Toplak Zoltán
0 megosztás

Barbie: a férfiak nevetségesek, gyerekesek és manipulálhatók

Nem régen debütált a mozikban a Barbie című film, amely az ikonikus gyermekjáték alapján egy ízig-vérig feminista film. Azt, hogy feminista, ezúttal nem elítélőleg mondom, bár a film férfi és női ábrázolása hagy némi kívánni valót maga után.

Nekem már a kezdőképek némileg kicsapták a biztosítékot, mivel unalmas színű ruhákba öltözött kislányok játszanak babást-mamást, ami rögtön véget ér, amint feltűnik a színen a színes és vonzó, óriás és élő Barbie – Margot Robbie. Ez még hagyján, de a kislányok ezek után őrült dühöngésbe kezdenek, széttörve addigi játékaikat, mintegy szimbolizálva, hogy az anyaság gúzsba köt és éljen a szabad önmegvalósítás? Egyébként éljen, főleg, ha az nem csak karrier építést jelent, hanem akár a főállású anyaságot is – ha a nő úgy dönt. E cikk szerzője nincsen ellene, hogy a nők megtalálják önmagukat, fejlesszék képességeiket, karriert építsenek: éljenek szabadon, úgy ahogy szeretnének, amennyiben ez valódi szabadsággal jár. Vagyis figyelembe véve azt is, mit szeretnének a férfiak, a társadalom és ők maguk – mármint a nők. Ezek között egyensúlynak kell lenni, mivel nem szigetként élünk, hanem közösségben, hosszú távon mindhárom tényezőnek ki kell elégülnie, vagy a társadalom egyensúlya így vagy úgy, de felborul. És nem, nem gondolom, hogy a férfiak hereként éljenek tetszésük szerint. E három férfi megfelelője között – mit akarnak a nők tőlük, mit akar a társadalom és mit akarnak ők maguk, nekik is egyensúlyt kell tartaniuk.

A film egyébként elképesztően kicsinyesen kezel minket, férfiakat. Ahol tud csíp vagy rúg egyet rajtunk. Nevetségesek vagyunk benne, buták és önzőek. Ja, és tele kisebbrendűségi érzéssel, ld. Ken-t, Barbie szőke párját. Igaz, az ő sztereotípikus felszínessége is változásnak indul a film végén. Ez végül is egy jó pont a filmnek. Amúgy a férfiak erőszakosak, a nők manipulatívak benne. A férfiak mindenkivel szemben erőszakosak, a nők a férfiakkal szemben manipulatívak.

A fő kérdése pedig a filmnek az, hogy ki birtokolja a hatalmat, a férfiak, vagy a nők, és a válasza ez: a nők. Miért? Mert ők nők, és a férfiak csupa erőszak és… ja, ezt már írtam fentebb. Az, hogy együtt kellene birtokolni a hatalmat, az, hogy ennek akarása nem egyformán van meg a két nemben, ez nem téma a filmben. Az igen, hogy a férfiak vannak inkább vezető pozíciókban, de, hogy ennek egyszerűen az az oka, hogy az átlagférfi ezért hajlandó többet beáldozni, mint az átlagnő – ez se téma. Azt még csak nem is érinti a film, hogy testi és mentális egészség, jólét, szabadidő, énidő tekintetében összehasonlítva melyik nem áll jobban. Elárulom, nem a férfiak.

Lehet-e jót mondani a Barbie-ról? Igen, én tudok. Ki és elmondja a nyugati nők terheit, hogy milyen nehéz nőnek lenni. Sok az elvárás, és ezek még sokszor egymásnak ellentmondók is. Amúgy, hölgyeim, üdv a klubban. Férfinak lenni is nehéz. A férfiakkal szembeni szerepelvárások is önellentmondóak és nehezek. Legyél hódító, de ne macsó. Közeledj, de ne kezelj le. Gondos apa és jól feltöltött ATM legyél. Érzelmes és okos, erős és gyengéd, harcra kész és empatikus. Jó reggelt, az élet nehéz a Föld nevű bolygón.

Amúgy nem értem, hogy miért sugallja azt a film, hogy a gyerek csak a nők életét változtatja meg – értsd: az anyaság. Az apaság legalább annyira megváltoztatja egy férfi életét. Többet kell keresnie, többet kell otthon lennie, sok hobbiról és baráti kapcsolatról le kell mondania, mert a gyerek az nagy Úr. Ilyen az élet.

Azt meg tényleg a végére hagyom, hogy a férfiak életének nehézségeiről mikor lesz végre szó? Pláne világszinten, hisz a Barbie világszerte eljut az emberekhez.

A válás után ellhetetlenített apákról?

Az apaságuk gyakorlásában akadályozott férfiakról?

A bántalmazott férfiakról?

A fiúkról, akiknek az álmainak megvalósításán senki sem ügyködik társadalmilag, míg a lányokén cégek és intézmények.

A férfiakat nem csak agyonhallgató, de démonizáló médiáról?

A férfiak rejtett belső életéről, ahol fájdalmak, félelmek és nehéz terhek hordozódnak kimondatlanul?

A férfiak egészségéről és rövidebb élettartamáról?

A férfiak néma kétségbeeséséről, ami pl. az öngyilkossági statisztikák vezető adataiban nyilvánul meg?

A lecsúszott, szenvedélybeteg és társadalom peremére szorult férfiakról, mert a szert használók (alkohol, drog) és hajléktalanok többsége férfi.

A férfiak néma áldozathozataláról, a munkáról, amit a ház körül, a házban és a háztartásban elvégeznek?

Összegezve: jó, hogy világszinten a közélet témájává és kibeszélhetővé váltak a nők problémái, élete, de ugyanezzel még messze adós a világ a férfiaknak. Sok férfiprobléma még csak a tudatosodásig sem jutott el. A mainstream a nők ellenségeiként kezel minket, nem pedig potenciális, illetve valódi szövetségeseként, kiegészítjükként. Illetve a nőket ellenünk való összefogásra buzdítja, nem a férfiakkal való szövetségre és teljessé válásukra.

És ez gond.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
0 megosztás


55
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
47 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
12 Hozzászólások szerzői
Deadpool31AnnaSe - seHunnSzergej55 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
georg1945
Olvasó
georg1945

Mózes 1. könyve, 3.rész 15.
És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között ; az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod.

16. Az asszonynak monda: Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szülsz magzatokat; és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad

17.Az embernek pedig mondja: Mivelhogy hallgattál a te feleséged szavára és ettél erről a fáról, a melyből azt parancsoltam, hogy ne egyél: Átkozott legyen a föld te miattad, fáradságos munkával élj belőle életednek minden napjaiban.

18. Tövist és bogáncskórót teremjen tenéked ; s egyed a mezőnek füvét.

19. Orczád verítékével egyed a te kenyeredet, miglen visszatérsz a földbe, mert abból vétettél : mert por vagy te s ismét porrá leszel.
—————————————————————————–

Már a Biblia is írja, hogy ellenségeskedést szerez Isten férfi és nő között.
Tehát a helyzet adott.
Valójában Isten az első haragjában szétválasztja a nőt a férfitől, de később belenyugszik az előállott helyzetbe és törvényeket ad nekik ( Tíz parancsolat).
Isten a természetet majdnem teljesen kétneművé teremtette.

