Férfihang.hu
0 megosztás

Halld meg, ó férfifül a női panaszt! Női negatív tapasztalat válás után

Pusztán okulásul. Magazinunk olvasói nem ilyen férfiak, mint a cikkben szereplő. Csak a női tapasztalat megfismerése okán közöljük az alábbi írást.

Eredeti cikk.

Válásom után olyan voltam, mint egy kicsi, foltos őzike, aki csillogó, ártatlan szemmel egyedül bolyong a randevúk erdejében. Fogalmam sem volt, mire számíthatok, és valószínűleg zavartnak is tűnhettem. Aztán online társkeresésbe kezdtem a tinderen.

NINCS ESÉLYEM MÁSHOL ISMERKEDNI

Elvált szülőként elfoglalt vagyok, ezért kihívást jelentett az új emberekkel való találkozás az elfoglaltságaim és gyermekeim tanórán kívüli tevékenysége miatt. Úgy éreztem egyáltalán nincs esélyes máshol ismerkedni. Azon gondolkodtam, hogyan csináljam, egyáltalán merre menjek? Mindenki az online társkeresőt ajánlotta.
Az elején haboztam, hogy egyáltalán kipróbáljam-e az online világot, de végül is úgy döntöttem, megpróbálom. Meggyőztem magam arról, hogy nekem is haladnom kell a korral, hiszen ilyen a mai modern társkeresés, meg amúgy is, gyermekét egyedül nevelő, dolgozó anyaként esélyem sincs máshol ismerkedni.
Az igazság az, hogy fiatalkoromban sem voltam az az éjszakai bulizós csaj, kicsit félénk voltam, és ezen a fronton semmi sem változott. A netes kapcsolatokról mindenféle rémtörténetek jutottak az eszembe, amiket még kamaszkoromban anyám nevelő szándékkal tanított, ezzel próbálta megvédeni a meglévő tisztességemet. Ma is hallom a hangját, „nehogy leállj mindenféle ismeretlen férfiakkal”.
Próbáltam anyám intelmeit félretenni, és meggyőzni magam, hogy ma már nem baltás gyilkosokkal fogok találkozni, akik ragasztószalagot és kötelet cipelnek a hátizsákjukban, hogy elkapják a következő áldozatukat, hanem valószínűleg olyan férfiakkal, akik szintén társra, kapcsolatra vágynak.


BARÁTOK TANÁCSA

Megkérdeztem a barátaimat, hogy melyik társkereső oldalt próbálták már ki, és melyiket ajánlják. Sokan azt mondták, hogy mindent, csak a Tindert ne, mivel köztudottan az „alkalmi kapcsolatok oldala”. Akkor inkább Badoo vagy valami más.
Kezdetben megfogadtam a tanácsukat, de kíváncsiságból mégis úgy döntöttem, hogy letöltöm a Tinder alkalmazást, hadd lássam, miről is van szó.

FÉRFIPROFILOK TRENDJEI

Szombat este unatkoztam, mivel egyedül voltam, gyerekek nélkül. Gondoltam, megnézem, mit kínál a társkereső. Eszembe jutott a húgom tanácsa: „Menj a 20-asra!” Uh, na, azt tuti nem! – gondoltam, hiszen elmúltam már negyven, ez számomra már pedofília. Így elkezdtem a hozzám hasonló korú férfiak profilját nézegetni.
Miután sok férfiprofilt megnéztem, észrevettem egy trendet. A férfiak jellemzően a következő szlogeneket tették fel:
„Becsületes nőt keresek.” – Rendben. Ez átlagos téma. Azt gondoltam, sok férfi találkozott már tisztességtelen nővel, ezért tartják fontosnak. Ők az a kategória, akiknek valószínűleg hazudott a nejük, vagy félrelépett.
„Nincs dráma, kérem.” – Mivel a 40-es éveim elején járok, elváltam, gyerekekkel, idősödő szülővel, munkával, azt hiszem, nekem már nincs drámám.
„Leégtem – az exem pénz nélkül hagyott hátra, így ha ingyenes utat keresel, nem vagyok az.” – Erről semmit sem tudok mondani, rögtön tovább is kattintok. Kit érdekel az az férfi, akinek az a legfontosabb jellemzője, hogy egy olcsójános?

