Csuzi Attila
55 megosztás

Miben hazudnak a Feministák? – Ad egy: A férfijogi aktivisták illetve követőik tömeggyilkosok

Ahogyan arról hírt adtunk, a CEU Demokrácia Intézet és a Bibó István szabadegyetem rendezésében egy vitaesten ütköztették érveiket egymással a feministák és a férfijogi aktivisták. A vitáról készült videófelvételt lásd ebben a cikkben. A következőkben egy cikksorozatban fogom bemutatni ennek a vitának az érveit és tanulságait. A vitaest tematikáját követve vegyük sorra az első felmerülő kérdést, miszerint “Rontja-e a nők helyzetét a férfijogi mozgalom?” Bármilyen meghökkentő, Nógrádi Noá, a PATENT és a NANE nőjogi szakértője jó ötletnek tartotta, hogy azt bizonygassa, hogy a férfimozgalom léte káros, sőt egyenesen veszélyes a nőkre nézve. A következőket mondta:

“Elég jellemző módon olyan férfiakkal szokott rezonálni ez a mozgalom, akik (…) ha egy nővel le akarnak feküdni, és ez nem történik meg, akkor nagy felháborodásba kerülnek (…) és van akiből tömeggyilkos is válik (…), mert úgy gondolják, hogy diszkriminálják a “béta férfiakat” és ezért megérdemlik, hogy le legyenek lőve. – Ez egy nagyon konkrét formája annak, hogy milyen hatása van annak a nyelvezetnek, annak a megközelítésmódnak, amit az úgynevezett “férfijogi mozgalmak” a világban terjesztenek. Véres ára tud ennek lenni!”

Majd ezt követően egy elhíresült ámokfutó gyilkosra, Eliot Rodger-re hivatkozott, aki állítása szerint a férfimozgalmak által felbujtott nőgyűlölők mintaesete. Csakhogy Nógrádi Nóá már abban sem mond igazat, hogy Eliot Rodger kifejezetten nőket gyűlölt és gyilkolt volna meg, mert valójában Eliot Rodger minden szexuálisan aktív, boldog embert gyűlölt, és ámokfutó bűncselekménye során több férfit ölt meg, mint nőt, mindenféle feminista hazudozással ellentétben. Mi több, Eliot Rodger a gyilkosság előtti napon készített videójának utolsó mondata pont az volt, hogy “Gyűlöllek, gyűlöllek titeket, szexuálisan aktív férfiak, és alig várom, hogy elpusztítsalak benneteket, mert mindannyian ezt érdemlitek.” – És aztán pontosan így is tett, azzal kezdte fegyveres ámokfutását, hogy három férfit késelt meg, trancsírozott fel módszeresen, sorban, egyiket a másik után. Ezt akarnák kinevezni “nőgyűlölő terrorcselekménynek” a feministák nem kicsit erőltetett módon, merthogy Rodger arról is beszélt, hogy a nőket is utálja, mivel nem fogadták el a közeledését. – Egyébként meg ha bárki a történet mélyére tekint, akkor láthatja, hogy ennek a fiatal fegyveres ámokfutónak a tettét is az amerikai diákok-fiatalok közötti dívó kiközösítés és aktív zaklatás, más néven a “bullying” motiválta az elmezavaron túlmenően. Csak egy feministának juthat eszébe, hogy megpróbálja mindezt a férfijogi mozgalom ellen felhasználni, ráadásul úgy, hogy egy földrésznyi távolság, és jókora ismereti deficit választja el tőle Nógrádi Noát.