Eltekintve a Bibliától:
A nő állandó figyelmet követel magának a férfi részéről és minden kívánságát teljesítenie kell.
A férfi egész életen keresztül MAGÁNYOS és nem csak a nő az ellensége, hanem a többi férfi is. Egy állandó ellenségeskedés, egy állandó taszítás van a férfiak között. A férfi nem sajnálja a férfi barátját, ha az meghal, lehet, hogy még egy kicsit örül is, hogy egy ellenségemmel kevesebb. Csak a törvények kényszere vette rá a férfiakat, hogy törődjenek az többi elesett férfival.
A nőktől ritkábban várható segítség, de ha mégis, az biztos és ütősebb, mintha egy férfi segítene neki. Jobb is, ha nem kér baráti segítséget a barátjától, mert bizony az elvárja, hogy ez vissza is adja azt, ha neki szüksége lesz rá netán.
A mágnes két ellentétes pólusa erősen vonzza egymást, míg az azonos pólusok erősen taszítják egymást. Ugyanez van a normális élővilágban is.
Így a nő mindent megtehet a férfival, mert tudja, hogy ő mindenképpen vonzza a férfit.
Ne várják a férfiak, hogy majd a nők törődni kezdenek gondjukkal-bajukkal !
Nem ! Ez soha sem fog bekövetkezni, de a nők nagy része, azért sokkal empatikusabb, mint a férfiak.
A férfiak csak törvényeket tudnak alkotni, meg látomra segítenek, de őszintén soha.
Azt kívánja az egyik férfi, hogy a másik dögöljön meg. Vesszen a másik. Amúgy “barátok”.
Az iszlamisták tudják, hogy a nők valójában koros gyerekek és úgy is gondolkodnak, ezért számos tilalmi törvényt alkottak meg, hogy kordában tartsák őket. Teszik is. Náluk “elnyomva” élnek a nők, nem szabadok.
Már a Biblia is (lásd feljebb !) említi, hogy a nő vágyakozik a férfi után – állandóan. És mindegy neki, ha a természet megszólal benne, hogy milyen és ki az a férfi, csak hímnemű legyen. A modern nők sem különbek. És teszik is azt.
Túl szabadjára vannak engedve a nők a férfiak által.
A homoszexualitás teljesen természetellenes. Ez egy genetikai HIBA. Talán a MI tudna valamit, hogyan lehet ezt a genetikai hibát kijavítani, mert aki ezzel a géntérképpel születik, az élete végéig homoszexuális marad. Bár kérdés, hogy az illető egyáltalán akar-e normálissá válni. Lehet, hogy nem. Szerencse, hogy nem tudnak szaporodni.

Tina74
Olvasó
Tina74

Én úgy vettem észre, hogy az ellenségeskedés inkább nők között van. Meg kell nézni egy nőkből álló munkahelyet…

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“Ez még hagyján, de a kislányok ezek után őrült dühöngésbe kezdenek, széttörve addigi játékaikat, mintegy szimbolizálva, hogy az anyaság gúzsba köt és éljen a szabad önmegvalósítás?”

Pedig erre vannak a nők, én sem a szüleim házában kezdtem “önmegvalósításba”, hanem a magam útját járva szerzem-építem azt, ami kell. A nőknek tényleg nem sok vesztenivalójuk van, mert a szülésen, gyereknevelésen kívül nem sokat tesznek/tettek a társadalmi rendszer építéséhez. Ha felhagynának az élősködéssel, és elhúznának, akkor megtudnák, hogy mit érnek valójában, férfi nélkül.

“Ezek között egyensúlynak kell lenni”

Miért? Ki kémyszeríti a férfiakat arra, higy egyensúly legyen? Nem látod még mindig, és soha nem.ismfogod, hogy a nő, ha nincs keményen kordában tartva, nevelve, akkor daganatként burjánzik a társadalomban? Csak igényei vannak, de semmi kötelesség. Kb mint egy rákos sejt.

“mit akarnak a nők tőlük”

Ha nem egy töketlen bétaomega, akkor aligha akarhatna a nő egyebet egy igazi férfitól, mint hogy hadd legyen a tulajdona, tegyen vele bármit, mert élvezi. A férfi tudja, hogy mit akar egy nő, de rohadtul nem kell megkérdeznie a nőt erről. A baj akkor nem kicsi, ráadásul ha a nő panaszkodik, akkor semmi sem derül ki az igazi problémáról.

“A film egyébként elképesztően kicsinyesen kezel minket, férfiakat.”

Mert ostoba nő “alkotta”, és az ostoba nők hogyan érthetnék meg a férfiak alkotta bonyolult rendszereket? A kongó történelmük szerinted véletlen? Nincs bennük eredetiség, nem tudnak igazán érteni, persze, hogy a férfiak sikerét sem tudják felfogni. Tipikus vesztesek, akik csak az ellenfél “szerencséjére”, vagy “csalására” fognak mindent, mert persze ők a.jobbak, a nyertesek. Mikor kezeljük már végre mi is így a nőket? Ha pofonért ordítanak, miért nem kaphatnak egyet? Nem vagyunk a nőkkel egyenlőek, és sosem leszünk. Nekünk az egyenlőség lemondással, nekik pedig ösztöndíjakkal, kvótákkal, pozitív diszkriminációval, minden könnyítéssel, 0 felelősséggel jár.

“Ahol tud csíp vagy rúg egyet rajtunk.”

Mikor nem csinálják ezt? Melyik filmben van ez máshogy? Milyem.digitális tartalomban? Mindenhol ez van, ilyen a nő! Vissza kell rúgni úgy, hogy a fogainak a felcsipegetésével legyen elfoglalva.

“Nevetségesek vagyunk benne, buták és önzőek. Ja, és tele kisebbrendűségi érzéssel”

Projekció, ezt csinálják.Ezért sem szabad jogokat adni nekik, mert látják, amit a férfiak csinálnak, és egyszerűen felcserélik magukkal. Ha lehülyézed őket,mert azok, akkor ők visszahülyéznek, mert önérzetesek. És 1-1, mindegy, hogy neked van igazad. Ezért nem fér meg “egyenlőként” a férfi meg a nő.

“Mert ők nők, és a férfiak csupa erőszak és… ja, ezt már írtam fentebb.”

Igen, van számtalan ilyen agymenésük. Annyira egoisták, annyira nem tudnak messzebbre tekinteni a saját létezésüktől, igényeiktől,.hogy azt hiszik, hogy nekünk, férfiaknak az a legnagyobb gondunk, hogy elnyomjuk őket. Nem elég, hogy okosabbak, erősebbek meg ügyesebbek, de még hagyják is magukat elnyomni. A régi időket feldolgozó filmekben úgy bírom, amikor a nőt éppen “elnyomják”, és az arcukon ott van az az ábrázat, hogy mennyire nem tetszik ez nekik. Sajnos ezt nem tudom úgy kifejezni, ahogy akarnám, de hátha láttatok már ti is ilyet. Annyira röhejes, annyira nőies, tompa és egyszerű.

“férfiak vannak inkább vezető pozíciókban”

Csak nekik kéne amúgy is, a legjobb kvótanő helyett is legalább 100 alkalmasabbat lehet találni férfiból. Ez genetika, így természetes. Férfi nem.követhet nőt, mert nem tud mit tanulni tőle. A szoptatáson kívül.

“Ki és elmondja a nyugati nők terheit, hogy milyen nehéz nőnek lenni”

Miért? The red pill film megvan, ugye? Már akkor is jó volt nőnek lenni,.ma meg főleg. Minterhe van egy nőnek? Nem veszed észre, hogy férfi már nem támaszthat elvárást egy nő felé? Egymást csesztetik, mert zavarja az egyiket, hogy a másik tyúk is ugyanolyan királylányként van kezelve, mint maga.

“Sok az elvárás, és ezek még sokszor egymásnak ellentmondók is.”

Hű, mennyi elvárás lehet, azta, ezt mind ők mondták, ugye? Te pedig el is hitted, ahogy kell. Nem a nőkkel van a baj, hanem a manginákkal, mindig is mondtam.

“Legyél hódító, de ne macsó. Közeledj, de ne kezelj le.”

Baromság! A nő annyira hülye, hogy a saját ösztöneit is képes becsapni, ha arról van szó, hogy mit vár el a többség tőle, hogyan viselkedjen. Észrevetted, hogy a kapcsolatokban a nők panaszkodnak, hogy ilyen meg olyan a fiú, férfi? Az elején is olyan volt, aztán minek választotta akkor? A nő folyamatosan olyanná próbálja formálni a párját, akivel végül szakítania kell. Lekezelésben pedig a nők messze verik a férfiakat, de a legbüszkébb általában az, akinek a legkevesebbje van.

“Amúgy nem értem, hogy miért sugallja azt a film, hogy a gyerek csak a nők életét változtatja meg”

Tényleg fogalmad sincs, ugye? Ez a naivitás csúcsa. Mivel az okot vagy szándékosan nem ismered fel, vagy tényleg képtelen vagy meglátni, felejtsd is el annak keresését. Ez varázslat, neked érthetetlen.

