Férfihang.hu
9 megosztás

A legférfiasabb dolog az apaság- beszélgetés a Mi Hazánk plakátkampányáról

Javában tart a társadalmi célú óriásplakát-kampány, mely a gyermekvállalás fontosságára hívja fel a figyelmet. Erről beszélgettünk a kampány egyik elindítójával, dr. Téglásy Imrével.

A  kormánynak lassan másfél évtizede nincsenek érdemi eredményei a demográfiai helyzet javításának terén, melynek okairól már korábban is írtunk. A férfiakat – majd később a nőket -megszólító országos plakátkampány ezért hiánypótló kezdeményezésként indult útjára január elején Novák Előd Mi Hazánkos parlamenti képviselő és az Anya-Ország Alapítvány közös kezdeményezésével.  A „Legférfiasabb dolog az apaság – A gyermek áldás” üzenete nemcsak az utcákon látható, de komoly társadalmi visszhangot is keltett. Az alábbi videóban a Férfihang Civil Társaság alelnöke, Halász Géza beszélget a plakátkampány céljairól, lehetőségeiről, a magyar demográfiai viszonyok alakulásáról, valamint a nők és férfiak helyzetéről  dr. Téglásy Imrével, az Anya-Ország Alapítvány elnökével.

 

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
9 megosztás


18
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
16 Válasz hozzászólás
31 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
Adam BogomolovHunntomgalSzergej55hunbagira Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Toplak Zoltán
Újságíró

Mi Hazánk szavazó lettem. Legalább érzékeli a férfiak problémáit, ha még keveset is tesz értük. A Fidesz magára hagyta a férfiakat.

hunbagira
Újságíró

Jól teszed.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ezek a szalonjobbosok Csurka óta kábítják a jónépet, már a harmadik álca mögött. Az emberek csalódtak a Miépben, azt remélték, majd a Jobbik megváltást hoz. Az szétesett, most a Mi Hazánk vette át a stafétát. A többség meg természetesen azóta sem tanul semmiből.

Hunn
Újságíró

A Jobbik pálfordulása óta nyilvánvaló, hogy Magyarországon sosem fog az megtörténni, hogy bármilyen párt megválasztása máról holnapra elhozza nekünk a szebb jövőt…

A kulturális háborút kell megnyerni, hogy az emberek alapból magyarként és keresztényként gondolkozzanak. Hogy ez legyen a nemzeti minimum. És akkor a pártok is eleve ezen az alapon fognak politizálni.

Tehát azt a befektetett munkát és időt, amivel ez elérhető, nem lehet megúszni.

Mindazonáltal egy nemzeti érzelmű és anti-feminista párt számíthat az én szavazatomra is.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

A pártok és politikusok nem a problémák megoldásában, hanem a kreálásukban és fenntartásukban érdekeltek, én pedig nem szeretnék bohócparókát magamra ölteni és eljátszani, hogy az én életem általuk bármiben is megjavulhat.

Minél több felelősséget és szerepvállalást hárítunk el magunkról, ezek az élősködő férgek annál több hatalomhoz jutnak és annál nyomorultabb lesz az életterünk.

Hunn
Újságíró

Azt azért valljuk be: egy olyan magyar párt, amelyik nyíltan kimondja, hogy nekünk Kárpátalja miatt bizony területi követeléseink vannak Ukrajnával szemben, és ráadásul még anti-feminista is, az TÖKÖS, és még akkor is megérdemel egy szavazatot, ha amúgy nem igazán hiszünk a képviseleti demokráciában…

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Azt mondok neked politikusként, amit csak hallani szeretnél. De amíg nincs garancia arra, hogy ez nem változik meg a választások után, az egész semmit sem ér. Na ez a nagy helyzet.

Hunn
Újságíró

Na jó, de ha egész életünkben pont az ellenkezőjét mondták a politikusok az egyik oldalon, mint amit hallani szeretnénk, vagy csak egy nagyon felvizezett, messziről és szemüveg nélkül minimálisan hasonlító verzióját a másik oldalon, akkor ha végre van egy párt ami azt mondja, amit tényleg hallani szeretnénk, az legalább valamiféle haladás, vagy nem?

