Toplak Zoltán
30 megosztás

Szexuális frusztráció

Korunk egyik jellemző tünete, mely főleg férfiakat érint, de manapság már nők is szenvednek tőle szép számmal. Pedig amikor kitört a szexuális forradalom, akkor az egyik ígérete pont az volt, hogy mostantól annyit és azzal szexelhetsz, amennyit és akivel csak akarsz.

Tény és nagyon szomorú igazság, hogy a férfiak teste és főleg szexualitása nem érték manapság. Utóbbi nem csak, hogy nem érték, de szinte káros és üldözendő a közfelfogás szerint. Mert a férfiak kéjéhesek, buják, stb., stb.

Ugyanakkor nem tudom, hol lennénk ma enélkül az intenzív energia nélkül? Mennyi bóktól, széptevéstől, pénzben kifejezhető juttatástól esnének el a nők… A férfiakat is sokszor inspirálja a versengés egy nő kegyéért, bár van, aki ilyenkor eleve vesztesként tekint magára és lemondóan meghátrál. (És nem biztos, hogy ezzel ő lesz a valódi vesztes.)

Freud szerint a civilizációnk nem más, mint szublimált szexuális energia. Az biztos, hogy a férfiak az évezredek során rengeteget beleadtak mind tervezés, felfedezés mind pedig építés terén. Nagyon hamis az a történelemszemlélet, amely a háborúkban, kizsákmányolásban és leigázásban meglátja a férfiak kezének nyomát, de a felhőkarcolókban, a családi házakban, tiszta utcákban és felnövekvő fiatalokban nem.

A szexuális frusztráció sokkal jobban sújtja a férfiakat, mint a nőket, mivel nagy átlagban a nők aszexuálisabbak erősebb nembéli társaiknál. Egy nőnek elég külsőleg kicsinosítania magát, hogy a férfiak felfigyeljenek rá, de egy férfinak hasonló sikerhez náluk – tudni kell fellépnie is.

A szexmániás és az aszexuális közül az aszexuálisnak van könnyebb sorsa. Előbbit sokszor gyötri saját természete kielégülés után hajtva őt, míg a második szépen elolvasgat, elnetezget otthon – vagy elvan nyugiban a barátaival.

Kultúránk ráadásul nagyon szereti pellengérre állítani a sikertelen férfit. A férfinek ugyanis sikerszimbólumnak, sikertárgynak kell lennie. Szimbólumnak mindenki felé, sikertárgynak főleg a párja felé, aki tündökölhet az ő dicsfényében. Ha a nőket tárgyiasítja a szex, a férfiakat a siker. Általános nevetség tárgya a sikertelen, főleg a nőknél sikertelen férfi. Hollywood egyik kedvenc poénja a fiúk/férfiak nőknél való felsülésének kifigurázása, vagy az ezzel való, ezen keresztüli büntetése a férfiaknak. Egyik példa, amikor egy férfi magába bolondít egy nőt, miközben van már barátnője. Mindenki felháborodik ezen, mire a becsapott nő szabályosan megveri egy bukósisakkal a férfit – ez persze oké. Talán muris is, de mindenképpen jól megadtuk az igazságérzetünknek. Az teljesen mellékes, hogy egy bukósisakkal milyen sérüléseket lehet okozni, és ez mennyire adja meg az engedélyt az agresszívabb nőknek, hogy hasonlóképpen cselekedjenek.

Általában a filmeken férfit verni vagy dicsőség – ezt mindkét nembeli akcióhősök megteszik -, vagy poén. Nőt verni bűn és szörnyű gaztett. Ez persze az állandóan szapult patriarchális beidegződések miatt van, miszerint a gyengéket védjük, avagy “nők és gyerekek előre”.

Visszatérve a szexuális frusztrációra, nehéz szavakkal elmondani, mennyire nehéz és romboló lehet ezt tartósan elviselni, pláne fiatal korban, amikor a hormonok még erősebben működnek, a higgadtságra szorító tapasztalat viszont kevesebb. A tartós frusztráltság túlzott befelé forduláshoz, elszigetelődéshez, akár öngyilkossági gondolatokhoz és kísérletekhez vezethet. Ezért is jó, ha a fiatalokat – de nem a gyerekeket! – helyes párkapcsolati, ismerkedési és szexuális felvilágosításban tudjuk részesíteni. Akár szülőként, rokonként, barátként.

Szintén a nőknél való sikertelenségre utalva lett szitokszó az “incel”. Aki nem igazán számít férfinak, hiszen még nőt sem tud magának szerezni. Korunk jelensége, akárcsak a MGTOW. Árulkodó, hogy mindkét társadalmi jelenség az újabb feminista nyomulással és hullámmal bontakozott ki. Bár sok nő szeretné, ha a férfiak közelednének, udvarolnának, mégis engedik, hogy nyilvánosan elbátortalanítsák őket a feministák amúgy igazságot is tartalmazó kampányaikkal. “A nem az nem!”, szól pl. az egyik. Persze, jogos, bátran utasíthasson vissza bármely nő bármely férfit, ha úgy jön ki a lépés. De a dolog nem ennyire egyszerű.

Van, hogy a “nem” az idővel “igen” – né válik. Kitartás, bátorság, esetleg fogyás és stílusváltás: és a nő “megadja” magát. Volt, ahol egy visszautasításból így lett házasság.

