Toplak Zoltán
0 megosztás

Kopik a bízalmam a nőkben – amblok az összesben

Épp nézem a Disney új sorozatát az Ahsokát, és nem tudom nem észrevenni, hogy a vezető szerepekben nők vannak, a z utolsó vonósugárkezelő is nő, a férfiak csak okvetetlenkednek, mint az öreg százados, akit a női tábornok simán leint, holott az alárendeltje csak segíteni akar.

A Facebook folyton az Igazinő bejegyzéseivel bombáz, ahol persze a női öntudatot fényezik, és naná, hogy épp ma egy miattunk úgy összersségében bocsánatkérő és egyben minden férfit jól leb…szó cikket hozott össze egyik férfitársunk. És baszki, a nők javarésze ezt szó nélkül tűri!

Emlékszem még, mikor Vass Virág lett a Nők Lapja főszerkesztője. Nem sokkal előtte írta egy cikkében, hogy Istenbizony mennyire szereti a férfiakat. Aztán valahogy férfibarát cikkek mégsem jelentek meg náluk. Az Apák Napjáról nem képesek megemlékezni, holott Anyák Napját ünneplik. Szülőség, gondolná az ember, mégiscsak összetart minket, férfiakat és nőket. Férfinapról nem írnak, oké, biztos sértené az olvasóikat, vagy mittudomén. De Apák Napjáról se…

Az Afrikából menekült fiatal nő, akit az apja terrorizált és a  vallási szektából kitört nő élményei, akit még a menstruációra sem készítettek fel, az persze címlapot kapott.

Ami a Netflixen megy férfibántás, lekicsinylés, satöbbi terén, ide sem írom. Mert már megnézni sem merem. Fiaimtól hallok közben ezt-azt. Film, amiben a nők uralkodnak, de valami eszméletlenül a férfiakon, akiket a kihalás is fenyeget… és a film legvégén jelenik meg valami halvány remény, hogy minden rendbejöhet, de olyan halvány, hogy szerintem a nézőszám növeléséért tették csak be, kötelező heppiendnek.

Orbán Viktor ismét kijelentette, hogy az anyákra kell alapozni a családpolitikát. Valahogy nem látom ebben az apák és az apaság megbecsülését. Kövezzenek meg érte.

De nem ez a legnagyobb baj, hanem hogy a nők HATALMAS többsége emellett szó nélkül elmegy. Mindemellett.

Évekkel ezelőtt volt a “Nők a feminizmus ellen” formáció. Azonnal szenzáció lett, Nők Lapja, Demokrata nem is tudom még ki interjúvolta meg őket. Na végre, gondolhatta volna az ember, megmutatják azt a híres női erőt, és kivételesen a férfiakért is, valamint a családokért, a férfiak és nők együttműködéséért. Japersze, éltek talán három hónapig?

Nem tudom, ez csak az én véleménybuborékom? Adja az Isten, hogy így legyen. Kezdek nagyon megkeseredni.

Oppá, a Barbie-ról nem is írtam ehelyt, no persze, arról volt külön cikkem is. És állítólag sok nő a film hatására szakított a párjával, vagyis éljen, meg van mentve a világ! A film hatására, amiben egyetlen épkézláb férfit sem lehetett találni. Mennyire hiteles már.

Kedves nők! Mentsetek meg engem! Tényleg jó nektek ez a sok férfiszapulás ami ömlik ránk? Vagy miért hallgattok?

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
0 megosztás


27
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
6 Egyéni hozzászólás
21 Válasz hozzászólás
4 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
11 Hozzászólások szerzői
Deadpoolhunbagiracommon manMiklos1Rokapapa Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
tomgal
Olvasó
tomgal

Kedves Zoli!

