Borisz
9 megosztás

Ne most legyél medve

Előtted van a kép, ugye? Amikor a harcos amazon megtalálja az egeret a spájzban, és halált megvető bátorsággal támadásba lendül. “Béla, gyere gyorsan!!”, harsan fel a csatakiáltás, és az egér már tudja, hogy sorsa megpecsételődött: ha a háromezer hertzes női sikoly nem végez vele, akkor majd eljön érte a mogorva férj. A férj, aki most unottan felnéz a karosszékből, hanyagul ledobja maga mellé a Nőverő Heraldot, amit egészen addig olvasott, és végre egyszer jó irányba fordítja a patriarchátus vasöklének pusztító, toxikus férfienergiáját.

A nők bátorsága legendás.
Úgy hívják, hogy férfi. Ha az egyik nincs, a másik se nagyon szokott.

Hát igen. Amennyiben nem egy sziklahasadékban élsz, aligha kerülte el a figyelmedet az elmúlt hónapok trendje, ami végigsöpört a genderháború csataterein. Röviden az történt, hogy valamelyik szemfüles Elnyomótársunk az utcán néhány Áldozatnak feltette a kérdést: mi lenne, ha egy sötét erdőben találkoznia kellene egy medvével, illetve egy ismeretlen férfival; melyiket választaná?

A helyes választ tudjuk, legalábbis ha láttál már természetfilmet, ha fél füllel hallottál a maciról, aki 60 km/h-val fut, és a székely mondás szerint nem játék – ha láttál már grizzlyt, aki egyik mancsával rátámaszkodik a pórul járt turistára, a másikkal meg letépkedi a végtagjait, akkor itt egyetlen helyes válasz létezik. Aki medvével találkozik, ritkán mesél róla. Igen, Old Shatterhand nagy nehezen kivégzett egy grizzlyt valahol a Winnetou elején, de nagyon jól tudjuk, hogy Old Shatterhand titokban Chuck Norris, továbbá plot armor volt rajta, és menet közben azért még így se volt őszinte a mosolya.

Aki nőnek születik, kevés kilóval, gyengébb izomzattal, és még felnőttkorában sem tud kajovákat leütni egyetlen ökölcsapással, az valószínűleg jobban teszi, ha egy random kétlábúval fut össze az erdőben.

Kitalálod, ugye?
Kitalálod, hogy mit válaszoltak a csajok?

Ezt úgy kell elképzelni, hogy hét nőből hat. Hét nőből hat inkább a medvét választaná, és most lehet ezen jót nevetni, hogy jesszus isten, ebben a fiókban micsoda éles kések laknak, de jött az újabb pofon: az internet felkapta a szót, és tömegével születtek a mémek, a videók és a magyarázó cikkek, hogy pontosan miért és mennyire választaná minden értelmes nő a medvét. És hogy ez mennyire nyilvánvaló, és hogy mi ezt miért nem értjük, mert természetesen mi vagyunk az oka ennek is.

 

 

Megértem, ha most azt gondolod, hogy viccelnek. Sokan hittük ezt, de ilyenkor mindig elfelejtjük, hogy ezek ugyanazok a feministák, akik felgyújtják az erdőt a tűzoltókonferenciára, majd képtelenek eloltani – ugyanazok, akik felépítik a hidat tartóoszlop nélkül, majd amikor rázuhan a forgalomra, akkor letagadják, hogy ők voltak (hogy milyen büszkén hirdették, hogy all female építész group), és akik valid következtetésnek érzik, hogy ha a bűnözők 75%-a férfi, akkor a férfiak 75%-a bűnöző.

Nem, szó sincs tévedésről. Ők ezt komolyan gondolják.

Ha ritkábban öl meg medve, mint férfi, akkor inkább a medve. És ha most azon gondolkodsz, hogy ezzel az erővel miért nem kezdik inkább a Marseilles-t énekelni és bal lábon ugrálni, hiszen olyan még egyáltalán nem volt, hogy valakit eközben ért volna medvetámadás, akkor nem egyszerűen rosszul következtetsz, hanem szexista vagy, része vagy a problémának, bűnöző vagy, és – figyelj, mert ez a végső csapás! – látod, pontosan ezért vagy te az oka annak, hogy inkább a medvét választják. Igen. Te tehetsz róla. Te tehetsz ellene. Nyugi, ilyenkor ezt szabad mondani, mert most az a csapat mondja, akinek szurkolnak.

De vajon miért?

