Férfihang.hu
11 megosztás

Feminizmus kontra férfijogi mozgalom – Nézd a vitát élőben!

Ahogyan arról korábban már hírt adtunk, a CEU Demokrácia Intézet és a Bibó István Szabadegyetem a nőjogi és a férfijogi mozgalmakról rendez vitaestet a mai napon, június 15-én, 18:00-kor Budapesten a CEU-n. A vitát élő Youtube streamben tekintheted meg az alábbiakban beágyazva.

A vita résztvevői:

Antoni Rita – elnök, Nőkért Egyesület
Hadas Miklós – egyetemi tanár, feminista “Férfikutató”, Budapesti Corvinus Egyetem
Nógrádi Noa – nőjogi szakértő, NANE, PATENT
Szil Péter – alapító, Stop-Férfierőszak Projekt

Halász Géza – alelnök, Férfihang Civil Társaság
Szujó Flórián Zoltán – alapító, Modern Férfipolitikáért Mozgalom

moderátor: Németh Petra Ildikó, Fenntartható Demokráciáért Egyesület

A rendezők által közreadott tematika:

A nemek közötti egyenlőség javítását célzó mozgalmak hagyományosan a nők elnyomásán akartak változtatni. A feminizmus előretörése után ma egyre több fejlett országban jelennek meg a férfijogi mozgalmak is, amelyek felhívják a figyelmet a férfiak vélt kihívásaira és problémáira, legyen szó a mentális egészségről, testi autonómiáról vagy a hadkötelezettségről.

A férfijogi követelések ugyanakkor egyaránt kivívják a konzervatívok és egyes nőjogi szervezetek haragját; előbbiek a társadalmi kohézió megbomlását, utóbbiak a nők hátrányos helyzetének relativizálását látják a kezdeményezésben.

Rontja-e a nők helyzetét a férfijogi mozgalom?

Mik a közös pontok a nők és férfiak emberjogi küzdelmében?

Tényleg elfogult az Isztambuli Egyezmény?

A patriarchális rendszer tehető felelőssé a nők és férfiak egészségtelen társadalmi szerepeiért, vagy más okok állnak a háttérben?

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
11 megosztás


3
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
1 Egyéni hozzászólás
2 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
2 Hozzászólások szerzői
Hunnschwarzwald Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Így nyerjek a lottón… Majdnem kerek öt perc után beindult a mellébeszélés. A tények felsorolását követően a szélsőségekkel történő “ellenérveléskísérlet”. Mi van???

Hunn
Újságíró

Érdekes, hogy a szélsőségek, mint ellenérv mindig arra tett próbálkozás, hogy az adott mondanivalót úgy, ahogy van, figyelmen kívül kell hagyni. Nem pedig arra, hogy hoppá, itt valamire nagyon oda kéne figyelni, mert itt valami olyan súlyos baj és válságjelenség van, amit ha hosszú távon nem veszünk figyelembe, abból hatalmas gond lesz… De hát a feminista nőknek kábé ennyi eszük van.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

(Napközben nem értem rá bővebben reagálni.) A látottakban egy nanosec. vita sem volt. Minden résztvevő mondta a magáét, ennyi történt és végül elköszöntek. De ez a visszatérő motívum az erőszakoskodó fiúkról/férfiakról semmire nem volt válasz és érthetetlenül jött szóba. Akinek ez az első gondolata a hímnemű emberekről, az ne menjen a közelükbe sem és a problémája megoldódik. El kell juttatni, a kiskamasz kor előtt, a gyerekek agyába a következőket:

Sajnos a pornográf tartalmakkal találkozni fognak, ha előbb nem is de amint megkapják az első okostelójukat, napokon belül. A társaságuk gondoskodik róla… Az ott látottakat nem kell kp-nek venni sem normálisnak, az egy túlzó “műfaj”, kb mint az akciófilmek világa. Nem elvárás és nem is lehet elvárt. Nem kell a legnagyobbszájú osztálytársakat utánozni semmiben. Lányoknál is beindul a “csapatszellem”, a para, hogy kimaradnak valamiből stb. 14-18 éves koruk között. Nem úgy van az, hogy egyszer csak spontán valakivel találják magukat, aki őket fojtogatva kényszeríti az anális élmény élvezetére. Addig el is kell jutni ám! Meg kell őket tanítani a normális kommunikációra, a normális és a nem normális fiúkkal/férfiakkal, a fiúkat úgyszintén a lányok irányában. Nem lesznek értékesebbek attól(sőt), ha mindent megengednek. Nemet kell mondani, ha úgy alakul.

Komolyan kiakadtam, hogy ez miért is került elő. Főleg ilyen gusztustalanul tálalva. Elképesztő ostoba általánosítás ez a férfiakat illetően. Főleg egy nőtől, aki pontosan látja és bizony módfelett irigyli is a jobb testi adottságokkal rendelkező nőtársai érvényesülését. Nem kell mellébeszélni! És főleg nem kellene magukat felülértékelni! Az értelmes és szerény lányok érdekesmód simábban révbe érnek, mint a mozgalmár társaik, akiknél mindig lapul már egy-két csontváz a múlt szekrényében.

Egyébként meg a normakövető fiataloknál ez nem probléma. Sajnos nagyobb gondok várnak reánk az eljövendő évtizedekben…

https://youtu.be/kajQUFtM-9w

A matek és a biosz + a puhány nyugati politika gyümölcseként…