Ahsoka ügyben egyetértek veled, valóban borzalmas lett a szereplőgárda és valóban élvezhetetlen így a sorozat, elég gagyi forgatókönyvvel ráadásul. Ez történik, ha mesterségesen túltolnak bármit egy filmben. Szar lesz.
Egyébként az egyetlen viszonylag hiteles szereplő maga a címszereplő Rosario Dawson, ő lenne kb. az egyetlen nő akit meghagynék a sorozatban, szerintem ő a helyén van.( talán pont azért, mert ő egy korábbról létező karakter). Ennyi béna , engedetlen, rossz döntést hozó ( könyörgöm, melyik tábornok- anya viszi el egy veszélyes, ráadásul nem engedélyezett bevetésre a gyerekét ?!) libát , a lila hajú szintén engedetlen tanonccal együtt még nem láttam egyszerre egy filmben. De ha nekem nőként feltűnik, akkor a férfiaknak nyilván duplán , az SW sorozatok nézői túlnyomó többségében pedig férfiak, mire számítottak, hogy ez majd tetszik nekik ?

Nők Lapja ügyben viszont nem értek egyet.

Eleve a Nők Lapja, a “nők lapja “, teljesen egyértelmű , hogy több nőket érintő kérdésről, témáról szólnak a cikkek.
De még ígyis , messze a legtöbb férfi témával-női laphoz mérten- ők foglalkoznak a legtöbbet és igenis sokszor megemlékeznek Férfinap-ról, Apák napjáról, férfiakat érintő problémákról ( csak gyorsan rákerestem, a 2. linken több, sok cikk, amiben a férfi szó szerepel)

https://www.noklapja.hu/cimke/kozeppontban-a-ferfiak/

https://www.noklapja.hu/cimke/ferfi/

https://www.noklapja.hu/aktualis/2020/06/21/unnepeljuk-az-apakat/

https://www.noklapja.hu/ajanlo/2019/06/12/az-apukakat-unnepeljuk-az-e-heti-nok-lapjaban/

Még a nagy tabu témának számító férfiakat érő abúzusról is jelent meg nem is olyan régen cikk náluk :

https://www.noklapja.hu/aktualis/2021/06/12/nok-lapja-evszakok-ferfiakat-ert-abuzus-formai-hasznos-tudnivalok/

egészségügyi kérdésekben is igyekeznek felhívni a férfiak és hozzátartozóik figyelmét :

https://www.noklapja.hu/hetilap/2022/11/04/vigyazzunk-a-ferfiak-egeszsegere-eletmento-meresek-es-szurovizsgalatok/

A Netflixen, de több más médiumban is valóban sok, férfiakat bántó és degradáló dolog van, ezzel nőként csak annyit lehet tenni, hogy kifejti az ember a környezetének, pl. fiataloknak, hogy ez nem így van, ez nem a helyes út és bizony ez csak a nemek közötti lövészárkok mélyítéséhez vezet, jóra nem.

A nők többsége meg azért hallgat, mert nem érdekli. Maga az egész téma nem érdekli, hidd el a férfiak többségét sem. Éli a napi taposómalmos életét, örül , ha aludhat 6-7 órát, nyomja az igát ( igenis rengeteg nő is !!!) , ideje nincs Netflixet, vagy bármi mást nézni és a legkisebb gondja is nagyobb annál ( és most nem lebecsülni akarom a kérdést)-tényleg életét lényegesen jobban befolyásoló kérdéseken kattog- mint hogy hány béna, basáskodó női szereplő van az Ahsokában.

Rokapapa
Újságíró

Kedves Tomgal!

Azért van ami nem teljesen pontos.
Az oké, hogy egy női magazin nőknek szól de akkor miért kritizálják és korlátozzák az amúgy is nagyon kevés férfi magazint.
Nem tudom, hogy most mi a helyzet a playboy frontján de kb. tíz éve volt mikor betiltották a lengén öltözött nők mutogatását helyette üzletasszonyokat akartak mutogatni. Ha jól tudom nem sokáig tudták korlátozni de ma is folyamatossak a kritikák.

Ami a taposómalmot illeti határozottan igazad van viszont a netflix és disney moslékok pont a fiatalokat céllozzák. Ezeken a kúltur moslékokon felnőve minden nő és férfi gyűlölni fogja egymást.
A nőknek nem fog kelleni férfi mert töketlen ostoba életképtelen idiótáknak fogják tartani őket. A férfiak számára pedig a nő egy elviselhetetlen sárkány lesz aki csak egy dologra alkalmas a két mellének és a pinájának köszönhetően (ez a jelenség már most is mefigyelhető).

