Halász Géza
0 megosztás

„A halál és élet harcba szállt” – Megszavazta az Európai Parlament, hogy az abortusz legyen alapvető emberi jog

A halál civilizációját terjesztő liberális világerő ismét támadásba lendült: az Európai Unióban alapjoggá akarják tenni az abortuszt. Vajon a szavakban igen, de a tettekben kevéssé családbarát Fidesz ki mer-e állni a mai szavazáson az Európa Parlamentben az Alaptörvényben általuk rögzített magzati élet védelmében?

Franciaország nemrég alkotmányba foglalta az abortuszhoz való „jogot”. Ezzel a terméketlenség divatjának már eddig is pusztító járványát kívánja tovább terjeszteni – immár minden megkötés nélkül és egész földrészünkön. Emmanuel Macron francia elnök március 14-én az Európai Parlamentben már azt követelte, hogy az „abortuszhoz való jogot” foglalják bele az Európai Unió Alapjogi Chartájába is. Az EP-képviselők április 11-én, azaz éppen ma fognak szavazni erről a kérdésről!  Ha elfogadják, akkor az európai közösség minden más nemzetével együtt mindannyian egy könyörtelenül gyilkos zsarnokság alávetettjei leszünk. Ráadásul az önvédelem és a nemzeti szuverenitás és közjó alapját képező testi és lelki termékenység témájában eddig sorra nemzetárulóként tevékenykedő magyar diplomácia teljesítménye sem sok jóval kecsegtet. Láthattuk ugyanis, hogy 2022 szeptemberében a magyar küldöttség is megszavazta az ENSZ közgyűlésén az abortuszt „alapvető emberi jognak”. Erre a Mi Hazánk Mozgalom hívta fel a figyelmet egy sajtótájékoztató keretében:

A Fidesz EP-képviselői e fontos témában meghozandó holnapi döntésről most sem riadóztatták a magyar közvéleményt, és szótlanok maradtak a témában az általuk szócsőként fenntartott kormányzati sajtómédiumok is. A baloldal családellenességét ismerve ismét egyedül a Mi Hazánk Mozgalom vállalja a szükségszerű feladatot és emeli fel szavát a magyar és európai anyák és magzatgyermekeik védelmében. Itt és most csak afféle „féktávolságon belüli” harsány felkiáltásra van időnk és lehetőségünk.  A Tízparancsolatnak ezt az intését idézzük: „Ne ölj!”  Ne engedjük meg, hogy a nemzetek legkisebb és legártatlanabb tagjait, a magzati életkorú gyermekeket maholnap minden megkötés nélkül legyilkolhassák az anyaméheken kívül és belül is vérontásra szomjazó heródesek!  Mindenáron meg akarjuk óvni a magzatkorú gyermekeket és az őket sajnos sokszor teherként hordó, gyermekeikkel együtt áldozattá tett anyákat, apákat.

Kevesen vállalják ezt a harcot, de akik igen, azok bátran és hitelesek teszik. Néhány napja életvédő szervezetek tüntettek a budapesti Francia Nagykövetség előtt a természettörvénnyel szemben álló francia alkotmányozás ellen és akadnak még olyan élő lelkiismeretű, bátor főpásztorok is Európában, akik szerint érvényesen nem lehet az Alapjogi Charta része az úgynevezett „abortuszhoz való jog”. Ez a „jog” ugyanis ellenkezik a minden élő felett 4 milliárd éve úr Természet jogával, a Teremtő Isten és a józan emberek törvényeivel, erkölcseivel is.

Amit még tehetünk, azt a Citizengo szavazási felhívása mutatja: aláírásunkkal csatlakozzunk mi is az életpárti kérelem csaknem kétszázezer aláírójához és ekként fejezzük ki elkötelezettségünket az élet és termékenység pótolhatatlan értéke mellett!

Szólítsuk fel a magyar EP-képviselőket, hogy utasítsák el ezt a szörnyeteg tervezetet, védjék meg a magzatgyermekeket és mentsék a még meg nem édesült anyákat! Júniusban az európai parlamenti választásokon pedig szavazzunk a Mi Hazánk Mozgalom listájára, hogy következetes munkájukkal felelős, élet- és normalitáspárti magyar politikusok képviseljék hazánkat.

