Férfihang.hu
37 megosztás

Feminizus-Férfimozgalom vita a CEU és a Bibó István Szabadegyetem rendezésében

Meghökkentő, tulajdonképpen  már-már érthetetlen megkeresést kaptak a férfijogi szervezetek. A CEU Demokrácia Intézet és a Bibó István Szabadegyetem a nőjogi és a férfijogi mozgalmakról, illetve ezek kapcsolatáról rendez vitaestet június 15-én, 18:00-kor Budapesten a CEU-n, a Nádor utca 15-ben.  Ezidáig nem látott módon egy asztal köré ülhetnek egy vita erejéig a feminista ideológusok és szervezetek valamint a férfijogi szervezetek képviselői. A legjobb esetben is heves vita, a legrosszabb  esetben pedig a feminista szokások szerinti hisztériakeltés és ridiküllel verekedés várható. Ne maradj le róla! A rendezvény nyitott, szabadon látogatható.

A rendezvényről bővebben a Bibó szabadegyetem weboldalán tájékozódhatsz.  A rendezők által közreadott tematika:

A nemek közötti egyenlőség javítását célzó mozgalmak hagyományosan a nők elnyomásán akartak változtatni. A feminizmus előretörése után ma egyre több fejlett országban jelennek meg a férfijogi mozgalmak is, amelyek felhívják a figyelmet a férfiak vélt kihívásaira és problémáira, legyen szó a mentális egészségről, testi autonómiáról vagy a hadkötelezettségről.

A férfijogi követelések ugyanakkor egyaránt kivívják a konzervatívok és egyes nőjogi szervezetek haragját; előbbiek a társadalmi kohézió megbomlását, utóbbiak a nők hátrányos helyzetének relativizálását látják a kezdeményezésben.

Rontja-e a nők helyzetét a férfijogi mozgalom?

Mik a közös pontok a nők és férfiak emberjogi küzdelmében?

Tényleg elfogult az Isztambuli Egyezmény?

A patriarchális rendszer tehető felelőssé a nők és férfiak egészségtelen társadalmi szerepeiért, vagy más okok állnak a háttérben?

A vita online is követhető lesz, a linket keresd a facebook eseményben.

Személyes részvétel: CEU, Nádor utca 15. 202-es terem. Kérjük, ha teheted, részvételi szándékodat jelezd a Facebook eseményben!

A beszélgetésről felvétel készül. Az eseményre való részvétellel az érintett hozzájárul ahhoz, hogy adott esetben képmását és hangját rögzítsük, és a rögzített felvételt a YouTube-on valamint weboldalunkon nyilvánosan felhasználjuk. Az eseménnyel kapcsolatos személyes adatok kezelésről szóló részletes adatvédelmi tájékoztatónk itt érhető el:

https://biboszabadegyetem.org/adatvedelmi-tajekoztato/

A vita résztvevői:

Antoni Rita – elnök, Nőkért Egyesület
Hadas Miklós – egyetemi tanár, feminista “Férfikutató”, Budapesti Corvinus Egyetem
Nógrádi Noa – nőjogi szakértő, NANE, PATENT
Szil Péter – alapító, Stop-Férfierőszak Projekt

Halász Géza – alelnök, Férfihang Civil Társaság
Szujó Flórián Zoltán – alapító, Modern Férfipolitikáért Mozgalom

moderátor: Németh Petra Ildikó, Fenntartható Demokráciáért Egyesület

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
37 megosztás


olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
  Feliratkozás  
Visszajelzés