“Azt meg tényleg a végére hagyom, hogy a férfiak életének nehézségeiről mikor lesz végre szó?”

Na most meg ez… Komolyan? A büdös életbe de soha, amíg a nő szipolyozni tud belőlünk. Megjegyzem, hogy férfiként te határozod meg, hogy mi szóljon rólad, a nő elvárása pedig tényleg a fasorba se lenne. De ezzel a hatalmaddal nem élsz, aztán meg csodálkoztok, hogy a nők milyenek.

A feltett kérdéseid pedig mártírrá tesznek, mindre, akár 5 percen belül megoldás születhetne, ha a mangina, fehérlovag, béta, és egyéb szutykok kevesebben lennének, mint az igazi férfiak. A nők sem mennyiségben, sem minőségben nem számítanak. Amint ez megvan, utána minden helyrejön. De az elit férfiak helyében én is ezt csinálnám, ösztrogénnel soroznám a férfiakat, rossz oktatást adnék nekik, lelkileg megnyomorítanám, mert tőlük kell félni, hogy forradalmat csinálnak, mint ahogy az a történelemben mindig is volt. Nem pedig az ostoba nőktől, akik bár hangosak, de nélkülünk még feminizmus se lenne. Még azt is a férfi tartja fenn.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Ez a Barbie film kb. annyira vehető komolyan, mint az elmúlt 10-20év nyugati filmtermése együttvéve. Mint a fiókok mélyére került Barbie babák. A nyolcvanas évek második felében érkezett meg hozzánk a Barbie. Én szét röhögtem magam, amikor baráti lányos családoknál és csaj osztálytársaknál először megláttam. Akkor még durván menő volt minden, ami nyugatról érkezett, vagy mondjuk japánból. Mára a japán cuccok gyakorlatilag lenyomták a világot koreával együtt de most jön csak az igazi sárga veszedelem… Az, hogy egy ilyen fisi-fosi filmecske mennyit borít még az amúgy is elborult elméken, háááát szerintem totálisan mindegy már. Az EU-nak befellegzett, az usa is a csőd szélén lubickol bőven, ezekhez ez a végső elhülyülés tökéletesen passzol. Ami még a filmeket illeti: A kilencvenes évek végével befejeztem a témát. Az utolsó cserkészt még megnézem néha, aztán roló. Van egy csomó igen jó európai film is, bűnügyi, játék és családi filmek a korszakból, azokat vadászni kell! Ez a mai figyelemelterelésen alapuló PC/ratyi kampány nekem nem kell. Nem is élek vele, a gyerekemet is igyekszem ellene nevelni. Max reménykedhetünk…

Tina74
Olvasó
Tina74

Én kiskoromban nem tartottam sokra a Barbie babákat. Jobban szerettem a hagyományosakat. A Barbie a fogyasztói létet tanítja a lányoknak. Lehetetlen anatómiájú felnőtt nő, aki vásárol, öltözködik, lovagol szóval költi a pénzt hülyeségekre…

tomgal
Olvasó
tomgal

Ha a 74 a születési éved, akkor nem is csodálom, ugyanis 1990-ben jött be hozzánk…magyarul kiskorodban kb. nem is hallhattál róla.
Ettől még a többi igaz, maga a leírás.
Egyébként a lányomnak is volt Barbie-ja ( míly meglepő, nálunk a filmes változatok voltak a favoritok) , Jázmin hercegnő, Rapunzel, Esmeralda, Hamupipőke- tökhintóval!). Semmi baja nem lett tőlük, újrajátszotta a mesefilmeket.
A lényeg, hogy hogyan neveled, milyen példát mutatsz, mennyi időt töltesz vele, hogyan magyarázod el a dolgokat.
Mondjuk erre a filmre akkor sem mennék el, ha fizetnének érte, mert egyszerűen teljesen hidegen hagy, nem érdekel és egy baromságnak tartom az egészet.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

A lovaglás nem hülyeség! A többi igen.

hunbagira
Újságíró

Mondjuk az Oppenheimer film mintha a pandantja akarna lenni, ilyen téren. Ott primitívnek, gyengének, neuralgikusnak viszont ennek ellenére nárcisztikusnak és nagypofájúnak (azaz teljesen hitelesen) vannak be mutatva. :D

Rokapapa
Újságíró

Ami a filmet illeti nem érdekel és nem is terveztem – nem is fogom – megnézni.
Azonban a filmben a nemek ábrázolása egyáltalán nem lep meg.
Ennek ellenére kifejezetten lehangolónak tartom, hogy még mindig itt tartunk. Mintha folyton visszatérnénk a startvonalra.

Sajnos én azt látom, hogy az antifeminizmus minden eredményét megkontrázzák, semlegesítik politikai és média eszközökkel. Roppant sikeresek a férfiellenes propagandák, össztársadalmi egyetértésben a világ.

Az antifeminizmust úgy tudnám jellemezni mintha egy gyertyával világítanánk egy sötét alagútban. Ahogy előre haladunk megvilágítjuk az utat de a magunk mögött hagyott szakaszokon ismét a sötétség (feminizmus) lesz az úr.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Igazából felesleges túlizgulni, mert ennek a rendszernek mindenképpen mennie kell a lecsóba, antifeminizmussal vagy nélküle. Az elhülyülés és össztársadalmi elaljasultság olyan mértékű, hogy egy marék lázadó ehhez kevés lenne. Addig kell kihúznunk, amíg ez megváltozik, de attól tartok, viszonylag sok van hátra még.

Rokapapa
Újságíró

…ennek a rendszernek mindenképpen mennie kell a lecsóba, antifeminizmussal vagy nélküle

Félek ezt legfeljebb az unokáink fogják megélni. Addig viszont a feminizmus több áldozattal fog járni mint ahány két világháborúban volt.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ki kell szállni ebből a rendszerből. Én már komolyan mondom, az iszlámon is gondolkodtam, ennél ma nagyjából minden jobb opciónak tűnik. A nyugati rendszer már most is lényegében döglött ló, bár szerintem ezt jelen pillanatban alapvetően kevesen ismerik be maguknak, pedig lassan a vak is látja. Nem működik.

Hunn
Újságíró

Érdekes lenne kideríteni – vagy akár megfigyelni saját magunkon – hogy a köztünk, azaz az antifeminista férfiak között meglévő ellenszenvet a modern nők iránt (amit tőlem akár “nőgyűlöletnek” is nevezhetünk jobb szó híján, bár ez a kifejezés nem pontos leírása a jelenségnek), szóval hogy vajon mennyire táplálja bennünk ezt a “nőgyűlöletet” a médiában megjelenő feminista nőábrázolás, feminista nőkép?

Például nagyon sok női filmszereplő, illetve ezeknek a filmbeli viselkedése és az, amit és ahogy mondanak, az őszinte és automatikus, zsigeri ellenszenvet, taszítást vált ki belőlem… Sokkal inkább, mint azok a nők, akikkel élőben találkozom, még ha feministák is az illetők. És ez nem lehet véletlen…

De vajon tényleg szándékos lenne ez a hatás? Mert azt nem látom be, hogy a feminista filmkészítők számára miért lenne cél, hogy az átlag férfi nézőből kifejezetten a nők iránt érzett ellenszenvet váltsa ki???

Se - se
Újságíró
Se - se

Hunn
Fogalom magyarázat :
gyűlölet az a tehetetlen rosszindulat. A gyengébb érzi az erősebb felé, mert nem tehet többet.
Ha hozzátesszük hogy az erő az az érdek-érvényesítési képesség (ami alapján van terület ahol a nő az erősebb) – akkor sem igaz hogy a férfi gyűlölné a nőt.
Azért nem igaz, mert nő az a nőnemű ember, akit a hímnemű ember kíván, és férfi az a hímnemű ember akit a nőnemű kíván.
És a férfi nem táplál rosszindulatot az ellen akit kíván.
(a nő ilyen érzésének hiányában nem vagyok biztos)

Akkor ezek után az a kérdésed hogy mennyire gyűlölet-táplálék egy-egy ilyen nőhatalmat igazolni kívánó film.. az a kérdésed szerintem nem pontos. Mert egyéni hogy mennyire.

