Toplak Zoltán
0 megosztás

Mi a kultúránk alapja? A… szerelem?

Egyáltalán mi az emberi kultúra? Nem csak hangversenyek és operák világa, hanem minden, amihez csak az ember hozzáér, vagy rágondol. A kulturáját minden ember magában hordozza és árasztja kifelé. Maga a társadalmunk, annak nyelvhasználata, politikája, az emberek kapcsolódása egymáshoz és a természethez – ez a kulturánk. Ezen belül is a legalapvetőbb egység, a mini társadalom: a család az alapsejtje. Hiszen itt tanulunk meg beszélni, tudjuk meg, hogy mi a férfi, mi a nő, mi melyik nemhez tartozunk, de pl. azt is, hogy melyik a jobb, és melyik a balkezünk. Azonban van valami, ami még mélyebb a családnál, maga a család is erre épül rá. Ez a valami pedig a férfiak és a nők kapcsolata, együttműködése, adja ég: a szerelme.

Már maga egy pár együtt is tekinthető családnak, ha pl. nem lehet gyerekük.

Sajnos jó ideje hatalmas erők munkálnak azért, hogy a férfiakat és nőket szembefordítsák egymással. Előbb a feminizmus, amely minden női szenvedés mögött a férfiak rosszakaratát vizionálta, majd erre válaszul (érthető, de nem szerencsés módon) az antifeminizmus is rákontrázott. Mi magunk. Nagyon csábító a magánéleti kudarcaink és a közéletből ránk ömlő férfiherrgelésre általános nőgyűlölettel reagálni. Ezt magamon is tapasztalom, én sem vagyok kivétel.

Incelként és férfijogi aktivistaként sokszor belefutok az élménybe, hogy kevés vagyok sok nő számára, illetve a “minden nő” érdekében megszólalók rendszeresen belém rúgnak férfimivoltomban.

De nem minden nő ilyen! Már kezdem rászoktatni magam, hogy keressem a normális, valóban empatikus nőket, az olyan párkapcsolatokat, ahol alapvetően jól működnek a dolgok. Találok is, nem is egyet. Vannak barátaim az ellenkező nemből, akik tényleg nyitottak a férfijogi álláspontom befogadására, és akik értik, mit él át egy apa, akit megfosztanak a gyermekétől.

Sajnos a média szélsőségesen anyapárti – köszönjük, kedves feministák, hogy oly régóta fröcsögitek teli a világot a férfigyűlöletetekkel, tessék itt a sok gyerek, akiktől ügyesen megfosztjátok az apjukat – ld Stiller Ibolya esetét, ahol az apának esélye sem volt, miután a média egyoldalúan beleállt az ügybe, de most Stubendek Ákos is járja a keresztutat, és még rengeteg apa, hozzájuk hasonló helyzetben.

Mégis arra biztatok mindenkit, hogy egyezzünk ki a nőkkel. Akivel lehet, persze. Ha lehet, mert mindenáron nem kell. Évtizedek óta hozza a mainstream média a példa a nőknek a példát: legyenek leszbikusok, ez a megoldás, rendes férfit úgysem találnak. Nos, mi legyünk esetleg MGTOW-k, vagy büszke Incelek: Önállóak, akik nem függnek a nőktől, a hobbijuknak élnek, és megváltoztatják a társadalmat. Vagy találunk normális nőt, és akkor kiegyezünk a másságukkal.

Hiszen ma már önállóak, nem függnek tőlünk – de így mi is szabadabbak lettünk. Egy igazi patriarcha felelőssége hatalmas, akitől anyagi értelemben függ a családja: a kötelessége rengeteg. Nem lehet beteg, nem gyengülhet el, meghalni pedig végképp nem szabad neki! Nem csoda, hogy az özvegyekről és az árvákról a Biblia is külön rendelkezett, hiszen legfőbb támaszuk nélkül voltak kénytelenek tengődni. Azért ha kicsit empatikusak vagyunk a nőkkel és a gyerekekkel, nem bánjuk, hogy ez a rettentő függésük – és nekünk a rettentő kötelességünk velük szemben – már nincsen meg.

A nőgyűlölet nem megoldás. Csábító, könnyű út, de nem vezet sehová. Egyezzünk ki a nőkkel, ha lehet, mert ezen múlik egész jövőnk.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
0 megosztás


10
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
1 Egyéni hozzászólás
9 Válasz hozzászólás
4 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
4 Hozzászólások szerzői
tomgalToplak ZoltánAdam BogomolovSe - se Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Se - se
Újságíró
Se - se

Szia Zoli, annyit beszélgetek mostanában nőkkel (és olyan keveset tőlem távoli férfiakkal) – hogy nem hiszem hogy egyforma fogalomkészlettel élünk.
(azaz tartok tőle hogy nem értjük egymást)

Szerintem fő célként nem választjuk.. vagyis csak nagyon kevesen választják a magányt – hanem inkább csak elfogadják.
A mostani felfogásomat nem tudom beláttatni a kisfiammal, mert ehhez kellett huszonpár év házasság és az abból való eltávolításom is. Hiába tudom most hogy előbb önállóan is tudnom kell létezni, és aki ehhez az élethez akar csatlakozni, azok közül kell válogatnom. Hiába, mert ezt nem tudom megtanítani neki, ha neki a nője azt sugallja hogy csak kapaszkodjunk össze és minden rendben lesz. A párválasztás és a veszélyei (pláne sikeres apa és sikeres fia között) nem téma.
Szóval neki is muszáj belegyalogolni a saját mocsarába, nem beszélhetem le a saját választott útjáról.

Az hogy egyezzünk ki a nőkkel, az jó cél.
A fogalom nem mindegy, hogy kik is azok akikkel egyezkedjünk. Nekem a nő az a nőnemű ember, akit kívánok.
Azzal akit nem tartok nőnek, azzal nem akarok egyezkedni. Az legyen nyugodtan akármilyen, remélem is hogy nem hiányzom neki se életvédelemre, se álomkergetésre.

Nőgyűlölet..
Nekem a gyűlölet az a tehetetlen rosszindulat. A gyengébb érzi az erősebb felé. Ha erősebb lenne, akkor harcolna és a másikat eltörölné vagy alávetné. De ha gyengébb akkor csak tehetetlenül gyűlöli. Akit én kívánok mert nő, azt nem gyűlölöm.
Ha egy gyenge hímnemű ember gyűlöli az erős nőnemű embereket, azt én nem tudom átérezni.. nem tudom jótanácsokkal segíteni.. bár ha jobban meggondolom, lehet hogy én is a magányt ajánlanám nekik.
De nem férfimagányt, mert szerintem férfi az akit én irigylek.. (mert jobban tetszik a nőknek mint én)

Adam Bogomolov
Újságíró

Köszönöm, így nekem már nem kell semmit hozzáírni. Tök jól összefoglaltad a lényeget!

Se - se
Újságíró
Se - se

AdamBogomolov
Szia Adam, nem akartam a levegőt elvenni előled – szerintem meg lehet próbálkoznunk beszélgetni is… akár a fogalmakról, akár a tettek lehetőségéről, akár egy újabb kólázás lehetőségéről, ahol élőszóban lehet a megértést keresgélnünk.