Toplak Zoltán
54 megosztás

Láthatatlan férfiak, láthatatlan férfiproblémák

A közéleti, közösségi, társadalmi kép a férfiakról alig változott. Ők a kiváltságosok, akikről a világ szól, és ők ezt el is várják, nők heverjenek – mit nők! az egész világ! – a lábaik előtt, és egyáltalán… Nekik csak a saját egójuk a fontos, kerül amibe kerül ez másoknak. De tényleg így van ez?

A héten jelent meg a Nők Lapja azon cikke, mely azt taglalja, hogy a női igények, szükségletek mennyire láthatatlanok a társadalom számára pl. az orvostudomány, az irodai klíma, vagy az autók töréstesztjei során a férfiakéhoz képest. Az alcím is ez volt: láthatatlan nők.

Írja ezt az az újság, mely már a szocializmus alatt bő hátszéllel indult és több évtizednyi munkája során nagy népszerűséget, olvasottságot és anyagi hátteret épített ki magának – tehát rengeteg emberhez elér. Amely évtizedek óta a nők problémáit teszi láthatóvá. Amikor a blog.hu – n is egymást érik a női bloggerinák, és feminista blogok, amikor a baloldali újságírókhoz bejáratosak a feministák, amikor a Netflix woke feminizmussal van tele, amikor… lehetne még sorolni. Láthatatlanok a nők? Akkor nézzük meg ezt férfioldalról is.

Ki hallott arról, hogy a befejezett öngyilkosságok áldozatai közt négyszer annyi a férfi, mint a nő? Hogy a “diadalittas, saját hatalmával kéjelgő” férfinép ennyire “jól” érzi magát a bőrében, hogy a hálálba menekül a saját élete elől?

Ki hallott arról, hogy a háborús áldozatok 93% – a férfi? Ez most, az Ukrajnai háború idején szinte húsbavágó nekünk is, hisz magyar testvéreinket elhurcolják a Kárpátaljáról harcolni – és meghalni. A frontra kerülő ukrán katonák túlélési ideje 4-7 nap! A legtöbbjük egy héten belül meghal.

Ki hallott arról, hogy az iskolaelhagyók zöme fiú, hogy a tanárok előítéletesen osztályoznak, ha tudják, hogy fiú írta a dolgozatot, hogy már a lány csecsemők arcát tovább nézik, és több együttérzést kapnak a környezetüktől, mint a fiúk? Hogy a kapcsolati erőszak gyermekáldozatai 66%-ban fiúk? Mégis az Isztambuli Egyezmény őket külön kiemeli, mint okítandó csoportot, mert kiemelkedő szerinte a felelősségük a lányok/nők elleni erőszakban.

Ki hallott arról, hogy a kapcsolati erőszak során a férfiak ugyanannyi, vagy valamivel még több erőszakot kénytelenek elszenvedni, mint a nők? Hogy a tipikus erőszakforma, amikor férfi bánt férfit? Hogy a férfiak eldobhatóak, lásd az egészségipart, ahol a férfibetegségek szűrésének propagálása nem megszokott, bezzeg a női szűrések rendkívül támogatottak.

Hol közismert az a tény, hogy a halálos munkahelyi balesetek áldozatai 92% – ban férfiak? Miért nem tudunk az építőiparban létező női kvótákról? A bányászatban létező női kvótákról? Miért van, hogy a legveszélyesebb munkákat még mindig férfiak végzik? Hogy a hadkötelezettség nem általános háború esetén, hanem csak a férfiakra terjed ki?

A családban megbecsült helye miért csak a nőknek van? Őket támogatja kedvezményes hitellel az állam, őnekik nem kell szja-t fizetni bizonyos gyermekszám után.

Miért, hogy a bíróságok válás után messze túlnyomórészt az anyáknak ítélik a szülői felügyeleti jogot? Hogy sok esetben anyukának bemondásra tényként kezelnek dolgokat, míg apuka bizonyítékait (!) nem veszik figyelembe? Miért, hogy ugyanazért a törvényszegésért a férfiak háromszor (!) akkora büntetést kapnak, mint a nők?