Azért ti nők vagytok annyira oda az anyaságért és annak szent szerepéért. Ha az anyák egy ilyen jövőt tartanak jónak a gyerekeik számára vagy akár csak szó nélkül tűrik ezen folyamatokat akkor nagy a gond az anyasággal. Most is az a gondom, hogy szinte egy nő, egy anya sem emel szót ezen dolgok ellen míg apák és férfiak folyamatosan. Viszont pont az anyák azok akik az apák és férfiak felszólalásait dührohammal kezelik le. Természetesen vannak kivételek de a számokat nézve úgy tünik az anyákat egyáltalán nem érdekli a gyerekeik jövője.

tomgal
Olvasó
tomgal

“Az oké, hogy egy női magazin nőknek szól de akkor miért kritizálják és korlátozzák az amúgy is nagyon kevés férfi magazint.
Nem tudom, hogy most mi a helyzet a playboy frontján de kb. tíz éve volt mikor betiltották a lengén öltözött nők mutogatását helyette üzletasszonyokat akartak mutogatni. Ha jól tudom nem sokáig tudták korlátozni de ma is folyamatossak a kritikák.”

Kedves Rokapapa, én konkrétan ( és kizárólag) a Nők Lapját ” védtem” ,hisz ők lettek név szerint említve. A NL nem kritizálja és nem korlátozza az amúgyis kevés férfi magazint. Ők még viszonylagosan normális hangnemben kommunikálnak és a legtöbb férfi témával, problémával ők foglalkoznak. Szóval nem igazán értem kik azok akik ” korlátozzák” a férfi magazinokat, mert a NL biztosan nem. Ha úgy érted, hogy a feministák általánosságban az oké, csak a NL- át nem sorolnám ide.
A Payboy dologra emlékszem, meg arra is , hogy hangosan felnevettem az ötleten, ha egy erotikus magazinból eltávolítják az erotikát , akkor ki fogja venni? Pl. ezen az alapon a ” Kutyák és lovak” magazinból vegyük ki a kutyákat és lovakat , Autó-motor sportból, az autókat és motorokat.Egyébként ki volt az az elmebeteg a Playboynál, akinek eszébe jutott, avagy beadta a derekát ilyesmire ? ( állítólag nem feminista nyomásra történt -a cikkek alapján- és nem teljesen gondolták mellőzni az erotikát, csak a teljes frontális meztelenséget és maga Hefner is benne volt eme döntésben, miszerint elavult már ez a dolog, aztán gyorsan be is látta, hogy rossz döntés volt volt és visszakozott, majd 2017 végén meg is halt).

Egyébként utánanéztem ( természetesen) a 2016- ban behozott ” meztelenség stop” után igen gyorsan, egy évvel később visszahozták és beismerték, hogy igen rossz döntés volt :D.
Hát kérem az üzlet, az üzlet.

https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/world-us-canada-38963007.amp

tomgal
Olvasó
tomgal

“Azért ti nők vagytok annyira oda az anyaságért és annak szent szerepéért. Ha az anyák egy ilyen jövőt tartanak jónak a gyerekeik számára vagy akár csak szó nélkül tűrik ezen folyamatokat akkor nagy a gond az anyasággal. Most is az a gondom, hogy szinte egy nő, egy anya sem emel szót ezen dolgok ellen míg apák és férfiak folyamatosan.”

Ezzel egyet is értek, azzal a kitétellel, hogy kevés számú férfi és apa emel szót , jóval kevesebb, mint gondolnátok. Nézzük vissza a férfi és apa jogokért tartott tüntetéseket, felszólalásokat, de mondhatnám a gyermekjogokat is. ( sajnos elkeserítő az az érdektelenség, amely a videókon tapasztalható, bármelyik hasonló témával foglalkozó cikkben- nem csak női oldalról).