Magyarországon sem “incel mozgalmak” sem pedig fegyveres tömeggyilkos ámokfutók nem léteznek, viszont annál többen vannak azok a feminista rettegők és rettegtetők, akik hivatásszerűen megpróbálják összemosni az “incel”-eket és a férfimozgalmat. Ők azok, akik teletrombitálják a sajtót a nem létező “incel veszéllyel”, ők azok, akik tömeggyilkosságokkal riogatnak, közveszéllyel fenyegetnek. Szomorú, hogy miután azzal kellett szembesülniük a feministáknak, hogy immár nem egyedül tematizálják a nemek helyzetéről szóló társadalmi párbeszédet és immár egyre kevésbé adható el a feminizmus “igazsága”, nem jut jobb eszükbe, minthogy “véres következményekkel” riogatva próbálják diszkreditálni, lejáratni a férfimozgalmat. Innen már csak egyetlen lépcsőfok vezet lefelé a mezei suttyóság végső feminista állomásához, a személyeskedőbb, direktebb mocskolódáshoz. De mi sajnos már régen ismerjük azt is, tudjuk, hogy “minden férfijogi aktivistának kicsi a pöcse, olyan rondaság, akinek sosem volt nője, és egyébként is az anyja szuterénjében mamahotelező, szégyellnivaló elmebeteg”. Több mit tíz éve született az a cikk aktivista írótársunk tollából, amely a nemzetközi férfimozgalom tapasztalatai alapján gyűjti listába a férfijogi aktivisták ellen irányuló “shaming language”, vagyis megszégyenítő nyelvezet és bullying példáit. – Nógrádi Noának köszönhetően a mai napon is rászorulunk erre a praktikus kézikönyvre.

Különösen abszurd és ironikus dolog, ha épp a feministák vádolják gyűlölet szításával a férfijogi aktivistákat, hiszen a feminista mozgalom, már vagy ötven évvel ezelőtt súlyosan radikalizálódott és céljait régen megvalósítva jobb híján a gátlástalan gyűlöletkeltés és társadalmi felforgatás mezsgyéjére lépett. Ennek bizonyítására szinte minden mérvadó feminista ideológustól tudunk férfigyűlölő, egyenesen erőszakos bűncselekményekre, akár gyilkosságra felbujtó mondatokat is idézni. Ha mindannyiukra nem is keríthetünk most sort, mégis vessünk egy gyors pillantást a legfelháborítóbb esetekre:

Valerie Solanas amerikai feminista írónő, aki – ezt a szégyent – pszichológia szakon szerzett diplomát a Marylandi Egyetemen, könyvében közreadta a S.C.U.M. kiáltványt, amelyben arra uszította a nőket, hogy döntsék meg az amerikai kormányt, számolják fel a pénzrendszert, és pusztítsák el a férfinemet. A S.C.U.M. egyébként egy angol betűszó, ami annak a rövidítése, hogy “Férfiakat Feltrancsírozó Társaság”. Később, hogy véleményének illetve férfigyűlöletének súlyt adjon, több revolverlövéssel megkísérelte meggyilkolni Andy Warhol-t, a neves, népszerű képzőművészt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy maradék életét fűzőbe préselt gerinccel, megnyomorodva élte le. Valerie Solanas férfigyűlölő könyve napjainkban is újabb és újabb kiadásokat ér meg, főleg svédországban. Aztán Mary Daly, a Boston College egyetemi tanára – azon túl, hogy kitiltotta óráiról a férfi hallgatókat – rendszeresen folytatott nyilvános propagandát arról, hogy a földbolygót sterilizálni kell a férfiaktól, tehát gyakorlatilag férfiak tömeges lemészárlásáról fantáziált. Andrea Dworkin amerikai feminista írónő és ideológus pedig személyesebb vágyfantáziáit szerette nyilvánosan előadni, egyebek mellet, hogy szeretne végre egy férfit disznó módjára, citrommal a szájában fellógatva és véresre verve látni. – És akkor itt most ne is értekezzünk hosszabban azokról a kisebb nevekről, akik a fiúgyermekek elleni szelektív abortuszra hívnak fel vagy a férfiak tömeges kiheréléséről, kasztrálásáról propagálnak elképzeléseket, hogy felszámolhassák a patriarchátust… – És most itt fontos megértenünk, hogy mindannyiuknak létezik egy közös nagy fantazmagóriájuk, egy handabanda meséjük arról, hogy az emberiség történelmét egy a nők elleni gonosz összeesküvés, a “patriarchátus” rémuralma határozza meg. Ebből a férfifóbiás, férfigyűlölő, történelemhamisító ideológiából vezetik le egész mozgalmukat és ezzel próbálnának legitimálni mindenféle férfiak elleni diszkriminációt, gyűlöletkeltést vagy akár a legnagyobb gaztetteteket is.

