint hogy a társadalom normális működéséhez – elvileg – figyelembe kell(ene) venni ezen férfiak létezését és igényeit is…

Sőt, a hipergám, emancipált nők mostanában már azon is felháborodnak, hogy ezeknek a férfiaknak is joguk van megszólítani őket és egyáltalán külön engedélykérés nélkül is beszélni hozzájuk… De sok helyen már a rájuk nézést (“male gaze”) is problémának akarják beállítani… Ezért a hipergám, feminista nők igyekeznek a törvényhozást olyan irányba befolyásolni, hogy ezeknek a jelenségeknek “szexuális zaklatás”, illetve “nem kívánt szexuális érdeklődés” címén a minél közelebbi (disztópikus) jövőben lehetőleg elejét vegyék.

A lelki egészségünkről ne is beszéljünk… Mondjuk el őszintén, hogy mit gondolunk, ne nyomjuk el magunkban az érzelmeinket hanem osszuk meg azokat a nőkkel, és felejtsük el azt, hogy “a fiúk nem sírnak” és nyugodtan sírjunk is… Aztán ha mindezt ha csak egyszer az életben véletlenül meg is tesszük, akkor azonnal és egy életre megtanuljuk, hogy a nők mindezt egy percig sem gondolták komolyan. És ilyet soha többet nem teszünk, ha jót akarunk magunknak…

A mai modern, nőközpontú, feminista társadalomban a férfiak teste nem érték, a férfiak lelke nem érték, a férfiak testi-lelki egészsége nem érték. Miért akarnánk hát azt férfiként megőrizni? Hogy minél tovább élhessünk ebben a nőközpontú, férfiellenes, feminista társadalomban???

Kösz, nem. Inkább égetjük mindkét végén a gyertyát… Én legalábbis feltétlenül.

Rokapapa
Újságíró

Érdekes az elméleted Hunn!
Összességében egyáltalán nem nevezném embertelennek a dolgot, inkább olyan “kéz kezet mos” érzést keltett bennem. Amint bevezetésre kerülne valami ilyesmi milliárdokat költenének a férfiak egészségügyi problémáira is. Tehát a férfiak tovább élnének és így a nők is.

tomgal
Olvasó
tomgal

Tehát támogatnád ennek bevezetését ?
Magyarul , ha holnap sajnálatos módon szívinfarktusban, agyvérzésben, balesetben, stb elhunynál, akkor példát mutatva már előzetesen sem bánnád, hogy az állításod szerint szeretett feleségedet , aki 20 évvel fiatalabb és kijelentésed alapján melléd állítva amúgyis egy értelmi fogyatékos IQ-jával rendelkezik, utánad küldenék ? ( persze azért valami kíméletes módon )
Mert ugye ez sem úgy van, hogy mindig a más felesége, meg a többieké, stb. Ha egy elvvel egyetértünk, akkor azt bizony saját példánkkal, életünkkel is alá kell támasztani. Különben hiteltelenekké és/ vagy álszentekké válunk.

Rokapapa
Újságíró

Az hogy valami érdekes és kétségtelenül lennének hasznos hatásai is nem azonos az egyetértéssel. Jó lenne ha nem akarnád állandóan és kifejezetten rossz indulattal kiforgatni a hozzászólások tartalmát.

feleségedet , aki 20 évvel fiatalabb

Itt valamit csúnyán benézhettél. Ha a feleségem és köztem 20 év lenne gyereket vettem volna feleségül. Értem én, hogy sok jó mellett sok rosszat is feltételezel rólam de azért ennyire galád még én sem vagyok. Az tény, hogy az anyósom és köztem csak 10 év a korkülönbség és az is tény, hogy húsz éve vagyok házas de azért nem vagyok húsz évvel idősebb a feleségemnél. Amúgy már az anyósom és köztem lévő korkülönbségből egész jól meglehet saccolni mennyivel lehetek idősebb a feleségemnél.

Az IQ megjegyzéseden meg jót derültem, nem is igazán értem miként kapcsolódik ehhez a témához. Első gondolatom az volt, hogy pusztán még egy rosszindulatú beszúrással akartad hatásosabbá tenni a hozzászólásodat de inkább elhessegettem a gondolatot.

tomgal
Olvasó
tomgal

Egyben válaszolok , mert limitált az időm.

Én egy kérdést intéztem hozzád, nem kijelentést tettem, csak szerettem volna , ha átlátod, hogyha te kijelentesz valamit, akkor annak milyen hatása van és mit jelent. Ha elgondolkoznál rajta saját egyéni életed kapcsán, talán tisztábban látnál. Ha azt kommunikálod, hogy egyáltalán nem neveznéd embertelennek a dolgot ( de, az), ” amint bevezetésre kerülne , milliárdokat költenének ( más emberek halála árán) a férfiak egészségére ( akik többet isznak, dohányoznak, drogoznak és leszarják a szűrő vizsgálatokat) . Ez nem rosszindulat, hogy felhívom erre a figyelmedet, hogy de , ez pont azt az érzetet kelti az emberben, hogy egyetértesz vele, de mivel rosszindulatúnak ítélted meg a kérdésemet, megnyugodtam, hogy nem így van, erről szó sincs, nem értesz vele egyet.

