Toplak Zoltán
35 megosztás

Apaapp – színes, szagos őrület a Telextől

Háy János a szerzője annak a tárcának mely az Apa nevű applikáció kitalálásán és jellemzésén keresztül keményen megkritizál minket, apákat. Olyan vastagon sztereotípikus az apaképe, mintha SEMMI tapasztalata nem lenne az apákról és az apaságról. Úgy ír, mint aki csak “felvilágosult”, “nyugati szellemű” és főleg feminista irodalmon keresztül olvasott az apákról, élőben viszont még eggyel sem találkozott.

A kitalált, tökéletes apapótlék nem okoz gondot, nincsenek vele viták. Ha a család az agglomercióban akar lakni, de az igazi apának a munkábajárási idő miatt nem megfelelő, és mondjuk ő tartja el a családot, ezért vitázik erről, itt semmi gond. Apaapp fejet hajt, még meg is indokolja, miért jó, ha nem az van, amit az igazi apa szeretne.

Nem kell nála bevándorlás ellenes Egri csillagokat olvasni, és a transzidentitások szempontjából aggályos Benedek Elek meséket felolvasni a gyereknek. Éljen a woke! Gondolom, az ellen sem szól, ha majd – mint az USA-ban – ezek a transzidentitások azt skandálva vonulnak fel, hogy a gyerekeitekért jövünk!

https://www.youtube.com/watch?v=1Qo1lnUDlkQ

Apaapp bólogat a háziállatokra is, nincs allergiája, szaglása se, egyáltalán semmilye csak egy nagy feje amivel élénken tud bólogatni a ház asszonyának minden kívánságára. Egyénisége sincsen például, vagy önálló véleménye.

Bólogat és dicsér amikor süteményt süt a ház asszonya, és gondolom, ugyanez van, ha odaégeti az egészet. Mivel ilyen gerinctelen, leginkább csak benyalásnak érződik az őszintének szánt (és szükséges) dícséret. Amúgy álljunk meg egy szóra!

Az igazi édesapák nem tudnak dícsérni, elismerni? Tény, van ismereősöm, aki szidni tud, a jót meg csak elfogadja természetesnek. De van másik ismerősöm is (belőlük van több) akik élő érzelmi bankok a gyerekeik számára. Nem rejtik véka alá a büszkeségüket, örömüket és elismerésüket velük szemben. Vagy a feleségükkel szemben sem. Ez K-ra nem ritka jelenség.

Háy apaképe egy szuszogó, fingó, szexet akaró (Úristen micsoda teher egy nőnek, hogy kívánatosnak látják, és örömet akarnak neki is szerezni) mindig korlátozó, anyával veszekvő, esetleg fizikailag is bántalmazó apa.

Háy a jó K anyukádat, kikérem ezt a sztereotípiát minden apatársam nevében. Nem egy konfliktuskerülő, meghunyászkodó, magát a kukába leselejtező férfi a megoldása a családnak. Igen, dícsérjen, legyen figyelmes a párjával, a gyerekeivel, legyen vicces – ha tud – ne erőből érvényesítse az ő nézőpontját, lehessen vele szót érteni.

De Háy, megint az édes kis felmenődet, miért nem látod, hogy mi, apák, általában ilyenek vagyunk? Azért mert nem akarjuk a gyerekeinket megcélzó buzimeséket, még szerethetjük az LMBTQ embereket. A hétköznapi életben egyáltalán nem viselkednek olyan hányingerkeltően mint a felvonulásaikon.

Az apa nevű applikációnak nincs saját akarata. Ha a gyerek igényli, akkor van, ha nem, akkor egyszerűen nem veszünk róla tudomást.

A fenti mondatot írja Háy. Ehhez nem tudok mit hozzátenni. Az ilyen gyereket nem tud nevelni, sem nőt boldoggá tenni, az is biztos.

Ahhoz kell egyéniség, személyes akarat, felelősségvállalás. Miért képes egy apa app felelősséget vállalni? És hogyan?

Jó példája a tárca a liberálisokat befonó apagyűlöletnek, előítéletes gondolkodásnak, amely legszívesebben kikapcsolná az apát és elmenne jó messzire, csak anyával. Akinek bántalmazó apja van, meg is értem. De ma az apák a bántalmazottak, és agyon hallgatottak, a média által (jobbos és balos) valamint a politika (némi javulás mutatkozik) és jogalkalmazás  (Gyámhivatalok, bíróságok, etc.) által.

 

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
35 megosztás


3
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
1 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
3 Hozzászólások szerzői
Se - seRokapapaTina74 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Tina74
Olvasó
Tina74

És az a csúcs, hogy ennek a hülyeségnek férfi szerzője van… :-(

Rokapapa
Újságíró

Annak azért nem nevezném. Inkáb egy eddig ismeretlen nemhez tartozó entitás. Tökéletesen illeszkedik a mai soknemű emberformájú állati képződményekhez.
(Az állatoktól azonnal elnézést is kérek a sértő hasonlatért.)

Se - se
Újságíró
Se - se

A fogalom is csak felnőtt szempontból van tisztázva – de foglalkozik-e valaki azzal hogy a gyerek szempontjából ki az APA ?

Mert nekem volt szerencsém megtapasztalni : apa az, akit anya úgy szeret, hogy attól a gyereknek is jó
Megszenvedtem ezért a tapasztalatért, nem brit tudósoktól olvastam

A cikkben írt app nem apa-pótlék, hanem műfarok pótlék.
Ettől nem jobb gyereknek lenni (és anyának lenni sem jobb) – csak elviselhetőbb.

Az a kérdés, hogy amitől elviselhetőbb, az már elég jó-e.
Amitől elviselhetőbb az unalom, az anyai hiszti, a védelmező erő hiánya, az ezekből fakadó félelmek.. elég-e a gyereknek hogy kevésbé unalmas az unalom, és kevésbé szörnyű az anyai hiszti..?
És lássuk be, hogy igen.
Mert honnan tudhatná a gyerek hogy mitől apa az apa?
Ha szerencséje van, akkor megérezheti.
(én egy most hét éves kislányon láthattam ezt a folyamatot)