Másodsorban pedig a mottó mellékzöngéje az, hogy “férfiként nem kellesz”,- főleg, ha a szöveges üzenetet megtoldják levágott, vagy csomóra kötött péniszek képével. Szokás szerint általánosítva, minden férfinek címezve, minden férfit okolva. – “Férfias kezdeményezéseddel, közeledési módjaiddal menj máshova”. Ráadásul sokszor kifinomult, szinte művészi közeledést vár egy nő a férfitől, amelyik esetleg nehezen haladja meg a “teccő geci, kő’ kóla?” szintjét. (Némi túlzással.) Nem feltétlen mert tahó! Hanem mert esetlen a kifinomultabb közeledési módokban. Ezért is össze kell fognunk nekünk, a nők iránt még érdeklődő férfiaknak, hogy megtanítsuk egymást mit és hogyan érhetünk el a nőknél – lehetőleg úgy, hogy mindkét nem elégedett lehessen a végeredménnyel. Nem mellesleg a társadalom is jól járjon a szaporodó családok számával.

Tömegével ábrándulnak ki a férfiak nőkből, vagy válnak papuccsá a korszellem miatt. Ma jól teszi bármelyik férfi, ha önmagához és férfitársaihoz fordul elsősorban útmutatásért, tanácsért, bátorításért és erőért, ha előre akar jutni – akár párkapcsolati szinten is – az életben. Vagyis: fogjunk össze – mert annyi a heteroszexuálisan aktív férfiakat bántalmazó, ellenük uszító indulat és őket romboló hatás a világban, hogy össze KELL fognunk.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
30 megosztás


47
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
45 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
11 Hozzászólások szerzői
Hunngeorg1945Se - sehunbagiraTina74 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Adam Bogomolov
Újságíró

Ahogy olvasom a cikkedet, az jut eszembe, hogy valahol igaza van bizonyos csoportoknak, akik azt mondják, hogy nem értik a férfiak szexuális frusztrációit. Azzal érvelnek, hogy a nő semmivel se tud többet, mint a jobb kezük. Szerintem is van benne igazság. Ha működik a valamit valamiért elv, akkor bizony amit a férfi ad a nőnek a szexért, ugyanúgy illetik visszavonni, ha nincs meg az ellenszolgáltatás.

A környezetemben azt látom, hogy a házas férfiak vannak e téren a legrosszabb helyzetben, nekik a szexualitás azzal kábé véget is ér.
Vajon miért van ez?

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Mert abból csak a beetetés fázisban van, ahogy sikerül megfogni az aktuális balekot, lehet behízni és fejfájni. Muszliméknál gondolom, kevésbé fáj a buksi, ott még rá is segítenek kicsit, ha ez lenne a baj.

Tina74
Olvasó
Tina74

Meg ott ott van a többi feleség is…

tomgal
Olvasó
tomgal

Itt szakember elég részletesen taglalja milyen okok állhatnak mögötte. Általában mindkét fél kell hozzá, hogy kialakuljon:

https://pszichoforyou.hu/miert-es-hova-tunik-el-vagy-parkapcsolatokbol/

A nők elfelejtik egy idő után, hogy a férjek nem csak jó anyát akarnak a gyereküknek, meg gondos feleséget , hanem szeretőt is ( “hands of a lover arms of a mother”), a munka , család, házi munka után elfogy az energia a férjükre, ami valóban nem helyes.

A férfiak meg azt felejtik el , hogy egy nő vágyát azzal lehet a legjobban feltüzelni, ha vágynak rá, ha udvarolnak neki, ha lélegzetelállítóan dögösnek tartják, igen , 10 év múlva is szépnek tartják és el is mondják neki, néha ” elrabolják” egy randira, stb.
Magyarul nem veszik evidenciának és nem abból áll a szex, hogy este ráfordulnak, aztán bealszanak.

Milliószor leírtam, hogy egy párkapcsolat attól működik jól, ha kölcsönös , ilyen téren is mindkettőjüknek folyamatosan dolgozni kell rajta, hogy a vágy megmaradjon.

Itt van egy többek által kipróbált módszer, érdekes módon minden pár pozitív lelki és testi változásról számolt be. ( nyilván ahol fizikális, orvosi problémák állnak a háttérben, ott ez sem működhet).

https://nypost.com/2018/03/02/having-sex-every-day-for-a-month-saved-my-marriage/

https://divany.hu/szuloseg/2014/08/04/szeretkezzen_a_ferjevel_minden_nap_egy_honapig/

https://www.evamagazin.hu/parkapcsolatom/minden-nap-szexeltunk-a-ferjemmel-egy-evig

https://m.hvg.hu/shake/20090311_szex_kotelezo_hazassag_aktus

Alter Ego
Szerkesztő

Ádám kérdése arra utal, hogy a férfiaknak van oka panaszra és nem a nőknek, erre elkezded kritizálni a férfiakat, minimum felerészben rájuk tolni a felelősséget… A kérdésfelvetés és a férfiak általános tapasztalatai egyaránt arra mutatnak, hogy a nők számolják fel a szexuális életet és nem a férfiak. Az szerintem rossz válasz, hogy egy házasságban élő férfinak újra és újra meg kellene hódítania a saját feleségét. Ugyan már! Azon már régen túl vannak. Hol élnek a nők?

Nem mellesleg a férfiakat pont úgy fárasztja a munkájuk és a családi kötelességük, mint a nőket, nehogy már úgy állítsd be, mintha csak a nők oldalán léteznének ilyen terhek. Mégis a férfiak többnyire továbbra is érdeklődők és potensek maradnak. Mi lenne ha esetleg csak úgy simán a nők igyekeznének jobban, belátva a hibájukat? Tehát szerintem semmilyen releváns magyarázatot nem kínáltál. Szerinem talán kicsit gondolkodj még, hátha találsz valami bölcsebbet is, ami esetleg képes eloszlatni Szergej55 (és sok más hasonló állásponton lévő férfi) gyanakvását…

