Férfihang.hu
55 megosztás

Apák Napja – A kormány köszöntőjére elégedetlenséggel reagáltak az apák és a férfiszervezetek

A Magyar Kormány nevében Hornung Ágnes, családokért felelős államtitkár apák napi köszöntőt adott közre Facebook oldalán. Egy üres gesztus is több annál, ahogyan korábban rendszeresen megfeledkeztek az apákról-férfiakról, de a baj sokkal nagyobb annál, hiszen számos az apákat-férfiakat súlyosan diszkrimináló törvényt alkotott a kormány az elmúlt években. Beleértve ebbe a nemi diszkriminációt lehetővé tévő alkotmányt, a csak nőknek járó korkedvezményes nyugdíjazást, a többgyermekes szülők helyett csak az anyáknak járó adókedvezményeket, a diákhitelek anyáknak való elengedését és még sorolhatnánk vég nélkül. Ha bármi változni látszana, az egyelőre legfeljebb csak a szavak szintjén jelenik meg, ahogyan azt a köszöntőre érkezett válaszok is mutatják.

Június harmadik hétvégéje az Apák Napja, amelyet évről évre egyre több családban ünnepelnek. Köszönet illet minden férfit a családjáért végzett munkáért és a gyermeknevelésben vállalt szerepéért! Isten éltesse az apákat!

Magyarország Kormánya több intézkedéssel is segíti, hogy a férfiak apaként is kiteljesedhessenek, mivel szerepük a gyermekek fejlődésében, személyiségük kialakulásában kimagasló jelentőségű, a család a férfiak számára is testi-lelki egészségvédő tényező, a családon belüli feladatmegosztás pedig könnyebbé teszi a gyermeket nevelők mindennapjait.

A kormány a mostani háborús időkben is megőrzi Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját és a családi adókedvezményt, valamint védelmet nyújt a családtámogatásoknak, amelyek az édesapák életét is jelentősen könnyítik.

Áll Hornung Ágnes köszöntőjében, valamint egy a kormányzati portálon megjelent részletesebb szövegre is linkelt az államtitkár. Azonban nem volt sok köszönet a kormányzati akcióban, mert apák és férfijogi aktivisták panaszai árasztották el a köszöntő alatti kommentmezőt. Lás ezen a Facebook webcímen.

A követezőket vetették a kormányzat szemére a hozzászólók:

Attila Jakab:
Az apáknak (és sok anyának is) az lenne a legnagyobb segítség, ha a szétrohadt gyermekgyűlöleti rendszerben dolgozókat végre felvilágosítanák az ellennevelés/elidegenítés gyermekre gyakorolt káros hatásairól, és ha mentálhigiénésen szűrnék azt a sok emberi, erkölcsi és szakmai selejtet, aki a rendszerben dolgozik, és aki az ellennevelés/elidegenítés lelkes támogatója.

János Tóth:
Tisztelt Miniszter Asszony! Értékelendő, hogy ennyire támogatják anyagilag a családokat, de kérem vegyék figyelembe, milyen sok gyermek él már külön az egyik szülőjétől, ami társadalmi probléma, melyet a magyarság számának fogyatkozása tekintetében sem lehet figyelmen kívül hagyni! Apák napja alkalmából szeretném kérni Önöktől, hogy a válás során különélésre ítéltetett szülők (főként apák, kisebb számban vannak az anyák) továbbra is teljes értékű szülők maradhassanak, ne engedjék, hogy a bíróságok apátlanítsák a gyermekeket, a gondozó szülők (főleg anyák) ne élhessenek vissza helyzetükkel, hogy eltávolítsák a szerintük zavaró tényezőt, a különélő szülőt! Legyen már vége ennek a háborúnak, melynek legnagyobb vesztesei a gyermekek! Ha fel akarunk zárkózni a fejlett országokhoz, és versenyben akarunk maradni a világban, akkor mindenképpen szükséges figyelembe venni a gyermekek azon igényét, -mely biológiai mivoltunkból fakad, ezért megtagadhatatlan-, hogy egyformán szükségük van mindkét szülőjükre. A különélésre ítéltetett szülők pedig teljes értékű szülők szeretnének lenni, hiszen a váláskor a két szülő válik el és érthetetlen, miért kell a gyermekeknek is megválniuk egyik szülőjüktől! Sajnos a bíróságok nem kis részénél még mindig ez az őskori elszakítás folyik. https://www.valosgyermekerdek.hu/home.html