Hogy ne menjünk túl messzire, ugorjunk gyorsan vissza a CEU-n lezajlott vitához és annak résztvevőihez. Nógrádi Noá civil szervezetének a PATENT-nek (Patriarchátust Ellenzők Társasága) már a neve is egyértelműen leleplezi, hogy ugyanehhez a holdkóros, valóságtól elrugaszkodott társasághoz tartoznak, akik egy soha nem létezett nőellenes társadalmi összeesküvés víziójából vezetik le férfigyűlöletüket. Ezzel az erővel hívhatnák ők is magukat Férfiakat Feltrancsírozó Társaságnak… Aztán gondoljunk a vitában szintén részt vállaló férfifóbiás Szil Péter mozgalmára, a “STOP Férfierőszak!” mozgalomra, amely szintén már a nevében is közröhej lehetne, ha nem háborítaná fel már kapásból férfiak millióit. Szil Péter a vitában nem is átallott nekiállni azt fejtegetni, hogy ebből a mesebeli, távoli múltban (sem) létező patriarchális összeesküvésből kívánja levezetni, hogy miért lehet büntetlenül diszkriminálni a ma élő férfiakat. És ezek a férfifóbiások, férfigyűlölők akarnák bemesélni a közvéleménynek, hogy a férfimozgalom káros a nőkre nézve. És persze pont ők, a régen radikalizálódott, férfigyűlölővé alakult feminista mozgalom buzgó örökösei nem értik hogy mivégre is létezik a “femináci” kifejezés…

Végül válaszolnék a felmerült alapkérdésre is, miszerint “Rontja-e a nők helyzetét, árt-e a nőknek a férfijogi mozgalom?” – Nyilvánvaló, hogy a férfijogi mozgalom léte nem hátrányos vagy veszélyes a nőkre, legfeljebb a férfigyűlölő, különféle női privilégiumokra igényt tartó, a férfiak alapvető jogait két lábbal tipró, elfajzott feminizmusra nézve. Miért is lehetne kárára egy tisztességes nőnek, ha a másik fél érdekei is társadalmi képviseletet kapnak? – És a fentiek tükrében most már átláthatja mindenki azt is, hogy a helyes kérdésfelvetés sokkal inkább az lett volna, hogy árt-e a férfiaknak a feminista mozgalom?!

Post Author: Csuzi Attila

Csuzi Attila
Informatikával, reklámmal, írott és audio-vizuális művészettel foglalkozom már évtizedek óta. Elkötelezetten hiszek a tehetség, az autodidaktizmus és a civil kezdeményezések erejében. Mindezek talaján állva régi ideám az online alkotói közösségek szervezése. A Férfihang.hu magazint tartom a legsikerültebb projektnek. A sors kegye folytán, miközben csak egy szűkebb tematika (férfimozgalom, férfijog) mentén szerveződött, mégis sokkal jelentősebb dologgá nőtte ki magát; egy olyan internetes férfimagazinná, mely tartalmas, gondolatokkal teli internetes újságírást valósít meg. Leginkább arra vagyok büszke, hogy egyik kezdeményezője lehettem ennek az alkotói közösségnek, amely pusztán az önszervezés erejéből építkezve elképesztő lendülettel halad előre. A hajtóerő szerzőtársaim elismerésre méltó írói tehetsége és társadalmi elhivatottsága.
f Facebook
55 megosztás


13
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
6 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
Csuzi AttilacsakafociMarcellRokapapaschwarzwald Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Naooo
Olvasó
Naooo

A feministák hány millió vagy inkább milliárd véres gyerekgyilkos abortuszt támogattak a világban a nő teste a nő döntése dumával?