tomgal
Olvasó
tomgal

Ez egy közös munka, a párkapcsolaton mindenkinek folyamatosan dolgozni kell. Senki nem mondta, hogy a férfiakat nem fárasztja a melójuk. Az a férfi, aki elfelejt “udvarolni ” a feleségének, a saját részét beletenni , az garantáltan így fog járni. Egy nőt-férfit nem csak megszerezni kell, hanem megtartani is. Mindkettőn múlik a dolog, akkor is, ha ez nem tetszik. Az a férfi aki evidenciának veszi, hogy neki ez jár és semmit nem kell már tennie, hátradőlhet, pontosan ilyen problémával fog garantáltan találkozni. Adam “miért van ez ?”kérdésére volt ez válasz. És a végén linkelt cikkek megoldást kínálnak. Eddig minden férjnek tetszőt.
Ha csak a panaszkodás volt a cél a cikkben, akkor félreértettem, bocsánat. Azt hittem változtatni akartok rajta. A nőknek is sokat kell változtatni, ezt aláírom, de a férfiak is tudnának tenni érte, persze csak ha akarnak. Én nőként leírtam, mi öli meg legjobban a vágyat egy párkapcsolatban -női oldalról, hogy mit kezdtek vele, az már a ti dolgotok.

Deadpool
Újságíró

“Ha működik a valamit valamiért elv, akkor bizony amit a férfi ad a nőnek a szexért, ugyanúgy illetik visszavonni, ha nincs meg az ellenszolgáltatás.”

Szerintem az már eleve egy hibás hozzáállás, ha a szexet a férfi úgy tekinti egy nőtől, mint egy szívességet, mint egy kegyet amit osztogat. Aki így gondolkodik, az saját magát fokozza le a kapcsolatában, partnerét önmaga fölé helyezi. A szexet a nők is képesek élvezni, nemcsak a férfiak, talán nem úgy kellene rá tekinteni, mint egy átváltható valutára amivel kegyeskednek minket kifizetni, hanem inkább mint kölcsönös örömforrásra. Ki tudja, lehet hogy ennek az attitűdnek is lehet köze környezetedben lévő férfiak problémáihoz – a nem megfelelő értékrend.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Tény, hogy a férfiak többsége legnagyobb jóindulattal balek, de az volt 200, vagy 4000 évvel ezelőtt is. Sajnos nem gondolom, hogy ez a tekintélyes hányadunk esetében hiányolt személyiségfejlődés lehetséges lenne, addig viszont a fogamzásgátlás és a szexuális “”””felszabadulás”””” korában csak a lassú agónia marad. A társadalom csak akkor működik életképesen, ha a házasság és vele együtt a szex elsődleges célja a gyermeknemzés, ez pedig mint látjuk, kutya kemény és betartatott szabályok nélkül nem megy. Az emberek még mindig azt hiszik, hogy a(z összeomlóban lévő) társadalmi védőhálóra számíthatnak és nem kell a következményekkel számolniuk, de nagyon rövid időn belül ki fog derülni, mekkorát tévedtek. Ebbe viszont valószínűleg bele is rokkanunk majd.

Deadpool
Újságíró

Akkor ha jól értelmezem, az eddigi néhány kommented alapján az életfilozófiád szerint, a férfiak többsége minimum balek vagy rosszabb, és ez mindig is így volt, de ennek ellenére vegyük el a nők jogait és szolgáltassuk ki őket egzisztenciálisan ezeknek a ‘minimum balekoknak’, mert ha nem, akkor a társadalom összeomlik. Illetve azért, mert ez mindig is így volt, már a legkorábbi civilizációkban is, talán már az ősemberek is kutya keményen betartottak valamiféle házassági / szaporodási szabályokat, másképp hogy lennénk itt, ugye. Stimmel?

“Tény, hogy a férfiak többsége legnagyobb jóindulattal balek, de az volt 200, vagy 4000 évvel ezelőtt is. Sajnos nem gondolom, hogy ez a tekintélyes hányadunk esetében hiányolt személyiségfejlődés lehetséges lenne”

Próbálom elképzelni pl. a spártai férfiakat, mint béta-gamma balekokat, politikailag agymosott szavazó droidokat, akik otthon rimánkodnak az asszonynak egy kis alamizsna szexért, bekényelmesedett, önérzetes, elvtelen, anyázó, pocakos prolik hadaként, akik egymást is utálják… Van egy olyan tippem, hogy nem ilyenek voltak. Ettől többet tényleg nem tudsz kinézni másokból, ez lenne a férfi, a teremtés csúcsa? Szerinted Isten ettől nem tudott nagyobbat álmodni? Mondjuk, ha ateista vagy, ez a kérdés tárgytalan. Szerintem bugris balekoknál sokkal többet is el tudott képzelni a férfiakról.

“Ebbe viszont valószínűleg bele is rokkanunk majd.”