Ne magadból indulj ki, hogy te mit teszel a családodért, vagy hogy neveled a gyerekeidet. Felejtsük már el, hogy a férfiak ( vagy a nők) szentek és mindent jobban tudnak és csinálnak. Egyik sem jobb, ezt garantálom és folyamatosan ezt is tapasztalom.
Hofit tudom idézni , Magyarországon az egy főre jutó bunkók száma 2 fő ( egyébként sok más országban is, esetleg agymosott retardáltra behelyettesíthető a bunkó).

Tehát itt nem arról van szó, hogy jónak tartják, hogy ilyen jövője lesz a gyereküknek, fel sem ismerik a problémát, a veszélyt ( a férfiak többsége sem), el sem jut a tudatukig, nem tudnak összefüggésekben gondolkozni, és /vagy olyan fásultak, fáradtak, hogy túlélnek csak konkrétan. Tehát csak sodródnak az árral a taposómalomban és nem érzékelik, hogy baj van és állítom nem is érdekli a többséget. Sajna ez a nagy magyar valóság.

Miklos1
Olvasó
Miklos1

“Felejtsük már el, hogy a férfiak ( vagy a nők) szentek és mindent jobban tudnak és csinálnak.”

Ez a magad kis szubjektív nézőpontja. Eltekintesz rendszeresen attól, hogy nektek csak hisztizni kell, szépen nézni, és a könnyebb, biztonságosabb, de teljesen értelmetlen munkákat csinálhatjátok. Akkor egyenlőnek hiszed a nőket a férfiakkal? Ó, női ostobaság. Hidd el, hogy a férfiak szentek, mert ilyen viselkedésért, amit ma megengedtek magatoknak, ha rajtam múlna, még a gondolataitokat is megválogatnátok. A nőket amúgy miért kevered ide? A Szexuális dolgokat, szülést, és élősködést kivéve mire lehetne ráfogni, hogy jobbak vagytok?

“Egyik sem jobb, ezt garantálom és folyamatosan ezt is tapasztalom.”

Egy bolond százat csinál, de hiszem, hogy itt senki sem veszi ezt a hormonos, női “logikán” alapuló híg löttyöt komolyan. Attól is függ, hogy milyen körökben mozogsz. Ami téged minősít. Amit én látok, hogy a kiemelkedők között egyre kevesebb nő van (de betuszkolva biszont kb csak az), bármit is nézünk, és brutális az eltérés. Már ha csak azt vesszük, hogy nálunk a vezetői poziban lévő adjunktusok és docensek nagy részét (persze, ha csak nem férfi) lekörözi több friss tanársegéd, vagy lassan végzős phd-s is, akik meg férfiak. Ráadásul ezeknek a férfiaknak családjuk van, gyerekük, a magas pozis kvótanőinknek meg se publikáció, se egyéb tudományos tevékenység, csak leoktat, hazamegy, se család, se férj, csak egyre magasabb kor. A fiúknak, férfiaknak, ha megvan a lehetőségük, kisujjal is alázzák a nőstényeket.

A hallgatók között kevés a fiú, de többször írtam, hogy a különbség ott is egyértelmű. A nők nem tudnak gondolkozni, újat kitalálni, csak a betanított, megtanult módszereket tudják visszaadni. Férfi és női agy, van ilyen és a különbség pedig hatalmas.

Adam Bogomolov
Újságíró

Ez milyen sorozat amúgy? Megint egy gagyi, “húzzunk le még egy bőrt a sztárvársz univerzumról” sorozat?
Engem már az új filmekkel elvesztettek. Marhaság lett az egészből. Ideológiai agymosoda, semmi mondanivaló, semmi értelmes, építő dolog, csak a rombolás, meg polgárpukkasztás. Ezt is kihagyom.

Egyre több nő jön rá, hogy a feminizmus az ellenségük. Valójában a valódi egyenlőség lehetne az, ami békességet hozhatna a bolygónk népére. :-]

tomgal
Olvasó
tomgal

Egy 28. SW bőr…azért vannak jók. A Mandalorian ( mindegyik évada) eddig nekem nagyon tetszett- főleg a Buckalakós, de az egész estés side storyk közül a Rouge One kifejezetten kiemelkedő, nekem a Solo is bejött ( sokat nevettem rajta). Ezeket ajánlom ( mint ős SW fan).