Az hogy zsigeri undor van a rózsaszínű férfias viselkedéstől, az stimmel.
Pont az a hatás, mint mikor egy vonzó nőt szétversz ha kiderül hogy faszt hord a bugyijában.
Mert a szemedet sikerült megtévesztenie – ezért az ösztöneid bosszút kívánnak.

Szóval nem gyűlölet ez a “Barbi-harag”, hanem bosszúvágy.

A film célja pedig nem a te(a mi) – hanem az ő érzelmeik táplálása.
EZ a filmkészítői szándék.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A modern nők iránti megvetésemet semmi sem táplálja jobban, mint kilépni a lépcsőházam ajtaján és látni ezt a sok haszontalan élősködőt, akik családanyának és embernek sem lesznek jók soha az életben, annyira átmosták már a kevés agyukat. Persze a szerencsétlen férfiaknak nevezett balfékek iránt sem érzek sok rokonszenvet, akik hagyják, hogy bohócnak és lecserélhető pótléknak nézve megtűrjék őket otthon. A lelki törpék társadalmában élünk, spirituális növekedésre az utóbbi 1500 évben talán soha nem volt nagyobb szükség, mint most.

31Anna
Olvasó
31Anna

Mennyivel élősködőbbek, mint te? Tanulnak, dolgoznak ők is.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Nincs vitaalapunk.

Rokapapa
Újságíró

Mennyivel élősködőbbek, mint te? Tanulnak, dolgoznak ők is.

Látod pont itt a hiba. Senki nem képes egyedül helytállni az élet minden területén. Pont ezért egészítette ki egymást férfi és nő. A nők pont ezt borítottátok fel a tanulásukkal meg a munkába állással.
Nem szeretnék senkit megsérteni de akkor is kénytelen vagyok kijelenteni, hogy a nők tanulása azért is felesleges mert így is túl buták ahhoz, hogy észrevegyék mekkora kárt okoznak maguknak, a gyerekeiknek és az egész emberiségnek.

tomgal
Olvasó
tomgal

Lehet, hogy nem szeretnél konkrétan megsérteni senkit, de pont azt teszed az ilyen általánosított kijelentésekkel, ráadásul nem tudod tényszerűen bizonyítható adatokkal alátámasztani, saját érzéseidre hagyatkozol.
Mit szólnál hozzá, ha én azt jelenteném ki, hogy a férfiak sokkal rosszabb emberek, mint a nők, mert a bűncselekmények túlnyomó többségét férfiak követik el. Igaz lenne , hogy úgy általában sokkal rosszabb emberek ?

Vagy vegyük alapul a pedofil business-t , ( Sound of Freedom konkrét számokkal szolgál) , az elkövetők 98%-a férfi ( a nők általában társtettesek, a filmben is van egy, ha jól olvastam), akkor minden férfi úgy” ánblok ” pedofil, erőszakoló, stb ?

Szóval vigyázzunk azzal a ” butázással”.

Az, hogy van buta nő, nem jelenti azt, hogy mind buta.

Továbbá ezredszer hívom fel mindenkinek a figyelmét arra a történelmi TÉNY-re , hogy nem volt itt semmi mindenki dolgozni akar mozgalom és munkahelyre járni 3 műszakba, mellette háztartást vezetni, gyereket nevelni. A nagy frászt. Ezt nem a nők akarták, legalábbis tömegesen nem. ( hülyék lettek volna), nálunk különösen a 2. vh után történelmi döntés és kényszer hatására kellett dolgozni menni, férfiak döntöttek a nők feje felett! Most pedig már társadalmilag, gazdaságilag olyan helyzet alakult ki, hogy esély sincs másra. És bizony a mostani fiatal férfi társadalomnak eszében nincs eltartóvá, családfenntartóvá válni. ( nyilván akad kivétel, de messze többségük nem).

És még annyi – függetlenül attól, hogy én magam elítélem ezt a dolgot- kik is a buták, a femi nők, akik mindent kihisztiznek, elérnek , kvóták, kedvezmények , törvényi megkülönböztetés, stb…, vagy azok a sokkal okosabb férfiak, akik ezt megengedték, megengedik nekik ?

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A jóléti szolgáltatások és kényelmi baromságok intézményét viszont ne feledd el, hogy sosem férfiak hívják életre. Megy az az egykeresős modell, cserében a luxus baromságokról (még újabb, még több, még pazarlóbb) kell majd lemondani.

tomgal
Olvasó
tomgal

De a legtöbb esetben férfiak gazdagodnak meg belőle ( a nők luxus baromságaiból). A sosem meg enyhén szólva túlzás, ami az egyik nemnek baromság, az a másik nemnek nem az…:)

( és nem, sajnos az az egykeresős modell az esetek többségében nem megy, talán részmunkaidővel megoldható, ne a saját anyagi helyzetedből indulj ki)

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Nem érdekel már, hogy a többségnek mi oldható meg és mi nem, mert mint sokszor leírtam és szilárdan hiszem, ennek az életformának és rend(etlenség)nek nem sok van hátra. Én már a folytatásban gondolkodom, elkezdem az új rendszert építeni.

hunbagira
Újságíró

Úgy érzed lesz folytatás?! Nagyon optimista vagy Szergej.:D…baktériumoknak vagy a patkányoknak, cickányoknak…esetleg.
Bár mindkét esetben csak visszatérünk az ősforráshoz az evolúcióelmélet jelen állása szerint.

Deadpool
Újságíró

Miért, szerinted nem lesz folytatás? Isten nem fog unatkozni, ha ezután patkányokat meg cickányokat kell majd nézegetnie 0-24-ben, ha bekapcsolja a Való Világot? :) Szergej szerintem is optimista, úgy értve, hogy mi legfeljebb – ha nagyon balszerencsések vagyunk – csak az összeomlást láthatjuk (bár valószínűbb, hogy azt is inkább csak az ükunokáink fogják, vagy ők sem). De azt látni, hogy azután milyen világ. milyen magasabb civilizáció jön majd, na arra a mi életünkben szerintem 0.000000000001 % esély sincs. Róma bukása és a mostani Nyugati civilizáció felemelkedése között se pár évtized telt el. Eleve csak a lehanyatlása Rómának több száz éven keresztül tartott. Az USA gyengülésének jelei pedig csak az utóbbi 1-2-3 évtizedben kezdtek mutatkozni.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Szerintem gyorsabb lesz a rohadás, mint Róma alatt volt, egyrészt ma minden gyorsabban történik, másrészt a közösségi média és az internet pusztítását és az istentelen, gyökértelenné lett létformát illik nem alábecsülni. De kedveseim, ha azt gondoljátok, ebben a társadalmi felállásban tervezek bármit az életemmel, még annál is hülyébbnek néztek, mint aminek olykor látszódom. :D Jelen állás szerint előbb leszek gyakorló muszlim is, minthogy matriarchális családban működjek, ahogy a megalkuvó férfiak és nők általában. És az a durva, hogy ez a lehetőség nem viccként fordult meg a fejemben. Pár éve elképzelni nem mertem, hogy akár ez is a lehetőségek között legyen, pedig a sört és a disznót is igen szeretem. A nyugati kereszténységben annyira nem bízom már, egyrészt kinőtte magát mellette a feminizmus, másrészt hozzáidomult ehhez a romlott korszellemhez.

hunbagira
Újságíró

Mondjuk nem lehet, hogy a mostani férfitársadalom eme feminizmus 3 szerinti párkapcsolati “dinamika” és “családi berendezkedés” szerinti “családfenntartósággal” van tudatosan és/vagy tudatalatt (többség) baja?
Nem úgy magával a dologgal általában.(azzal nem is lehet, hiszen életösztön ellenes)
Amúgy volt “szerencsém” rálátni, hogy készülnek eme közvéleménykutatások és így mennyire “hitelesek”.
Eleve a profit miatt évekig azokkal az emberekkel dolgoznak, akiknek megvan a telefonszámuk. Újak felhívásával nem próbálkoznak, hiszen az plusz költség.2. “Szélsőséges” és/vagy megrendelő számára kínos kérdéseket, nem szabad feltenni.
Előpélda, pulai “olló” andrás. :D a legutóbbi választasok előtt.

hunbagira
Újságíró

Arról nem is beszélve, hogy amikor eleve célzott marketingről van szó, amit ‘közvéleménykutatásnak” álcáznak.
Pl: “hallott ön arról, hogy ennek a cégnek a termékét visszavonták, mert rákkeltő?” “hallott ön arról, hogy ez a politikus gyerekeket eszik?”