Belebukni a balekságunkba, a kultúra (és erkölcs) nélküliségünkbe, a fejlődésképtelenségünkbe fogunk.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A férfi mindig azért dolgozik, hogy jobb legyen. Jobb legyen a nőnek, a gyerekeinek, valahol századikként neki is. Általában nem sokan teszik fel a kérdést, mi is a végcél, mi is az a jó, amíg az elégedetlenség hajtja az embert, szinte bármennyit képes dolgozni, küzdeni. Most egy nagy “baj” van: elértük a jót, lassan elfogynak a célok. Járványok nincsenek, az éhezés a fejlett világban lényegében megszűnt, rengeteg mindent meg tudunk gyógyítani, saját magunk eltartása nevetségesen könnyűvé vált a közelmúlthoz képest is. Ezzel viszont az élet elveszítette az értelmességének azt a részét, amit a sérülékenysége és a nagyobb múlékonysága adott. Nem véletlen, hogy virágzik a deviancia és a mentális betegségek korát éljük, a vallás visszaszorulása pedig rátett erre még egy lapáttal, így már egyetemes tanítás sem marad, ami irányt mutatna a többségnek, hogy mi az élet értelme és mi végett vagyunk ezen a sárbolygón.
Az élet könnyebbé válása pedig szinte automatikusan jár a női hülyeség szabadon engedésével. A nőt addig fogják keményen, amíg nélkülözhetetlen a család és a közösség fennmaradásában, nem véletlen, hogy a feminizmus az ipari forradalmak után kapott először szárnyra, mikor ez kezdett fellazulni. Most már egyre többen látják, hogy nagyszüleink, dédszüleink főztjét lassan el kell kezdenünk megenni, ezek a folyamatok szépen lassan az élet újbóli nehezebbé válását fogják nemsokára magukkal hozni. Kezd bedőlni a szociális védőháló és tulajdonképpen minden más is, aminek a fenntartását sokkal több dolgozó emberrel álmodták meg anno (oktatás, rendvédelem stb stb.). Erre még rájön az idegenek betelepülése, vagy nálunk a cigányprobléma és hirtelen rájöhetünk, az életünk már csak látszólagosan békés és nyugodt.
A férfiak balekságán a korlátlan nőkiszolgáló fehérlovag énjüket értem, nagyon kevesen vannak, akik otthon is karakán módon állnak a sarkukra, nem véletlenül van ennyi feleségvicc, és igen, szinte biztos vagyok benne, hogy ez Spártában is pont így volt. Elég felütni egy újkori Jókai vagy más regényt, ugyanez a simpelés megy benne a férfiak részéről folyamatosan, ezt nem én találtam ki. Amint nem kényszerülünk rá, hogy az asszonyt keményen fogjuk, feminizmus lesz a dolog vége, a mai rendszert is a balek simpek többsége tartja fent, ők fognak neked támadni a leghevesebben, ha bárminemű kritikát fogalmazol meg ez ellen a társadalmi merénylet ellen.

Deadpool
Újságíró

“szinte biztos vagyok benne, hogy ez Spártában is pont így volt.”

Akkor szinte biztos, hogy tévedsz. Az átmeneti rítusokról, vagy a férfivá avatásról hallottál-e már? Fontos pszichológiai funkciója van. Ha megnézed 300 c. filmet, az elején láthatod Leonidász férfivé érését/képzését és próbára tételét, aminek a végére érve teljes értékű férfivá válik a spártaiak között. Ajánlom figyelmedbe Jung kollégád írásainak az olvasgatását, másképp látja kicsit a dolgokat; ő úgy gondolja, hogy mivel az apák már nem nevelik a fiaikat, mint korábban, nem különítik el őket a nőktől, ill. az anyjuktól, ezért az elszakadás nem történik meg, így a férfiak nem tudnak felnőni. Nagyon leegyszerűsítve. A tudattalanodban megbújó ‘NŐ’ archetípus fogságában vagy.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Szerintem a két dolognak nincs igazán köze egymáshoz, az ösztönt nem írja át semmilyen rituálé (de részben egyetértek, vajon a fizikai kényelem korában miért is nincsen szükség férfira?). A “kollégáim” sokféle elméletre jutottak, mindenki a szerint, mibe kattantak bele az életükben, amit aztán próbáltak általánosítani mindenre. Ezen nem fogok vitázni, mert lehet, hogy úgy van, lehet, hogy nincs úgy, a fene sem tudja igazolni ezeket a megállapításokat, mint ahogy teljesen máshogy magyarázta volna a mai helyzetet egy Freud, Adler, Erikson vagy éppen Rogers, és máshogy magyarázom én is.

Deadpool
Újságíró

A rítus által nem átírsz valamit, hanem megszabadulsz egy archetípus befolyása alól. Egy olyan alól, ami adott esetben papuccsá, anyámasszony katonává, megfelelési kényszeressé, vagy éppen nőgyűlölővé tesz. Azzal én is tisztában vagyok, hogy hipotéziseket olvasgatok, nem örök igazságokat, nem is akarlak mindenáron meggyőzni.

hunbagira
Újságíró

Jó ez már a feudalizmussal megszűnt. De így van, minden törzsi társadalomban (nemcsak az effektív harcosban) a fiúkat bizonyos kor felett elvitték a “férfiak házába”.

Deadpool
Újságíró

Tessék,ma találtam, a spártai férfi archetípusa :)

https://www.youtube.com/watch?v=K8pkSucTcko

Vö.:

https://www.youtube.com/watch?v=uH2M5rh1gvE

Amúgy ez egy olyan hagyomány, amit ha nem is pont abban a formájában, de egy modernebb, mai kornak megfelelő formában vissza lehetne/kellene hozni.

hunbagira
Újságíró

Egy regény legyen az akár Jókaié is, sosem a valóságot tükrözi. Bizony-bizony Buda visszavétele után a honvédek a védők egy részét tényleg felkoncolták..És ezzel nem az volt a baj, hogy megtették, hanem pont az ellenkezője.

georg1945
Olvasó
georg1945

Pontosan így van.
Csak annyit hozzátéve, hogy Spártában majd minden férjnek volt fiú szeretője. Sőt ezt az akkori társadalom igényelte is (padovan).
Már akkor ???
De az élet értelme továbbra is a SZAPORODÁS – gátlástalanul. Szaporodni kell !

hunbagira
Újságíró

Elemedben vagy, mentek a pluszok..:P

tomgal
Olvasó
tomgal

Ebben teljesen igazad van. Ha egy férfinak női részről ez kegy, vagy kötelesség, ott igen hamar cserealappá silányul dolog. Csak vággyal működik jól egy szexuális kapcsolat. Vágyat kelteni pedig a nőnek és a férfinak is tudni kell, hogy kölcsönös élvezet legyen, pláne egy hosszabb több éves kapcsolatban, ezért írtam, hogy ezen dolgozni kell mindkettejüknek. Miért tenné valaki muszájból szívesen, ha nem élvezi ?

Naooo
Olvasó
Naooo

Pénzért, a nők szívesen baszatják a picsájukat pénzért.

