Szerzőinkről

Juhász Dániel

A szerző nem töltötte ki az adatlapján a bemutatkozás mezőt.

Juhász Dániel 1 cikk szerzője:

Juhász Dániel összes megjelent cikke »

Juhász Dániel friss hozzászólásai:

  • Ugrás a hozzászóláshoz - - Mit ér a nő, ha férfi? – Bevezetés az antifeminista filozófiába »
    A "femináci" szót nem én találtam ki, több helyen láttam már, ezért is bátorkodtam használni, igaz, nem tudományos kifejezés. Természetes, hogy a nemzetiszocialista ideológiát és a feminista filozófiát nem lehet egy lapon említeni, de mint mondtam, a szónak semmiféle valós történelmi vagy tudományos alapja nincs. A szélsőséges, eszetlen radikális feministákat hívja így a "köznyelv". Persze értem a gondolatmenetedet, a jövőben én magam is tartózkodni fogok a szó használatától.
  • Ugrás a hozzászóláshoz - - Mit ér a nő, ha férfi? – Bevezetés az antifeminista filozófiába »
    Kezdetnek Eva Herman könyvét tudnám ajánlani, érdekes gondolatokat, történeteket ír le, mindezt saját tapasztalataiból, igaz, leginkább csak német viszonylatban. Tervezem egy tartalmasabb, elsősorban magyar, illetve angol nyelvű, hivatkozható bibliográfia összeállítását, esetleg rövid recenziókkal, segítségül azok számára, akik netán az antifeminizmus témájában (is) szeretnének diplomamunkát, szemináriumi dolgozatot, vagy bármiféle tudományosabbnak mondható szöveget alkotni.
  • Ugrás a hozzászóláshoz - - Mit ér a nő, ha férfi? – Bevezetés az antifeminista filozófiába »
    Kedves Mind! A kritikákkal egyetértek, a történelmi áttekintés valóban kissé felületes, ám a dolgozatnak nem a feminizmus/antifeminizmus történetének leírása a célja. A dolgozat írásakor mennyiségi korlátok közé voltam szorítva, ezért is leginkább saját gondolataimnak, illetve a releváns szakirodalom felhasználásának szántam több helyet. Ez az első ilyen írásom, még nem foglalkozom több éve a témával. Szárnypróbálgatás ez, kérlek, ne esetek a torkomnak! :) A józan, építő jellegű kritikákat,...