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Az sem rossz, hogy olyan vívmányokért kellene őket éljeneznünk, amik egy normális férfi számára teljesen alapvetőnek számítanak, mint önmaga fenntartása és a többi. Ennek ellenére én magam akarom eltartani majd a családomat, nem megy az, hogy senki nem a valós feladatait végzi. Nem véletlen ez a rengeteg frusztrált, mentálisan gajravágott ember, főleg nő (hiszen ők csinálják legkevésbé azt, amire teremtettek).

tomgal
Olvasó
tomgal

Már ezt ki mondta, hogy éljenezni kéne őket ? Én biztosan nem, soha nem is vártam el, nekem tök természetes, hogy 18 éves korom óta dolgozom. És az is természetes volt, hogy én.maradtam otthon a kicsivel és természetes lett volna az is, hogy minél tovább otthon is maradok vele , ha egy 95%-ban férfiakból álló kormány nem zavar vissza dolgozni azáltal, hogy gyedet, családi pótlékot, mindent megvon tőlem.

Egyébként én nem vagyok egyáltalán ellenére, hogy te akarod eltartani a családodat, sőt. Nekem ez sosem adatott meg. ( már hogy htb legyek)

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Sok tiktokhuszár celeblányka közli ezt mindig hatalmas mellénnyel, erről jutott eszembe. :D

tomgal
Olvasó
tomgal

Ennek inkább természetesnek kéne lennie , nem felvágni vele.

Rokapapa
Újságíró

Ilyenkor mindig más szemmel nézek az írásaidra. Gyakran kritizáljuk egymás véleményét azonban azt mindig is becsültem benned, hogy képes vagy kimondani azt is amit manapság egy nőnek nem divatos.

Egyébként én nem vagyok egyáltalán ellenére, hogy te akarod eltartani a családodat, sőt. Nekem ez sosem adatott meg.

Számomra itt kezdődik a különbség egy nő és egy szexuális tárgy (spermaláda) között.
Tudom durván fogalmaztam de hidd el ez tőlem egy igen nagy bók.

Hogy kik a jobb vagy kik a rosszabb emberek sosem fogjuk megtudni mert mindkét nemnek vannak jó és rossz tulajdonságai.
Példaként akár azt is felhozhatnánk, hogy a történelmünkben szinte minden háborút nők kezdeményeztek egy hatalommal bíró férfi ágyában.
Ki volt a hibás? Mindkettő, az egyik manipulált a másik meg hagyta magát.

a 2. vh után történelmi döntés és kényszer hatására kellett dolgozni menni, férfiak döntöttek a nők feje felett! Most pedig már társadalmilag, gazdaságilag olyan helyzet alakult ki, hogy esély sincs másra.

Igen ez így volt de már 1919-ben is tüntettek Magyarországon a nők a munkába állásért.
Az első eredményeket akkor érték el, a második világháború előtt már szinte minden munkahelyen – nem a fizikai munkakörökben vagy csak a könnyebbekben – hemzsegtek a női munkavállalók.
A háború csak adott egy erős lökést a folyamatnak.

A társadalmi helyzet egyáltalán nem olyan, hogy nincs esély változtatni, ezt már itt az oldalon is ezerszer kiveséztük.
Ha a nők otthon maradnának megszűnne vagy legalább erősen lecsökkenne a túltermelés aminek hatására csökkennének az árak és a cégek alacsonyabb működési költségei miatt emelkednének a bérek, plusz bónuszként jelentősen csökkenne a környezetszennyezés is.

És bizony a mostani fiatal férfi társadalomnak eszében nincs eltartóvá, családfenntartóvá válni.

Én ezt pont nem így látom. Egyszerűen csak nem akarnak háborúzni egy öntelt, gőgös, a pénztől magát önállónak képzelő nővel.
Pedig egy párkapcsolatban senki sem lehet önálló, mindketten függenek egymástól.

függetlenül attól, hogy én magam elítélem ezt a dolgot- kik is a buták, a femi nők, akik mindent kihisztiznek, elérnek , kvóták, kedvezmények , törvényi megkülönböztetés, stb…, vagy azok a sokkal okosabb férfiak, akik ezt megengedték, megengedik nekik ?

Ezzel pedig visszakanyarodtunk az elejéhez.
A férfiak a hatalmukat sőt a családjukat és az életüket védik a hisztiző feministáknak engedve.
A média minden ellenállásra a feministákkal szemben lejárató kampánnyal reagál. Tönkreteszik a családjával együtt aki nem ért egyet és akár az öngyilkosságba is hajszolják.

És kik támogatják a “buta femi nők”et?
Hát a teljes nőtársadalom.
Akkor kik is a buták?
A teljes nőtársadalom! Tisztelet azon keveseknek akik ebből kivonják magukat.

Ez így ismét egy durva általánosítás de arra próbálok rávilágítani, hogy elsőként a nőknek kellene másként gondolkozniuk egy pozitív változás kezdetéhez.
Viszont ennek a másként gondolkodásnak nyoma sincs, sőt…

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ez így ismét egy durva általánosítás de arra próbálok rávilágítani, hogy elsőként a nőknek kellene másként gondolkozniuk egy pozitív változás kezdetéhez.
Viszont ennek a másként gondolkodásnak nyoma sincs, sőt…

Ilyen nem fog történni. A nők mindig a fősodor követői, de nem alakítók. A férfiaknak kell elkezdeni magukra találni, amíg tele vagyunk gerinctelen nyaligépekkel és magukért kiállni nem tudó alakokkal, minden így vagy rosszabbul marad.

tomgal
Olvasó
tomgal

Soha nem a nők alakították történelmi” méretekben ” a sorsukat. Most sem. A nők nem fognak sem kedvezményekről lemondani ( egyébként ez nem nemi, hanem emberi vonás, egy férfi sem tenné) sem nem fognak belátható időn belül hazánkban jelentős politikai vezetői súllyá válni. Egyetlen párt sincs hazánkban ( az MH sem), akinek ne lenne nőket pozitívan diszkrimináló tétele. Annyiban van befolyásoló hatásuk, hogy melyik párt, oldal tud több nőt megnyerni magának. De a törvényeket, döntéseket nem a nők hozzák.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“Ez így ismét egy durva általánosítás”

Sajnos teljesen igaz, nem durva, inkább kendőzetlenül őszinte.

“hogy elsőként a nőknek kellene másként gondolkozniuk egy pozitív változás kezdetéhez.”

Ohh, ez a Tesla féle jóslat a rejtett női képességek elszabadulásáról? Nem fognak a nők gondolkodni soha, főleg feladni a kényelmes, parazita életmódjukat. Én már, csak büszkeségből se várnék arra, hogy majd a nők hozzák rendbe. Irreális elvárásod van feléjük, vagy mi változtatunk, vagy csak rosszabb lesz minden.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Valóban nagyon buták, de a nagy egó az bizony ott van. Ott vannak, ahol a legegyszerűbb munkák vannak, a minőség nem a régi. Annyi nő jár egyetemre, s láss csodát, a büfészakipar virágzik, de értelmes (nem női), hasznos diplomát már alig adnak. Sajnos csak a józan eszünkre hagyatkozhatunk, mert a tudomány is feminizálva lett, nem is jelenhetnek meg olyan cikkek, amikben a nők nem minimum “ugyan olyanok”. Rám is szóltak már, hogy veszélyes a téma, be se küldjem, mert nem fog megjelenni. Szak és dipdogák pedig tömkelegével jelennek meg úgy, hogy alaptalanul magasra dícsérik a nőket, a férfiakat meg lehúzzák. Sajnos elkaszálnin nem tudtam egy ilyen kis feminista tyukot, de kettest elértem.

