Toplak Zoltán
0 megosztás

Férfi, nő: mint két puzzle?

Valamikor elég volt a családnak túlélni. Nem kis kihívás: erős kéz kellett a kormányrúdnál és a család az erős kéz alá volt rendelve. Gazdaságilag, egzisztenciálisan függtek tőle, de cserébe rengeteg gondot és munkát jelentettek a családfőnek. Ma már másként van: felszabadultak a nők a szerepeik kényszere alól, és velük együtt bizony a férfiak is. Ma már nem kell álmatlanul forgolódniuk az ágyukban, hogy mi lesz a családjukkal, ha velük valami baj történik. 

Ma már egyetlen nő sem köteles alárendelődni a férjének, hacsak maga úgy nem dönt, és egyetlen férfinek sem kell egyedül meghoznia kemény, a túlélést segítő döntést (pl. hogy kivándoroljon a tengerentúlra, és akár egy évtizedig dolgozzon rabszolgaként a távol élő családjáért, míg újra láthatja őket.)

Van család, ahol a nő javítja a tetőt, míg az apa kamionsofőrként keresi a pénzt, és van, ahol a férfi bátran kimondhatja: bánj gyengédebben velem, nem ezt érdemlem tőled. Természetesen a fordítottja is él, van, ahol a férfi húzza magához a nőt, hogy megcsókolja és nem ő hajol oda némi gyengédségért, és ahol a férfi dönti el, mikor ki, hol tanulhat, mire futja a családi kasszából. Ez is, az is remekül működhet.

Amikor ehhez a cikkhez kerestem anyagot, rá kellett jöjjek, hogy nagyon nehéz általánosan megfogalmazható igényeket felsorolni, amit az egyik nem a másiktól vár el. Vannak ugyan ilyenek, de mégis igaz, hogy inkább az egyéniségünkhöz és az értékrendünkhöz kell társat keresnünk, nem pusztán az alapigényeinkhez.

Nézzünk azért néhány ilyen örökzöld szükségletet!

A férfiaknál ilyen a szex. Bizony szerencsés az a férfi, akinek a felesége vonzó tud maradni, igaz, idővel a vágy érzése kiegészül, kiegyensúlyozódik a személyes, mélyülő ismerettel, az egyre jobban ismerem, egyre jobban szeretem élményével. Ez az ágyra is igaz, a lepedőakrobatikán túl, a mélyülő gyengédség ellensúlyozza a megereszkedő cicit és felgyűlő plusz kilókat.

Nőknél a bizalom és a biztonság érzete, ma már főleg érzelmileg. A tudat, hogy nem csapják be őket, hogy rábízhatják magukat a másikra, egyébként mind lekileg, mind szexuálisan jobban megnyitja őket a partnerük felé. Nemhiába kezdődik sok nőnél a társkeresőkön az elvárások sora ezzel: őszinteség.

A családi munkamegosztásnál még eléggé dívik, hogy házon belül inkább a nő a felelős (házimunka, és főleg a kicsi gyerekek ellátása), házon kívül a férfi. Ha kevés a pénz, még mindig a férfiak forgolódnak álmatlanul az ágyukon, míg a gyerek köhögésére inkább az asszony ébred fel.

A Modern Férfipolitikáért Mozgalomnak van egy remek kezdeményezése, melyről bővebben is hírt fogunk adni, ebben arra biztatják a férfiakat, hogy a pénzkereseti lehetőségeiket egy időre áldozzák be a gyerekeikkel való együttlétre. Magyarul maradjanak otthon a kisgyermekeikkel (a politikától pedig várja a Mozgalom ennek pénzzel és további szabadsággal való támogatását), akkor is, ha ezzel átmenetileg csökken a családi kassza bevétele.

Úgy tartjuk, a gyengédséget csak a nők várják el a férfiaktól, holott egyre több férfi igényli, hogy a figyelmességét, a csodálatát, rajongását a feleségük is kifejezze feléjük. A férfinek tisztelet kell, tartjuk, de az igazság az, hogy a nők szerelméről való megerősítő kis üzenetek a legtöbb férfinek nagyon jól esnek, és ezért a hálájukat is szívesen kifejezik.