Se - se
Újságíró
Se - se

tomgal
A női vágyhoz szükséges részletek számossága és a férfivágyhoz szükséges részletek számossága .. hm.

A szexualitással lesz muszáj kezdenie a férfiaknak valamit, mert a nők között betegségnek számít ha férfias mennyiségű szex-igény dolgozik bennük (nimfománia). Az igaz hogy vágy nélkül nincsen tartós szexuális kapcsolat, de az is igaz hogy a női vágyak szinten tartásához szükséges dolgozni való : az túl sok.

Szerintem a túl jó dolgunkba bolondulunk bele : nekünk szerető asszony kéne.
Amíg ezt a hiú ábránd el nem tűnik az agymosógépekből, addíg szenvedni és csalódni fogunk.
De ezt is be kell előbb látnunk.

Alter Ego
Szerkesztő

“a nők között betegségnek számít ha férfias mennyiségű szex-igény dolgozik bennük (nimfománia).”

Hát szerintem ez finoman szólva is badarság. Mindennél jobban utálom amikor valaki mások szexuális aktivitása felett akar ítéletet mondani. Pont ilyen módon igyekeznek megbélyegezni az aszexuális nők gyakorta a férfiakat, mert terhes nekik a férfiak szexuális érdeklődése, igénye illetve potenciálja. Ilyen gondolatmenet eredményeként állhatott elő valaki a “szexfüggőség” fogalmával is. Aztán a legszörnyűbb az, amikor valaki végül hajlandó internalizálni mások véleményét az egészséges szex mennyiségéről és lassan elkezdi “betegnek” érezni magát.

Az efféle szexel kapcsolatos előítéletek és diktátumok felállítása többnyire leginkább a férfiellenesség, a férfigyűlölet egyik megnyilvánulási formája. Semmiképp sem tartom elfogadhatónak, hogy hasonló módon ítélkezzen valaki arról, hogy egy nő esetében mennyi szex az egészséges.

Erről jut eszembe, hogy a keresztény vallás (pontosabban főként a katolicizmus) a számtalan társadalmi jótétemény mellett borzasztóan ártalmas eredménnyel járt a férfiak szexualitására. Mivel a női vágymentességet, aszexualitást glorifikálta (lásd. “Szűz Mária”) és ezzel szemben az intenzívebb férfi szexualitást pedig a “romlott” hedonizmus szinonimájává tette, így állította az egész társadalomnak mintául a női szexuális viselkedést avagy a női szexuális “morált”. Nyilvánvalóan a többnejűséget megengedő vallásokkal szemben ott csúszott félre valamilyen férfiellenes irányba a kereszténység, amikor a férfi poligámiával szemben a női monogámiát emelte piedesztálra és tette a társadalmi morál alapjává. Egyébként a mai napig tartó ádáz üldözés zajlik a kereszténység többnejű irányzatának képviselővel, a mormonokkal szemben… Holott a mormon vallás, mint “resztoriánus” vallási irányzat vélhetően közelebb áll a kereszténység eredeti formájához, hiszen valójában egyetlen olyan bibliai szöveget sem találunk, amely eredendően megtiltaná a többnejűséget, legfeljebb egyetlen olyan Jézustól származó intelmet találhatunk amely ezt a kérdést érinti és arról szól, hogy azért nem kellene a régi feleséget csak úgy egyszerűen kidobni… Tehát az őskereszténység legfeljebb a “válás” ellen emel szót és nem a többnejűség ellen…

A magam részéről azért is propagálom szívesen a többnejűség gondolatát, mert eredendően képes lehetne megoldást kínálni a férfiak és a nők eltérő szexuális igényei miatt előálló konfliktusokra. Csak úgy teoretikusan érdemes lehet ezen elgondolkodnia mindenkinek. No persze a többnejűség nem annyira tetszetős gondolat a nők szemszögéből, de azért én továbbra is makacsul nem értem, hogy miért kell a szexuális és párkapcsolati morált a nők igényeiből levezetni?

Se - se
Újságíró
Se - se

AlterEgo
Na nem baj, én azt utálnám mindennél jobban ha a nimfomániáról is csak egyféle vélemény létezhetne.. :-)

Az hogy ilyen módon bélyegzik meg egymást mások máshol, az pedig elkerülhetetlen. A módszerek hibáit elemezni egy úri megoldás, én is így szeretem meggyőzni a velem szembehelyezkedőket.

A női szexfüggőség terén alkotott véleményemet viszont nem mástól internalizáltam, hanem népi megfigyeléseket tettem. Ezen az alapon kijelenthetem?
És én még azt sem tudom hogy mitől számít a véleményalkotás ítélkezésnek, előítéletnek, vagy diktátumnak..

tomgal
Olvasó
tomgal

A poligámia csak annak a szűk férfirétegnek lenne ideális, aki mind anyagilag, mind smv szinten megengedheti magának a több feleséget. Az átlag férfi így még nehezebben találna párra. Továbba ugye nincs dupla- tripla annyi nő, mint férfi a világon, sőt a szélsőséges számokkal rendelkező országok pont erős férfi többséget mutatnak. (lásd Kína, India , ott pont a poliandria lenne esetleg megoldás, no meg ha felhagynának végre a lánygyermekek elabortálásával, sokszor születés utáni megölésével)

A poligámia pedig hagyományosan eltartó családfő- eltartott feleségek relációban létezik a muszlim országokban és a mormonoknál is. Ez elképesztően nagy anyagi teher, amely igen kevesek kiváltsága és még a jelenleginél is jobban eltolná az arányokat a “kinek jut nő” kérdésben.