Rokapapa
Újságíró

De vajon hányan kaptak jelest hasonló tákolmányokért még itt ebben a kis országban is?!

hunbagira
Újságíró

Jah a tanuljátok, dolgozzátok a nagy semmit (nagyrészt) miközben elhiszitek, hogy a kis excel tábla gyártóként/google translatorként kurva fontos fogaskerekek vagytok a gépezetben (nem vagytok). Ezeket a szarokat (is) nektek találták ki a pusztulásunkra.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Vajon a nyugati nők a fogyasztásuk hány százalékát termelik meg? Tényleg ér a pötyörészés annyit, amennyit kapnak érte? Múltkor elvittünk egy biciklit a szerelőhöz, a pultban 3 fiatal lány ült, beszélgettek, tablet meg notebookok voltak nyitva előttük, és egyetlen csávó volt, aki szerelte a bicikliket. A lányok, amíg vártunk az elkészítésre kb 40 percet, még adminisztratív munkát se végeztek. Ha nem egy műhelybe lettem volna, simán azt hittem volna, hogy leültek beszélgetni egy jót. Ha úgy nézzük, a csávó termeli a profitot, plusz 3 lány fizetését is.

A másik, hogy valóban mocskosul el vannak szállva maguktól. Ez nagy átlag, de ahol megjelennek, ott csökken a nívó, ők persze nem adják meg a tiszteletet, viszont elvárják, hogy ugyanazért te viszont megadd, ess hanyatt, mert ő ez meg az. Még egy történet, nemrég sivatagi túránk volt, egy néni megszédült kicsit az 50 fokban. Olyan hányingerkeltő, fontoskodó stílusban ment oda egy fiatal, orvosit végzett lány, és jó hangosan kiabálta, hogy engedjék oda, ő orvos. Mint ha nem is tudom milyen tömegszerencsétlenség helyszínére sietett volna. Na, ilyeneket engedünk tanulni.

hunbagira
Újságíró

Mondjuk ez nem szándékos, tényleg “nem tudják mit cselekszenek” ahogy a “férfiak” 80%-a sem. Illetve dolgoznak ők keményen, csak nem fogják fel, hogy ennek semmi értelme nincs, mert ez egy főleg nekik kitalált “bullshit work” amit ettől függetlenül el kell végezni. Ez a modern szocializmus, tulajdonképpen.
ui: horvátországban és ukrajnában láttam szerelő csajokat, le is videóztam őket, mert magyar szememnek (pozitív értelemben) annyira sokkoló volt a látvány. és elgondolkodtam egy durva dolgon, hogy a nők agymosása az egész feminizmussal nálunk sikerült a sátánistáknak a legjobban?!
ui: horvát prostikról sem nagyon hallottam, viszont az utolsó kocsmában is ott van naluk a feszület.

Tina74
Olvasó
Tina74

Meg kellene nézni, hogy milyen minőségben szerelnek. Ez nem női munka…

tomgal
Olvasó
tomgal

A betegápolás meg női, mégis akadnak jó férfi ápolók…ha nem jól szerelnek, hülye lenne alkalmazni őket bárki. Ha meg magánvállalkozók, szintén felkopik az álluk, ha nem jól csinálják, szóval esélyesen nem rosszak, de nyilván nem is túl gyakori ott sem ez a foglalkozás.

Egyébként nálunk is akadnak, de elég ritkaságszámba megy:

https://www.borsonline.hu/aktualis/2023/04/nagy-valentina-autoszerelo-lany-video

https://www.google.com/amp/s/nlc.hu/foto/20170228/autoszerelo-lany/amp/

hunbagira
Újságíró

Könnyű fémmegmunkálás volt…illetve a hoholoknál villanyszerelő(!!!) különítménnyel találkoztam.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Én meg fogom nézni, sajnos pont ez a baj, tudtad, hogy ezek a kis mocskok a hátunk mögött uszítanak? Tinilányoknak szánt netflixes hulladékokban olyan férfigyűlölet megy, nyíltan, hogy el se hiszed. Csak ugye nem nézzük. Ezért is vesszen az “egyenlőség”, és fizessenek a bűnösök.

Ne is lepjen, nők ábrázolnak, sosem az objektivitásukról voltak híresek, hanem a hormonvezérelt, érzelmi döntéseikről. Megfejelve péniszirigységgel és gyűlölettel. Azért kontráznak, mert az ostoba nőkben nagy pénz van, és a hasznos hülyék végtelen igényét imádja a piac.

“Az antifeminizmust úgy tudnám jellemezni mintha egy gyertyával világítanánk egy sötét alagútban.”

Hát, ha üres fejre bízzuk az irányítást, zátonyra futunk. A női vezetők természetellenesek, nem véletlen, hogy befolyásos nők kvótanők, öröklik apucitól a sikeres szervezetet, vagy jól váltak el.

Rokapapa
Újságíró

Tökéletes egyetértek veled. Tudom mi zajlik a netflix vagy épp a disney tájékán. Már a történelmi alkotásokat sem kímélik. A női vezetők pedig nem csak természetellenesek de még a létezésüket is sértőnek tartom.
Itt nem csak a munkahelyi vezetést véleményezem hanem a gépjármű vezetést is.

Hunn
Újságíró

A probléma az, hogy a nők “szabad önmegvalósítása” csakis és kizárólag úgy lehetséges, ha a férfiak ehhez először is megteremtik a szükséges feltételeket és a nélkülözhetetlen infrastruktúrákat, azután pedig hajlandóak a nőknek alájátszani, és a végén megfizetni az egésznek az árát és leírni veszteségként, benyelve az okozott károkat…

Nem véletlen, hogy a nők nem csak szimplán csinálják az önmegvalósítást, szabadon és önmegvalósítóan ahogy csak akarják, amire a modern, nemileg egyenjogú társadalom simán lehetőséget adna. Hanem tőlünk, férfiaktól követelik, hogy legyenek megteremtve mindazon lehetőségek, amelyek között a nők majd szabadon, kedvükre válogathatnak, és választhatnak ahogy csak úrinői kedvük tartja…

És az még csak fel sem merül a nőkben, hogy – mivel a dolgok nem csak úgy, maguktól vannak – szóval, hogy mindezért a férfiaknak járna valami cserébe… Köszönet, mondjuk. Tisztelet. Vagy abszolút minimumként az, hogy ne köpjék le őket a feminista médiában 24/7…

31Anna
Olvasó
31Anna

Kedves Hunn!
Te személy szerint hol, milyen infrastruktúrát építettél? Melyik gyár, út, iskola stb. létrehozásában vettél részt? Igen sok férfinek ugyanis nem az a foglalkozása, hogy infrastruktúrát hozzon létre, vagyis a te olvasatodban ők is csak károkozók, és kihasználják a többi férfi munkáját. Akárcsak te. A férfi orvos nem károkozó, a női orvos igen? A férfi tanár nem károkozó, a női tanár igen?