Adam Bogomolov
Újságíró

Meg hozhatjuk a további példákat, hogy az óvónő (ez asszem Kínában volt) kötőtűvel szurkálta a gyerekeket. Nálunk is volt óvónő, aki verte a gyerekeket. Szülésznő bántalmazott csecsemőket (!)…

Szóval ha már a szélsőségek, akkor előbb a femináczik a saját házuk tájékán söprögessenek. Az abortusz életellenes bűncselekmény, amit orvosi szempontból csak kivételes esetekben lehet megbocsájtani. Az egész feminizmus egy agymosoda a lusta nőknek, ahol egymásnak bizonygatják a marhaságaikat. A nyugati libbant felső vezetés meg még asszisztál is hozzá.

Bár nagyon távol állok Hitlertől és nézeteitől, de azt el kell ismerni, hogy ha kicsit tovább kihúzza anno a Nyugat ellenében, akkor most ettől a fertőtől valószínűleg kevésbé kéne rettegni, mert az embereknek jobban elegük lett volna a libsi-bolsi sz*rhalmazból.

Patton tábornoknak is amiatt kellett meghalnia egyből a “háború után”, mert felismerte, melyik ideológia a legveszedelmesebb az emberiségre nézve. Hiszen a fasizmus és a nemzeti szocializmus is éppen amiatt jött létre. Az, hogy annak idején a szovjeteket nem támadta be a Nyugat, már biztos előjelnek tekinthető abból a szempontból, hogy tele voltak bolsevikokkal otthon is. A hidegháborús paranoiát ez nyilván erősítette, mára meg ott tartunk, hogy szocik (köhm Merkel, Ursula, Verhofstadt, hogy csak pár példa legyen előállítva) irányítják a Nyugatot és paradox módon éppen Oroszország küzd ellenük.

Feje tetejére állt a világ, ezért meg fogja semmisíteni saját magát…

Toplak Zoltán
Újságíró

Nagyon jó cikk. Én bevallom, pont az ilyen hazugságok miatt nem nézem meg a vitát magát. Nagyon érzékenyen érintenek, élőben lehet le is fagynék, ha ilyennel jönnének velem szembe. Valószínű túl fiatalon és támasz nélkül “pácolódtam” a hasonló femcsi “igazságokban” és mélyen belém épültek. Ezért örülök pl. hogy a Géza volt ott és nem én.

Adam Bogomolov
Újságíró

Óvoda óta nők “neveltek” bennünket, nem csoda, hogy az ő felfogásuk szerint lettünk félretájékoztatva. Az egyetemen is ugyanezt látom, a női oktatók között vannak olyanok, akik nem szakmai elvek mentén húzzák meg a ponthatárokat. Legyen annyi a javukra írva, hogy a férfi oktatók között is tudnék ilyet megnevezni… Rendet kell tenni mindenkinek a fejében és egy csapásra véget ér a harc, helyette együttműködés lehet!

Zoltán, július végére van programod? Valamikor beszéljünk majd a jövő héten, ha ráérsz! :-]

Hunn
Újságíró

Az, hogy incelként még az én áldozataim száma is a nullához konvergál (magamon kívül nem bántottam soha senkit), az azért jelenthet valamit. (Hogy mit, azt nem tudom.)

Adam Bogomolov
Újságíró

Az egész cikkből azt tudom leszűrni, hogy a feministáknak nem elég, hogy minél több férfiből legyen “incel”, még a fizikai megsemmisítésükre/ellehetetlenítésükre is törekszenek. Hogy miért? Mert ostobák, mint a raklap.

Az erőszaktevők beteg állatok, ez az összemosás a feministák részéről bizonyítja, hogy ők maguk is beteg állatok.

Az, hogy te soha senkit nem bántottál, őket nem érdekli. Ellentétben pl. velem, aki bátorít arra, hogy tartogasd az erődet, mert szükséged lesz rá: nagyon durva vihar közeleg Európa felé!

RedGreg
Újságíró

De komolyan? Miben nem?