ÚJRA NEKIFUTOK A TINDEREN

Amint újra kinyitom az alkalmazást, számtalan férfiképet rostálok át.
Soha életemben nem láttam ennyi szelfit férfiakról az autóik volánja mögött. Vajon mi készteti őket arra, hogy azt higgyék, ez fejezi ki legjobban önmagukat? Talán azt gondolják, hogy ez mutatja meg a belső Don Juanjukat? Aztán ott vannak a fürdőszobai tükör előtti képek, amelyeken úgy néznek ki, mintha utálnák az elkészített kép minden percét. A tökéletes póz elérése érdekében arcuk eltorzul, mély fájdalom ül ki rajtuk, miközben próbálják a telefont elég mélyen tartani, hogy elkapják a megfelelő szöget.

TALÁLKOZOM A „PASIVAL”

Szűrtem, rostáltam, végül találtam egy „becsületes nőt keresők” csoportjába tartozó, számomra szimpatikus férfit. Profilja szerint 45 éves volt, cégtulajdonos, korábban gyakran utazott, elvált, alkalmi randevúkat keresett. Oké, ez jól hangzik – gondoltam, mivel egyelőre én sem szerettem volna többet.
Kockáztattam, és elkezdtem chatelni az úrral. Elég kedvesnek tűnt. Néhányszor még telefonon is beszéltünk. Nem vagyok az a típusú nő, aki gyorsan dönt, de végül úgy határoztunk, hogy találkozunk egy helyi bevásárlóközpontban. Odakint vártam, a megbeszélt helyen, és egyszer csak egy „pasi” sántikált oda hozzám.
A profiljában semmi olyanról nem volt szó, hogy sántikál, és természetesen olyan sem, ami őszinte lett volna a korával kapcsolatban, mert a pokolba is, sehogy sem volt 45 éves! Valójában közelebb volt apám korához, aki akkor 69 éves volt. A kép, amelyet online feltett, 30 évvel ezelőtti. Szótlan lettem a döbbenettől. Most komolyaaaan! Ő az a férfi, aki becsületes nőt keres?

A PUMPA KEZDETT FELMENNI BENNEM

Mivel alapvetően nincs önbizalmam, így nem is tudok bizonyos helyzeteket rögtön jól kezelni. És valahol meg is sajnáltam, nem akartam megbántani a férfit, ezért bementem vele a bevásárlóközpontba. Elkezdte mondani, hogy lábproblémái vannak, és orvoshoz kell fordulnia. Megálltunk egy helyi szendvics- és juice-bár előtt. Bámultam az étlapot, és azt kívántam, bárcsak otthon lennék most a gyerekeimmel.
Majd így folytatta: sok cikket olvasott, amelyek tanácsokat adnak az először randevúzó férfiak számára, és a cikk azt javasolta, hogy soha nem szabad elvinni egy nőt rögtön vacsorázni, csak találkozni kell vele egy italra, mert a nők mindig csak ingyen vacsorát akarnak. Na, a pumpa kezdett felmenni bennem, összecsaptam az étlapot, és rendeltem egy narancslevet.
Elkezdte mesélni az élete történetét, hogy jelenleg egyedül él, ápolóiskolába járt, még nem vált el, de hamarosan megtörténik, és ez a második házassága, de három különböző nőtől van gyermeke. Ott ültem, és azt éreztem, hogy most rögtön hazarohanok. Nem tudom, miért maradtam mégis ezek után…