Váltott gondoskodás:
Az édesapák életét a sok válás miatt az is könnyítené jelentősen, ha nem az elavult válási módszer, hanem a váltott gondoskodás lenne az alapkiindulás, a bíróságoknál. Ez a család minden szereplőjének is érdeke lenne, nem csak a már hagyományosan, a váláskor jogfosztott apáknak.

János János:
Váltott gondoskodás, ha a bírói testület női alkalmazottakból áll, ez eléggé nehéz lesz, az elfogultság sajnos kimagasló…

Férfihang:
Az apák felé csak szavakban megnyilvánuló gesztus sajnos nem elég. Főleg nem érdemes értékelendő kormányzati intézkedésként feltüntetni az apaszabadság napjainak emelését, hiszen ez csak az EU-s jogharmonizáció kényszere miatt történt. Ráadásul csak az EU előírásának (10-30 nap) minimumát adta meg kényszeredetten a magyar kormány, így lett a korábbi 5 napból 10 nap. Mindez ráadásul úgy, hogy az első öt napra csak távolléti díjat kapnak az apák, a hatodik naptól még annál is kevesebbet, csupán a távolléti díj 40 százalékát. Ennél Európa szerte sokkal jobban megbecsülik az apákat. Spanyolországban 4 hónap apaszabadságot kapnak, Németországban 2 hónapot, Ausztriában 1 hónapot, és még Szlovéniában is legalább egy hónap illeti meg őket. Bőven volna még hová fejlődni az apák megbecsülése és családi boldogságának biztosítása érdekében.

Modern Férfipolitikáért Mozgalom:
Tisztelt Államtitkár Asszony! Köszönjük szépen az Apák napi köszöntő szavait. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy az apák jogai érdekében sürgős és átfogó kormányzati lépésekre lenne szükség.

Ma (és történelmileg) Magyarországon az apák hátrányos helyzetű csoportot alkotnak, akik az anyához képest alárendelt, másodrangú szülők mind jogaikat, mind társadalmi helyzetüket tekintve.

– Alanyi jogon anya 180 nap CSED-re jogosult, míg az apa csupán 10 nap apaszabadságra, amivel az állam is azt üzeni hogy az apa jelenléte a gyermek életében kevésbé fontos. A gyermek születését követően az apának ugyanannyi szabadságot kellene biztosítani, mint az anyának.

– Valóban igaz az, hogy a GYED-re, GYES-re jogosult az apa is, ugyanakkor az esetek több mint 90 százalékában az anya veszi igénybe, ugyanis a kulturánkban olyan nézetek uralkodnak mely szerint az apa kevésbé fontosabb szülő, kevésbé tudja ellátni gyermekét. Olyan családpolitikára, van szükség, ami elősegíti azt, hogy az apák is otthon tudjanak maradni a gyermekükkel.

– A családtámogatási kedvezmények egy része (diákhitel kedvezmények, élethosszig tartó adómentesség) matriarchális szemléletű, az anya jogán kapja a család, az apa nem tudja igénybe venni. Ezeket elérhetővé kell tenni az apa számára is. Ez nem csak megalázza az apákat, de társadalmi helyzetükre is káros hatással van (pl. tanulmányaik finanszírozása nehezebb, miközben a férfiak egyébként is alulreprezentáltak a felsőoktatásban).