A nők apró kedvességek, ölelés, csók iránti igénye annyira erősen kommunikált, hogy mára szinte közhelyes, de mégis tény: ez is örökzöld igény.

Szerencsére már ott tartunk, hogy a férfi is kimondhatja a feleségének, ha az fúria szerűen dühös – megrémítesz, ezt hagyd abba, és a nők is feltárhatják újra igényüket a férfiváll érzelmi támaszára. Mindkét nem helytáll a megélhetésért folytatott harcban és mindkettő elmondhatja: szeress úgy, hogy az nekem is jó legyen.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
0 megosztás


22
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
20 Válasz hozzászólás
9 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
RokapapaSzergej55csakafociHunnhunbagira Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
georg1945
Olvasó
georg1945

Mit lehet ehhez hozzászólni.

Ez a cél egy házasságban, egy együttélésben.

Mi történt ? Elfogyott a harciaság ?

Ennyire megszelídülni ?

Hol van a ribancok, szajhák elleni düh, méreg, felajzás ?

Ez, Toplák Zoltán, azt jelenti, hogy megalkuvóvá váltál.
Megöregedtél, legalább is a tegnaphoz képest.
Letetted a fegyvert.

És hol vannak a munkatársaid ?

Félő, hogy a Férfihang oda jut, hogy elalszunk a cikkek olvasása közben.

hunbagira
Újságíró

Akkor itt az ideje cikket írnod..:P Tudod pálya széléről…, kibicnek…”kávéházikonrádkodni”…

Incelvagyok
Olvasó
Incelvagyok

Lehetne írni arról ,hogy a nők élősködő paraziták akik büntetlenül kihasználják a végtelenségig és tönkre teszik a jóhiszemű férfiakat. Kulcsár Edina , Várkonyi Andrea , Toth Gabi , 3 híresebb példa , károkozó férgek. Sok riherongy kurva elvárja ,hogy a férfi kezdeményezzen mert a férfi dolga ( szerintük ) , azt amikor megkell csalni vagy véget kell vetni egy kapcsolatnak / házasságnak akkor meg nagyon jól tudják csinálni. Ezek nem a férfiak társai hanem csak férgek , amint velük kell foglalkozni azonnal mínuszba kerül az ember , ablakon kidobott pénz.

tomgal
Olvasó
tomgal

Tudod csak annyira élősködő paraziták a nők ( így ánblokk), mint amennyire erőszakos, nőverő , bűnözők a férfiak ( így ánblokk).

Hozol itt három celeb kurvát, szerinted nincs férfi celeb aki ugyanígy lecserélte a feleségét és upgrade-olt?

Kezdjük a Várkonyi Andika- Lölő párossal.
Tény, hogy Andika egy aranyásó és esélyesen nem Lőrinc sármjába, intelligenciájába, vagy testi adottságaiba szeretett bele, de legalább nem dobott senkit. Már évek óta szétváltak Bochkorral ( mondjuk azt sem tudom, hogy azzal a paraszttal hogy bírta addig, meg minek jött vele össze) egyedülálló nőként ahhoz megy hozzá, akihez akar. Pont Mészáros dobta az öregddő feleségét és vált el a nejétől ( aki azért biztosan nem járt rosszul) Andikáért. Joshi Bharat, meg dobta a nejét akivel évtizedekig együtt volt, Lölő exnejéért…( nyilván semmit nem nyomott a latban az a pár milliárd amit az exnej kapott).

Kulcsár Edina egy agyatlan roma picsa ( kolléganőm alatt járt kettővel középiskolába) tán a nagyi nevelte, de minimum fele ágon kisebbség és már akkor tizenévesen harmincas pasival lógott. A roma ment a romához, mert odahúzza a vére.