Mellesleg ahhoz, hogy az adott férfi olyan állapotba kerüljön, hogy képes legyen infrastruktúrát építeni, igen sok nő munkáját használja ki, akik nevelték, gyógyítják, ennivalót termelnek a szájába, elkészítik a ruháját, tanítják a gyerekét, megvarják a cipőjét, intézik az ügyeit, stb. stb. Egyik sincs a másik nélkül. Mi értelme lenne iskolát építeni, ha nem tanítanának benne? Mi értelme kórházat építeni, ha nincs, aki gyógyítson benne? Az ionfrastruktúra építésének azok adnak értelmet, akik azt használják, dolgoznak, értéket teremtenek benne. Van, aki a gyár építésében tud részt venni, van, aki gyógyítani tud, van aki szedi a dinnyét, van aki gyerekeket tud tanítani. Egyik sem működik a másik nélkül.

hunbagira
Újságíró

Maradjunk annyiban, hogy a mai “oktatási rendszer” kizárólag károkozásra van kitalálva a gyermekek betörésére (ez a része a szarszínüek elszaporításával egyre kevésbé jön össze) és a szüleiktől való elidegenítésre. Pontosan ezért áll 99%-ban nőkből (de Vivi kijavít a pontos starisztikákkal)
Az utolsó nagy tudományos áttörések (20-as, 30-as évek) nem véletlenül azelőtt történtek mielőtt az uralkodó oligarchia uralmi céllal diretkbe elnőiesítette a pályát.
A tévé mint híradás technikai eszköz megjelenése pontosan eme utolsó tudományos forradalomnak köszönhetően jött létre, ami a gyakorlati oktatás kivételével feleslegessé tehette volna ezt a rendszert. Eleve ezzel a szöveggel is vezették be (ahogy később a számítógépet és az internetet) és a ritkán lakott helyeken/bizonyos tanfolyamokon erre is használják, csak aztán kizárólag az agymosás gépezet része lettek “optimalizálva”
Illetve a covid őrület idején kényszerből elkezdték (újra, így)alkalmazni őket, csak mind a “tanarak”, mind az oligarchia észrevette, hogy ezek “veszélyes vizek” számukra, hiszen a betörés részt (a lényeget) nem tudják megvalósítani. Ezért gyorsan ad acta tették a dolgot.
Szóval egy szó mint száz, egy sikeres ember nem az elnőisedett oktatási rendszer miatt lesz az ami, hanem Annak Ellenére!

31Anna
Olvasó
31Anna

Szó se róla, a mai oktatási rendszer nem tökéletes, de tudnál olyan területet mondani, ami az? :)

Majd János, a derék kőműves elviszi a munkahelyére az övodás/iskolás korú gyerekét, és mikőzben bőszen építi az infrastruktúrát, írni, olvasni, számolni tanítja a gyerekét. Elmagyarázza neki a két malteros vödör között a trigonometriát, a 2. világháború történéseit, közben persze nyelvvizsgára is felkészíti, stb. stb. Merthogy ő mindenhez is ért. Ezt aztán olyan eredményesen teszi, hogy a gyermek a megszerzett tudás birtokában a betonkeverő mellől rögtön sikeres orvos, mérnök, gyógyszerész, stb. lesz, hála az apuka áldásos tevékenységének. Biztosan sokkal hatékonyabb lenne, mint az oktatási rendszerben részt venni. De miután van lehetőség arra, hogy egy gyerek magántanuló legyen, bármikor bevállalhatja bármelyik apuka, hogy átveszi az oktatási rendszer szerepét. Nyugodtan tessék bebizonyítani, hogy mennyire lesz sikeres ebben az oktatási formában a gyerek!

Mellesleg pedagógushiány van, tárt karokkal várják az iskolák a férfi pedgógusokat. Vajh miért nem mennek ezekbe a nyilván tőkéletes infrastruktúrával megáldott iskolákba, ahol minden megadatott a minőségi oktatáshoz? Csak mondjuk krétából sincs elég. A férfiakat miért nem érdekli a gyerekek nevelése/oktatása szerinted?

Az online oktatásról pedig kérdezz meg néhány szülőt, legyen a gyereke óvodás, kisiskolás vagy középiskolás. A legkevésbé tett jót akár a gyerekek tudásának, akár társas viselkedésének.

hunbagira
Újságíró

Akkor kezdem a végéről. On-line oktatás: Igen, a médiában mindenütt ezt lehetett hallani, valóban.:D Főleg a “tanaraktól” és az ő szavazataikra vadászó nagyrészt ellenzéki politikusoktól. :O
De ismétlem magam Ausztráliában az “Északi Területeken” stb valahogy nem lesznek lelkibetegek a gyerekekek, de írhatnám Brazíliában az Amazonas medencét, Észak és Del-Dakotát.
De itt sem, az On-line Kresz, Nyelv stb tanfolyamok alatt. Hm Érdekes.
Mi a gyakorlati különbség, ha a “tanarcsajszika” felolvassa tankönyvet vagy még azt sem, hanem feladja és aközött, hogy a tanar helyett egy gép teszi ezt, de az feleletválasztós teszten vissza is kéri, azonnal, objektíven?

János: valódi tudás az gyakorlati ismereteket jelent. Jól írod, műteni, csak műtőszobában lehet megtanulni.

Társas kapcsolatok: Ebbe beletrafáltál, pontosan eme “társas kapcsolatoktól” kell a gyerekeket megvédeni, amiről beszélsz.

georg1945
Olvasó
georg1945

Ez a film úgy csapnivaló, ahogy van.
De mégis jó, hogy ezt a giccset egy nő megalkotta.
Hogy bemutassa, mennyire alkalmatlanok a nők a szaporodáson és a gondviselésen kívül minden másra.
Vannak foglalkozások, amelyeket mintha csak a nők számára találták volna ki, ezek a monoton tevékenységek, amiben bizony a férfiak nem igen alkalmasak: irodai munka, kötés, horgolás, szövőnők, kicsik nevelése.
Mindenki maradjon meg a maga kaptafájánál.
A nők alkalmatlanok a filozófiára, politikára, szervezetek vezetésére, új dolgok felfedezésére stb.
A nők egész nap a baszásra gondolnak, annak megszervezésére, akörüli csalafintaságokra, bonyolítására.
A férfiak csak akkor gondolnak a közösülésre, ha ott van elöttük az “alany”. Esetleg egy kissé korábban, de arra, amikor már “tenni kell” , akkor fejest ugranak a málnásba, nem gondolva a következményekre, amely következményeket a nők már előre megtervezték és ki is tűzték a következményt, mint célt. Mert ÁLLANDÓAN ezen törik a fejüket. Mik ezek ? Esetleges vagy szándékos megtermékenyülés, anyagi haszon, biztonság indirekt elérése, kényelem indirekt elérése, a férfi odaadó szolgájává tétele, az őt érintő társadalmi gondok helyette történő megoldása, intézése, helyette történő harc megvívása és haragjának kisegítése, mármint, hogy a férfi is vele együtt haragudjon az őt ért sérelem vagy sérelmek miatt.
Sorolhatnánk még, de a nő tudja, hogy azért a kis, ragacsos és büdös lyuk által nyújtott, pár percnyi (max 28 perc) kéjért sok mindent kérhet a férfitól, az meg amilyen meggondolatlan, mindent megígér.

Ám ebben a filmben mintha nem is lenne szex, mert a nő a szexet nem úgy szereti, ahogy egy férfi. Másként, körülményesen, kombinációkkal, a férfinak értelmezhetetlen körülmények között, és így tovább.
Ez a film olyan, mint egy nő által festett (2 dimenziós !) kép.
A férfi 3 dimenzióban fest, lát.
A nő meg sem kisérel zenét szerezni (van kivétel!),mert nem is érdekli maga a zene.
Melyik férfi olvas nő által írt regényt (van kivétel !) ?
Kik az igazi szakácsok, ha nem a férfiak (akik úgy túlbonyolítják a receptet, hogy az másodszor vagy sokadszor szinte kivitelezhetetlen !).
Ez egy RÓZSASZÍN film. Nekem a nézése kész szenvedés volt ! Buta.
De, mint említettem mégis csak jó, hogy egy nő bemutatta az általa elképzelt világot.

tomgal
Olvasó
tomgal

Na, megkezdődött az agymosás :

https://telex.hu/video/2023/08/13/barbie-film-feminizmus-buli

Félreértés ne essék, létezik és mindig létezni is fog némi nemi diszkrimináció, hímsovinizmus, előfordulhat egy-egy ritka eset főnöknél, menstruációt érintő beszólásoknál, stb, ahogyan mindig is lesznek férfiakat megvető, férfigyűlölő nők is, de messze a túlnyomó többsége a férfiaknak nem ilyen. Soha nem tapasztaltam ilyet munkahelyen, a midennapi életben is igen ritkán, ha magánéletben véletlenül egy hímsovi férfi került az utamba, kb. 2 mondat után elváltak útjaink.

A férfiak , így általánosítva ezt a filmet nem érdemlik meg, mint negatív kritika, mert a többségük rendes, odaadó, nőket egyenrangúként kezelő ember.