Miért csinálják? Miért mondanak ilyen baromságot ezek az angyallelkű tündérszemű tündérangyalkák, akiknek szivárványos unikornis által felöklelt csillámpóni volt a jelük az óvodától kezdve mindenütt? Hát miért jó ez nekik, hogy megint provokálnak, sértegetnek, beszólnak, vádaskodnak, gyűlölködnek, fröcsögnek, és még azért is te vagy a hibás, amikor rád spriccel a vérhabos nyáltajték? Hát mi nekik ebben a jó – ettől szebbek és fiatalabbak lesznek talán? Vagy egyenjogúbbak?

Sokak szerint egyszerűen a figyelem az, aminek nem tudnak ellenállni. Az az ő drogjuk. A figyelem, amiből bármekkora pici csíkot is hajlandóak felszívni: amikor lassítanak a zebrán, hogy te többet várj, és addig őket nézd, akkor nem képzelődsz. Igen, csinálják. Igen, ezért. Amikor elkésnek a randiról, de úgy késnek el, hogy előtte kéjesen nézik valahonnan pár percig, ahogy toporogsz a megbeszélt helyen: nem képzelődsz. Pontosan ez történik, és ezért. Amikor húzza az időt, amikor provokál, amikor incselkedik, amikor ellenáll egy kicsit, hogy felébressze benned az indulatot – akkor ebben az érzésben lubickol. Karinthy ezt úgy mondta, hogy “a cippes derekát végigriszákolta valami fortymeleg”, valami ilyesmit éreznek, tiltott, édes boldogságot, hogy most ők borzasztóan fontosak, és értük most ki kell állni valami kellemetlent, de te megcsinálod, nem hagyod ott, nem ütöd el, nem kiabálsz rá, hanem türelmesen sóhajtasz, és eddig a fél pillanatig neki fényesebben ragyog a glóriája.

A vérfeminista tábor persze egyszerűbb eset: ők csak rosszat akarnak. Nyersen, primitíven, és mindig. Legyen neked rossz, és ugyan mi lehetne neked rosszabb, mint amitől fordított esetben ő szenvedne, igaz? Nem fogják fel, hogy neked ezzel nem lehet fájdalmat okozni: abból indulnak ki, hogy nekik lehet. Ha nem őt választod, ő szenvedne, tehát te bizonyára szintén szenvedsz, ha ő a medvét választja. Nem érti, hogy régen a segítségére siettünk volna, de az utóbbi 10 évben addig ütötték a vasat, hogy most már Michael Jackson mosolyával ennénk a popcornt, miközben történik a jelenet. És igen, lehet hogy egy-egy letépett végtagnál fel is szisszennénk, hogy “húúú, azér ez durva”, mert mégiscsak úriemberek vagyunk. Nem holmi állatok.

Ha látsz valahol medvés mémet, ha látsz valahol medvés cikket, mindig gondolj arra, hogy ők most borzasztóan büszkék rá, hogy a nyilvánvaló, elkerülhetetlen és igen fájdalmas halált választanák helyetted. Nevess egy jót, amiért ekkora hősök: az előbb még majdnem odamentél hozzájuk ismerkedni.

Aztán képzeld el, ahogy meglátnak egy egeret, sáskát, pókot, meztelencsigát, vagy bármit, ami gusztustalan, és sikítozva bebújnak mögéd, hogy csinálj már valamit, mert most hirtelen kellesz nekik, most legyél gyorsan védelmező, Igazi Férfi – most egy kicsit nem akarnak gyűlölni, arra ott van még az egész élet. A bajban ismerszik meg az emberi jellem: a süllyedő Titanicon aligha voltak feministák. Képzeld el, ahogy reszketnek, és képzeld el, hogy mi mindenre lennének képesek akkor, ha egy medve lenne ott. Hogy egyrészt mennyit gondolkoznának, ha oda kéne lökni téged a menekülés érdekében, másfelől hogyan könyörögnének sírva, hogy bármit megtesznek, jöhet az egész csapat, az egész falu, az egész város, csak lécci ne tépje szét őket az az állat, amire most már az ösztöneik reagálnak: az ösztöneik, amik velük ellentétben ritkán hazudnak.

Figyeld meg jól ezeket a hős, bátor, strong, independent, “who run the world” lényeket (akiktől valamiért sose hallunk olyan dalt, hogy “who built the world”), és jegyezd meg jól, hogy micsoda jellemük van. Hogy micsoda igazságérzet kell ahhoz, hogy egyszerre legyél áruló és áldozat: hogy békeidőben megmérgezd azt, aki mögé a háborúban elbújtál. És ha látod mindezt magad előtt, akkor még egy kérésem lenne.

Ígérd meg, hogy többé nem leszel a játékmackójuk.

