Toplak Zoltán
4 megosztás

Válasz a Nők Lapja “Láthatatlan munkások” című kampányára

Bevallom először felháborodtam a címlapot meglátva. Gyerekkorom óta vagyok bombázva a nők problémáival, érzékenyítve a gondjaikra. Tökre önvizsgálatot tartottam, beláttam, igen a rosszabbik nembe születtem, bűntudatom volt, stb. Soha, senki nem köszönte meg nemcsak az én erőfeszítéseimet, amit a nők boldogabb életéért tettem, de rengeteg férfitársamét sem. Mi változtunk, önvizsgálatot tartottunk és más lett a gondolkozásunk, a magatartásunk, és a szokásaink. Erre mi jön velem megint szembe – már megint -, egy újabb férfibasztatás. Komolyan: soha nem lesz már elég?

 

Aztán persze lehiggadtam, és józanul kezdtem gondolkozni. Sokminden eszembe jutott. Pl. a korábbi, falusi kolléganőim, akikre az ünnepekkor rengeteg plusz munka várt. Kitakarítani a lakást, sütni-főzni, vendéget látni, kiszolgálni, majd újra végigtakarítani a házat. És ebben leginkább csak a másik nőre számíthattak. Jogos igény, hogy kevesebb legyen a vállukon.

Másrészt. Nemcsak női láthatatlan munka van. Főleg ahol kert, udvar van és vidéken. Fahasogatás, kerítés állítás, festés, fűnyírás, hogy csak a leggyakrabbakat említsem.

Erről ki emlékezik meg? Erről ki beszél?

Harmadrészt. A férfiak bizonyíthatóan több időt töltenek a pénzkereső munkával, főleg ha a munkábajárást is belevesszük. És rengeteg férfi termelő munkát végez, nem olyat, mint a kampányban megkérdezett férfiak, akik vélhetően több szabadidővel rendelkeznek és családbarátabb munkahellyel. Nem tréfadolog ám, amikor teljesíteni kell, vagy nem lesz kenyér otthon, mert apát kirúgják.

Negyedrészt a férfiak iránti elvárások is igencsak megnőttek az utóbbi évtizedekben. Otthon is igyekeznek teljesíteni, de az azért mégiscsak túlzás lenne, hogy napi 10-12 óra munka után még otthon is a párjukkal egyenértékű munkásként vegyenek részt a teendők ellátásában. Persze van aki ezt megteheti, ám tegye. Jól teszi, ez úgy vélem kötelessége is, ha valóban szereti a párját.

Summa summárum: megértést és türelmet kérek, nekünk, átlagférfiaknak. Akiket nem tud megérteni a termelési vezető, mert az ügyfelek nem fogadják el, hogy csúszik a munka, mert apának haza kellett szaladni pelenkázni. Ahol a munka előfordul, hogy éjjel fél tizenkettőig tart, mert a megbontott kéményt nem lehet úgy hagyni, azt ki kell bélelni még aznap, vagy a kisgyerek a hideg lakásban tüdőgyulladást kaphat…

Hölgyeim! Nekünk se könnyű. Az infláció óta még többet kell hajtani ugyanazért az életszínvonalért, és ennek az színvonalnak a jó részét a női igények teszik ki. A gőzölős vasaló, az automata, sokprogramos mosógép, a kerámialapos sütő, a…. sokminden. Igyekszünk megteremteni, de ezer fronton mi sem tudunk helytállni.

Őszintén sajnálom, tudom, nem ilyen választ szerettek volna hallani, de az igazság az, hogy míg a nők dolgoznak, mi – ugyanezt tesszük. Csak más területen. Értsük meg egymást, és béküljünk ki végre!

Segítünk, amit tudunk, de nem vagyunk félistenek, csak szintén kimeríthető emberek.

Post Author: Toplak Zoltán

Toplak Zoltán
Lassan ötvenes, kétgyermekes apuka vagyok. Nagyon fontos nekem a férfimozgalmi tevékenység és a keresztény hit. Egy férfiközösség szervezője vagyok, igyekszünk megélni és kivinni a világba egészséges férfiszellemet. Személyes tapasztalatom az, hogy ez sok küzdelemmel és mély fájdalommal jár. De a végeredmény magáért beszél - megéri. ;-) eposzegy@gmail.com - on személyesen el lehet érni. Kommenteket ritkán olvasok.
f Facebook
4 megosztás


17
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
12 Válasz hozzászólás
24 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
9 Hozzászólások szerzői
klaratomgalDennisVTHöllenhundAdam Bogomolov Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Se - se
Újságíró
Se - se

Szevasz Zoltán.
Ha az a cikk alapkérdése hogy “soha nem lesz már elég?” – akkor hidd el nekem hogy soha.,
Amíg nem lövik szét Magyarországot is, addig nem fog a magyar nőtársadalom visszalépni.. még az előző lépcsőfokra se.