Gabikát nem igazán van olyan ember ma M.o-on, aki ne ítélné el , a másik IQ bajnok, aki 1-2 évig bírja egy kapcsolatban max ( Krausz-szal is csak azért tovább, mert szült egy gyereket és jött a covid), álszent, teljesen egy ösztönlény, ha nem úgy rajonganak érte, nem úgy lobog a tűz, akkor már ” mennie kell” , csak akkor nem kell gyereket vállalni, családot alapítani, pláne nem esküt tenni egy másik embernek. Anyagilag ezzel az akciójával pont nem jár jól ( egyébként máshogy sem fog), mert most fizetheti egyedül a nem kevés kölcsönt ( ő vette fel), a Fricska gyerek meg majd jól le fog lépni -egy évet sem adok nekik-az öregedő drama queen Gabitól, aki ezt teljesen meg is érdemli.

Ja és Várkonyi legalább nem szakította el a lányát az apjától ( ez volt az első hír ma amikor a hírkeresőre tévedtem), ezt Gabika sem játszotta el, ott is felesben van itt is ott is a gyerek.

https://www.kiskegyed.hu/kepernyo/bochkor-gabor-holgy-szive/0ekg8ks

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“Tudod csak annyira élősködő paraziták a nők, mint amennyire erőszakos, nőverő, bűnözők a férfiak”

Hát, ez elég erős túlzás. Fogjátok már fel, hogy nem vagyunk egyenlők. A nők akkor is a testükből élnek, ha állásinterjúra, vizsgákra miniszoknyába mennek, ingyen italokat, kaját kapnak a férfiaktól, pityeregnekna jobb jegyért, a hisztijükkel extra jogokat, könnyített munkákat, jobb fizetéseket, pozitív diszkriminációt élveznek mindenhol. A tetteitek következményei meg valahogy nem, vagy csak gyengén csattan rajtatok. Ez biológia, ezek vagytok, és sajna nem változik. Ha annyi nőverő férfi lenne, ahány élősködő nő, akkor még a fórumokon is meggondolnád, hogy mit írsz, nem hogy még álomvilági nyaralás járna egy életen át. Másrészt pedig, azoktól a férfiaktól, akik ezt tennék veletek (legtöbbször jogosan, ha csak nem valami aljadék kisebbségi) legtöbbször alulfizetett férfiak védenek meg. Pont úgy, mint ahogy a minden más bajtól is, és ehhez ráadásul az utolsó lapátot is egy férfi fogta, hogy megépítsék az úthálózatokat, épületeket, ők tervezték, szervezték, fejlesztették. Ti meg beleültök és követeltek. De a szubjektív női “logika” szerint ez nem élősködés.

“Hozol itt három celeb kurvát, szerinted nincs férfi celeb aki ugyanígy lecserélte a feleségét és upgrade-olt?”

Sem egyenlők, sem egyformák nem vagyunk. Nektek könnyű váltani, még lábat is alig kell széttenni, a férfiaknak pedig a felfelé váltás mindig csodálatra méltó, mert olyan van mögötte, ami értékes, tett érte, kitűnik a tömegből stb. Tudod, a zár és a kulcs.

Se - se
Újságíró
Se - se

Miklos1
Miklós, igazad van.
De ezt nem Vivinek kell bebizonyítanod, mert ő is tud eleget – és nem nagyítózza a tényeket hanem legfeljebb másként csoportosítja.
Ezt a fajta nőies világnézetet nem kéne megdumálni, nem ő.. hm.. nem ők az ellenségeink.

Te férfiszemmel látod, és helyesen látod.. csak nem a tovább lépésről beszélsz. Leltározol, hogy mennyire nem vagyunk egyenlők. DE.. de ez itt a feladat?
Egyenlőséget teremteni vagyunk itt, vagy tovább lépni?
A magányos saját utunkon, vagy a nőkkel közös utunkon?

