Alter Ego
49 megosztás

Anyák napja – Fehérbe öltözött nők tüntettek – biztosan így akarták megköszönni a sok diszkriminatív kedvezményt

Fehér ruhába öltözött nők tüntettek vasárnap délután az anyák napja alkalmából a Várban. Az újabb nőlázadás főkolomposai között ott találjuk a Nőkért Egyesületet, az amerikai dollárokkal vastagon kibélelt Patent külföldi ügynök szervezetet, a máskor még sosem hallott nevű Magyar Anyák Akciócsoportot, továbbá a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét és a Tanítanék Mozgalmat. A fehér ruhás nők az alábbi sajtóközleménnyel adtak hírt céljaikról:

“Ezzel a szimbolikus demonstrációval folytatjuk az oktatásért már több mint egy éve zajló küzdelmet és egyben arra is rávilágítunk, hogy ebben az országban nemcsak az oktatási rendszer, de gyakorlatilag minden, aminek köze van a nők és a gyerekek jóllétéhez (egészségügy, nő- és gyermekvédelem, szociális szféra, környezetvédelem) romokban van – nem jó ebben az országban nőnek lenni, nem jó itt gyermeket nevelni és nem jó itt felnőni sem.”

A tüntetésen elhangzott beszédekben sokatmondóan keveredtek a fiktív nőproblémák és a tanárelégedetlenség kapcsán kihasznált gyermektüntetők problematikája. Így szónokolt például Törley Katalin:

Ez a hatalom, ami berontott az otthonainkba, bejött a konyhánkba, a legócskább módon próbálja kikényszeríteni, hogy ásatag, elavult értékrendje szerint szüljünk és vessük alá magunkat neki. Ez a hatalom, ami belenyúlkál a bugyinkba és szívesen turkálna a méhünkben is, ez a bántalmazó hatalom most rátámadt a gyerekeinkre.

Mindezen kiáltványok már csak azért is súlyos badarságok, mert nehéz elképzelni elfogultabb, részrehajlóbb, nőnyalóbb kormányzatot annál a Fidesz kormánynál, amely súlyosan diszkriminatív törvények, rendeletek, társadalompolitikai intézkedések sorozatával emelte a férfiak feje fölé a nőket. Gondoljunk itt elsők között az emberjogi értelemben súlyosan jogsértő alkotmányra, amely kötelező érvénnyel rögzítette a nők felsőbbrendűségét, aztán a férfiakat szubhumán rabszolgasorba taszító adózási különbségre, amely eltörölte az anyák személyi jövedelemadóját, de az apákét nem, vagy éppen a súlyosan diszkriminatív, a férfikat kirekesztő “Nők 40” nyugdíjazási feltételre, amely szintén a családra való hivatkozással (mintha a férfiaknak az nem lenne) juttatja extra nyugdíjkedvezményhez a nőket és egyúttal küldi a férfiak egy jelentős részét a munkából egyenesen a temetőbe. Továbbá gondoljunk még a milliárdokból létrehozott, csak nőknek dedikált “Nő-Köz-Pont” hálózatra, az anyáknak járó soha vissza nem fizetendő diákhitelre, a kis híján majdnem megvalósult “Asszonyhitelre”, amely még a családi otthonukból is jó előre garantáltan kitúrta, kirekesztette volna a férfiakat-apákat, és a többi… – Ilyen viszonyok között plakátra írni, hogy “Valódi női jogokat!” már egyenesen kimeríti a közröhej fogalmát.

Az, hogy ebben az országban a nők még mindig elégedetlenek, kiválóan jelzi, hogy a nő olyan, mint a mesebeli kisgömböc; ha már mindent elnyelt, az is kevés neki. Régi népi bölcsesség: a nőnek semmi nem elég jó, a nőnek soha semmi nem elég. – Csak a butácska, matriarchális feminista Fidesz kormány nem képes átlátni, hogy emiatt aztán a nőknek végtelenítve osztogatott előjogokkal és töménytelen pénzzel sem képes megvásárolni szavazataikat.

Nem csak a nők efféle végtelen hálátlansága miatt kellene mielőbb felszámolni ezeket a diszkriminatív intézkedéseket, törvényeket, hanem legfőképpen azért, mert súlyosan megsértik az apák-férfiak egyenlő jogintézményekhez, egyenlő megbecsüléshez, egyenlő bánásmódhoz és az emberi méltósághoz fűződő alapvető jogait.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
49 megosztás


10
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
5 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
8 Hozzászólások szerzői
Se - sehunbagiraAlter EgotomgalAdam Bogomolov Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Meske
Olvasó
Meske

A szándékos vakság meghozza a maga rohadt gyümölcsét.