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Nanana! Nem szép dolog egy ordas nagy hazugsággal indítani hivatkozás képpen! Nem szabad elnézni, megbocsátani a hazudozást nőknek sem! Elképesztő, hogy honnan veszik azt; nekik jár az automatice felmentés a kis füllentésekkel gurítás és az atom nagy hazugság esetén is??? Pedig NEM! Nem nagy veszteség egy ilyet elveszíteni! Láthatatlan veszteség egy félresiklott családi élethez képest az összes folyományait figyelembe véve…

Femina Emanci aszondja, hogy minden férfi aki számára közömbös az potenciális tömeggyilkos.
Én meg NEM mondom, hogy a nők jelentős hányada beteges hazudozó… Pedig de… (Ami az érdekesség, hogy ezt jó két-három évtizeddel ezelőtt hallottam először, méghozzá idősebb asszonyoktól. :)))

Rokapapa
Újságíró

Sok kritikát kaptam amiatt a kijelentésem miatt, hogy “ha egy átlag férfi és egy átlag nő életét, tetteit néznénk mint egy valóságsót akkor a nőt a férfihoz képest értelmi fogyatékosnak látnánk”. Sajnos ez a cikk is pont ezt támasztja alá méghozzá többszörösen is.
Szil Péter is tökéletesen beleillik a koncepcióba hisz az már régóta ismert és viccesnek kezelt tény, hogy “egy bolond százat csinál”.

És ezek a férfifóbiások, férfigyűlölők akarnák bemesélni a közvéleménynek, hogy a férfimozgalom káros a nőkre nézve.

Az sajnos nem lett leírva, hogy ezen kijelentéseket a nők tömegei és sok férfi is elhiszi, magáévá teszi.
Ennek társadalmi hatásai közismertek de az okai még mindig homályosak. Elmélet van száz is erről de egyik sem állja meg a helyét önállóan. Jó lenne erről is egy komoly cikket olvasni.

Marcell
Olvasó
Marcell

Nem Rogers hanem Rodger volt a neve az ámokfutónak, egyébként félig ázsiai (kínai?) volt, ez is növelte a kisebbségi érzéseit (alacsony volt és nem túl maszkulin megjelenésű). Az ázsiai férfiaknak nem sok babér terem a “húspiacon” Amerikában vagy Európában, ő meg ráadásul ázsiai sem volt igazán. Egyébként beleolvastam a naplójába, amit közzétett a neten az ámokfutása előtt (gondolom már nem elérhető). Addig sem jutott el a csávó, hogy próbálkozzon nőknél egyáltalán. Egyedül kocsikázott az apjától kapott BMW-vel, megpróbált egyedül elmenni bulikra ismerkedni (egy dél-kaliforniai egyetemi városban, nem éppen sok esélye volt az ő adottságaival), de mint mondtam, annyira félénk volt, hogy senkivel nem beszélt végül. Barátai sem nagyon voltak, az egy-kettő akikről írt, az szintén elég gáz figura lehetett. Az apja valami producer volt, aki elvált az (ázsiai) anyjától és attól kezdve nem igazán foglalkoztak vele, bár főleg az apja adott neki némi pénzt, abból élt, dolgozni nem dolgozott, se nem tanult. A PUA-kat gyűlölte nagyon, létrehozott egy “pua hate” nevű oldalt (vagy nem ő hozta létre, de ott írogatott valami fórumba), amit persze töröltek az ámokfutása után. Egyébként addig azzal szórakozott, hogy párokat váratlanul leöntött kávéval… ennél sokkal elborultabb dolgok is kiderültek persze az irományból, de szerintem ennyi is elég.

Ez a Noá milyen nemű egyébként? Sima leszbi, vagy transzvalami? Ma már sosem lehet tudni (divat az ilyen aktivistáknál a nemileg kétértelmű név, mint a “Milanovich Domi”, az is valami leszbika). A “fajtája” az világos a képről :)

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Csóringernek csak Ázsiába kellett volna mennie, és kiemelni valami thai kiscsajt a gettóból.

Hunn
Újságíró

Fura, de én speciel kifejezetten “Rodgers” néven emlékeztem az incelek védőszentjére, Saint Elliot-ra.

Most meg, ahogy ráguglizok, mindenütt Rodgerként szerepel a neve.

Vajon eredetileg is az volt, csak én emlékszem rosszul? Vagy pedig a Mátrix-ban élünk, és azóta átírták a kódot? Mindenesetre fura.