Miért van, hogy ha valaki klasszikus férfiértékeket vall, szinte azonnal megkapja a nyilvánosságban, hogy ő toxikusan férfias? Miért, hogy a toxikus nőiségről még csak nem is hallott a közvélemény, holott rengeteg nő van ilyen, és a női egót duzzasztó nyugati világ sorra termeli ki őket. Nem véletlen, hogy aki megteheti tőlünk nyugatra, inkább távoli országokból hoz feleséget magának, mert ők még klasszikus női értékeket vallanak, és aszerint is élnek.

Tehát: hol láthatatlanok a nők? És hol vagyunk láthatóak, mi, férfiak?

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
54 megosztás


24
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
21 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
hunbagiratomgalcsakafociA JegesSe - se Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Se - se
Újságíró
Se - se

Nade kedves cikkíró..
Ha a Nők Lapja azt írja hogy „jajj de láthatatlanok a nők”, akkor szerintem nem fogják ezt visszavonni attól hogy a Ferfihang -on megjelenik a válasz hogy „a férfiak meg kétszer olyan láthatatlanok”.
Inkább írjuk meg nekik azt hogy az ukrán hadsereg kezdi besorozni a nőket.. és ugye-ugye milyen jó a fronton ha láthatatlan valaki?
(és ettől sem fogják visszavonni a hülyeségüket)

Az ostobaságot nem szünteti meg az okos válasz, nem szünteti meg a logika, nem szünteti meg a józanság.
Az ostobaságot a tudásvágy szünteti meg.
De hogy a tudásvágyat mivel lehet fölkelteni a szenzációgyár agymosottjainál.. hm.. azt nem tudom.

A Jeges
Olvasó
A Jeges

Nem mások elvárásainak kell megfelelni. Én egy ideje(pontosan 20-éve) tudom,és elfogadtam,hogy a boldogságom ezen a földön nem azon múlik,hogy van-e mellettem valaki emberfia vagy lánya vagy sem. Azelőtt incelnek számitottam volna, azóta inkább MGTOW-nak. Ami igaz az igaz nem nagyon törődök azzal,hogy a mik a nők elvárásai irántam,és nem is nyávogok,hogy nem vesznek észre. Néha kifejezetten élvezem mikor próbálják eladni nekem a házasságot.
Szerintem a legrosszabb az incelek sorsa,mert ők vért izzadva idegösszeroppanás határán is megpróbálnak megfelelni az elvárásoknak,csak sajnos egyre hülyébbet csinálnak magukból.

hunbagira
Újságíró

Pontos. Két milliárdos cégen ülő haverom (mondjuk egyik sem saját munka, hanem örökölt) is ugyanígy tolja, kis nőstények ki is vannak rájuk akadva, hogy nem tudnak rajtuk élősködni. Megy is a buzizásuk, derekasan.
Mondjuk ők is hülyék, mert mindkettő szeretne gyereket, jó apák is lennének. De nem bírják elviselni a tudatot, hogy a pénzük miatt egy kurva van velük, csak. Hiába “pusolom” őket, hogy a kurvàt tekintsék a szükséges rossznak a gyermekhez. Az egyiket különösen ki szoktam osztani ugyanis a könyvkiadással foglalkozik és a portfólió javarésze nőknek szóló könyvekből áll, amelyeknek az a témája, hogy adja alá a lovat a mai elbaszott picsáknak.
Szóval szoktam neki mondani. “Hogy te “kussoljál”, te a saját elbaszott, kiadott könyveidnek vagy az áldozata..” :D ekkor jön a sértődés.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem tudják eljátszani ismerkedési fázisban, hogy nem olyan tehetősek ? Mondjuk FB, Insta letöröl, nem ott ismerkedik ahol eddig, de gyanítom nekik sem az átlagos, normálisabb , esetleg anyának való lányok jönnek be…( én ismerek 3 ilyet is 20-as éveik elején, közepén, az átlagtól mind jobb 6-7 körüli smv-vel, mind kedves és elég házias)

hunbagira
Újságíró

Már nem is nagyon ismerkednek. Különböző extrémsport és egyéb hobbikkal kötik le magukat.

csakafoci
Olvasó
csakafoci

“A frontra kerülő ukrán katonák túlélési ideje 4-7 nap! A legtöbbjük egy héten belül meghal.”
Nyilvánvaló ostobaságokat azért ne tolj, ez az egy hét baromság egyébként ukrán oldalon jelent meg, hogy az orosz sorozottak túlélési ideje ennyi, aztán az orosz propaganda is átvette ukránokra értelmezve. A lényeg, hogy baromság.