Ugyanez IQ ügyben , ezt azért szúrtam be oda, hogy ugyanazzal a jelenséggel szembesítselek , mint előbb, ha kategórikusan kijelentesz valamit , akkor annak mi a jelentése, értelme. Ha én azt mondom a férfiak hülyék ( nem azok, nagyobb része nem az legalábbis), akkor bizony azt jelentem ki, hogy férjem, bátyám, apám- és ha lenne- fiam is hülye. Ha te azt mondod , hogy ha egy átlag IQ-val rendelkező férfit és nőt ( nem egy részüket, nem bizonyos embereket, csoportjukat) egymás mellé állítunk, akkor a nő értelmifogyatékosnak tűnik a férfi mellett, akkor te a saját feleségedről, lányodról, édesanyádról , ha van testvéredről is beszélsz.

A 20 év rémlett, de akkor rosszul emlékeztem, nem annyival vagy idősebb, hanem azóta házas ( de abban biztos vagyok, hogy említetted, hogy lényegesen ,tizenx évvel idősebb vagy tőle) , egyébként a matek kijöhetne, ha 40 évesen elvettél egy 20 éves nőt ( ritkán, de van ilyen) , akkor most ő 40, te 60, -anyósod 30 évesen szülte- azaz most 70. De mindegy is , alapvetően tök lényegtelen, hogy 20 évvel, vagy mondjuk 15 évvel vagy idősebb, a kérdést tekintve.

Az egészségmegőrzésre reflektálva továbbra is az a véleményem, hogy a kifogásokat keresed, hogy miért ” ne” menjél el szűrővizsgálatra és nem teszel azért, hogy elmehessél.
A munkahely valóban sokszor kényszerít ( bár igazából akkor is van választásod , csak kemény döntést kell hozni) dolgokra, de mint mondottam korábban, ha már néhány dolgot megteszel, ( cigi, pia elhagyása, az évi 1-2 szűrővizsgálat), sokat tettél magadért. A kávé már pont nem tiltólistás, napi 2-3 csésze ( több nem), kifejezetten jótékony hatással bír a szervezetre.
Többször van éves kampány szűrővizsgálatokra ( csak keresni kell, kivételesen erre jó az internet) , ahova nem kell beutaló , de már nem is kell bemenni a háziorvoshoz érte, felhívod és elektronikusan felküldik a “felhőbe”.

https://e-egeszsegugy.gov.hu/e-beutalo

És az sem igaz, hogy éveket kell várni egy beutalós vizsgálatra, max heteket. De bizony prosztata, tüdő, labor , ez rutin szűrés.

Uram bocsá, ha sok a meló és bizony nehezedre esik már a tempó ( ami egy természetes folyamat ), lehet kevesebbet dolgozni, itt az idő – hisz , ha jól emlékszem kb felnőttek a gyerekek 17-19 körül lehetnek) , hogy a feleséged is kivegye a részét a családi jövedelemből, nyugodtan vállalhat valami részmunkaidős állást ( ha jól rémlik , ezt korábban ki is próbálta, csak nem tetszett) , nem kell neked a hátadon vinni mindent ( pl.anyósnak fát hasogatni, aki még csak nem is hálás) , más is odateheti magát, akár a gyerekek diákmeló keretében. Ha nem tűnne fel, ez nem rosszindulat, pont a te érdekedben, a te egészseged megőrzése érdekében írom le ezeket a dolgokat.
( de általában azt, aki szembesít sokszor negatív színben látjuk, nem épp egy hálás feladat, jobban szeretjük, ha dícsérnek , meg egyetértenek, sajnálkoznak, pedig sokszor ez a legrosszabb, amit kaphatunk).

Én többet nem fogok győzködni senkit sem, mindenki saját sorsának ( sikerének) kovácsa.

Rokapapa
Újságíró

Elsőként szeretném megköszönni a válaszodat!

Nagy megelégedéssel töltött el, hogy nem a rosszindulat szólt belőled hanem csak burkoltan próbáltál szembesíteni a várható negatív következményekkel.
A családi háttér életkorok tekintetében a gyerekeimre teljesen jól emlékeztél. Őszintén szólva meg is lepsz azzal, hogy mennyire igyekszel odafigyelni a részletekre.