Ezeken gondolkozni.. ezek felett dönteni : tovább fognak vinni.

hunbagira
Újságíró

Ezt én is mondtam pár emancimancinak, ha erőszakos, nőverők lennénk, akkor nem lehetnétek emanicmancik, tehát a saját létetek/magatartásotok cáfolja ezt a narratívát.
Hanem akkor Szaúd-Arábaiai, Jemeni, Afganisztáni, Szomáliai stb állapotok lennének itt is. Örölhetnétek, ha kimehetnek az utcára, szem lesütve mèg burkában is, férfi kisérővel, férfiak elől kitérve.
Csak, hát ugye evés közben jön meg az étvágy, ami rájuk különösen jellemző. Ő közöttük (talán Vivit kivéve :P) tényleg nincs olyan, aki ismerné a nekem ELÉG ennyi magatartásformát, csak a nekem KELL(t)
Ők tényleg PTSD-sek lesznek attól, ha nem tudták megvenni az n+1-ik guccsit, pláne, ha “baràtnő” megtudta, pláne-pláne, ha a pasija pénzéből.
És akkor most a férfiakkal szembeni elváráslistáról nem beszéltünk.

Hunn
Újságíró

Pontosan, hunbagira. Ez a feminizmus legnagyobb önellentmondása, mely önmagában leleplezi a feminizmus alapvető léthazugságát.

Ugyanis egy nőelnyomó, patriarchális társadalomban a feminizmus, mint olyan, soha, SEMMILYEN eredményt nem érhetne el.

Az a tény pedig, hogy a feminizmus milyen eredményeket ért el a nyugati társadalomban, az önmagában is bizonyítja, hogy a nyugati társadalom nem volt, mert ezáltal nem is lehetett patriarchális, nőelnyomó társadalom.

tomgal
Olvasó
tomgal

Az erőszakos, nőverő, bűnöző kifejezés természetesen hasonlat volt, hogy az a kijelentés a nőkről általánosan, igencsak hajaz a feministák által hangoztatott baromságokra.

Magyarországon ma távolról sincs semmilyen elnyomás, semmilyen férfi dominancia.

Ez azért nem volt mindig így- sem Európában, sem USA-ban, olyan hihetetlen dolgokban is korlátozták a nőket, mint a sport ! Mindez nem is régen, jóval a szavazati jogok elnyerése után.
( és még számos ma már nevetségesnek tűnő területen, öröklés, tulajdon, útlevél, szavazat,tanulás, azért tényleg elképesztő mai szemmel nézve)

Hogy jön ahhoz bárki, hogy megmondja nekem, hogy mennyit futhatok és mire vagyok képes?!

( ez főleg akkor pikáns, ha tudjuk, hogy Gibb a mezőny 2/3-ánál jobbat futott, ráadásul egy mindenki számára nyitott, amatőr versenyen, ahol soha nem volt kitétel a futók neme)

Aki képes valamire, aki tényleg jó valamiben, azt miért fáj elismerni, vagy legalább hagyni, hagy tegye a dolgát, hogy sportoljon, tanuljon…
( én tudom a választ, csak költői)

És ez most megint nem általánosítás, mert a cikkeket olvasva jóval több férfi támogatta, drukkolt nekik, mint aki nem.

https://daily.jstor.org/the-woman-who-crashed-the-boston-marathon/

https://www.sportshistoryweekly.com/stories/kathrine-switzer-marathon-running-female,1120?#:~:text=Kathrine%20Switzer%20broke%20that%20mold,didn't%20raise%20any%20suspicion.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

Hát igen, és az sem véletlen, hogy angol nyelvterületen általánosan használt szleng a “pussypass”. Igen, pontosan azt jelenti amit gondolsz, hogy a nők pusztán a nemükkel előjogokat élveznek. És ez még csak nem is pár éves kifejezés…

hunbagira
Újságíró

Mondjuk a fidesz/libsi médiának is gratulálok, hogy sminkben is max átlagos kinézetű cigánykurvából, “szépség””királynőt” csináltak, majd kiküldték a nemzet szégyenére eme “versenyre” . Most ne kezdjünk polemizálni arról, hogy ezek a “szépségversenyek” mennyire hasznosak, és mennyire versenyek. Erkölcsi kérdésekről meg pláne, ne.
Igaz, végül is küldhettek volna transzvéglényt is mint egyes “fejlett” nyugati országok. :)))
Bár a fidesz/mszpdk tandem már majdnem nyíltan vállalja, hogy nekik a fő választói célcsoportjuk a cigók és egyéb szarszínűek a fő szenttehén zsidók mellett.