hunbagira
Újságíró

Nah meg ugye a hipergám nőknek, Vivi. Még, ha agyilag általában képtelen felfogni, hogy az élete nem más, mint egy háremhölgyé. Illete amelyik fel is fogja az álszenten be nem vallaná magának, már csak a kizárólag szájalásban kimerülő női “méltóság” miatt sem.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nyilván ehhez kellenek hipergám nők is, illetve ebbe a kultúrába, vallásba beleszületett nők, hisz azért a zömében ezt gyakorlóknál főleg ez dominál. A keresztény eredetű kultúrákban nem véletlenül igen ritka, amolyan fehér holló a dolog. De nem is női oldalról vetődött fel mint megoldás :)

hunbagira
Újságíró

Egyáltalán nem ritka, ahogy soha nem is volt. Most nem akarom felsorolni a híres európai kvázi háremhölgyeket-ágyasokat madam dubarrytól-pompadourig stbstbstb. És ez a jelenség látványos csúcsa..az alja meg az “édesannák” a sorsa a nemesi és/vagy gazdag zsidó udvarházakban/”kúr”iákban.
Csak “jó” keresztény farizeus álszentséggel ezt sem vállaljuk fel, úgy, hogy ez a “tályog” is rohad(t) a felszín alatt, ahogy sok minden más “kultúránkban”.
Jó azt is értem, hogy sem a hatalmon lévőknek, sem a nektek nőknek rohadtul nem érdeketek a valóság kimondása itt sem.

hunbagira
Újságíró

Amúgy matematikailag ott is nő többség van, mert patriarchátus ide vagy oda..a férfiak 50 felett elkezdenek ott is hullani, mint ősszel a legyek.
De fertilitás szempontjából lényeges életkort tekintve valóban férfi többség van, mindenütt.

tomgal
Olvasó
tomgal

Két fontos részt emelnék ki a két cikkből, amivel magam is egyetértek :

“Akármit is mutassanak azonban a számok, egy biztos: nem létezik „egészséges” mennyiségű szex. Mindenkinek annyi az egészséges, és normális, ami neki és a párjának jólesik. Ha az heti sok alkalom, rendben van. Ha csak heti 1, de mindkét fél boldog, az is rendben van. A lényeg az egyetértés és a kölcsönös örömszerzés, hiszen a sok szex nem biztos, hogy mindig minőségi szex, és a minőségi szex pedig meglehet, felér sok-sok gyors menettel. A konklúzió tehát az, hogy mindenki találja meg az összhangot a párjával, a saját vágyaival, és akkor minden rendben lesz.”

“Szintén fontos a kompromisszum: eltérő igények esetén tanácsos félúton találkozni és akár még időzíteni is az együttléteket: ilyenkor a kisebb libidóval rendelkező partner nem érzi magát nyomás alatt, a másik pedig nem érzi magát visszautasítva. Ha pedig valakinek extrém magas a libidója, a terapeuták és az orvosok vélhetően mind azt fogják javasolni neki, hogy maszturbáljon többet.”

Én magam a heti kb. 3 alkalmat preferálom. Ilyen esetben azért a naponra szexre vágyó sem érezheti éheztetve magát és a heti egy alkalommal is megelégedő sincs nyomás alatt. A heti minimum egy alkalom viszont egészségügyi és kötődési szempontból is erősen ajánlott.

https://www.hazipatika.com/eletmod/szex/cikkek/mennyi_a_tul_sok_szex

https://vitaminshop.hu/mennyi-szex-egeszseges-a-te-korodban-a20268

Deadpool
Újságíró

“az is igaz hogy a női vágyak szinten tartásához szükséges dolgozni való : az túl sok.”

Igen, az azért nem járja, hogy a Barbie baba állít magának egy 30 pontos checklist-et, amit a kotkodács kisgyűlésen állított össze a barinőkkel, amin ha két pont nincs kipipálva, kezdődhet is az idomítás.

tomgal
Olvasó
tomgal

Abba bele kell ugye rokkanni, mind anyagilag , mind ” szellemileg”, hogy havonta kétszer megdicséred, vagy kifejezésre juttatod , hogy még mindig tetszik neked és pár havonta viszel neki egy csokor ( akciós) virágot. Nem 30 pontos eltúlzott és teljesíthetetlen checklist-ről volt szó. Én nem erről beszéltem.
Én arról beszéltem
, hogy egy párkapcsolatban 5,10,20 év után is éreznie kell a nőnek, hogy nő, hogy tetszik, hogy kívánja a párja. Ez tartja fenn az ő vágyát, csak így tud férfiként tekinteni rád.

Se - se
Újságíró
Se - se

tomgal
Nononoo… ha te nem is így tudod – hidd csak el nekem hogy a vonzók kívánságlistája se nem stabil, se nem kevés, se nem körültekintő.

A befejező gondolatod viszont tökéletes : csak akkor tud elvarázsolt lenni a nőnemű ember, ha elvarázsolják. És pont.

De ez nem jelenti azt hogy csak én varázsolhatom el, hogy elég mindíg ugyanannyi varázsige, varázspálca, varázsLÓ..

Alter Ego
Szerkesztő

“Én arról beszéltem, hogy “egy párkapcsolatban 5,10,20 év után is éreznie kell a férfinek, hogy férfi, hogy tetszik, hogy kívánja a párja. Ez tartja fenn az ő vágyát, csak így tud férfiként tekinteni rád.”

Én meg arról szeretnék beszélni, hogy “egy párkapcsolatban 5,10,20 év után is éreznie kell” a férfinak, “hogy tetszik, hogy kívánja a párja”; tehát nem kell virágot vinnie, bukfencet hánynia vagy más mutatványokkal produkálnia magát mint egy kutyának vagy bazári majomnak, és nem kell kérvényt sem benyújtania a nőhöz a szombat esti szexért. – Ez vajon miért nem merül fel az önző női fejekben?