 

Post Author: Borisz

Borisz
Informatikus, amatőr újságíró, lélekbúvár, párkapcsolati tanácsadó. Szabadidejében kifejezetten szeret utazni, ezért évek óta ki se mozdul a városból, és nézi, hogy mikor lesz szabadideje. Megrögzött ateista. Nőtlen, de nagyon szereti a nőket, minden látszat ellenére.
f Facebook
9 megosztás


5
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
1 Válasz hozzászólás
4 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
4 Hozzászólások szerzői
HunnschwarzwaldtomgalAdam Bogomolov Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Adam Bogomolov
Újságíró

Ez megint egy nagyszerű írás volt! :-]
A feminista – véleményem szerint – nem más, mint marxista kommunista. Azért csinálják, amit, hogy társadalmi feszkó legyen és a kimenetben megvezetett agyhalott nők és férfiak, akiken a – most már – neobolsevik csürhe szabadon és gátlástalanul uralkodhat, testileg-lelkileg.
Nem szabadna semmilyen “-istának” sem lenni, hanem el kellene fogadni végre, hogy nem vagyok egyformák. És ez így nagyon jó, mert lehetőséget ad rá, hogy kiegészítsük egymást. És itt lenne jó, ha nem az önzésnek élne az ember, mert akkor meg tudná találni a valóban neki való párt, nem csak az első blikkre jó lesz alapon döntene.

Ez már más kérdés. A cikk gondolatébresztő. Köszi újfent! :-]

tomgal
Olvasó
tomgal

Csak ismételni tudom magam:

https://www.ferfihang.hu/2024/03/07/valasz-a-nok-lapja-lathatatlan-munkasok-cimu-kampanyara/#comment-152694

60-70 éve nem is értette volna senki ezt a hamis dilemmát, sőt teljesen retardáltként bántak volna egy olyannal, aki felvet ilyen kérdést, szóval sokak véleménye ideológiai agymosás következménye. Azért megnyugtatok mindenkit, valós ” vegyes” közegben nem ilyen rossz a helyzet , melóhelyen csak 8-ból kettő mondta a medvét :)

Egyébként még érteném, ha a kérdésben a férfi résztvevőt afgán, szomáliai stb migránssal helyettesítenénk be ( bár még akkor is! nagyobb esély lenne ép bőrrel megúszni a találkozást , mint a medvével):

https://vasarnap.hu/2024/05/29/csaknem-haromnaponta-tortent-csoportos-nemi-eroszak-elozo-evben-berlinben/

schwarzwald
Olvasó
schwarzwald

Németország drámája… A beléjük nevelt bűntudat a mai napig pusztít. Pedig már a mai fiatalok nagyszülői is zömmel 1945 után születtek. Beteg dolog, hogy nem lehet nevén nevezni a bűncselekmények elkövetőit. Az erőszakos jövevények simogatására már fel sem kapjuk a fejünket. Itt nyaraló német emberek mesélték a következőket: A migránsok mellett a másik tabu téma a lengyel bűnöző csoportok “portyázása”. Ez indult a határ közeli kisvárosokban, majd a rendőrség hatására tovább szemtelenedve, egyszerűen az ország belseje felé hatoltak tovább. Lopni. Kertesházas övezetekben sok helyütt csak jelképes, vagy semmilyen kerítést sem építettek 90 után. Itt az udvarokon tárolt kerékpárok, motorok, egyéb műszaki cikkek biztonságban voltak sokáig. De egy jó ideje már nem! Visznek mindent mi mozdítható és értékes. Nem betörnek, csak “elveszik” a javakat. Ha az autót nem is lopják el, a jobb felnivel szerelt kerekeket azért nem hagyják ott. Születik egy feljelentés és kb. megy a fiókba. Mert ugye a szegény lengyelek érinthetetlennek számítanak. Kimondani, vagy utalni a lengyel bűnözésre, óóó az elképzelhetetlen! Egyet tehetnek a német károsultak, hogy átruccannak a határon és a nagyobb használtcikk piacokon kezdenek keresgélni a holmijaik után. Jó mi? Mindez 85 évvel a németek bevonulása után. Ez több mint szánalmas. Ez már a bugyutaság akadémiai szintje.

Hunn
Újságíró

Old Shatterhand (akinek a nevét szigorúan nem az angol nyelv, hanem a magyar betűolvasás szabályai szerint ejtjük ki) nem egy, hanem több grizzly medvét ejtett el, Bowie-kését a szívükbe mártva.

Hunn
Újságíró

Már alig várom, hogy azok az idióta Manfred Weber-ék tényleg besorozzák az összes feminista nőt a tervezett, EU-s hadseregükbe, és kiküldjék őket az ukrán frontra aknát szedni. Lehetőleg meztelenül és terhesen…
Szerzünk nekik medvét is.