HOGY LEHETTEM ENNYIRE OSTOBA

Nem tudtam mit mondani ennek a pasinak. Visszatekintve, azt kellett volna mondanom, hogy miért tett közzé magáról 30 évvel ezelőtti képet, és miért vezette félre saját magát? Megittuk az italunkat, mindenki fizette a sajátját, és együtt sántikálva sétáltunk ki a parkolóba.
Hazafelé azon gondolkodtam, hogy lehettem ennyire ostoba. Elsősorban magamra haragudtam, hogy miért nem voltam körültekintőbb. Miért mentem bele ebbe a játékba, amikor rögtön láttam a pasin, hogy egy csaló, aki mindenkit félrevezet, de elsősorban önmagát. Miért adtam neki esélyt, amikor az első pillanatban egyértelmű volt számomra, hogy ő nem a becsületesek csoportjába tartozik? Mint utólag kiderült, ő csak egy megkeseredett olcsójános. Hazamentem, és dühömben két dolgot tettem: letiltottam a pasit a társkereső oldalon, és „elrejtettem” a profilomat.
Az online társkeresésem még nem ért véget: meggondoltam magam, és miután a tinderre visszatettem a profilomat, találkoztam egy fantasztikus férfival, akivel még ma is randevúzom. Sok sikert neked is a kereséshez! Vigyázz magadra, próbálj sokat nevetni, és ne felejtsd el: lehet, hogy innod kell néhány varanggyal, mielőtt találkozol a hercegeddel.

Egy jó tanács – Fleischer Gabriellától (párkapcsolati- és válási tanácsadó)
Ezt a történetet ne úgy olvasd, hogy a társkereső oldalak rosszak, és minden férfi hazudik. Azt tapasztalom, hogy a válás utáni randevúkon más emberek is szereznek hasonló tapasztalatokat.
Az emberek egyébként nem mindig olyanok, mint amilyennek online jelenlétükben látszanak. De a való életben sem fognak mindig ugyanúgy kinézni, nem olyanok lesznek, mint amilyennek elképzelted őket.
Az első találkozás előtt videócsevegj, mielőtt további lépésre szánod el magad!

 

 

Post Author: Férfihang.hu

Férfihang.hu
f Facebook
0 megosztás


22
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
8 Egyéni hozzászólás
14 Válasz hozzászólás
25 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
common manschwarzwaldIjkHunntomgal Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Adam Bogomolov
Újságíró

Nem tudom, hogy csak nálam jelenik meg így, vagy mindenki úgy látja, de mintha nem lenne szépen tördelve a sorok halmaza, így sok szöveg belelóg a jobb oldalon lévő képekbe. Nehezen lehet így olvasni. :-[

Toplak Zoltán
Újságíró

köszi, nézem.,

Taki
Olvasó

Aha szóval azt a férfit aki elvált, leégett (vagy csak a töke tele van a lehúzós nőkből) már élből ki is nyomja hogy olcsójános, (mert ő micsoda elvált egyedül gyereket nevelőként? Sugarmommy?) és persze hogy az kell neki aki cégtulajdonos! CÉGTULAJDONOS! az. itt már el is vakult és képes egy 30 évvel korábbi képet benézni mostaninak?? Meg is érdemli.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Meg saját magát vezette félre a fickó, de azért az istenbarma csak bedőlt neki. :D

tomgal
Olvasó
tomgal

És amit ő el is ismer:

” Hazafele azon gondolkodtam, hogy lehettem ennyire ostoba. Elsősorban magamra haragudtam…”

( na ezt is csak-tisztelet a kivételnek-nőtől fogjuk olvasni:), egy férfi mindenkit hibáztatott volna, “szemét, hazug kurva”, önmagát kivéve, hisz őt megtévesztették)

Bela
Olvasó
Bela

Hát persze, Tomgal cica, nincs egyetlen férfihibáztató írás sem a világhálón.
Itt vagy például te is, a férfimozgalom oldalán, és a férfiakat fikázod. Hát köszi.

tomgal
Olvasó
tomgal

Nem fikázom, felhívom a figyelmet rá, mert ez megakadályozza a férfiaknál sok esetben a saját helyzetük javulását, saját sikereik akadálya, ha nem látják be, ha tévednek. Ez tapasztalat. Sőt saját magammal szembeni tapasztalat is. Amikor ezen javítottam, sokkal jobb lett a kommunikációm és ez egy párkapcsolatban nagyon fontos. Ameddig nem tud valaki beismerni, elfogadni, elismerni a másik nem irányába, addig esélye sincsen.
Ha mindig a férfiak ( másik oldalon a nők) az áldozatok, ha mindig az egyik ( saját) nem a tökéletes, a másik a szemét, a hazug, az aljas, amíg az emberek nem látják be saját hibáikat és bizonyos esetben felelősségüket egy történetben, addig csak tapicskolnak és dagonyáznak az önsajnálatban és más hibáztatásában, ami egyáltalán nem visz előre. Zoli szerintem valami ilyesmire akarta felhívni a figyelmet, hogy figyeljünk oda a másikra, próbáljuk néha beleképzelni magunkat a másik helyébe és elfogadni, hogy a másiknak sem könnyű….