– Válást követően az esetek közel 90 százalékában az anyához kerül a gyermek. Ezt megalapozzák a társadalomban uralkodó szokások, joggyakorlat – ezzel mindenképp külön problémaként is foglalkozni kellene, rengeteg apa emiatt nem, vagy csak alig látja gyermekét.

Az apák akkor lesznek megbecsült tagjai a társadalomnak, ha ugyanazok a jogok fogják megilletni őket, mint az anyákat, ha a társadalom ugyanannyira elismeri az ő szerepeik fontosságát és ugyanannyi időt tölthetnek majd gyermekeikkel. Ettől ma nagyon távol vagyunk. Az apaság ma az alávetettséggel, elnyomással, megalázással, kirekesztettséggel, diszkriminációval említhető egy lapon, nem a megbecsültséggel.

Ferenc Kling:
Ha ennek a kormánynak valóban fontos lenne az Apák Napja – és az apák -, akkor nem úgy kezdődne a köszöntő, hogy “Június harmadik hétvégéje az Apák Napja”, hanem legalább azt tudnák, pontosan melyik nap. (Segítek: Bár a világ különböző országaiban különböző időpontokban ünneplik az apákat, Magyarországon az Apák Napja hagyományosan június harmadik vasárnapja. Szívesen.)

Zoltan Lukacsi:
Apaként köszönöm ezeket a szép szavakat! Milyen szép lenne, ha ténylegesen tenne végre bárki valami kicsit is azért, hogy az apák is szülők lehessenek és nem csak lózungokat posztolgatnának a Facebookon. A semmiről nehéz komoly eredményként beszélni. Látványtervnek jó, de a valóságban csak ábránd.

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
55 megosztás


19
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
15 Válasz hozzászólás
6 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
hunbagirageorg1945A Jegesthe hermitAdam Bogomolov Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Nem kell ide egy nap “megemlékezés” sem/év, itt 365 nap jogfolytonosságra van szükség!

Jó egy évszázad óta csőd szélén billegő országban a legkényelmesebb vakon és töketlenül tartani a (férfi)lakosságot… Rendszerváltások? Ugyan… Mese habbal. Kániszmerga tejszínhabbal, általhajítva a palánkon… Kb. ennyit foglalkoznak a férfiak jogaival és ennyit is fognak a jelen helyzetből tekintve.

A sikeres boldogul, vagy minimum szinten marad, ha komolyabb gond van, a többi meg mehet a levesbe…

Az átvert, kisemmizett, megmalmozott stb módokon ellehetetlenített apák is érdemelnének egy külön ünnepet, ha valakik akkor ők igazán! Egy majális jellegűt, ahol lenne ingyen sör, koncertek, horgászat, technikai sportok, rosszlányok, egyebek… :D

Nagyobb parádé lenne 10.000X a világ összes buzgármegmozdulásánál!! Az értelme messze kivívná a többség támogatását, a legnagyobb esetleges botrányok ellenére is!

A demokrácia miről is szól? Szerintem arról, hogy a többség dönt. A többiek pedig megtanulhatnak viselkedni. Utóbbi opcionális de nem árt betartani a normákat, mert különben a többség pipa lesz és abban nem lesz köszönet.

Ennek így kellene működni és rögtön kevesebb problémánk lenne…

Rokapapa
Újságíró

Apák napja nem létezik. Ha a gyerekek tájékozódnak is erről az anyák lekezelő és sértő módon jellemzik a gyereknek az apjukat és annak “érdemeit”.
Szerintük minden nap férfinap mert csak azt látják amit látni akarnak.

Toplak Zoltán
Újságíró

De jó hogy írtatok Apák Napjáról! Én is akartam, de semmi eredeti nem jutott az eszembe.

Hunn
Újságíró

-“Apa, kezdődik!”
Bocs az offért fiúk, de:

Mit szóltok hozzá, hogy a Wagner épp katonai puccsot csinál élőben Oroszországban?