Se - se
Újságíró
Se - se

csakafoci
Mondd kérlek : te milyen hírforrásokból tájékozódsz?
(mert én úgy látom hogy a valóságot hatékonyan titkolják)

Hogy tudod, az is ostobaság, hogy Bahmutban minden negyven centiért hat ember halt meg?
Vagy hogy olyan amerikai harci drogok vannak a fronton osztogatva amitől a géppuskával középen lyukasra átlőtt mellkasú ember nem fekszik el, hanem tovább rohan a géppuskafészek felé ?

tomgal
Olvasó
tomgal

Ez egy összetett kérdés, a fegyveres aktív, harcoló állomány létszáma 200.000 körül van Ukrajnában ( mindennel együtt 500.000), eddig több portál alapján kb 70.000 -en haltak meg kizárólag a katonákat véve alapul az ukrán oldalon ( civil lakosság nincs benne). Ezt alapul véve valóban nem jönnek ki a számok. Ha egy héten belül minden besorozott meghalna, már rég nem lenne hadsereg.
A ” frontra” kifejezés meg nem egzakt, melyik frontra, pontosan hova ? Ott milyen fegyveres harc folyik pontosan…stb.Egy folyamatos tűzharcban lévő frontvonalon az átlag túlélési idő csupán 4-5 óra ! Ha a besorozott állományt nézzük egészen mások a számok.

https://abcnews.go.com/International/nonstop-shelling-former-us-marine-fighting-bakhmut-fighting/story?id=97324824#:~:text=%22It's%20been%20pretty%20bad%20on,four%20hours%20on%20the%20frontline.%22

hunbagira
Újságíró

Már 2022-ben is 700.000 volt az aktív állomány, amikor elkezdték szervezni. “hatalmas sikerrel járó”:D Nagy “Tavaszi”(as) Ellentámadásukat-Falujárásukat (továbbakban NTEF) :D Azaz a “rohamdandárok” felállítása előtt.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Armed_Forces_of_Ukraine

hunbagira
Újságíró

És már a roppant “objektív” CIA/Mi (five eye) tandem 100-120.000es (csak halottakban) ukrán veszteségről adott ki veszteségeket tavaly novemberben, az oroszt ugyanennyire becsülte. És ez még bahmut eleste a hoholok herszoni halálrohamai, és a Nagy Tavaszi(as) Ellentámadása-Falujárása (NTEF) előtt volt.
Nos, ha CIA ezt állítja akkor ukrán oldalt szorozhatjuk 1,5-2-vel, az oroszt meg oszthatjuk.
https://www.bbc.com/news/world-europe-63580372

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem igazán lehet tudni pontosan, mert mindenki ferdít , az ukránok, az oroszok, a CIA, az EU, a NATO. Mindenki.

De legyen 120.000 a 700.000-es általad talált aktív állományhoz képest , ez akkor is 14-17 % ( ha 70.000 500.000-ből 14%), de ha 200.000 lenne, akkor sem jön ki semmiképp, a 4-7 napon belül meghal. Állandó tűzvonalban meg inkább órák kérdése, mint napok. Ezért mondom, hogy nem igazán lehet ilyet állítani, hogyha a ” frontra” küldenek ( mit is értünk pontosan ezalatt?!) akkor 4-7 nap az átlag túlélési idő.