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Szövegkörnyezet alapján ez inkább tűnik “szegény szerencsétlen áldozat vagyok, léccci sajnáljatok!”-nak, mintsem belátáson alapuló önkritikának, főleg hogy az egész maszlagról süt a sértettség.

tomgal
Olvasó
tomgal

Te nem lennél megsértődve, ha egy magáról 28 éves kori képet kitevő 48 éves nő jelenne meg a randin, aki nem csak 20 évvel idősebb, de 20 kg-al több is, mint a képen , noch dazu magát egyedülállónak vallva, miközben van 3 gyereke ? Nem éreznéd úgy, hogy becsaptak, az idődet vesztegették, átvágtak, hazudtak neked ?

Egyébként vastagon szedett az alcím ” hogy lehettem ennyire ostoba”

És ezzel zárta: …”és találkoztam egy fantasztikus férfival, akivel ma is randevúzom”

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Leírtam a netes “”társ””keresésről a véleményem. Ehhez tartom is magam, tehát ilyen jellegű csalódás nem nagyon érhet. Ha pedig másmilyen ér, feldolgozom. Annyira pedig vagyok nem jóhiszemű, hogy az internetes cikk formájában történő picsogást nem fogadom el érvényes megoldásnak. :)

Bela
Olvasó
Bela

“Cégtulajdonos, korábban gyakran utazott”
Beszarás, milyen eredeti :-D :-D :-D

Valahogy ez a cikk sem a festő Jóskáról vagy a hivatalnok Dezsőről szól. Cégtulajdonos!!! Az kell a nagyseggű Rozinának.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Az internetes társkeresés maga a pöcegödör, az pedig a leghazugabb önbeteljesítő tévhit, hogy nem lehet máshol ismerkedni. Lehet, sőt kell is, mert az internet jellegéből adódóan megfojt minden értelmes lehetőséget a felhasználók 90 százaléka (de szerintem főleg a férfiak) számára. Mivel a férfiak kezdeményeznek, a nők meg inkább válogatnak a jelentkezők között, nem kellett sok év, hogy az ilyen tematikus oldalak dinamikája teljesen félremenjen. Mivel a férfiak baromi nagy százalékának sem kedvelés, sem párbaállás nincs, ha csak olyat választ ki, aki látszólag bejön neki, így egy idő után elkezdtek többségében abba az irányba menni, hogy mindenkit szívecskéznek/ jobbra húznak. Így ha nem is feltétlenül bejövős hölgyeménytől jön visszajelzés, még az is valamivel több az abszolút semminél. Így a férfiak kénytelenek mindenkit jobbra húzni, a nők meg naponta 100 matchet kapnak, ha nem rondák, mint a bűn (akkor csak 30-at). Így a férfiak nagy része továbbra sem kap visszajelzést, a nők felé pedig túl sok kezdeményezés létesül, messze több a kiégés nélkül kezelhetőnél (plusz f*szos képek), sem normális üzenetváltásra, sem más értelmesre nem hagyva lehetőséget. Azt már hagyjuk is, hogy 2-10-szeres a férfitöbblet ezeken az oldalakon, és amit találni lehet, abban sincs sok köszönet egyik oldalon sem.
Ismerkedni csakis SZEMÉLYESEN!

Bela
Olvasó
Bela

Számomra megdöbbentő, hogy a férfimozgalom állítólagos zászlóvivője ilyen férfihibáztató, gyalázó, a beteges hipergámiát bemutató cikket jelentet meg az oldalán.

“Látókör szélesítésre jó ez a tartalom” ?