Szerintem meg srácok, az van, hogy ha kéreti magát a nő (mert elment az esze), akkor szépen keríteni kell egy másikat; hiszen sokkal jobb lesz az úgy mindenkinek, elvégre ti is unjátok már annyira “5,10,20 év után” az egészet, hogy inkább ne akarjatok bazári majmok lenni…

tomgal
Olvasó
tomgal

Persze, hogy nem “KELL”, egyiknek sem kell semmit sem csinálni, csak akkor garantált egy hosszabb párkapcsolat csődje, ha kölcsönösen leszarják a másik igényeit.Én továbbra is a családos , alapvetően hagyományos férj-feleség , gyerekek relációról beszéltem, mert Adam kérdése, felvetése erre vonatkozott. Ahol a nő elfelejt csábítani ( időnként), a férfi meg udvarolni ( időnként), ott tuti gallyra megy minden, aztán csalják halomra egymást, végül szétmennek. Azért egy családnál nem lehet ez a cél…
A kölcsönös egymásra odafigyelés a lényeg. Mindkét félnek vannak elvárásai.

Tina74
Olvasó
Tina74

Szerintem pedig a nő is “udvarolhat”, dicsérheti a párját. Ennek kölcsönösnek kellene lennie…

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen Tina, ugyanarról beszélünk, kölcsönösnek kell lennie, amikor csábításról beszélek, akkor erről beszélek, hogy pl. megdicséri a férjét ( párját), hogy milyen jól nézel ki, milyen jól áll ez, meg az, mennyire vonzónak talállak, milyen ügyes vagy, hogy így elintézted, megcsináltad…stb, gondolom nem kell elmagyarázni, hogy csábítani mivel, mikkel lehet. De ez sosem válhat ( egyik fél részéről sem) egyoldalúvá…

Se - se
Újságíró
Se - se

Deadpool
Nem is a kartellezés járt a fejemben amikor fogalmaztam, hanem hogy ha tőle van megkérdezve hogy mi az ami feltétlenül szükséges, akkor az minyimum öthat-féle feltétel (hogy a gyertyatenger milyen illatgyertyákból legyen?) Közben meg abban a pillanatban sssimán elég lenne ha megfognám a kezét és magammal húznám egy üres építkezési területre azzal hogy gyere mutatok valami érdekeset..

Mert meglepődni szeret legjobban – de feltételeket kitalálni.. szinte ugyanannyira.

Nade én egyszeri csodás meglepetéseket kitalálni sokkal kevesebbet tudok mint kellene.
..és ilyenpezsgős meg olyanvirágos feltételeket teljesíteni is sokkal ritkábban, mint amennyit ő el tudna viselni.

georg1945
Olvasó
georg1945

Egy régi vicc:
-Drága feleségem, mi már öregek vagyunk, úgy döntöttem, hogy csak azokon a napokon fogunk ezután baszni, amelyik nap nevében R (er) betű van. Mit szólsz hozzá ?
-Rendben férjecském, de holnap pRéntek, holnapután meg szRombat lesz.

georg1945
Olvasó
georg1945

Mert a korszellem így követeli meg.
A korszellem hangadói pedig a nők.

georg1945
Olvasó
georg1945

Sokáig én is írhatnám, hogy MI férfiak azt véltük, hogy a nők NAGYON erkölcsösek, tiszták, úgymond, nemes gondolkodásúka, de aztán évek múlásával, rájöttem, hogy a nemek közül pont a nők az erkölcstelenek, ők azok, akik másra sem gondolnak naphosszat, mint a szexre. Minden a szexszel kapcsolatos náluk. Csak ezt elértelmezik, de úgy ám, hogy a férfit mindenkor arra ösztönözze, hogy “foglalkozzon vele” és állandóan (nem szépítve:: bassza meg, de úgy ám, hogy többszörös orgazmusa legyen, aztán meg naphosszat ott feküdjön vele az ágyban.). Ez az a bizonyos: “nem foglalkozik vele eleget”.
Nem kell imádni, körülrajongni a hölgyeményt, előbb-utóbb úgyis maga fog jönni a “kútra”.
A nők kieszközlik, hogy a férfi “rászolgáljon” , sőt, könyörögjön, hogy “magáévá tegye” (baszhassa, hogy kielégüljön, hogy megkapja a napi kéjt) őt, mint rászolgált jutalmat.
Ha áttekintjük a társadalmat, akkor azt találjuk, hogy a mai nők bizony mélyen erkölcstelenek, számítók, hazudozók.
Az OKOS férfiak ezt tudják, főleg, ha már eléggé dörzsöltek, minden bizonnyal rutinból megkapja a pénisze kényeztetését a vaginában. Csak a bunkó, gyökér, magára semmit nem adó, állatszerűen élő férfiaknak marad a nyálcsorgatás és a NAPI KÉJ HIÁNYA.
A kielégített nő egyenlő a “béke a házban”.
(bonus penis pax domus)
Jelenleg rengeteg kileégitetlen nő él a civilizált világban.
Ezek elégedetlenkednek a férfiak működésével kapcsolatban.
Meg ugye szeretni kellene a nőt, mint olyant és magában.
Egyre több férfi mutatja, hogy valójában nem is szereti a nőt, a nőket.

A következő cikk címe lehetne, hogy: Miért nem szeretik a férfiak a nőket és miért szeretik egyre nyíltabban inkább egymást ?

tomgal
Olvasó
tomgal

Azt hiszem nem ugyanazt a filmet nézitek :

“…hogy a nemek közül pont a nők az erkölcstelenek, ők azok, akik másra sem gondolnak naphosszat, mint a szexre. Minden a szexszel kapcsolatos náluk. Csak ezt elértelmezik, de úgy ám, hogy a férfit mindenkor arra ösztönözze, hogy “foglalkozzon vele” és állandóan (nem szépítve:: bassza meg, de úgy ám, hogy többszörös orgazmusa legyen, aztán meg naphosszat ott feküdjön vele az ágyban.). Ez az a bizonyos: “nem foglalkozik vele eleget”.