Történelmi időket élünk. Innentől kábé bármi megtörténhet. Jó lesz készülni.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Prigo barátunk megunta az életét.

hunbagira
Újságíró

Hát ahhoz képest, majdnem Moszkvaig mentek. A hadseregben a fiatalok és a legkeményebb, legnépszerűbb tisztek (szurovikin, romancsuk) őket támogatták, annyira nem kell aggódnia.
Putyin számolhatja napjait hiszen felnőtt egy generáció, aki nem fogadja el a hatalmát.
De a nyugati angolszász-zsidó klikk sem örülhet ennek, ugyanis ez a generáció nem libsi, hanem kőkemény nacionalista alapon jött létre.

Adam Bogomolov
Újságíró

Egyetértek, fel kell készülnünk!
A kérdésedre is válaszolva: szerintem a szlávoknak már azt se lehet elhinni, amit kérdeznek. Színjáték az egész…

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Az esti események alapján ez a buli (is) megrendezett volt.

Adam Bogomolov
Újságíró

Nekem is egyre inkább ez a benyomásom.

Hunn
Újságíró

Én arra tippelek, hogy Prigozsin és a Wagneres tisztek már kora délután elkezdtek bevodkázni, estére erősre itták magukat és elindultak azzal, hogy na most mindenkit megbasznak a kurva anyja hátán a Hadügyminisztériumban azzal a köcsög Sojguval az élen. Aztán reggel egy katonai konvojban parkolva az út mentén, lassan kijózanodva arra ébredtek, hogy úristen majdnem elfoglaltuk Moszkvát…

A Jeges
Olvasó
A Jeges

Szerintem megrendezett,mint maga a háború is. Ha valódi buli lenne,sokáig nem gondolkodnának,h.felrobbantsanak-e bármit is:pl. olaj ill.gázvezetékek.

Rokapapa
Újságíró

Egyetértek. A világ és a nyugati kémműholdak figyelmét két napra magukra vonták (néhány katonailag jelentéktelen terület felé) majd minha misem történt volna elmennek. Ez nem így megy. Ha ez nem egy előre kitervelt műbalhé lett volna Putyin vérfürdővel zárta volna rövidre a dolgot.

hunbagira
Újságíró

Igen, prigoéknak ( és mögötte állóaknak mint szurovikin) ebből lett elege. Hogy most vagy komolyan háborúzunk dnyeper hidak lerombolása, zeller bandájának a likvidálása, esetleg az kijevi angolszász nagykövetségeket “véletlen” megsemmisítése (ahogy ők csinálták nándorfehérvárott 99-ben) angolszász műholdak lesöprése, a “történelmi orosz” területek felett, teljes mozgosítás stb.
Vagy hagyni az egészet, mert ez így tényleg egy értelmetlen célnélküli mészárlás.
ui: Ismét kijött, hogy nem a katonák pszichopaták, hanem a politikusok. Ezt a háborút is a politikusok kezdték a katonák (még egy olyan kannibál is mint “armegeddon” szurovikin) azon van, hogy minél előbb befejezzék.

Adam Bogomolov
Újságíró

Az oroszok a történelmük során tettek már érdekes dolgokat a vodka hatására! Nem ez lenne az első eset. De innen ezt megítélni nagyon nehéz. Egyre inkább hajlok arra (a következmények egy pici részének ismeretében), hogy ez megrendezett volt. :-D

hunbagira
Újságíró

Vagy a terv a helyzet függvényében folyamatosan változott, nem kell mindenütt konteokat keresni.

georg1945
Olvasó
georg1945

Színjáték, de véres és valós.

Adam Bogomolov
Újságíró

És éppen ez adja a tragédiáját ennek az egésznek.

hunbagira
Újságíró

Nem véletlenül az ő hagyományuk a “maszkirovka”.
Igen, ilyen a szláv-ortodox lényegében közel-keleti néplélek (a parazitizmust kivéve, ezt már Napóleon és Hitler is leírta róluk) megfejelve a zsidósággal. Prigozsinban élőben láthatjuk.

the hermit
Olvasó

Nix ugribugri, hogy egy klasszikust idézzek