Semmire sem jó, már bocsánat.

tomgal
Olvasó
tomgal

Ugye nem azon lepődünk meg, hogy vannak hazugok a netes párkereső oldalakon ? Vannak nők és férfiak között is bőven: ezer éves képpel, 20kg-al kevesebbre retusálva, nem korrekt kapcsolati státusszal, teljesen más foglalkozást álmodva…itt inkább az a mellbevágó, hogy ő ” egy őszinte nőt keres” azért ez elég vicces. Ez nem férfi, ez ember hibáztató , ez nemtől függetlenül ultra gáz, ha valaki teljesen másnak adja ki magát, mint ami- és ez bizony a nőkre is vonatkozik, nem kicsit. Itt szó nincs általános férfi hibáztatásról, ez csak az érem másik oldala. Van ilyen is…

Bela
Olvasó
Bela

A cikk kizárólag a gonosz, a nőt átvágó FÉRFIRÓL, a béna, hazudozó FÉRFIAKRÓL szól, az érem másik oldalát nem mutatja be.
Ez nem a she.hugy vagy a wmn, hogy ilyeneket osszanak meg a szerkesztők.

Taki
Olvasó

Az érem másik oldalával kapcsolatban elég beszédes hogy már ilyen szlogenekkel futott össze – nem kevés negatív tapasztalat állhat mögöttük:

Becsületes nőt keresek, Nincs dráma, kérem, ha ingyenes utat keresel, nem vagyok az.

Hunn
Újságíró

Tudni kell olvasni a sorok között. Amit a hölgy nem írt le, az volt a probléma gyökere.

Az, hogy férfi nem is volt gazdag cégtulajdonos.

Ijk
Olvasó
Ijk

Majd pár pofára esés után eljon a komfort igény, és jó lesz a leegett de stabil atlagjoska. Kisanyam ez nem ingyenes pasivalaszto app, te mit mutatsz fel 40-es közel 0 szexpiaci értékkel, elvaltkent, gyerek csomaggal amiért majd valódi cegtulajok a 20-as kurvak helyett téged akarnak?

tomgal
Olvasó
tomgal

Már találkozott vele, “egy fantasztikus férfival. ”

Itt a hazugság volt a fő probléma, de csak a ” cégvezetőt” akarjátok meghallani.
Ha az nem lett volna benne, nem lenne min lovagolni, mellette még volt sántikálás, 30 évvel ezelőtti kép is, nem 45, hanem 65.., meg egyedülálló létére még házas (2.) miközben 3 nőtől 3 gyereke van.
Ápolóiskola, azaz épp nincs állása ? ( nem a cégvezetés hiánya a gond, hanem, hogy esélyesen nincs jövedelme- lehúzás veszély!!! – a férjednél természetes- vagy az lenne, ha munkáját, egészségét veszti kitartasz , támogatod, de egy vadidegennél ?!)
A nő smv-ben a gyerekei ellenére lényegesen magasabb szinten állt , nem beszélve arról, hogy ő nem hazudott magáról.
És talált is párt, akit fantasztikusnak nevez és aki esélyesen nem cégvezető , de van állása és aki talán nem hazudta valaki tökmásnak magát.

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Érdekes, az én elvált nő ismerőseim nem a válást követően kezdtek el csak ismerkedni. Folyamatosan “végigismerkedték” a házasságaikat. Volt aki már az első lagzijában bukott le rögtön, hajnal felé a rendezvényház mosdójában. Ezekből lett a mai 35-45. korosztály. Egy görbe hétvégénél többre nem is kell a társaságuk.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Az emberek többsége rég elfelejtette, mire lenne való a házasság és hogy működik, illetve külső nyomás sincs, így minden csak a saját hülyeségükön múlik és bukik is el. Amíg nem azok az első szempontok egy komoly kapcsolathoz, hogy a felek hogy állnak az elköteleződéshez, mik a terveik családalapításhoz, milyen családjuk és anyagi hátterük van, addig nem tudom, mit várunk. Persze az esze legjobb esetben is csak akkor jön meg mindenkinek, mikor már késő. A gyerek és mindenki más meg ihatja a levét ennek.

common man
Olvasó
common man

Tényleg nem értem mit gondolnak egyesek.Én az edzőcipőmet vagy fél évig kerestem míg meg tudtam venni jó sok pénzért.Nagyon jó cipők de egy kapcsolat azért ettől több(kéne,hogy legyen)