Se - se
Újságíró
Se - se

Meske
..meghozTA.

Vagy erre még csak legyintsünk? :-)

Meske
Olvasó
Meske

Se-se,
úgy látom, hogy egyre kevesebb az érdemben folytatott diskurzus. Jellemző, hogy egy (kritikus) helyzetre, adott szakterületet érintő problémára/diszkfunkcióra nem relevánsan reagálnak. Általában 1. ignorálják a tényeket, 2. félmegoldással állnak elő, 3. valódi megoldás nem születik, viszont “valaki” hasznot húz belőle, stb. 4. a kommunikációt olyan irányba terelik, amit jobban tudnak irányítani, illetve ideológiai köntösbe öltöztetik a problémát + kvázi “ellenségképet” alakítanak ki, ami ellen értelmezhető a küzdelem. Ez a fajta kommunikáció politikai, semmi köze sincs a szakmaisághoz, viszont bevonzza azokat a “jelenségeket”, melyek (társadalomformáló) tevékenységük legitimitását éppen erre vezetik vissza. Ezt a műveletet oldaltól függetlenül gyakorolják.
Kb. mint egy szándékosan(?) félrediagnosztizált betegség, amire a felírt “gyógyszer” mellékhatása olyan súlyos szövődményeket okoz, mi által rosszabb állapotba kerül a beteg, mint amilyenben a kezdetben volt… és minderre “gyógyításként” hivatkoznak.

Mindezt, Se-se, egy tendenciának látom, mivel a hiba a rendszeren belül (rendszerben) van, így a rendszeren belüli válaszlépések nem vezetnek eredményre. Viszont a folyamatok nem állnak meg, inkább összeadódnak, hatásuk exponenciális/terjedő. Szóval – válaszolva a múltidővel kapcsolatos észrevételedre- szerintem lesz még folytatás, hiszen elegen vannak, akik a problémamegoldás helyett a problémateremtésben érdekeltek, egyszerűen azért, mert abból pénz/hatalom/valamilyen jellegű haszon stb. származik.

Természetesen lehet a problémát körülvevő jelenségekre reagálni. Viszont ha a.jelenség jelentősége növekszik, könnyen eltereli a figyelmet a probléma okáról.

Se - se
Újságíró
Se - se

Meske
Ezzel a gondolatmenettel előttem szintet léptél.
Eddíg Czigány Edit gondolatai bizonyultak nekem is tanulságos alkotásoknak a női gondolkodók közül.
(persze szívesen olvasnék Bagdy Emőke tollából is, de ő nem esik utamba)

Amit te tegnap éjjel írtál, az érthető is, és követhető is, és szinte alakítás nélkül idézhető is általam. (najóó, pár szót magyarul mondanék)

Szóval fogadd elismerésemet, és itt egy írás elérhetősége attól akihez hasonlítalak :

https://www.szilajcsiko.hu/single-post/czigany-edit-a-vonzalom-kemiaja

Tina74
Olvasó
Tina74

Mint a Halász és a felesége mesében…

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Tüntikéző Tüncikék… Akiknek az isten kincse sem elég. Röhej level 1000. A hangosan vonyítóktól 99/100 elvenni kell. Ékes példa ez.

Adam Bogomolov
Újságíró

Én ugyanazt látom itt, mint más politikai platformon is. Kintről fizetett, újonnan felállított “civil” szervezetek tüntetnek a gazdáig elvárásának megfelelően. A női rigmusok, a kisebbségi és szexuális rigmusok kántálása jó pénzt jelent az ebben részt vevők egy részének. Kérdés, hogy a befektetés megtérül-e.
Segítek.
Ha rajtam is múlik, biztosan nem fog…

tomgal
Olvasó
tomgal

Így van, az egész egy baloldali, Dobrev ( által is) támogatott hepaj volt. Hatalmas létszámmal :).
Ez egy igen kislétszámú, mesterségesen gerjesztett ( többszázan is voltak egyes portálok szerint!) politikai felhajtás lett, amely egyáltalán nem tükrözi a magyarországi nők általános véleményét , minden értelmes ember tudja, hogy ma Magyarországon a nőknek , gyerekeknek távolról sincs rossz dolga. Soha ennyi támogatás nem volt, mint most.

https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/05/ismet-tuntettek-a-karmelita-kolostornal-dobrev-is-ott-volt

hunbagira
Újságíró

OFF: Nah ez sem orosz propaganda volt, csak FSZB művelet.
https://www.vadhajtasok.hu/2023/05/10/valik-sanna-marin-lekoszono-finn-miniszterelnok