Az “együtt” -ben nem azt látják hogy egymásért, hanem azt hogy egymás ellen.. sőt azt hogy őellenük.
És ezt a felfogásukat nem a Ferfihang cikke fogja megváltoztatni.

Szerintem nem a valóság, hanem az agymosógép alakította ilyenné a világot körülöttük.
Amíg a háborús cselekmények le nem kapcsolják az agymosógépet, addíg ne a nőtársadalomnak üzengessünk, hanem egymással próbáljunk beszélgetni hogy mit tehetünk.
Mit tehetünk egyedül, és mit tehetünk férfitársadalomként.

És az tutti nem a nőtársadalomnak írt, békejobbot kínáló gondolatokról szól.
Kik is vagyunk mi? Kiknek próbálunk segíteni?

Taki
Olvasó

Persze ez valamiért csakis a nőkre vonatkozik, a méricskélés is vicces szokott lenni, amikor egy gépi mosást beszámolnak 3 óra munkának mert annyi ideig megy a gép. Nem a kb 5 perc ki bepakolást.
És aki férfi de megosztja a munkát a párjával. Vagy ahol inkább a férfi főz, stb?
Sőt mi van az egyedülálló férfiakkal? Ők minden munkát tök egyedül végeznek!

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Egyheti ruhámat kimosni és vasalni legfeljebb egy órámba kerül.

Hunn
Újságíró

Ma kitakarítottam a szobámat. Vajon ki tartozik nekem ezért a láthatatlan munkámért, hova küldhetem a számlát?

Adam Bogomolov
Újságíró

Talán a PATENT-nek küldheted. Vagy a NANE is fogadja. Vagy akármelyik külföldről pénzelt kommunista nőegyesületnek. :-]

Hunn
Újságíró

Őszintén szólva nem is értem ezt a női panaszt. Láthatatlan munkáért láthatatlan fizetés jár, és ezt szerintem meg is kapják. Akkor hát mi kellene még?

Valaki amúgy magyarázza már el végre ezeknek az elmebeteg feminista nőknek, hogy az ún. “láthatatlan munka” bére pontosan az az összeg, amit a “láthatatlan munkát” elvégző nő megspórolt azon, hogy maga végezte el és nem mással végeztette el, és ezért nem kellett másnak munkabérbe kifizetnie, hanem elköltheti saját magára. Tehát a láthatatlan munka igenis meg van fizetve!

Höllenhund
Olvasó
Höllenhund

Sziasztok! Reg voltam itt. Lesz cikk errol az erdei medve bullshitrol?

Adam Bogomolov
Újságíró

Szia!

Én nem hallottam erről. Biztos lemaradtam. Miről van szó? Mi ez a medve-izé?
:-]

DennisVT
Újságíró

Nagyjából annyi, hogy ha választani lehetne, akkor inkább egy medve jöjjön szembe az erdőben, mintsem egy férfi.

Adam Bogomolov
Újságíró

Hát ez tényleg durva! :-D

Hunn
Újságíró

Klasszikus feminista, férfiak ellen hergelő baromság ez a medve vs. férfi hülyeség… Hogy férfi aggyal egyáltalán felfogjuk, hogy miről is beszélnek ezek a nemnormálisak, ahhoz meg kell érteni, hogy a nők, az ő párhuzamos, képzeletbeli “valóságukban”, szimplán lehetőség alapon, és nem valószínűség alapon gondolkoznak. Amire sajnos, úgy látszik, képtelenek…

Példa: Minden nő azt gondolja: lehetséges, hogy egy hat láb magas, kigyúrt, önerőből fiatalon milliárdossá lett, híres, jóképű és nagyfarkú pasi (aki nagyon jó és tapasztalt szerető és nagyon jó az ágyban) meglát, leszólít, belém szeret, elvesz feleségül, és én leszek az egyetlen nő az életében, és soha nem csal meg?
Elvileg lehetséges.
Valószínű?
Nem. Nem fog megtörténni.

Ugyanez. Minden nő azt gondolja: lehetséges, hogy egy vadidegen férfi, aki alapból nagyobb, gyorsabb, erősebb és agresszívabb mint egy nő, megerőszakol és megöl vagy elhurcol szexrabszolgának, ha szembe jön velem az erdőben?
Elvileg lehetséges.
Valószínű?
Nem. Nem fog megtörténni.

Ezért káros a feminista propaganda. Mert az objektív világ nem lehetőség alapon, hanem valószínűség alapon működik.

Igen, konkrétan bármelyik férfi, aki a nap folyamán szembejön vele, simán megerőszakolhatna és megölhetne, vagy elhurcolhatna szexrabszolgának minden egyes nőt. Örülök, hogy végre észrevették. Szinte felüdülés, hogy csak egyszer az életben végre nem arról ugatnak, hogy mekkora “boss babe” mindegyikük…

Aminek viszont kibaszottul meglepőnek és feltűnőnek kéne lennie – még egy feminista számára is – az az az érdekes tény, hogy a férfiak nem teszik meg. Minden feminista nő számolja meg, hány férfival találkozott aznap, aki mind megtehette volna, de – hogy, hogy nem – mégsem tette meg… Furcsa, nemdebár? Vajon mi lehet ennek az oka? Mi lehet erre a feminista magyarázat?