Problem solved, sőt nincs is akkor szexuális frusztráció, házasságon belül meg pláne nincs :)

“Az OKOS férfiak ezt tudják… eléggé dörzsöltek, minden bizonnyal rutinból megkapja a pénisze kényeztetését a vaginában. Csak a bunkó, gyökér, magára semmit nem adó, állatszerűen élő férfiaknak marad a nyálcsorgatás és a NAPI KÉJ HIÁNYA.”

A lehető legjobb helyre és cikk alá sikerült ezt írnod…tudom, hogy nem érted, nem fogod ezt már föl jó eséllyel , vagy mégis ? Demens vagy, vagy megalázás a cél…?

Most ettől a kérdéstől függetlenül:

Egyébként miért erkölcstelen egy nő, ha szereti a szexet ? Miért baj az ?
Nem minden nap mással, válogatott partnerekkel, hanem a férjével, barátjával. Miért baj, ha napi, vagy gyakori orgazmusra vágyik? Miért lesz ettől mocskos ? Nem ez az egészséges? Nem ettől szenved egy halom férfi, férj , hogy a felesége ” erkölcsös”, szüzies ? Miért van az, hogy egy nő sohasem lehet elég jó, megfelelő ? Ha szereti a szexet, akkor mocskos, erkölcstelen ribanc. Ha visszafogottabb ilyen téren , akkor frigid és éhezteti a partnerét, alacsony libidójú fapina.
Ha otthon maradunk , akkor unatkozó aranyásók vagyunk, ha dolgozunk, ( nem mintha lenne választásunk) akkor karrierista picsák, akik nem jó anyák és feleségek. Miért van az, hogy bármit csinálunk, mindenképp kapunk egy ” bélyeget” ?

Jó nyilván , azt a férfit kell megtalálni, akinek elég jók vagyunk és a legtöbbször nem elégedetlen velünk és viszont , a többit leszarni, de ezt nagyon sokszor tapasztaltam már, hogy soha nem lehetünk elég jók…

Naooo
Olvasó
Naooo

Mert a nő ribanc ha baszatja magát.

Hunn
Újságíró

Kedves tomgal, az a helyzet, hogy a modern nők által érzékelt elvárások 80%-a a feminista médiából, meg a többi feminista nőtől, meg a feminista barátnőktől ered, a feminista újságcikkekből, valamint a feminizmus következményeként végzett női tevékenységekből (lásd pl.: karrier). Természetesen a nők az ezen feminista elvárásokból fakadó frusztrációikat mind a férfiak nyakába varrják, mintha azokról is ők tehetnének. Pedig ezekhez az elvárásokhoz a férfiaknak semmi köze sincs.

Ezek valójában mindazok a plusz felesleges dolgok, amikkel egy nő számára olyan nehéz egyensúlyba hozni az elvárások maradék 20%-át, ami valóban a férfiaktól ered. Vagyis eredne, ha a feminizmus nem kifejezetten arra bíztatná a nőket, hogy nyugodtan ignorálják a férfiak elvárásait. Illetve arra, hogy kifejezetten annak az ellenkezőjét tegyék, mint amit a férfiak elvárnának tőlük…

Én speciel a nőknek azt javasolnám, hogy a feminizmus elvárásait en bloc ignorálják, és helyette férfiak elvárásainak igyekezzenek megfelelni. Mondjuk a klasszikus női szerepeknek, a kerék feminizmus általi újra feltalálása helyett. És garantálom, hogy mindjárt sokkal jobban fogják érezni magukat nőként az életben…. (És egy pro tipp: sokkal könnyebb feleségként 1 db férfi elvárásainak megfelelni, mint ringyóként az összes többinek…)

tomgal
Olvasó
tomgal

“(És egy pro tipp: sokkal könnyebb feleségként 1 db férfi elvárásainak megfelelni, mint ringyóként az összes többinek…)”

Ezzel, látod tökéletesen egyetértek. Én nem is zárójelbe tenném, ez a lényeg !

Se - se
Újságíró
Se - se

Szia Zoltán.

Magyarul a frusztáció sikertelenséget, vagy kényelmetlenség-érzést jelent inkább?
Mert a kényelmetlenséget azt hiszem meg lehet magyarázni.. meg lehet oldani. (megszeretni nem kéne)
Ha élni úgy is lehet hogy feszt esik az eső és vizes mindíg minden – akkor ssimán lehet úgy élni hogy nem kellek azoknak akik nekem kellenének.
Nem könnyű, nem jó, nem sikertörténet.. de élet.

Igazad van, hogy össze kéne fognunk – de nekem is igazam van hogy szerintem nem fogunk. Ha tudnánk, akkor a kólázások hiányoznának.
Én annyit tudtam tenni a szebb jövő érdekében, hogy az én tapasztalataim összegzését is átadtam a fiamnak – és remélem hogy az ő sikereire kíváncsiak között terjedni fognak az én gondolataim.. is.

Nincsenek bikacsordák, nem a közös siker a férfiérdek.

Szerintem.

Alter Ego
Szerkesztő

Szerintem viszont megmosolyogtató oximoront alkottál: ha nem létezne a férfiak igénye a tapasztalat- és tudásmegosztásra, ha nem létezne a férfiak igénye a közös megbeszélésre, ha nem létezne a férfiak igénye az önsegítői tevékenységre és önképviseletre, akkor nem létezne a Férfihang.hu sem, és te sem lennél itt… újságíróként…

Se - se
Újságíró
Se - se

AlterEgo
Igény az létezik, én nem is arról beszéltem hogy igény nincsen.

Szerintem az érdek az egykét lépéssel az igényen túl van.. de sem nyelvész, sem filozófus nem vagyok.
Az összetartozni vágyás akkor inog meg szerintem, amikor a tennivalókat határozza meg a közösség..