Hunn
Újságíró

Az a klasszikus női toposz, hogy a válások többségében azért lennének, mert a férfiak lecserélik az öregecskedő feleségeiket egy-egy tüzes, tizennyolc éves fiatalkára, ez egy vicc… Hiszen egy ilyen típusú lecserélést, mely egyébként olyan ritka mint a fehér holló, csakis a nők teszik lehetővé. A dolog nem igazán a férfiakon múlik, bármennyire is szeretnék esetleg. A válások 80%-át a nők kezdeményezik, és pont. A legtöbb férfi úgy van vele, hogy kurvám száz is lehet, de feleségem csak egy van. Vagyis ha elveszünk egy nőt feleségül, azt komolyan is gondoljuk.

hunbagira
Újságíró

Az irodában is 8-10 válóperünkből egyik sem férfi volt a felperes, nálunk sem. Illetve ismerősök között sem ismerek ilyet, tényleg durva.

tomgal
Olvasó
tomgal

Pedig a az arány csökken, most olyan 65-35% a nők javára. Érdekes , nekem egyik kolléganőm esetében és a férjem esetében ( úgy értem az egy éve férjem esetében) is a férfiak adták be. És egyik sem mostanság volt.

https://www.bien.hu/tobb-no-ad-be-valokeresetet/

(A poén , hogy kolléganőm esetében a volt férje beleszeretett másba , elváltak, összeköltözött a szeretővel, akinek a volt férje több mint 20 éve boldogságban együtt él a kolléganőmmel, a hűtlen felek 2 év után szétmentek…)

hunbagira
Újságíró

Hát az én történeteim nem végződtek ilyen romkom “heppienddel”. De “hazudtam” egy helyen srác volt a felperes, tehát akkor 9:1.
Viszont ebben az esetben olyan féreg volt a nő, hogy a családjogi bíróNŐ az első tárgyalási napon ítéletet hozott (!!!) mindentéren a srác mellett(!!!!!!) és azonnal távoltartási végzést adott ki a nősténnyel szemben(azt a véglényt tényleg, nem lehet másnak nevezni) a gyerekek védelmében plusz ő tett hivatalos feljelentést kiskorú veszélyeztetése miatt.
Mondjuk ez a történet egyszerre cáfolja mindkét oldal prekoncepcióit. :P

tomgal
Olvasó
tomgal

Elhiszem, hogy nálatok ez az arány, meg azt is, hogy féreg volt a nő ( én is találkoztam már nagyon féreg nővel), de ez most szöget ütött a fejembe…, ugye itt többször elhangzott, pl. a Zoli által megjelentetett ” másik fél ” levele kapcsán, hogy a nők miért mennek hozzá olyanhoz, aki aztán agresszív, ocsmányul beszél velük , esetleg tettleg is bántalmazza őket…

Szerintem ugyanazért, amiért egy férfi elvesz egy ilyen féreg nőt, sőt még gyereket is csinál vele. A házasság előtt ez nem tűnt fel? Vagy amiért elvesz egy Krausz egy Tóth Gabit ( akiről mindenki tudhatta előre, hogy a szerelembe szerelmes, 2 évente minimum másra viszket neki…), amiért Csuti vagy ki elvesz egy cigánylányt, stb.

Egyszerűen egy kapcsolat elején mindenki a legjobb oldalát, arcát mutatja. Van amikor vannak red flag-ek, de a szerelem ezeket eltakarja, vagy nincs redflag, inkább nem észrevehető, csak pár év múlva kerül elő, vannak nagy manipulátorok férfiban, nőben egyaránt. Választ rosszul mindkét nem bőven.
Aztán még ott vannak a változást generáló faktorok, gyermek születése, betegség, meló elvesztése, szexuális, anyagi problémák stb. Ezek aztán sok emberből bizony a mélyen szunnyadó állatot hozzák ki.