Életre fel tehát egy termékeny anyaországért, melyben minden megfogant magzatgyermek áldott ajándéknak érezhetnek a korábban magukat terhesnek érző szülők! Utasítsuk el azt a „törvénykezést”, amire hivatkozva az emberiség közjavát (bonum commune) képező testi és lelki termékenység ellen akarnak indítani némelyek egy újabb, ezúttal minden eddigi világégésnél pusztítóbb háborút! Ők azok a hatalomgyakorlók, akik nem most már nem csak a múltat, hanem azzal együtt a jövőnket is végképp el akarják törölni. Az 1960-as évek óta világszerte mintegy másfél milliárd magzatgyermek és hárommilliárd szülő esett az abortuszdiktatúra áldozatául. Ez kétszerte több, mint az emberi történelemben följegyzett összes háború összes áldozatának lélekszáma! Mi, magyarok törvényhozóink heródesi zsarnoksága miatt több mint hétmillió magyar magzatgyermeket, az ő gyermekeiket, unokáikat és utódaikat, vagyis honfitársaink egész sorát vesztettük el úgy, hogy közben sajnos nem megbűnhődtük, hanem mindig újra és újra kihívtuk és kihívjuk magunk ellen „a múltat s jövendőt.” (Lásd: Kölcsey Ferenc: Himnusz) Itt a legfőbb ideje, ha még nem késő, hogy egy minden emberveszteségünket felsoroló tetemrehívással elszámoltassuk mindazokat, akik 1956 júniusa óta ítéletvégrehajtóvá tett nőgyógyászaikkal kivéreztették a magyarságot. Életre fel, békét az anyaméhben!

Téglásy Imre – Halász Géza (Magyar Jelen)


Frissítés:

 

Mások mellett Cseh Katalin és Donáth Anna is a magzatgyilkosság mellett szavazott.

Az európai törvényhozók csütörtökön támogatták azt a felhívást, hogy az abortuszhoz való hozzáférést vegyék fel az EU Alapjogi Chartájába szimbolikus lépésként, miután Franciaország nemrég az alkotmányában rögzítette ezt a jogot. Az Európai Parlament 336 szavazattal 163 ellenében fogadta el a nem kötelező erejű állásfoglalást, amelyet a centrista és baloldali frakciók támogattak. A magyarországi EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és Donáth Anna, a DK-s Ara-Kovács Attila és Rónai Sándor, valamint az ex-MSZP-s Ujhelyi István szavazott a magzatgyilkosság mellett.  A “biztonságos és legális abortuszhoz” való “jognak” azonban egyelőre nem sok esélye van arra, hogy bekerüljön a jogilag kötelező erejű charta szövegébe, ugyanis ehhez az EU 27 tagállamának egyhangú hozzájárulására lenne szükség. Az abortusz továbbra is korlátozott az EU országaiban, köztük az erősen katolikus Lengyelországban és Máltán. A lengyel törvényhozók csütörtökön vitát nyitottak az abortusztörvények liberalizálásáról, de a kormánykoalícióban tapasztalható szakadások egyelőre megakasztották a folyamatot.

Franciaország volt az első

A múlt hónapban Franciaország lett az első uniós ország, amely az alkotmányában rögzítette az abortuszhoz való jogot. Emmanuel Macron francia elnök akkor azt mondta, szorgalmazni fogja, hogy az abortusz bekerüljön az uniós jogok chartájába. Az Európai Parlamentben tartott szavazás során Manon Aubry baloldali francia EP-képviselő elítélte “a szélsőjobboldal és a reakciósok támadásait” az állásfoglalás ellen.

“Az abortuszhoz való jog nem vélemény kérdése – ez emberi jog. Az abortuszhoz való jog nem öl, éppen ellenkezőleg, életeket ment”

– mondta a parlamentben.

(Euronews nyomán Magyar Jelen)

 

Post Author: Halász Géza

Halász Géza
f Facebook
0 megosztás


2
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
2 Egyéni hozzászólás
0 Válasz hozzászólás
1 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
2 Hozzászólások szerzői
klaraAdam Bogomolov Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Adam Bogomolov
Újságíró

Én őszintén szégyellem magam most, hogy európai vagyok…
Ez nem tükrözi sokunk álláspontját. Korábban hosszú cikkekben leírtam, hogy miért és hogyan gondolkodom erről. Ez a mostani egy értelmetlen döntés, csalódott vagyok!

Tényleg a kiirtásunkra esküdtek fel!

klara
Olvasó
klara

Kérlek töröljétek a regisztrációmat és a hozzám tartozó személyes adatokat. Köszönöm.

Bejelentkezés

Regisztráció | Elveszett jelzó?