A film nem szemet nyit fel, nem valódi társadalomkritkát fogalmaz meg, hanem láthatóan éket ver a nemek közé.

Azért az jó, amikor megkérdezik a szemüveges idősebb csajt, hogy ma Magyarországon miben nyilvánul meg a diszkrimináció és csak nagynehezen tudta kinyögni, hogy anyaság és karrier…

( amúgy az is érdekes , hogy a legcsinosabb csaj amúgy totálisan egyenlőnek érzi magát – esélyesen úgy is kezelik, a bálnácskák már kevésbé , ez amúgy attól is függ, hogy az ember hogy kommunikál és milyen tiszteletet vív ki, munkahelyen mennyire jól dolgozik, stb. Egy főnöknek is meg lehet mondani, főleg manapság , hogy ezt a hangnemet kikérem magamnak, ne tegyen rám sértő, lekicsinylő megjegyzéseket, ha viszont hagyja magát, akkor el is fogják nyomni, ez tipikus emberi tulajdonság, hogy általában addig megy valaki, amíg megálljt nem parancsolnak neki. Nekem ilyen gondom sosem volt :))

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“Na, megkezdődött az agymosás :”
Ohh, azt hittem, hogy már egy pár évtizede, de akkor nagyot tévedtem, kár volt ennyit aggódni feleslegesen. Most innentől legalább már jogosan aggódhatok. Jó észrevétel.

“Félreértés ne essék, létezik és mindig létezni is fog némi nemi diszkrimináció, hímsovinizmus, előfordulhat egy-egy ritka eset főnöknél, menstruációt érintő beszólásoknál, ”

Igen, amiben a nők messze túltesznek a férfiakon. Ezért is pofátlanság, hogy rögtön a férfiakat kened be a saját ürüléketekkel, amin nem lepődök meg, férfiasabb agy, de a tipik nő azért gyakran kiugrik. Amíg a két nem különbözik, addig mindig másmegítélés alá esnek majd. A ti ostobaságotok, hogy egyenlőnek vélitek az összehasonlíthatatlant, a többi meg már adja magát. Hímsovinizmusról meg ne beszélj, egyértelmű nősovinizmus idején. És még ezzel a hatamas nőtolással sem tudtok teljesen önkiteljesedni, minden célotokat elérni. Hiába, jól hangzik, de a képességet nem alakítja, se nem fejleszti az üres hiszti.

” ahogyan mindig is lesznek férfiakat megvető, férfigyűlölő nők is”
Azért hidd el, hogy ha ez az ősi ösztön és propaganda, fejekbe beleverés nem lenne, aligha lenne gyűlölködő nő, mert ti békében vagytok bátrak, akkor harcoltok a sajátjaitok ellen, akik felemelnek, de amikor háború van, akkor nyúlcipő, és lubickoltok máshol (mint pl pont Egyiptomban most nyáron, ahol rengetek orosz és ukrán női karattyot lehetett hallani, az apáik, férjeik meg gondolom elvoltak a csatatéren).

“de messze a túlnyomó többsége a férfiaknak nem ilyen”
Abszolút, jó meglátás és belátás, mert akkor se házelhagyás nem lenne, se értelmetlen traccsparty a barinőkkel órákon keresztül (főleg munkahelyen), se egyéb jogok.

“Soha nem tapasztaltam ilyet munkahelyen, a midennapi életben is igen ritkán”
Nem, mert sajnos nincsenek ilyenek, csak elenyésző számban, de azzal nem kérkedsz, hogy mennyi segítséget kaptál. Csak azért, mert nő vagy. És itt még szóba se merült az, hogy a készbe kellett beülnöd, amit évezredes férfimunka eredménye, és nélküled/nélkületek is meglenne, sőt.

“A férfiak , így általánosítva ezt a filmet nem érdemlik meg”
Addig kell ütni a vasat, amíg vissza nem üt. Előbb utóbb eljön az is, főleg az A.I. korában, ahol éveken belül olyan munkahelyek fognak irtózatos sebességgel megszűnni, amelyek teljesen feleslegesek is. Persze ez is kiket érint jelenleg leginkább? Hát persze, hogy a nőket, szarból nem lesz vár. Utána mi lesz? Hidd el, hogy bárhol a világban, ami rossz történik veletek a férfiak miatt, azt mindet bőven kiérdemeltétek. Bár tisztában lennének ezzel a férfiak, akkor nem itt járnánk.

“a többségük rendes, odaadó, nőket egyenrangúként kezelő ember.”
Igen, akikből a rohadt femók, emancidióták előszeretettel csinálnak viccet, a balek bétákból. akik az életüket is odaadnák egy szép szóért. De hátha benő a fejük lágya végre. Illetve a nők nem egyenrangúak, ha meghalnál a gyerekedért, akkor sem egyenrangú veled. Túl sokat ad a férfi a nőnek, ezt nem lehet ennyire kisimítani. Ezt felejtsétek már el egy életre, önállóan sehol sem lennétek, mindig a férfiaktól függtök, máskülönben rég elkotródtatok volna.

“Magyarországon miben nyilvánul meg a diszkrimináció és csak nagynehezen tudta kinyögni, hogy anyaság és karrier…”

Igen, mert nő, a top férfiak ezt használják ki, hogy ennyire mélybuták vagytok jelentők hányadban. Könnyű manipulálni, mindent megvesztek, mindenkit megszavaztok. Ez a tökéletes hatalom és biznisz. Csak már nem az utcákon árulnak titeket, hanem finomodott a módszer, de a termék most is az útszélinek a közepe.

“ne tegyen rám sértő, lekicsinylő megjegyzéseke”
Nagy részeteknek amúgy se lenne keresnivalója ilyen helyeken, a gond ott van, hogy rossz helyen vagytok, oldjátok meg a SAJÁT problémáitokat, Ne apuci védelméért kuncsorogjatok. Sajnos részt vehettek minden szintű oktatásban, legalább abból a temérdek feleslegesen kidobott pénzből csak néhány cent legyen már hasznos.

“ha viszont hagyja magát, akkor el is fogják nyomni”
Nagy szavak, ez a rendszerünk nélkül nem működne.

tomgal
Olvasó
tomgal

A film agymosó hatása kezdődött meg- ha nem voltam elég érthető egyeseknek-az csak most kezdőthetett, mivel most mutatták be… ( az általános agymosás már korábban, de mi nyugattól szerencsére még így is fényévekre vagyunk ).

Miklos1
Olvasó
Miklos1

Nem volt elég érthető, mert a telexes cikket és videót tetted be. Nincs semmi olyan ebben a nőknek szánt rózsaszín hányásban, amit ne hallhatnánk, láthatnánk regényekből, filmekből, akárhonnan. A filmről már eddig is tudtál, hetekkel ezelőtt is írtál róla, így elég hülye felvezetés az, hogy “megkezdődött az agymosás”… Aki eddig hülye volt, az már mindet “tudta” eddig is, nem volt mit átmosni. Semmi újdonság, csak egy összeollózott válogatás.

“nyugattól szerencsére még így is fényévekre vagyunk”

Hidd azt, ugyan úgy mérhetetlenül több van bármiből egy nőnek, mint amit érdemelne, saját magának meg tudna szerezni és fenntartani. A magyar gazdaság lehet, hogy nem bírna el annyi léhűtőt, mint a nyugat, de a nagypofájú, üresfejű szupernőstény hozzáállás itt is megvan, főleg a fiatalabb generációknál jön ez ki leginkább, ott az egyetlen különbség a beszélt nyelv.

Továbbra is szánalmasnak tartom, hogy egy magát egyenlőségpárti, antifeminista nőnek valló asszony egyből a férfiak nemi diszkriminációjával, hímsovinizmusával, undorító menstruációt érintő beszólásaival jön, még egy ilyen indokolatlan és gyűlöletkeltő film után is. Látod, ezért nem szabad jogokat adnunk nektek, mert mindig ostobák maradtok, és mindig magatok felé fog húzni a kezetek. Meg persze a kongó történelmetek is elég jó indok.