A szűrővizsgálatok várakozási ideje nagyon eltérő. Az ország nyugati felén a legrövidebb a várólista, a középső régióban már hosszabb és itt a keleti felén már embertelen.
Ez persze érthető is hisz az összes kettős állampolgár Szlovákiából, Ukrajnából, és Romániából ide jár orvoshoz és ők minden esetben elsőbbséget élveznek a várólistákon.

A tempó kétségtelenül egyre nagyobb kihívást jelent de még bírom és ami talán ennél is fontosabb, hogy érzem még élek és van miért dolgoznom. Félek a leállásba hamar belehalnék.

A gyerekeim tanulnak még de mellette már mindkettő dolgozik is. A keresetük viszont csak az övék. Ha részt vennék annak a beosztásában azzal azt kockáztatnám, hogy azt éreznék nincs értelme miért hajtani.
A feleségem munkavállalása számomra tabu, dolgozik ő épp eleget otthon. Az sem utolsó szempont, hogy háziasszonyként nincs szabadsága és még nyugdíjba sem mehet. Rám meg nem igazán számíthat ezen területeken mert hiába tudtam elvégezni minden házimunkát (még a főzést is) agglegény koromban mára már egy rántotta is komoly kihívást jelentene számomra.

Férfi ként pótolhatatlannak tartom azt a gondoskodást amit a feleségemtől kapok. Van, hogy hajnali kettőkor érek haza és mire beállok a garázsba már tálal, hogy egyek valamit. Képes felkelni éjszaka közepén is, hogy gondoskodjon rólam pedig sosem kértem erre és sosem vártam el. Ez csak egy példa abból amit nyújt és az a férfi aki ezeket nem éli át az nem is tudja mit veszít. Hihetetlenül erős motiváló ereje van egy nő odaadó gondoskodásának, ilyenkor percek alatt elmúlik a fáradtság, feltöltődök energiával és életerővel.

Kb. 10 év múlva (ha megélem) tervezem, hogy leállok és inkább a régi kedvenc hobbimmal (túrázás és barlangászás) fogom eltölteni az időmet közösen a feleségemmel. A vállalkozásom sorsa persze kérdéses mivel a két gyerek között akkora ellentétek vannak, hogy közösen nem sok mindent tudnának tenni. A lányom egy az egyben az anyjára ütött, tökéletesen eltud vezetni egy háztartást de másra nem alkalmas (autó vezetésre sem) mivel teljes egészében az érzelmei irányítják.
A fiam ezerszer józanabb és érettebb ha döntéseket kell hozni de még se tapasztalata se önbizalma nincsen. Így aztán jelenleg nincs is hova lazítani.

Adam Bogomolov
Újságíró

Nekem az tetszik, hogy még meg is dicsérnek a nyilvánvalóért, mert ha kitalálod, zseni vagy! :-]
Szóval Alter, zseni vagy a nők szemében! Innentől kezdve a feministák semmit se mondhatnak rád, mert ők maguk állapították meg a tényt! :-D

Rokapapa
Újságíró

Hát nem azért de a férfi keze olyan mértékben van bekötve vagy gipszelve, hogy azzal még a telefont sem tudná rendesen megfogni. Ha pedig a fogás bizonytalan azzal a kezével biztos nem használja mivel nem is tudja használni. Alapjaiban hibás az ábrázolt szituáció. Annak kitalálásában, hogy ki a szimuláns a logika és a megfigyelőképesség semmiféle segítséget sem adhat. Itt maga a feladvány hibás.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Bugyuta egy illusztráció… 1.sz. nő: A “hasfájós”. Ez bármitől lehet. Megjött/nem jött meg…, gyomorideg, hülye táplálkozás stb. Ha az ilyen rendszerint hétfőn, vagy pénteken reggel telefonál be a melóhelyére, hogy nem tudok bemenni mert…, akkor gyanakodhatunk, hogy táppénzbajnokkal állunk szemben. Dolgoznak helyette a többiek, mint rendesen.
2.sz. nő: Félrelépett, megszívta. Az öt hét gipsz nem túl vidám, majd a gyógytorna stb. 2-3 hónapig se látjuk alapból, ha még műteni is kell, esetleg egynél többször akár, akkor idén balettozni már nemigen fog.
3. A balek: Aki annyira balfék, hogy nem kért meg időben senkit, pl. a gipszelő srácot, vagy egy nővérkét bárkit, hogy tegye már át a mobilját a bal zsebébe. (Amúgy ha nem T-rex alkat, nem is értem hogy mi a gondja. Az ellentétes oldali zsebemből simán kiszedem az aprót is… Nem vagyok extra hajlékony.)

Szóval az illusztráció kurva gyenge. Akit gipszelnek az nem szimulátor. Az ilyen-olyan bemondásos nyavaják is csak gyanút kelthetnek. Ma már ezt az extrát, hogy nem járok be mert mondjuk fáj a hajam, az átlag munkavállaló nem teheti meg sokáig. Kapja a meszelőt elég hamar!