Adam Bogomolov
Újságíró

Köszi, talán még nincs veszve minden. Ránézek az ajánlottakra. :-]

tomgal
Olvasó
tomgal

Szívesen! Annyi pontosítás, hogy 2 sorozat “egybe folyik” a Mandalorian és a Book of Boba Fett, találkoznak a karakterek, szóval a Buckalakós rész a Book of Boba Fett-ben van. De ezek jók, a Mandalorian összes, Book of Boba Fett, Rouge One ( a Solo film és az Obi- Wan Kenobi sorozat még nézhető , nekem nagyon bejött a fiatal kis suhanc Solo találkozása Chewie-val , a Kenobi sorozatban a kisgyerkőc Leia szerintem fenomenálisan játszott.)

hunbagira
Újságíró

Te tényleg fanatikus vagy. Én megnéztem 6 lucasost. És hülye létemre és “férfimegérzésem” ellenére beültem az első disneysre…nos ez benne lett abban az 5 filmben, amelyek esetében kijöttem a moziból.
Azóta meglátom, hogy valami SW messziről kerülöm.

tomgal
Olvasó
tomgal

A Mandalorian és Book of Boba Fett kifejezetten jó sorozatok, totál régi hangulat, semmi túltolt woke, a néhány női szereplő a helyén , kb olyan mennyiségben, mint az eredeti részekben. A Rouge One is nagyon jó lett. A többin már lehet vitatkozni, a Kenobi sorozatban volt ami nagyon nem jött be, de volt ami nagyon tetszett, a Solo inkább aranyos volt én sokat nevettem rajta. A Disney SW 3 uccsó része kritikán aluli, ez az Ashoka is borzalmas ( nem Dawson miatt, de nincs egy normális forgatókönyv, hisztis, engedetlen, értelmetlen döntéseket hozó, kizárólag női vezérkar, max besorolhatatlan fajú izékkel karöltve). Nekem az Andor sem tetszett, pedig abban férfi a főszereplő. A Mando és Boba Fett sorozatok tetszenének, ezt garantálom.

hunbagira
Újságíró

Akkor belenézek ezekbe, de ha átvertel irgumburgum..:)

tomgal
Olvasó
tomgal

Most izgulok…:D

tomgal
Olvasó
tomgal

Az Imdb-én nézők szavazhatnak, ennyien csak nem tévedünk :

https://m.imdb.com/title/tt8111088/

https://m.imdb.com/title/tt13668894/

https://m.imdb.com/chart/moviemeter/?ref_=tt_ov_pop

A sorozatok esetében a részek valóban rövidek, de 90%-ban érdekesek, izgalmasak, látványosak. Nyílván “izlések és pofonok…”

Deadpool
Újságíró

Csúnya pofára esés lesz a vége, de hát mindenki a saját hibájából tanul. :) Amióta megvette a Disney a Lucas filmet, egy értékelhető produktumot sikerült kifosniuk, a Rogue One-t (arra adnék egy erős 7/10-et). A többi (már amiket láttam, a zömét sajna igen…) a köpedelem és a kalap szar tartományban helyezkednek el. Forgatókönyv gyakorlatilag nincs, összeskiccelt scriptekből dolgoznak szerintem, annyira hulladék az amit kapsz. A Mandalorian-ban pl. ilyen részek vannak: a főhőst megbizzák hogy végezzen el egy munkát, megjavítják a hajóját, felszáll, vége. Következő rész: leszáll egy bolygóra, megverekszik a barlang előtt álló szörnnyel, bemegy a barlangba, megtalálja amit keres, felszáll, vége. És baszki nem túlzok, tényleg ennyire agyatlan, ötlettelen, semmilyen hígfos az egész. Ha az Ébredő Erőről kijöttél a moziból, akkor a többinél azt is meg fogod bánni, hogy megszülettél.

hunbagira
Újságíró

Köszi…akkor most dilemmába “estem”. :)

tomgal
Olvasó
tomgal

Majd Te eldöntöd, hogy Neked mi tetszik… :)

Deadpool
Újságíró

Én is amondó vagyok, hogy ne higgy nekem (majd később fogsz :D).