Itt az a kulcs, hogy alapból mennyire szeretik, kötődnek, tisztelik egymást a felek. Ha ez nincs meg , könnyen gyűlölködésbe torkollik a nagy szerelem, ekkor már viszont tényleg jobb ha válnak. Nem minden kapcsolat menthető, de az is helytelen, ha túl hamar, korán feladják a dolgot.

hunbagira
Újságíró

De látható volt a delikvensnél ez, csak (állítólag) azt ígérte megváltozik a másik delikvens meg elhitte/ el akarta hinni. A tipikus női történetek inverze. :)))

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A többség ön- és emberismerete úgy általában a nullához konvergál, én csak a fejemet fogom 10-ből 9-szer, milyen házasságok születnek.

Rokapapa
Újságíró

Teljesen egyetértek veled és mégsem.

Szerintem ugyanazért, amiért egy férfi elvesz egy ilyen féreg nőt, sőt még gyereket is csinál vele. A házasság előtt ez nem tűnt fel?

Itt azért egy picit más a helyzet.
Ismerkedéskor egy kapcsolat elején a felek álltalában egy színdarabot játszanak. Persze mindenki mást és eltérő szinten de a cél azonos, elnyerni a másik tetszését. Pont itt kezdődik az eltérés. Egy férfi csak addig tudja megjátszani magát amíg a nőt meghódítja, ha megszerezte már csak önmagát adja. Ezzel szemben egy nő évekig vagy akár év tizedekig is megtudja játszani magát, egésszen addig amíg a poziccióját biztosnak nem érzi ami álltalában csak szülés után történik meg.
Ami a celebeket meg a sztárokat illeti rossz a példa hisz ők egy külön állatfajtához tartoznak. Ők nem azért játszák meg magukat, hogy a partnert mehódítsák hanem azérty hogy elnyerjék a tömegek rokonszenvét. Ezért pedig a legnagyobb őnkinzó kapcsolatra is kaphatók.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nagyon sok esetben pár év után jön ki az igazi énje valakinek férfiaknál is ( saját tapasztalatom ), amíg termelődnek a ” szerelem hormonok”, 2-3 év ( https://szimpatika.hu/cikkek/1307/a_szerelemhormonok_csak_harminc_honapig_termelodnek_agyunkban ) ha ezalatt házasság , gyerek , anyagi függés kialakul, durván előjöhet az igazi sötét oldala valakinek. Nem jut már annyi idő, szex , törődés ( akkor sem fog jutni ugyanannyi, ha erre kifejezetten odafigyelnek, fizikai képtelenség, nem lesz ugyanaz az élet, mint korábban, ez az ” ára” a gyermekvállalásnak) , de millió dolog lehet, ami csak évekkel később jön felszínre, megunják egymást, elszürkül az egész-mert hagyják, ezért folyamatos meló egy jól müködő párkapcsolat.
Azzal egyetértek , hogy a megszerzés a fő cél férfi oldalról , de ez sok esetben házasság -gyerek ( ha család is a célok között van) vállalásban nyilvánul meg. A férfiak azt felejtik el sokszor, hogy nem csak megszerezni kell tudni, hanem megtartani, a nők meg azt, hogy olyannak kell maradni, akit meg akarnak tartani….ez kétoldalú és folyamatos ” odateszem” magam. Nem lehet senkinek hátradőlni.

hunbagira
Újságíró

Értem, tehát az “udvarlásnak” elkeresztelt mesterségesen kitalált szart, aminek keretében naponta kell időt, pénzt elb.sznom, és megaláznom magam ezt az állapotot egész életemben fel kell tartani, egy olyan nő mellett, akivel eleve aláválasztottam a női hipergámia miatt.
Ami kizàrólag emiatt a kihalóban lévő fehér férfi keresztje/keresztem, mert a világ részén nem voltak ilyen hülyék, hogy egy ilyen beteg rendszert kitaláljának.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem, NEM KELL :)

( egyébként meglehetősen félreértelmezted a mondandómat, egy hosszútávú kapcsolatban ez nem ezt jelenti)