hunbagira
Újságíró

Mint írtam, az adat tavaly novemberi azaz Bahmut eleste, rohamdandárok felállítása és az NTEF megindulása előtti. És amerikai “objektív” forrás.:D

hunbagira
Újságíró

Izraeli források szerint 1,3 millió most az ukrán aktív állomány, ebből kb 400.000 van a fronton egyidejűleg (több nem is lehet, hiszen biztosítani kell a rotációt és a területvédelmet, “kiképzést”, logisztikát)
Ez megegyezik (valamivel még mindig nagyobb) a fronton lévő orosz erők számával. Csak ők védekezésben állnak egy megerősített (már túlságosan is) védelmivonal mögött, tüzérségi és légifölény birtokában.

hunbagira
Újságíró

Ilyen ügyekben nagyjából az Izraeli, Török lapokat kellene szemlézni, ugyanis viszonylag objektívek és ezen országok rendelkeznek még erős hírszerzési/katonai apparátussal. Esetleg az indiaiakat.
Ami vicc, hogy egy “szakértőnk” sem hozza ezt, csak Castel, értelemszerűen az izraeli anyagokat.

tomgal
Olvasó
tomgal

Én innen vettem az adatokat , feltételeztem, hogy statisztika alapú oldal kb jó:

https://www.statista.com/statistics/1296573/russia-ukraine-military-comparison/

hunbagira
Újságíró

Szerintem az angolszász médiának “kissé” erősebb kapcsolata lehet az angolszász szakszolgálatokhoz, mint a németnek.
Ui: Az angolszász szakszolgálatokhoz bevallottan erősen kötödő (tulajdonképpen nyíltan vállalt fedőcégként) bellingcaton is ugyanezt olvastam, valószínű tőlük vette át mindenki.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ez mondjuk ( statista) német oldal.

hunbagira
Újságíró

Ok, csak a második vh-óta gyarmatként funkcionáló Németország BND- jének nem hinném, hogy több/jobb adata lenne mint a 5eye fantázianév alatt kvázi egyesült angolszász szakszolgálatoknak.
És gyarmati, szolgalelkűségük miatt még keményebb propagandát tolnak, mint angolszász uraik.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ezen a téren én semmilyen adatban nem vagyok teljesen biztos, tehát abszolute benne van a pakliban amit mondasz, csak próbáltam amennyire lehet statisztikára alapozni. De elhiszem, hogy 700.000 és azt is, hogy nem 70, hanem 120 ezer, vagy még több a veszteség. De az is biztos, hogyha besoroznak, akkor nem 4-7 nap a túlélés átlagosan.

hunbagira
Újságíró

Az utolsó mondatodban egyetértünk.

hunbagira
Újságíró

És kárpátaljai kötödésű haverjaim is arról, számoltak be, hogy a városok körül durván megszaporodtak a temetők. Jó Kárpátalját ezt durvábban érinti, hiszen zelenszkij patkányék ki akarják irtani Kárpátalja vegyes lakosságát. A 128-sok mindig be vannak osztva a legdurvább helyekre.

hunbagira
Újságíró

Ők agyi korlátoltságuk, drukkerkodásuk miatt benyalják azt a propagandát is, ami a hadtörténelemnek és a formállogikának is ellentmond.
Szerintük egy tűzerő hátrányban lévő támadó egy beásott (inkább betonozott) védőnek (úgy, hogy a létszám is nagyjából egál) képes 7-szeres veszteséget okozni. Viszont ennek ellenére semmit nem halad előre. “Logikus”. :D
Bár, ahol ott tartanak, hogy a pápa is orosz ügynök. :D Ott már tényleg nem lehet mit mondani.

hunbagira
Újságíró

Mondjuk ezt az egyoldú drogozos propagandát nem kellene ismételni. Minden háborúban tudatmódosult állapotban vannak a katonák, különösen ilyen fehérember által kitalált ipari pokolban. Másképp ki sem lehet bírni.
Szóval ukrán telegramos propaganda oldalakban meg zsákmányolt orosz ritalinos dobozokat mutogatnak. Ahogy az oroszban efendrinest.
És valószínű ezek mindkét oldalról valós videók.

hunbagira
Újságíró

És itt lehet elgondolkodni, hogy mi lesz, ha hazatér a sok PTSD-és amfetamin függő 20on éves veterán. A 90-es évek kutyafasza nem volt ahhoz képest, ami következik.