Arról kéne végre beszélni, hogy vajon miért is van ez így? És nem arról, hogy a medve valójában játék…

De már most szólok: ha valaha is azzal szaladna oda hozzám, egy vadidegen férfihoz az erdőben egy nő, hogy üldözi egy medve és mentsem meg, akkor szó sem lehet róla. És mielőtt odadobnám a medvének hogy megegye, előtte jól megerőszakolom. Hiszen biztosra számít rá, és egy úriember nem okozhat csalódást egy hölgynek, pláne nem szándékosan.

És ha engem kérdeznének, hogy kivel találkoznák egy erdőben szívesebben, egy medvével vagy egy vadidegen nővel? Akkor a medvét választanám. Mert a medve legalább nem fog megvádolni szexuális zaklatással, ha ártatlan vagyok…

Adam Bogomolov
Újságíró

A feminizmus a kommunizmusból ered és azóta is belőle táplálkozik.

A kommunizmus az emberiséget valaha is sújtó legpusztítóbb pestis.

A feministáknak a világháború elég kellemetlen ébresztő lesz, bár őszintén remélem, hogy nem így kell majd megtanulniuk a leckét, mert az mindenkinek rossz lesz. :-[

tomgal
Olvasó
tomgal

Nos, milyen szerencse, hogy nem egy medve, hanem egy idősebb úriember talált rá ( miközben teljesen saját hibájából és hülyeségéből fakadóan anyaszült meztelenül berohant az erdőbe )
Esélyesen ő nem a medvét választaná…:)

https://www.origo.hu/teve/2022/07/teljesen-meztelenul-torott-csontokkal-talaltak-ra-a-magyar-sztarra-egy-erdoben-tv

Az egész feltevés amúgy abszurd és teljesen hamis dilemma. Jöttek itt olyan számokkal , hogy évente 7 medvetámadás ér egy nőt USA-ban és havonta 70 nőt öl meg férfi szintén ugyanott. Kezdjük azzal, hogy vannak nők , akik életükben nem találkoznak medvével , vagy erdőben sem jártak soha, tehát esélyük sincs erre. Ellenben emberek, köztük férfiak között élünk, tehát napi szinten találkozunk férfiakkal. Egy erdőben egy vadállat terület, utódvédés, éhség, ösztön miatt – ha már véletlenül mégis összefutottunk vele- jóval nagyobb eséllyel támad meg , mint egy random arra járó férfi. Mert mi a jóval nagyobb esély egy erdőben járó férfire. Mint példánk is mutatja, kapálni megy a földjére. Erdész, vadász, túrázó, madárlesen van, természetfotós , sportoló-futó. Nyilván bizonyos területeken ott élnek, lásd a dél-amerikai őserdőben lezuhant gép gyönyörű, 17 éves, német túlélő lány megtörtént esetére ( film: Vannak még csodák) , míly érdekes, a folyó partján élő-dolgozó 2 őslakos favágó férfinak sem az jutott eszébe, hogy kapásból megerőszakolja, megölje a teljesen kiszolgáltatott, legyengült fiatal lányt.

https://divany.hu/offline/hihetetlen-tulelo/

Igen, előfordulhat, hogy az erdőben egy drogos, belőtt, ott csövező férfival találkozol, vagy egy bűnözővel, de jóval kisebb eséllyel , mint mással. Egy medvénél jóval nagyobb az esély, ha már belebotlasz meg is támad. Fizikálisan is jóval nagyobb esélyed van egy férfi, mint egy medve ellen. Plusz, még ha egy rohadékkal találkoznál ( amire jóval kevesebb az esélyed, mint hogy egy normálissal), még mindig ott van az a lehetőség, hogy mérlegel, mert visszatartja esetleg a következmény.

Ez ilyen egyszerű és racionális döntés.

Ui: Azért, ha egyik oldalról egy medve jönne, a másik oldaról egy férfi (pláne fegyverrel) , azért kíváncsi lennék, hogy az így nyilatkozó nők hány százaléka futna a medve irányába …

Adam Bogomolov
Újságíró

Az erdőket azok szokták választani még, akik el akarnak tüntetni valakit/valamit, vagy eleve törvénytelen dologra készülnek, mert sokszor elhagyatott hely. :-[

tomgal
Olvasó
tomgal

Igen, mondom, hogy előfordulhat, hogy bűnözővel találkozol, de az arányokat tekintve, jóval nagyobb az esélye, hogy épp nem bűnözik valaki, aki erdőben jár :)

Adam Bogomolov
Újságíró

Még szerencse, mivel épp magunk is erdőszélre tervezünk kiköltözni az emberektől kicsit távolabb. :-]

klara
Olvasó
klara

Kérlek töröljétek a regisztrációmat és a hozzám tartozó személyes adatokat. Köszönöm.