Toplak Zoltán
20 megosztás

A hazai férfimozgalom embermentő akciót indított a kárpátaljai férfiakért

Ukrajnában igazságtalan, embertelen háború dúl. Nyakló nélkül sorozzák be a férfiakat, hogy idegen hatalmak érdekeiért menjenek a mészárszékre, holott egy mihamarabbi béke lenne a résztvevők mielőbbi érdeke. A kényszersorozástól mentett meg a Libertárius Mozgalom Egyesület (LIMO) és a Modern Férfipolitika a Valódi Egyenlőségért Egyesület (MOVE) eddig 152 férfit, családapát.

 

Az ukrán sorozások embertelen és igazságtalan rendszere régóta tudott és ismert. Az áldozatmentő akciót, ahol családapák élete kerül megmentésre a biztos haláltól, a LIMO – Áldozatsegítő Szolgálat kezdeményezte. Ők vették fel a kapcsolatot a kárpátaljai férfiakkal, illetve hozzátartozóikkal.

Az életmentő akció 2023.09.03 – án kezdődött és 2023. 12. 18 – ig bezárólag 152 kárpátaljai férfi életét mentették meg. Ezek a férfiak nem ágyútöltelékek, nem az emberi húsdarálóba való élő hús, ahogyan az otthoni rendszer kezeli őket, hanem élő, lélegző, érző apák, fiak, bátyjak és testvérek. Dolgos, szorgos kezek a családjukért, értékes, becsülni való életek. Ezért lépett fel hatékonyan a fent említett két szervezet (LIMO és MOVE  egyesületek) az érdekükben.

Az akció lényege, hogy a férfiak számára igazolásokat állíttatnak ki, hogy ők anyaországi magyarok, tehát az ukrán hadseregbe nem sorozhatók be. Ezek önkéntes igazolások, melyek most életeket védenek.

Az életek mentésébe a MOVE Egyesület 2023.11.03-án csatlakozott, vállalta, hogy tájékoztató kampányt folytat Telegramon, és eljuttatja az információs pdf – eket az érintetteknek, valamint felkutatja a további lehetséges áldozatait a kegyetlen és igazságtalan rendszernek.

Az akció a LIMO és a MOVE egymással kiemelt partneri viszonyt folytató szervezet kiemelt közös akciója, mely komoly kockázattal jár az ukrán hatóságok esetleges ellenséges fellépése miatt.

Az akció folytatódik, mert: “nem lehetünk nyugodtak – vallják az önkéntesek mindkét szervezetnél – míg egyetlen magyar férfi is veszélyben van.”

Végül következzen két részlet egy beszélgetésből, melyet az egyik önkéntes folytatott egy érintett feleségével.

 

 

A beszélgetés részlet egy Telegram üzenetváltásból, ahol az egyik áldozat feleségével egyeztet az önkéntes. Van egy gyermekük is a kárpátaljai magyar férfinak és feleségének, neki bújkálnia kell, még az autó sem lehet a nevén, mert rögtön megtalálnák az alapján.

Ezek a férfiak sokmillió társukhoz hasonlóan nem csak önmagukban fontosak, hanem férji, gyermeki, apai, testvéri mivoltukban is. Nemcsak magukban álló szigetek ők – bár így is Isten végtelen értékes teremtményei – hanem emberi kapcsolataikban is. Ezért kell mindent megtenni érte, hogy éljenek és szolgálhassák, szerethessék ővéiket.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
20 megosztás


5
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
1 Egyéni hozzászólás
4 Válasz hozzászólás
2 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
Adam BogomolovHunnSzergej55Toplak Zoltáncsakafoci Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
csakafoci
Olvasó
csakafoci

Nem mintha a másik oldalon nem még értelmetlenebbül lennének a vágóhídra küldve. Oroszokat nem akartok menteni? Akkora csicska vagy te Toplak, hogy komolyan szégyellek, egyszer picsogsz mint egy hp, egyszer bebizonyítod, hogy valláskárosult vagy, egyszer meg csak simán idióta, mint itt.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Döntsd már el, hogy éppen mi bajod van. Múltkor még az ukránokat védted keményen. :D

Hunn
Újságíró

Az orosz férfiakhoz semmi közünk, az ukrán férfiakhoz semmi közünk. A kárpátaljai magyar férfiak a mieink, hozzájuk van közünk. Ebben a háborúban egyedül az ő sorsuk az, ami fontos számunkra. Fura, hogy ezt egyáltalán le kell írjam, annyira magától értetődik.

Adam Bogomolov
Újságíró

Ezt be kéne keretezni, annyira telitalálat!