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Nem, mert a rendszer alap működésmódjától eltérően üzemelni egyik pártnak sem éri meg hosszabb távon ebben a felállásban. A fidesz is szebben beszél, mint Gyurcsányék, de pusztításban már azok többszörösét összehozták. Amíg a tömegek megeszik minden hazugságukat, nem is kell aggódnia egyik bandának sem, ez is bizonyítja, hogy nem való ez a szavazgatás mindenkinek.

tomgal
Olvasó
tomgal

Én mindig mondtam…( hogy milyen férfias az apaság, majdnem meg lettem kövezve, pedig csak annyit állítottam, hogy számomra, az az igazi férfi, aki apa, vagy potenciális gyermeket akaró férfi). 2 napja láttam a plakátot és jó érzés töltött el, amikor megpillantottam.

Egyetértek a születés utáni automatikus apasági vizsgálattal és a férfiak valamilyen szintű vétójogával is abortusz esetében ( házasságon belül mindenképp). Nem tudok olyan országról sajnos, ahol lenne. Nyilván vannak olyan országok, ahol teljesen tiltott, de olyan ország, ahol lehet abortusz, de az apa vétózhatja…én nem találtam. Ez is sajnos politika. A nők 66 %-a nem szavazna egy ilyen pártra, mert ennyien támogatják az abortuszt itthon ( és a férfiak 63%-a is).
Ezek sajnos a tények.

Sőt, úgy látom az elmúlt években a helyzet csak romlott ( a ballib hatásra), ugyan itt nincs nemek szerint lebontva, de igen elkeserítő a helyzet:

https://www.pewresearch.org/short-reads/2023/06/20/support-for-legal-abortion-is-widespread-in-many-countries-especially-in-europe/

Mondjuk itthoni felmérés már 72%-ot mond és ebben azért benne vannak azok , akik magzati betegség, anya életét veszélyeztető helyzet, vagy nemi erőszak esetén engednék- a többi esetben tiltanák- ezzel értek magam is egyet.)

https://index.hu/belfold/2023/09/03/abortusz-felmeres-kutatas-magyarorszag-terhesseg-megszakitas/

Egy kicsit off, de nem nagyon (az apaság jelentős vonal benne), bemutatják végre a magyar mozikban, egyébként meglepődtem volna, ha pont nálunk nem :

https://librarius.hu/2024/01/27/ingyen-jegyet-igenyelhetsz-a-szabadsag-hangja-vetiteseire/

Toplak Zoltán
Újságíró

tomgal, de jó megint látni! Régóta nagy kedvenc vagy. :-)

tomgal
Olvasó
tomgal

Köszi, az a fránya sok meló…illetve már a kritikus szinten aluli létszám.

Adam Bogomolov
Újságíró

Sajnos mindenhol ez megy. Ameddig egy ember ellátja a feladatokat, addig nincs erősítés. Sok helyen már eleve úgy írják ki az állást is, hogy látszik, minimum 2-3 ember munkáját kéne elvégezni. A kedvencem, amit mostanában láttam: oktatásszervező értékesítő. A feladatkörét elolvasva kb még további két ember feladatait látja el…

Komoly változások kellenek, mert a fizukat is egyre jobban letöri a válság, s ha ez így megy tovább, könnyen a ’29-es szinten találhatjuk magunkat.

Toplak Zoltán
Újságíró

Viszont pont az alacsony fizetések miatt vonzó sok befektetőnek Mo. Ha sok munkahelyet szeretnénk, akkor ez fontos.
Persze amikor annyi a munkahely, hogy vendégmunkások jönnek be…. akkor azért lehetne emelni a fizukat.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Nincs olyan sok munkahely, viszont a meglévőkről kirugdossák a munkaerőközvetítő által alkalmazott magyarokat, miután betanítják a fele annyira fizetett indiait, filippínót vagy indonézt.

Adam Bogomolov
Újságíró

Így van! Minél “több munkahelyet teremtenek” kifejezés helyett inkább a munkaerő átalakulásáról kellene szólni, mert folyamatosan letörik a fizetéseket a bevándorlók, illetve az, hogy annyi munkahely nincs, mint amennyiről a fáma szól. Elég szétnézni, főleg Keleten. Egyébként nem is értem, minek növelni tovább a gazdaságot, ha már minden magyar papíron dolgozik. Akkor ideje lenne azért tenni, hogy a fölösleges extra export helyett, aminek a profitját úgy is kiviszik, inkább a meglévő népjóléti szint emelkedjen. Ha kell, a Kormány részére tudok adni tanácsokat. Ja, nem kell… :-D

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Gyári munkás, logisztikás helyeket már van, ahol Bp-től nyugatra is csak hónapok után talál az ember, és most nem Belső-Somogyról van szó egyáltalán.

Adam Bogomolov
Újságíró

Mondjuk igen, ez is igaz!