Toplak Zoltán
0 megosztás

Gyenge vagyok sokszor, de büszke. Nem adom magam – sem ide, sem oda.

A cím azt hiszem, némi magyarázatra szorul. Olvasom, hallgatom, milyen a Férfi, az alfa, a Red Pill, az erős férfi. Feministák, nők, férfiak, Red Pillek és Bedő Imre írja, mondja milyennek kellene lennem.

Értem, persze, van elvárás a férfival szemben, védje a nőt, éjjel ő nézze meg, ha gyanús zaj hallatszik a házból, ő ölje meg az egeret, ő menjen a belső oldalon a gyorsforgalmi szélén… stb.

Állni kell a shit teszteket is, humorral oldani a feszültséget, testbeszéddel kifejezni, hogy nyugodt, erős, szeretetteljes vagyok, mikor a nő éppen hisztizik, akkor is.

Cserepet kell igazítani, én megyek a tetőre, fát vágni, én kezelem a motorfűrészt, eldugul a csap én szerelem meg, de a saját holmimat is nekem kell rendben tartanom, illatosnak, tisztának lennem… persze értem én.

Csak pont nem érdekel. Úgy érzem a sok “igazi férfi” elvárás között elveszek én. Akiről szól mindez, akiért, akinek a személyiségfejlődéséért kitaláltuk mi, közösen mindezt, talán az idők elején. Csak akkor kőkést kellett készíteni, ma motorfűrészt berántani. Mindegy. Elegem van az elvárásokból.

Mi van, ha néha megharagszom, amikor nőm hülyeségért veszekedni kezd? Ha nem nyírom le időben a füvet? Ha akkor húzok ágyneműt és pókhálótlanítok, amikor nekem jólesik, és nem amikor a vendég szeme kívánná?

Hát az van, hogy pont nem érdekel mi van. Leszek egy ideig pária, számkivetett, jön a magány sivataga. …és talán a belátás, hogy én vagyok az ostoba, vegyek már erőt magamon, fűrészeljem fel azt a fát, takarítsam ki a szobám, váltsak tiszta alsót, stb. Kezeljem helyén a női hangulatokat.

… de az is lehet, hogy kunyhót építek a magány sivatagának közepén és beköltözöm. Az én komfortérzetem, az én közérzetem és az én örömöm lesz a fontos és nem mások elvárásai. Kerül, amibe kerül.

Nem biztos, hogy mindig ki akarok törni a középszerűségből, mindig hős akarok lenni – néha csak őszinte és kényelmes. Ez van, elég a külső kényszerekből, ha azok még oly jó szándékúak is.

 

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
0 megosztás


2
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
0 Válasz hozzászólás
10 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
2 Hozzászólások szerzői
HunnSe - se Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Se - se
Újságíró
Se - se

Nő az a nőnemű akit kívánok, férfi az a hímnemű akit irigylek.
(azért mert a nekem kívánatos nők őt kívánják)

Az se rossz módszer, ha másoktól kérdezzük hogy mitől férfi egy hímnemű – mert egész jó névjegy a kérdezettről az, amit válaszol.

Hunn
Újságíró

A nagy internetes megmondások szerintem igazából csak jó szándékú tanácsok. Az adott emberen áll, hogy melyiket fogadja el, és kitől. Férfiként mindenképpen magadnak kell megcsinálni az életedet olyannak, amilyennek szeretnéd. Mert más nem fogja helyetted, és igazából nem is érdekel mást. Sem az, ha “alfahím” vagy, sem az, ha “lúzer” vagy. Ez van, ilyen a férfilét. Egyszemélyes hadsereg. Nem egy másik férfivá kell válni, csupán önmagunk legjobb verziójává. Aki egyébként még úgy is messze nem tökéletes.

A férfiasság szabályai amúgy az elmúlt pár ezer évben nem változtak, egyedül a feminizmus kavart be az egyik részterületen. Ennek következtében minden férfinak választani kell két opció közül: “simp” vagy “pimp”.

Boldog Újévet!