Rokapapa
Újságíró

Abban igazad van, hogy egyre több nő ismeri fel, hogy a feminizmus nem értük hanem elsősorban ellenük dolgozik. Azonban álltalában ezek a nők is tapsikolnak a feminizmus újabb és újabb agyament baromságaira. Remélik sőt hiszik, hogy ez majd tényleg jó lesz nekik aztán ha nem hát kezdődik minden előről.

A sokak álltal felmemlegetett valódi egyenlőség nem fog békét hozni csak újabb és egyre durvább háborúkat. Egyszerűen ilyen az emberi természet, nők és férfiak egyaránt a másik főlé akarbak kerekedni. A különbség csak annyi, hogy ha a nőé a vezető szerep az nem jó a férfinak és általában a nőnek sem míg fordítva mindenkinek jó.
Lehet nagy szavakat hangoztatni de mi is pont olyan emlősök vagyunk mint a többi faj. Amelyik nem fizikaikag erősebb és nagyobb az irányit. Csak ebben a felállásban lehet mindkét nem boldog és kieggyensúlyozott.
A szavaimra jó példa a feminizmus ami a telejes uralmat akar és valódi egyenlőséget zsigerből elutasítja.

Adam Bogomolov
Újságíró

Abból, hogy bizonyos kérdésekben jobbára az egyik fél fog irányítani, még lehet egyenlőség. Ahol az egyik gyengébb, ott jöjjön a másik fél. Fel lehet osztani mindent. A kérdés, hogy mit kezdünk a szélsőségekkel?

Rokapapa
Újságíró

Régen fel is volt osztva minden.
Aztán jött az egyenjogúságba bújtatott egyenlőség és minden felborult.

Hunn
Újságíró

Nem pusztán véleménybuborékokról van szó. Hanem arról van szó, hogy a nagybetűs Valóság és a konszenzusos valóság eltérnek egymástól.

Mit értek nagybetűs Valóság alatt? Az Isten által teremtett világot és annak isteni/természeti törvényeit. Férfiként a sikeres túléléshez, gyarapodáshoz, szaporodáshoz, és mindezek megvédéséhez ezt a Valóságot kell meglátnod és megértened.

És létezik ezzel párhuzamosan a konszenzusos valóság. Ez leginkább a nők “valósága”. Mely arra az egymás közti megegyezésre épül, hogy ha mindenki úgy csinál, mintha a megegyezés tárgyát képező dolgok valódiak lennének, akkor az gyakorlati szempontból “valósággá” válik.

Ehhez viszont tényleg az kell, hogy tényleg mindenki úgy csináljon, mintha. És aki kilóg a sorból, azt kényszeríteni kell, hogy visszaálljon. Ilyen konszenzusos valóság a feminizmus is. Ha mindenki úgy csinál, mintha a nemek között egyenlőség lenne, akkor az a mindennapi gyakorlatban valósággá válik. De ez csak akkor működik, ha a férfiak is részt vesznek benne. Akár akarnak, akár nem.

A média tiszta erőből ezt a konszenzusos női valóságot támogatja… Ennek eleme a feminista kondicionálás. Mi több: a médiának, mint olyannak, pontosan az a feladata, hogy konszenzusos valóságot teremtsen a társadalmat alkotó emberek fejében. Nem csak a feminizmus kérdésében, hanem MINDENBEN. Az élet minden területén.

Amikor bizonyos férfiak kijelentik, hogy ők innentől inkább a maguk útját járják, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy megtagadják a további részvételt a konszenzusos valóság megteremtésében és fenntartásában, és kizárólag a nagybetűs Valóság igazságainak megfelelően hajlandóak élni.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

A bizalmatlanság nem a bizalom ellenpárja. A bizalmatlanság egy a tapasztalaton alapuló tanulási folyamat eredménye.

Incelvagyok
Olvasó
Incelvagyok

Nem kedves nők , hanem kurvák ! Tehetnek egy szívességet amúgy a kurvák . Alapozzák a nőkre a családpolitikát , szarok rá.

common man
Olvasó
common man

Zoli , ezeket a filmeket rendesen nézed vagy mint férfijogi aktivista megfigyelő?