Toplak Zoltán
338 megosztás

Megszólal az igazságtalanul háttérbe szorított édesapa

Stubendek Ákos ügyéről az anya szemszögéből néhány nappal ezelőtt a Pestisrácok újságírónője írt cikket, azt állítva többek  között, hogy a férfi külföldre vitte a gyermekét az anya tudta nélkül, és az anya nem tudta, hol a gyermek, a rendőrség nem tett semmit, pedig az apa elsőfokon elítélt alak, akit erőszakos, az anya elleni tettekért ítéltek el. Nos, Stubendek kameránk elé állt, hogy tisztázza magát.

Stubendek Ákos ügyére sajnos akár azt is mondhatnánk, hogy “szokványos”, hiszen az apaellenes jogalkalmazói gyakorlatnak köszönthetően ezer számra ismerhetünk olyan ügyeket, ahol az apáknak az apaellenes törvénykezésnek, a részrehajló bírói gyakorlatnak és hatóságoknak köszönhetőn szabályos állóháborút kell folytatniuk, hogy megőrizhessék élő kapcsolatukat gyermekükkel. Nem véletlen, hogy a férfijogi szervezetek között a legelhivatottabbak és a legaktívabbak az apaszervezetek.  Stubendek Ákos ügyére sajnos még akkor is azt mondhatjuk, hogy “szokványos”, ha figyelembe vesszük, hogy a bíróságtól, ügyvédektől, gyámügytől, rendőrségtől kezdve az ügyvédeken és a jogvédő szervezeteken keresztül egészen a sajtóig belekeveredett immár mindenki. Túlságosan is sok ilyen sztorit ismerünk. Stubendek Ákos a következőképpen jellemezte a helyzetet saját közösségi oldalán:

Anyuka nem nyugszik. Ne legyen nyáron apával a közös gyermekünk. Állítólag fél, retteg és aggódik érte. Médiát riogatja és ügyvédje pénzért bármit elkezd terjeszteni… Ezek bármire képesek. A tény tény marad: Én a gyermekemért, anyuka a gyermeke apja ellen harcol!

Mi az igazság? A kislány, Manga a nyári szünet ráeső részét töltötte az édesapjával, amit a bíróság megítélt. A vita a két szülő között azon van, hogy július 24-től volt e még nyári szünet az óvodában vagy sem. Az anya még intézményvezetői, sőt II. kerületi polgármesteri igazolásokat is beszerzett, hogy már nem volt, oktatás és nevelés folyik az óvodában. Ehhez képest az édesapa alaposan utánajárva kiderítette, hogy semmilyen oktató-nevelő tevékenység nem folyik az intézményben, a korosztályok összevonva, egy teremben vannak jelen, játszanak, alszanak, étkeznek és szabad tevékenységekben vesznek részt. Ügyelet van, nem nevelés.

Az alábbi videóban több ferdítést is tisztáz Stubendek, itt csak a legfontosabbakat: soha nem volt elítélve erőszakos cselekményért. Feljelentve igen, az eljárás zajlik, verbális erőszak miatt. Eljárás viszont bárki ellen folyhat, akit feljelentenek, ez önmagában semmire sem bizonyíték. Volt viszont az anya félelmei miatt 60 napos távol tartásra ítélve, amit szerencsére egy másik illetékes hatóság 20 nap után megszüntetett, ám ez idő alatt ő egyáltalán nem láthatta a lányát és a nagymama is csak egyszer. Sokáig Manga azt sem tudhatta, apa miért és hova tűnt el olyan hirtelen. Többek szerint ez is az oka annak a mérhetetlen ragaszkodásnak, amivel a kislány van az édesapja iránt: nem tudhatja mikor veszíti el őt egyik pillanatról a másikra újra.

Stubendek nyíltan kimondja: amit a volt párja művel a hatóságokkal karöltve, az gyermekbántalmazás. Amikor a kapcsolattartás végén a kerítésbe kapaszkodva, sírva könyörög a lány, hogy még hadd lehessen apával, azt az anya szerint az apa csak ügyesen betanította Mangának.

Eközben három szakértői vélemény is egybehangzóan igazolja, hogy az apa-lánya kapcsolat nagyon-nagyon jó.

Stubendek tudja, nem csak magáért áll ki. Ott vannak Manga rokonai, akik abban a szűk időkeretben kénytelenek kapcsolatot tartani a kislánnyal, ami az apának megadatott (3 óra, holott kezdetben közjegyző által hitelesített dokumentumban állapodtak meg, hogy hétköznapokon minden nap mehet a kislányához, illetve egyik hétvége az övé, a másik az anyáé), illetve sok ezer apa és anyatársáért is áll ki a nyilvánosság elé, akik hasonló cipőben járnak.

A videó 32 perces, de érdemes végignézni, mert sok igazságtalanságra, kicsinyességre fényt derít az anya részéről, olyanokra, amiket főleg anyák szoktak a válás után bevetni az apákkal szemben. A hatóságok visszásságaira is felhívja a figyelmet néhány olyanra is, amiket ez az összefoglaló rövidsége miatt nem említett meg, illetve a Pestisrácok újságírónőjének állításait is helyre teszi: mi bennük a valóság?

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
338 megosztás


2
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
0 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
2 Hozzászólások szerzői
georg1945schwarzwald Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Itt is kiviláglik a következetesség totális hiánya. A csinos gyerektartást gondolom vidáman beveszi a mája de ugyanakkor az apuka meg húzzon a gyászba… Az ilyen eleve miért nem egyedül vállal gyereket? Tudom, hogy ez gonosz kérdés de könyörgöm tisztelettel, miért kell megkeseríteni mások életét? Nem csak magát, a kislányát is beteggé teszi ezzel, klasszul reprodukál mégegy zakkant nőt a társadalom kárára. Gratulálok!

georg1945
Olvasó
georg1945

A világot az ÉRDEKEK irányítják.
Főleg a MAGÁNÉRDEKEK.
Például: “mi lesz velem, ha megöregszem ???”
Ha már van lányom, akkor, – talán – gondoskodni fog vagy legalább segít élnem, ha már egyre nehezebb lesz.

A sok-sok kisiklott házasság eredménye ez a szombat-vasárnapi kötelezettség.

Az élet öröme a pillanat öröme.

A nők túl laza és hosszú pórázra vannak engedve

Igazából minden férfi születésétől a haláláig EGYEDÜL éli az életet.